Hayır bana borç versinler anlamında demedim yani tapu alım satım falan anladığım konular değil uyanık biri zaten hiç değilim. Normalde akraba eş dost yanında durur falan ya bende o da yok o anlamda dedim.Birikim ne kadar var? Yani ben zaten küçük şehirse, evim falan da yokken araba almazdım. Ama ev için bir bankayla randevu alıp görüşün derim. Burada herkes bir şey söyler ama siz her bilgiyi açıkça veremezsiniz o yüzden banka size çok daha net cevap verir. Ayrica akraba yok vs diyorsunuz da kim böyle şeyler alırken akrabadan destek alıyor ki? Kendiniz araştırıp öyle adım atacaksınız zaten mecbur.
Anladım çok teşekkür ederimKonteyner kentten kurtulmak ve ailenizin maaş beklentisinden kurtulmak için güzel bir yol bence. Fakat ben de gencim ve ev almak hakkında hiçbir fikrim yok, başlık yukarıda kalsın diye yazıyorum.
Ben böyle şeyleri hiç başkasıyla yapmadım. Emin olun gerçekten kimseye ihtiyacınız yok.Hayır bana borç versinler anlamında demedim yani tapu alım satım falan anladığım konular değil uyanık biri zaten hiç değilim. Normalde akraba eş dost yanında durur falan ya bende o da yok o anlamda dedim.
Bence araba alın gezin tozun,evi sonra eline bir fırsat geçerse veya evlendiğinizde kocanizla alırsınızMerhabalar,
Bu konuyu internetten araştırdım ancak hayatında hiç kredi kartı bile kullanmamış biri olarak açıkçası tam anlayamadım.
Şimdi şöyle ki iki senedir kamuda çalışıyorum. En çok istediğim şey bir araba almak bu aralar. Kredi ile kendime göre iyi bir araba alabilirim. İyiden kastım öyle lüks değil sekiz yüz bandı falan benim çapıma göre iyi yani. Ama dediğim gibi kredi çekmem lazım baya. Ve araç kredileri de baya faizli maalesef ki. O yüzden çok kredi çekmeden düşük fiyata beni idare edecek bir araba almayı düşünüyorum. Araba bu arada pek yatırım değil farkındayım ama benim için özgürlük gibi bir anlam taşıyor yani aslında o yüzden almak istiyorum. İstediğim saat istediğim yere ulaşım sağlamak için yani. Ortalama idare eder bir şey. Ama geçen hafta bankacı arkadaşım konut kredilerinden falan bahsetti sanırım bu aralar düşmüş.
Öncelikle araştırdığımda bununla alakalı iki senaryo var. Biri yıl sonuna 2026 başına doğru konut kredileri daha da düşecek o zamanı bekleyin gibi bir senaryo. Diğeri ise konut kredileri daha da düşmez zaman geçtikçe de ev fiyatları yükseliyor kaçırmayın gibi bir senaryo. Anlayan arkadaşlar bunlardan hangisi daha doğru öncelikle onu sorayım.
Bunun yanında büyük şehirde yaşamıyorum. 1+0 ve 1+1 evler 900 bin ile 1.5 milyon arasında var. Bu fiyatlara ev mi kaldı diyeceksiniz ama çok ahım şahım değil işte dört duvar. Ama sıkıntı şu ki burası deprem bölgesi. Deprem öncesi yapılar o dakikalar süren büyük depremleri gördüler. Yani bilmiyorum en sağlam yapı bile hasarsız kurtulamamıştır. Tekrar deprem beklendiğini söyleyen uzmanlar da var.
Şimdi ben başvursam bana konut kredisi çıkar mı? Kefilim yok. Kredi kartı kullanmışlığım bile yok yani var ama kullanmıyorum.
Eğer çıkma ihtimali varsa araba alsam sonra biraz birikim yapıp (Şu an bile pek birikimim yok maalesef araba alırsam tamamen eksilere düşeceğim.) çok az bir kısmını nakit ödesem (Arkadaşım %80'e kadar kredi verebiliyorlar dedi. ) yani aylar sonrasından bahsediyorum bu şekilde ev işine girebilir miyim? Ya da böyle bir ihtimal bile varsa araba durumundan tamamen vazgeçmem mi gerekiyor?
Yani bana ev tamamen hayal gibi bir şey geliyordu. Zaten kredi çıksa bile maaşımın yarısını falan krediye vermem lazım üstelik yirmi sene. O kadar birikim yapamadım ki. Zaten iki senede ne kadar birikim olur ki... Üstelik çok genç ve bekarım. Yani evlilik düşünmüyorum şu an için ama olur da birkaç sene sonra düşünürsem çeyiz niyetine bir eşya almış değilim. Dolayısıyla kredi çıksa bile kendimi böyle bir borcun harcın altına sokmamam bu yaştaki daha mı mantıklı olur?
Bir de benim yardım alabileceğim kimsem yok. Yani akrabalar zaten düşük model bir arabayı bile bana çok görürler çok negatif bir enerjileri var. Bunlar yalnız başıma olacak şeyler mi onu da bilmiyorum.
Bir milyona bir çatı buldum diyelim. Dört yüz peşin verip kalan altı yüzü yirmi seneye bölebiliyor muyuz?Merhaba öncelikle,
Araba ve ev arasında kalmış gibisiniz aslında bu tamamen beklentinizle alakalı. Öncelikle olası durumları anlatayım kendi değerlendirmeme göre.
Yakın zamanda ilk evim kredisini kullandım 2,59 ile 10 senelik bir kredi çektim aylık yaklaşık 44 bin tl ödemem var. Peki neden ev aldık biz eşimle evin bizim öncelikli ihtiyacımız olduğunu düşündük, çünkü araba alsaydık hem kira ödeyecek hem de arabanın da ekstra masraflarına katlanacaktık. Ancak kira problemimiz olmasaydı sanırım biz tercimizi arsadan yana kullanırdık. Dediğim gibi bunlar yatırım tavsiyesi değildir tamamen bizim sürecimizi anlatmak amacıyla yazdım.
Evde karar verdikten sonra bankalar size kredi kullandırırken şu ikisine bakıyor ev sıfırsa daha fazla kredi çıkıyor ancak ev 2. El ise %50- %60 civari kredi çıkıyor dolayısıyla bu doğrultuda bir peşinatınız olması gerekmekte.
Kredi kartı kullanmamış olmanız da negatif bir durum bankalarda bir hareketiniz olması sizin için avantaj ayrıca kredi kartı harcamanızı bir ay ötelemenizi de sağlayabilir ytd ancak bankalarla biraz çalışmanız kredi kullanmanızı kolaylaştırır.
Bekar olduğunuz için yapacağınız yatırım sizin tapunuz olmasını sağlar evlendikten sonra edinilen mallar eşinizle ortak olarak değerlendirilmekte. Bence bekarken böyle bir tasarruf yapıyorsanız bunu değerlendirin ve bi yatırımınız olsun.
Bankalara gidip detaylı bilgi alabilirsiniz. Sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim. Sağlıcakla.
Kocam gerçekten olacaksa umarım şimdi kendine birkaç tane almıştır şimdi sana alma sırası falan derBence araba alın gezin tozun,evi sonra eline bir fırsat geçerse veya evlendiğinizde kocanizla alırsınız
O kadar uzun vadeli kredi verdiklerini sanmıyorum, maaşınız yüksek mi ve bordronuza tam yansıyor mu bu da önemli ona göre kredi çıkma ihtimali var. Kefil konusunu bilmiyorum bizde kredi benim adıma eşim de gelir beyanında bulundu. Ev konusunu araştırın ama eğer ev alamayacaksanız bile oranızı biriktirin, artık nasıl bir birikim yapacağınız size kalmış ama birikim konusu çok önemli burada hamile olup eşinden bir döner isteyip eşi almayan kadınları görüyorsunuz, lütfen Çeşme akarken doldurun.Bir milyona bir çatı buldum diyelim. Dört yüz peşin verip kalan altı yüzü yirmi seneye bölebiliyor muyuz?
Ya aslında evlendikten sonra mallar ortak oluyor ya biliyorum doğmamış çocuğa don biçmek çok saçma ama böyle şeyleri bu yaşta düşünmemi de bu sağlıyor aslında. Evlenmeden önce edinilen her şey kişiye ait dolayısıyla ev falan olsa iyi olur. Sonuçta hayatta her şey mümkün olur da evlenirsem iyi mi olur kötü mü çıkar belli değil. Ama krediler evlilik içinde ödenirse durum nasıl oluyor bilmiyorum.
Kefilim yok o önemli mi?
Ya gerçekten arabam olsun da çok istiyorum. Yani zaten pek arkadaşım yok en azından gezer kafa dağıtırım. Ama kiralar da çok yüksek. Hem kira verip hem hem araba masrafı olursa hiç birikim yapamam.
Arkadaşım genellikle yirmi yıl oluyor dedi de o yüzden. Evet bu kadar zalim erkeklerin olması çok üzücü. Dediğim gibi doğmamış çocuğa don biçmek saçma ama maalesef günümüz evlilikleri insanı o psikolojiye sokuyor.O kadar uzun vadeli kredi verdiklerini sanmıyorum, maaşınız yüksek mi ve bordronuza tam yansıyor mu bu da önemli ona göre kredi çıkma ihtimali var. Kefil konusunu bilmiyorum bizde kredi benim adıma eşim de gelir beyanında bulundu. Ev konusunu araştırın ama eğer ev alamayacaksanız bile oranızı biriktirin, artık nasıl bir birikim yapacağınız size kalmış ama birikim konusu çok önemli burada hamile olup eşinden bir döner isteyip eşi almayan kadınları görüyorsunuz, lütfen Çeşme akarken doldurun.
Erkeklerin en iyisi bile kocanız olduğunda ev almak istediğinizde size o bekarken aldığınız 1+1’i sattırmaya çalışır. Der ki onu satalım, benim arabayı satalım, üstüne kredi çekelim vs. 1+1 olduğu için ilk onu çıkarmaya çalışırlar elden. Bizzat şahit oldum. Erkek memurlar kapatılsın skdlldlArkadaşım genellikle yirmi yıl oluyor dedi de o yüzden. Evet bu kadar zalim erkeklerin olması çok üzücü. Dediğim gibi doğmamış çocuğa don biçmek saçma ama maalesef günümüz evlilikleri insanı o psikolojiye sokuyor.
Az bütçeli olan küçük parçalar gerçekten daha kolay alınıp satılıyor. Bizde 7 dönüm arazi var, asla satılmıyor. Arazi olmasına rağmen 1 dönüm olsa çabuk satılırdı.Oyle buyuk paralar vermene gerek yok arsa icin, kucuk butcelerde de ciddi bir sirkul
Az bütçeli olan küçük parçalar gerçekten daha kolay alınıp satılıyor. Bizde 7 dönüm arazi var, asla satılmıyor. Arazi olmasına rağmen 1 dönüm olsa çabuk satılırdı.
Vallahi oturanları bilmiyorum ama kiraya verirken otuz senelik evlerden bile inanılmaz kira istiyorlar. Ben en kötü kendim oturmam oturmak isteyen olursa kiraya veririm diye düşündüm. Ama durumları bence de muallak yani ne bileyim o depremi görmüş evler ne olacağı belli değil.99 depremini yasamis biri olarak deprem gormus ev alma fikri benim icin secenek bile degil, su an o evlerde oturanlar kara kara dusunuyor arsa paylari yok yenileme imkansiz - imar sartlari tamamen degismis. Ben once arsa / araba diyorum
Gecen ay aldigim x lira arsaya 2x teklif geldi verdim gitti, online tapu, sadece biraz arastirmak vakit ayirmak gerekiyor inceledikce ogrenirsin. Hem araba Sana istedigin keyfi bir parca yasatacaktir.
Oyle buyuk paralar vermene gerek yok arsa icin, kucuk butcelerde de ciddi bir sirkulasyon var.
Allah onları bildiği gibi yapsınErkeklerin en iyisi bile kocanız olduğunda ev almak istediğinizde size o bekarken aldığınız 1+1’i sattırmaya çalışır. Der ki onu satalım, benim arabayı satalım, üstüne kredi çekelim vs. 1+1 olduğu için ilk onu çıkarmaya çalışırlar elden. Bizzat şahit oldum. Erkek memurlar kapatılsın skdlldl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?