- 1 Temmuz 2012
- 1.394
- 2.093
- 333
Ay benim esim boyle yapsaydi beni istemiyor diye sinir olurdum ona.nikahimi kiymisim evlenmisim.oldu olacak nikah cuzdanina dugunu yapilmistir diye damga vurulsunarkadaşım benimde nikahım düğünden 8 ay önce oldu ama eşime zarf attım o zaman birlikte olmak istermisin diye oda benim düğün tarihinde sağ olacağımın garantisi yok o yüzden bu vebale giremem dedi ve redetti ve o kadar mutlu oldum ki o an benim düşünmediğim birşeyi benim için düşündü.
Ayrıca kabul etse idi yapmayacaktım
bence acele etme bence kafanda ve gönlüne yatmayan şeylerden kendini hazır hissetmiyorsun
Ne biliyorsunuz yaptığını. Ayrıca bir nokta virgül birşey koyun yazdıklarınız anlaşılmıyorAman sen yaptın ne oldu boyun mu uzadı bi kaç ay sonra olsa ne olacak sanki illa olması gerekiyor ölecek şimdi olmasa düğünü beklese ne olacak sadece tedbir toplumu görmezden gelmek mümkün mü ki bunu en görmezden gelen kişi olarak söylüyorum bu konuda tutucu millet işte ne yapalım aman ne olacak diyelim sonra niye yaptın diye sorgulayalum
Aman sen yaptın ne oldu boyun mu uzadı bi kaç ay sonra olsa ne olacak sanki illa olması gerekiyor ölecek şimdi olmasa düğünü beklese ne olacak sadece tedbir toplumu görmezden gelmek mümkün mü ki bunu en görmezden gelen kişi olarak söylüyorum bu konuda tutucu millet işte ne yapalım aman ne olacak diyelim sonra niye yaptın diye sorgulayalum
Evet komik bir suçluluk duygusu toplumumuzda cinsellik suç günah aman su olmasın bu olmasın kızlık zari yoksa bir hiçsin diye diye yetiştirildik şimdide böyle durumlarla karşı karsiya kalan bir sürü gençyani bu genellemeye pek katılamadım, sonuçta hergün dünyada kaç çift doğal bi şekilde bu eylemi gerçekleştiriyor diye düşün, siz de o çiftlerden birisiniz
sanırım temelinde suçluluk duygusu yatıyor ama haklı bir suçluluk duygusu değil sadece bunun farkına varman lazım sanırım
nikahta olmayabilirdi ayrıca, nikahsız beraber olanlar kötüdür diye bişey yok sanırım en önce bu kalıplardan kurtulmak lazım, son cümleyi sana yazmadım genel yazdım yanlış anlaşılma olmasın
Nasıl yok ya nerede yaşıyorsun sen en babasından var hemde kızlarımız korumak adına baskı yapılıyor ki bende destekliyorum çünkü herkes melek değil ve her çevre bir değil tamam yapsın ama ola ki olmadı bu evlilik kıza yaşatacaklarınI biliyor musun sen belliki baskılı bi çevre ve arkadaşımız da suçluluk duygusu var. Bazı şeyler öyle yap gitsin ne olacakla olmuyor yer zaman mekan şartlarına göre değerlendirinişte bu konuda bu kadar tutucu davranınca bu kızlar nikahlı kocalarıyla bile ilişkiye giremiyorlar.
neyin tedbiri bu ayrıca, resmen evli bir çiftten bahsediyoruz, bunlar düğünsüz evlense yine evli olmayacaklar mı? asla birlikte olmayacaklar mı?
düğün dediğiniz şey bir eğlence, isteyen yapar istemeyen yapmaz, bunu cinsellik için bir ön koşul olarak görmek bildiğim hiçbir gelenekte yok.
Okuma o zaman anlamıyorsanNe biliyorsunuz yaptığını. Ayrıca bir nokta virgül birşey koyun yazdıklarınız anlaşılmıyor
Konu mesajlarınızdan geçilmiyorOkuma o zaman anlamıyorsan
25 yaşındayım eşimden önce hayatıma kimse girmedi. Ve daha önce aile içi (dayım tarafından) cinsel tacize maruz bırakıldım. Buda bendeki korkuya sebebiyet vermiş olabilir ama eşimi çok seviyorum inşallah üstesinden geleceğiz.
25 yaşındayım eşimden önce hayatıma kimse girmedi. Ve daha önce aile içi (dayım tarafından) cinsel tacize maruz bırakıldım. Buda bendeki korkuya sebebiyet vermiş olabilir ama eşimi çok seviyorum inşallah üstesinden geleceğiz.
Nasıl yok ya nerede yaşıyorsun sen en babasından var hemde kızlarımız korumak adına baskı yapılıyor ki bende destekliyorum çünkü herkes melek değil ve her çevre bir değil tamam yapsın ama ola ki olmadı bu evlilik kıza yaşatacaklarınI biliyor musun sen belliki baskılı bi çevre ve arkadaşımız da suçluluk duygusu var. Bazı şeyler öyle yap gitsin ne olacakla olmuyor yer zaman mekan şartlarına göre değerlendirin
Bu kadar güzel savunan bi insan biliyoOkuma o zaman anlamıyorsan
İşte istanbul farkı. Güzel ama Anadolu'da böyle değil. İnanın değil ve değişmesi için uzuuun bi zaman gerekiyor ,yargılamadan büyütmeden yaşamak içinistanbulda yaşıyorum, artık çoğu çift maddi/manevi nedenlerle düğün bile yapmıyor, nikahla evleniyorlar.
herkesin dğün yapacak maddi gücü, vakti, enerjisi, keyfi olmayabiliyor yani, size göre kaynanasıyla karşılıklı göbek atıp düğün yapmadı diye evli değil mi bu insanlar?
düğünün ne dini ne hukuki herhangi bir geçerliliği yoktur bunu bir kabullenin.
bu mantığınızla sünnet düğünü yapmamış erkekler de sünnetsiz sayılıyor herhalde
Adama bir de zarf atmisAy benim esim boyle yapsaydi beni istemiyor diye sinir olurdum ona.nikahimi kiymisim evlenmisim.oldu olacak nikah cuzdanina dugunu yapilmistir diye damga vurulsun
Se
Bu kadar güzel savunan bi insan biliyo
İşte istanbul farkı. Güzel ama Anadolu'da böyle değil. İnanın değil ve değişmesi için uzuuun bi zaman gerekiyor ,yargılamadan büyütmeden yaşamak için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?