İLKOKUL

mrc-ymn

Üç Prensin Tek Prensesi S-M-Y
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
1.347
1.235
133
35
Merhaba arkadaşlar
Anne olduktan sonra anladım ki tek sıkıntım tek derdim tek sevincim tek mutluluğum çocuklarım
12.09.2014 tarihli büyük oğlum
Seneye eylülde tam 72 aylık olmuşken 1.sınıfa gidecek yani gitmeli mi
Karar veremiyorum
Özellikle öğretmen arkadaşlar yardımcı olur musunuz
Sizce gitmeli mi yoksa 1 sene sonra mı gitmeli
Şuan ana sınıfında ki arkadaşlarına göre en az 8 ay küçük ve 8 ay inanılmaz fark ediyor
Bir yandan da 1.sınıfa gitmeye istekli
Ve ben bu duruma nasıl yaklaşıcam bilemiyorum
Bilgili tecrübeli anneler öğretmenler lütfen yardımcı olun bana
Teşekkür ederim hepinize

Benim oğlum 66 da başladı. Siz eğer gondermezseniz 84 olacak. Bilemedim ama cocuğun gelişimini siz iyi bilirsiniz. Ama her halukarda okula başlanıyor da bir daha çocuk olunmuyor. Benim de kızım var 4 yaşında. ya 65 ya da 77 de gitmesi lazım. Hangisi dogru bilmiyorum.

Kuzenim çocuğu sizinkinden 2 ay küçük. Eğitimcilerden görüşmediği kimse kalmadı. Göndermeme kararı aldı. Benim çocuklarım da yılın sonuna doğru doğmuş olsalardı göndermezdim. Bayağı fark var çünkü.

Eylül doğumlular mecbur gidiyor ekim kasım aralık dogumlular dilekceyle geç gidebiliyor diğer türlü sağlık raporu gerekli diye biliyorum.eylül ve agustos dogumlular bahtsız bedeviler geç göndermeniz daha iyi olur . İlkokulda bir nebze yakalıyorlar ama ortaokulda sıkıntı oluyor .

oglum.bu yil 70 aylik basladi aslinda normal ama siniftaki cocuklari tam 1 yas buyuktuler cogu okuma yazma ogrenmis gelmis oglum biraz zorlandi ama alt yapi da onemli anaokulu egitimiiz iyi degilde ondanda olabilir ama gercekten iyi dusun ogretmenlerle karar vermelisin

Küçük yaşta başlanmasının artısı yok, o yaşlarda 1 ay bile o kadar fark ediyor ki...
Sizin olumsuz tarafınız ay kısmı, 71 ay olsa erteleyebilirsiniz, 72de erteleme yok diye biliyorum, sürekli değişiklik oluyor ama en son 72 başlıyordu. Belki gün ile kurtulabilirsiniz. Seneye okullar hangi tarihte açılıyor bilmiyorum ama atıyorum 12sinden önce ise tam 72 aylık olmamış olacak, birkaç günle göndermeme hakkınız var mı bilemesem de deneyebilirsiniz.

Oyuna, uykuya doymamış çocukları üstelik de zifiri karanlıkta okula göndermek ne kadar ertelenirse o kadar iyi oluyor.

Benim kızım da 2014 haziran doğumlu.ben göndermeyi düşünüyorum.göndermeyip neden hayatından 1 yılını çalayım diyorum ama bilmiyorum doğru mu yapıyorum

Kızım oglunuzla aynı durumda şuan anaokuluna gidiyor seneye 1 sınıfa göndereceğim
18.09.14 benimkide kızımı gözlemliyorum yapabileceğine inanıyorum şimdiden alfabeyi yazıyor harflerin çoğunu biliyor
Rakamları zaten hatasız bilir yazar biz beraber çok aktivite,etkinlik yaptık faydası oldu
Ben geri kalacağına inanmıyorum cok buyuk eksiklik degil bence küçük de degil nice çocuklar var eline kalem verilmemiş okula gelene kadar

Haziran doğumlular zaten gidecek zorunlu
Zorunlu olduğunu biliyorum zaten de kızımın anasifinda sadece kızım ve bir çocuk daha ilk okula gidecek.digerlerinin anneleri küçük yapamaz diye rapor alıp göndermeyecek.onları duyunca acaba dedim ben de.o yüzden dedim doğru mu yapıyorum diye.

Bunu anaokulu ve rehberlik öğretmeni ile konuşun derim. Benim oğlumda 2014 Aralık doğumlu göndermeyi düşünüyorum. Okul arayışı içindeyim şimdiden. Kendim de öğretmenim. Ama zor işlemiş...
Göndermeseniz daha iyi. Çocuk zeki olabilir.Çabuk kavrıyor olabilir ama bu yıl oğlumun sınıfında bir yaş küçük bir çocuk var bildiğin eziliyor sosyal ilişkiler konusunuda düşünün derim

Toplu bir cevap yazayım
Oğlum istekli rakamları bilir harflerin çoğunu tanır ama ben harfleri öğretmedim kendi kendine öğrendi
Benim asıl sıkıntı şu
Diğer çocuklardan neredeyse 10-11 ay küçük ve biraz şey kalıyor sessiz nasıl desem pek savunamıyor kendini

Göndermeseniz daha iyi. Çocuk zeki olabilir.Çabuk kavrıyor olabilir ama bu yıl oğlumun sınıfında bir yaş küçük bir çocuk var bildiğin eziliyor sosyal ilişkiler konusunuda düşünün derim
Bende tam bunu kastettim
Yoksa oğlum yapar gerçekten ama sosyal ilişkiler konusunda 1 ay bile fark ediyor
Küçük olduğu anlaşılıyor ve eziyorlar
Geçen sen bizim durumumuzdaki kimse göndermedi
Şimdi oğlum onlarla ana sınıfında ve zorlanıyor

Seneye mecbur gidecek, isteğe bağlı değil ne yazıkki., çocuğunuz mental bir problemi olursa ancak öyle uzatıyorlar süreyi. Bu sene bizim sınıfta bir çocuk vardı, 2 ay geldi öğretmen dilekçe yazdı, çocuk okuldan alındı seneye devam edecek sanırım

Rapor alıp erteleyebiliyorum
Çoğu kişi öyle yaptı

Göndermeyin o zaman . Rapor alın. Bir yıl hayata geç atılsın . Tabiki karar sizin .Oğlumun sınıfında dediğim gibi bir yaş küçük bir çocuk var. Annesine dedim ki geçen yıl gönderme okula. O da okuma yazmayı biliyor ve zeka testleri yüksek çıkıyor dedi. Şu an çocuğu sınıftakiler dışlıyor. Çocuk bu durumla başa çıkamıyor.

Bende bundan korkuyorum
Her akşam eve gelince konuşuyoruz
Özellikler geçen sene uzatıp gitmeyenlerle anlaşamıyor
Sadece kendi gibi olan gruptaki arkadaşlarıyla oynayabiliyor
Çünkü neredeyse aralarında 10 ay var ve illaki fark ediyor
Ki sürekli öğretmenleri başında ve birbirleriyle uyum içinde olmaları için uyarıyor gözlemliyor
Ama maalesef ilkokulda böyle değil durumlar
Kafama çok taktım geceden beridir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…