- 31 Aralık 2017
- 12.133
- 32.162
- 548
- 36
Başak Burcu erkeğiToplu bir cevap yazayım
Oğlum istekli rakamları bilir harflerin çoğunu tanır ama ben harfleri öğretmedim kendi kendine öğrendi
Benim asıl sıkıntı şu
Diğer çocuklardan neredeyse 10-11 ay küçük ve biraz şey kalıyor sessiz nasıl desem pek savunamıyor kendini
Gerçekten Burçlamı ilgiliBaşak Burcu erkeğibizimki de aynı
Çok istekli her akşam ben demedenMerhaba bir oglum birde kızım var oglan orta okulda kız ilk okul, deneyimlerimi sizinle paylaşmak isterim benim gözlemime göre erkek çocuklar kızlara göre geç gelişiyor motor kas gelişimleri daha yavaş yani benim çocuklarım da böyle oldu çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız ben oğlumu bir sene geç göndermiştim rapor almıştım kızım tam zamanında gitti(13 eylül doğumlu olmasına rağmen )oglum hep sınıfın en büyügü kızda en küçügü oluyorşuan ikisi de gayet başarılı .İkisi içinde dogru karar verdigimi düşünüyorum
yani erkek çocuğu ise ben geç gitmesi taraftarıyım ama ne kadar eğitimcilere ya da annelere sorsanız da en doğru kararı siz verebilirsiniz çocuğun gelişimine kalem tutmasına ders çalışırken sıkılıp sıkılmaması na boya sevip sevmemesi ne göre karar verebilirsiniz
Malesef fark ediyorÇocuğunuzun gelişimi ile ilgili farkeder. Şu an anaokuluma gidiyor mu? Aslına bakarsan sınıflarında pek çok çocuk aynı aylarda olduğu için sınıf içinde çok farketmeyecektir.
Bu sene başladıysa tam 72 aylık olmuyor muEylül 13 doğumlu oğlum var bir sene geç gönderdim hiç bir eksisi yok aksine daha kolay oluyor bizim için okulun ilk günleri anne bebekler ağlıyor ders yapamıyoruz diyordu
Yok geçen sen bizde bir evrak yolladılar72 aylikta rapor yok diye biliyorum daha önce burada ki konularda da okumustum,ekim,kasim aralik ayi dogumlularda oluyor.
O zaman yollayın bence, benim oglum hiç kalem tutmuyordu istemiyor sıkılıyordu okula gideyim gibi bir heveside yoktu normalde çok zekidir şuan okul başarısı çok çok iyi ama hala yazı yazmayi sevmiyor:) kızım tıpkı anlatıgınız gibi çok istekliydi ve şuan 4 sınıfa gidiyor en son deneme sınavında hem sınıf hemde okul birincisi oldu küçük yapamaz diye birşey yok benceÇok istekli her akşam ben demeden
Ya boyama ister yada matematik ister ya kitap oku der
Seneye büyük okula gidicem okuma yazma öğrenicem diye çok seviniyor
Dün akşam konuştum ilk okula gitmene öğretmenlerinle karar vericez dedim
Ya gidemezsem arkadaşlarım gider ben küçük okulda kalırsam diye dün gece ağladı
Yollamazsam psikolojisi bozulur mu ki
Şuan baktımdaYok geçen sen bizde bir evrak yolladılar
Hangi ay zorunlu hangi ay dilekçe hangi ay raporla ertelenebilir diye
Raporla ertelenebilen kısımdayız
HaklısınızOgretmen degilim ama kizim ilkokula baslarken cok araştırmıştım.ben gondermek istediginde , kizim 72 ayini doldurmuyordu. Harfleri vs biliyordu. Ogretmeni zorlanmaz ama 72 ayini doldurmasini tavsiye ediyoruz demisti. Ve tum arastirmalarim 72 ay doldursun diyordu.
Ayi itibariyle 77 aylik basladi. Ve bencede ay cok farkettiriyor. İlk okulu daha kucukte olsa bir sekilde yapiyor ama asil fark ortaokulda basliyor.
Sizinkini anaokulu ogretmenine sorun , ama ay itibariyle normal.
Evet buraya bir konu acilmisti orada okudum ekim kasim Aralık ayi icin gecerliymis.Şuan baktımda
Sanki değişmiş 72 ayını dolduran çocuklarda raor geçersiz yazıyor
Saınırım gün farkıyla kurtarabiliyoruzEvet buraya bir konu acilmisti orada okudum ekim kasim Aralık ayi icin gecerliymis.
Evet oluyor göndermedim 2011 ki bu sene 2 ye gidiyorBu sene başladıysa tam 72 aylık olmuyor mu
Bu durumda geç değil sanki ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?