Cogu kisi artik zaten dugun nikah demiyor beraber oluyo evlilik oncesi canim.. bu yuzden bu sorunla karsilasan cok fazla kisi yoktur herhalde..bazı yorumlara hayret ediyorum, bu kafayla düğün yapmadan nikahla evlenenler sevişmesin mi?
iki kişinin cinsel ilişkiye girmesi için resmi onay da yetmiyor artık ille eniştelerin karşılıklı göbek atması mı gerekiyor?
hayret bişey yahu
sadece istanbulda değil, eşimin iç anadoluda yaşayan ailesinde de çoğunluk düğün yapmıyor, nikah+mevlüt, o kadar. hiç de düğünsüz evlendiler ya bu evlilik yürümezse diyeni duymadım yahu senin eşinin ailesi yaşıyormuş ben yıllardır içindeyim ve farklı yerlerinde evet yanlış ama
işte mevlüt bilmem ne bi şekilde ilan etmeksiz sessiz sedasız biz evlendik diye aradınız mı milleti ya da herkesi toplayıp nikahla ilan mi ettiniz evlendik diye amaç ilan etmek illa düğün değil ya benim anlatmak istediğimsadece istanbulda değil, eşimin iç anadoluda yaşayan ailesinde de çoğunluk düğün yapmıyor, nikah+mevlüt, o kadar. hiç de düğünsüz evlendiler ya bu evlilik yürümezse diyeni duymadım.
Cogu kisi artik zaten dugun nikah demiyor beraber oluyo evlilik oncesi canim.. bu yuzden bu sorunla karsilasan cok fazla kisi yoktur herhalde..
:) baski hissetmis ustunde.. hamile kalsa ayri sknti olur kiz icin.. ayiplarlar tek dertbu aslinda...kocasina bisey olsa tekrar evlense..bekaret gene olay olabilir.. tek dertleri bu bence.. ama Allah katinda kotubirsey yapmiyosun aslinda, sadece toplumsal baskidan korkuyo hepsi..evlilik öncesi cinselliğe tu kaka diyeni çok görmüştüm de evlilik sonrası cinselliğe de diyen varmış, demek ki bizim toplumda evlenmek bile cinselliğin ayıplanmaması için yeterli değil artık, bir yaşıma daha girdim
işte mevlüt bilmem ne bi şekilde ilan etmeksiz sessiz sedasız biz evlendik diye aradınız mı milleti ya da herkesi toplayıp nikahla ilan mi ettiniz evlendik diye amaç ilan etmek illa düğün değil ya benim anlatmak istediğim
Kadinlarimiz, kocalarinin basina bir sey gelirse(ölürse); bari ben bakire kalayim da sonraki aşklarıma rahat yelken acarim diye hesap kitap pesindeler ya agsgdgshhs
:) baski hissetmis ustunde.. hamile kalsa ayri sknti olur kiz icin.. ayiplarlar tek dertbu aslinda...kocasina bisey olsa tekrar evlense..bekaret gene olay olabilir.. tek dertleri bu bence.. ama Allah katinda kotubirsey yapmiyosun aslinda, sadece toplumsal baskidan korkuyo hepsi..
Tabii sacma ama Turkiye gercekleri diyelim :) duyulursa dugunden once vermis olayi var :) garip bi durum ama iste :)işte neden ayıplasınlar bunu anlamıyorum,
gelenek dedik, din dedik, toplum baskısı dedik evlilik öncesi ilişkinin ayıplanmasını bir şekilde oturttuk diyelim,
adamla kadın resmen evlenmiş, aileler biliyor, yasalar biliyor, gelenek, töre her şey nikahı yeterli ve geçerli sayar (dini yoruma kaymak istemiyorum işte ama yok işte düğün diye bir şart) tek sorun henüz davul zurna çaldırmamaları mıya bir şekilde düğünden vazgeçerlerse, biz düğün yapmicaz o parayla x yapmaya karar verdik derlerse, evli olmayacak mı bu insanlar. yok birlikte yaşayamazsınız mı denecek, çok saçma değil mi bu?
Gelecekte evlenebilecegim daha hic tanimadigim bir adam icin; suan asik oldugum ustelik nikahimin da oldugu adama dokunmayacagim komik geliyor.
Canım malesef Vajinismussun.Ben de yaşadım bunu 3 ay sonra girdim ilişkiye .Egzersizler vae yapman gereken.Ama egzersizden önce üstte Kontrolü ele alarak yapmayı dene.Eğer yine de olmazsa egzersiz yap kronikleşmedenMerhaba arkadaşlar. 3 hafta önce nikahım oldu ama düğün yaza kaldı. Benim sorunum şöyle. Annem ve babam için belirleyici olan nikah değil düğün. Eşimle ayrı ayrı yerlerde kalıyoruz o nedenden. Geçtiğimiz hafta sonu bir fırsatını bulup bir araya geldik ve eşimle cinsel birliktelik yaşamak istedik ama hic birşey hayal ettiğim gibi gitmedi. Ön sevişmeden sonra kendimi hazır hissettim eşim bir defa girmeye çalıştı yarim santim kadar girdi ve bir baskı hissettim eşimi ittim. Daha sonra bacaklarım titremeye başladı. Ve ağladım. Bir kaç defa daha denedik ama eşim her yaklaştığında bacaklarımı kapatiyordum. Sonra vazgectik denemeyi bıraktık. Benim o an kafamda bir sürü soru işareti vardı babamlar anlarsa ne der nasıl tepki verir çok kanar mi kötü sonuçlanır mı diye? Eğer bu soru işaretleri olmasa ve kendimi rahat hissetseydim yine böyle olurmuydum yada bu sorundan nasıl kurtulacağım yardim edin!!
Hic sorma trajikomik gercekten.esim ayni seyi yapacak olsa(ki yapmadi cok sukur:)) bu kadar geri kafali bir adamla evlendigim icin bogrume bir okuz otururdu herhalde.adam kizlik zari denilen olayi nasil bir onemsiyorsa artik nikahli karisinin vebalini! almamak icin sevismemis.kafalara gelin hey yavrum heyAdama bir de zarf atmishe gel yapalim dese sanki bosayacakmis gibi de anlatmis arkadas cok guldum
Nasilbu kadar kolay vajinismus damgasi vuruyosunuz bunu anlamiyorum bende :) bizde ilk bi kac gun yapmadik.. gerek yorgunluk gerek baska seylerden.. balayina gittik gene olmadi.. tam gelecegimiz gun oluverdi.. neyseki o zaman kk ya takilmiyordum:)Canım malesef Vajinismussun.Ben de yaşadım bunu 3 ay sonra girdim ilişkiye .Egzersizler vae yapman gereken.Ama egzersizden önce üstte Kontrolü ele alarak yapmayı dene.Eğer yine de olmazsa egzersiz yap kronikleşmeden
Damga vurmak ne demek ya ,ayıplı bişeymiş gibi :) ben de konu sahibinin tarif ettiği şeyleri yaşadım.Eşi itme,titreme,duvar hissi ..bunu yaşayan bilir vaji yaşamadınız belli oldu ya da en alt seviye ..seviye nedir dersiniz şimdiNasilbu kadar kolay vajinismus damgasi vuruyosunuz bunu anlamiyorum bende :) bizde ilk bi kac gun yapmadik.. gerek yorgunluk gerek baska seylerden.. balayina gittik gene olmadi.. tam gelecegimiz gun oluverdi.. neyseki o zaman kk ya takilmiyordum:)
Sacmalamayin isterseniz :) herseyi siz biliyonuz heee :) ayipli birsey degil ama direkt vajinismussun demek yanlis! Ekran basindan atip tutmayin diyorum okadar:) kiz daha 1 kez denemis.. bu kdr toplumsal baski varken kizin uzerinde yapamamis olmak garip degil bana gore..Damga vurmak demek ya ,ayıplı bişeymiş gibi :) ben de konu sahibinin tarif ettiği şeyleri yaşadım.Eşi itme,titreme,duvar hissi ..bunu yaşayan bilir vaji yaşamadınız belli oldu ya da en alt seviye ..seviye nedir dersiniz şimdi
Konu sahibi değilken siz niye baskasının yorumuna atlıyorsunuz pardon ? Ben bilmiyorum sen biliyorsun ! TövbestSacmalamayin isterseniz :) herseyi siz biliyonuz heee :) ayipli birsey degil ama direkt vajinismussun demek yanlis! Ekran basindan atip tutmayin diyorum okadar:) kiz daha 1 kez denemis.. bu kdr toplumsal baski varken kizin uzerinde yapamamis olmak garip degil bana gore..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?