Benim kızımda 17 07.2014 doğumlu okul müdürü seneye mecbur 1 inci sınıfa gelicek dedi bnde hiç istemiyorum çünkü yaşıtlarına göre geç konuştu ve hâlâ heyecan yaptığında duraksayarak konuşuyor ne yapabilirim göndermemek icinRehber öğretmen olarak 7 yaşından önce önermiyorum. 6 yaş ile 7 yaş arasinda çok fark oluyor. Gerek motor beceriler gerek algılama.
gitmeli canim benim kizimda seneye 73 aylik olcak okul yasi normalde 69 aylikken gitmesi lazim neden istersen anasifi yasi ilkokul yasi diye yaz ayina falan gir yaza anasifi icin olmaz ilkokul icin olur diyeMerhaba arkadaşlar
Anne olduktan sonra anladım ki tek sıkıntım tek derdim tek sevincim tek mutluluğum çocuklarım
12.09.2014 tarihli büyük oğlum
Seneye eylülde tam 72 aylık olmuşken 1.sınıfa gidecek yani gitmeli mi
Karar veremiyorum
Özellikle öğretmen arkadaşlar yardımcı olur musunuz
Sizce gitmeli mi yoksa 1 sene sonra mı gitmeli
Şuan ana sınıfında ki arkadaşlarına göre en az 8 ay küçük ve 8 ay inanılmaz fark ediyor
Bir yandan da 1.sınıfa gitmeye istekli
Ve ben bu duruma nasıl yaklaşıcam bilemiyorum
Bilgili tecrübeli anneler öğretmenler lütfen yardımcı olun bana
Teşekkür ederim hepinize
Benim oglum 10/2013 dogumlu gondermedim benMerhaba arkadaşlar
Anne olduktan sonra anladım ki tek sıkıntım tek derdim tek sevincim tek mutluluğum çocuklarım
12.09.2014 tarihli büyük oğlum
Seneye eylülde tam 72 aylık olmuşken 1.sınıfa gidecek yani gitmeli mi
Karar veremiyorum
Özellikle öğretmen arkadaşlar yardımcı olur musunuz
Sizce gitmeli mi yoksa 1 sene sonra mı gitmeli
Şuan ana sınıfında ki arkadaşlarına göre en az 8 ay küçük ve 8 ay inanılmaz fark ediyor
Bir yandan da 1.sınıfa gitmeye istekli
Ve ben bu duruma nasıl yaklaşıcam bilemiyorum
Bilgili tecrübeli anneler öğretmenler lütfen yardımcı olun bana
Teşekkür ederim hepinize
Biz rapor falan almadik sadece kayit olacagi okula gidip hali hazirda olan bir dilekce imzaladikZorunlu olduğunu biliyorum zaten de kızımın anasifinda sadece kızım ve bir çocuk daha ilk okula gidecek.digerlerinin anneleri küçük yapamaz diye rapor alıp göndermeyecek.onları duyunca acaba dedim ben de.o yüzden dedim doğru mu yapıyorum diye.
Rapor alabilirsinizBenim kızımda 17 07.2014 doğumlu okul müdürü seneye mecbur 1 inci sınıfa gelicek dedi bnde hiç istemiyorum çünkü yaşıtlarına göre geç konuştu ve hâlâ heyecan yaptığında duraksayarak konuşuyor ne yapabilirim göndermemek icin
Aralık doğumlu olan öğrenci için dilekçe vermeniz yeterli, rapora gerek yok. Aşağıda bu seneyle ilgili tablo var, oma bakıp fikir edinebilirsiniz.Sayın öğretmenim, benim kızımda 7.12. 2015 doğumlu bende 2022 yılında yani sizin kızınız gibi 82 aylık olduğunda 1.sınıfa başlatmak istiyorum.Çünkü sadece zeki olmasının,harfleri sayıları bilmesinin yada okumayı öğrenmiş olmasının kriter olmadığını düşünüyorum.Size sormak istediğim kanunen 2021 eylül ayında okula başlasın denilecek ancak aralık doğumlu çocuklarımız içinde rapor almamız gerekiyor mu? Bu rapor konusunda bilgim yok.Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Teşekkür ederim.
Sizin çocuk zaten 72 ayını dolduracagi için mecburen göndereceksiniz seneye. Yani 2020 eyluldeBenim kızım da 2014 haziran doğumlu.ben göndermeyi düşünüyorum.göndermeyip neden hayatından 1 yılını çalayım diyorum ama bilmiyorum doğru mu yapıyorum
Çok çok teşekkür ederimAralık doğumlu olan öğrenci için dilekçe vermeniz yeterli, rapora gerek yok. Aşağıda bu seneyle ilgili tablo var, oma bakıp fikir edinebilirsiniz.
Eki Görüntüle 2565307
Evet göndericem zatenSizin çocuk zaten 72 ayını dolduracagi için mecburen göndereceksiniz seneye. Yani 2020 eylulde
Erken verme taraftarıyım demedim ki. Oğlum 7. sınıfa gidiyor şu anda ve 11 yaşında. İlk okula başladığı dönem 66 aylık başlama saçmalığı zorunluluğu vardı ya gidip rapor alacaktım ya da yazdıracaktım. Yine de müdürle konuşmaya gittim istemiyorum diye ama oğlum anasınıfına bile gitmeden okuma yı öğrenmişti kendi kendine. Müdür sıkılır sıkıntı çıkarır raporla uğraşma dedi.Neden bu kadar erken verme taraftarsınız anlamıyorum, 66 aylık demek daha 5.5 yaşında demek. Daha oyun çağında, ilkokul için bence 6 yaşını doldurması gerekiyor. 14 yıllık sınıf öğretmeniyim, sınıfımda eğitim durumu kötü olan 4 öğrenciden 3 'ü 5 yaş civarı okula başladı. 4 yıldır aynı sınıfı okutuyorum. İnanın 4 yılda hiçbirşey değişmedi. Her yeni senenin, yeni müfredatı onlara ağır geldi. Diğerleri bir iki seferde anlarken yaşı küçük olanlar bir türlü dersleri idrak edemedi. Üstelik her derste onları kaldırıp tahtada soru çözdürdüğüm halde. Hatta bir tanesi evde her gün özel ders alıyor ama hâlâ sınıf ortalamasına ulaşamadı. Diğer öğretmen arkadaşlarım da aynı fikirde. Ben oğlumu 77 aylık başlattım, şimdi sınıfında öğretmeni tarafından örnek gösteriliyor. Kızımı da başlatsaydım 69 aylık olacaktı. Anasınıf öğretmenimiz "Bir sene daha beklerse daha iyi olur, akademik olarak hazır ama duygusal olarak yapamadığı zaman çabuk sıkılıyor" dedi . Biz de önümüzdeki sene 82 aylık olarak okula vereceğiz. Ki ben de eşim de sınıf öğretmeni, evde her türlü eğitimi verebilecekken ve veriyorken ben bile cesaret edemedim erken vermeye... Varın gerisini siz düşünün...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?