illa 2 çocuk olmamı mı?

2.çoçuk yapanlara sorsan nıye yaptın dıye yuzde doksanı yavrum için der .çunku kardes başka bırşey.bende kızımı duşunmesem 2.çoçuğu yapmam.1 tane yeter bu zamanda derım.ama ya sonra???? yapayanlız mı kalsın hayatta?bız ne kadar bakı olabılırz yanında.kımse kardessız kalmamalı.kardes candır çunku kandır,herseydır benım gozumde.ona kardes yapmayarak ona en buyuk kotulugunu yapmak ıstemem

E benim gibi geç anne olanlar ne yapsın arkadaşlar. Ben 33 yaşındayım. Çok şükür tüp bebekle ilk denemede hamile kaldım. Ekim ayında inşallah bir kızım olacak. İlk çocuk 33'te doğarsa ikinciyi kaç yaşında doğurayım ben 38 mi 39 mu? Moralim bozuldu durduk yere.

Cocugunuzun anlasabilecegi bir kardesi olmasi garika bir sey olur
İnanin ki kardes sart
Onlari kucuklukten birbirine bagli yetistirirseniz ve aralatinda guclu bir kardeslik iliskisi olursa
İkisi icin de bir omur mutluluk sebebi olur

Yas farki cok olmayacak sekilde dusunebilirsiniz
Yas farki cok olunca da kucuk olan buyuk olana yuk oluyor

Uzmanlar diyor ki

İnsan kardesi olunca kavga etmeyi, hakkini aramayi, küsmeyi, barısmayı, paylasmayi, affetmeyi yani kısaca hayatı ogreniyor

Son düzenleme:
Evet seni çok iyi anlıyorum benim eşimde 1 hafta giderdi ki halen yoğun ben bebekle epey zorluk çekerdim eşim evde olduğu vakit çocuk hastalanmaz ama işe gittiğinde hastalanırdı çok zor büyüttüm bende tek başına çocuk büyütmek zor , eşim iş kolik ve mükemmeliyetçi bu karekter insanı yıpratıyor ben asla mükemmel olamam şimdi kızımda ona benziyor aynı genler bir ben rahatım

Eşime olan şuanki öfkemle o adamı baba sıfatına soktuğum için bile pişmanım evladımdan yana sıkıntım yokda eşim tam bir odun.
Hatta bazılarınızın odun dediğiniz kocalarınıza bile hakaret olur o adama sadece odun demek

Buna benzer bir konuyu ben de acmistim. Sagolsunlar yazanlar oldu, bende bir suredir dusunuyordum. Ve sunu anladim. Dogan buyuyor. Zaman hizla akip geciyor. Ve bence kardes guzel birsey. Mumkunse her cocugun kardesinin olmasi lazim, hatta haklari diye dusunuyorum. Ama problem su ki, annenin piskolojisi buna uygunmu. Cunku hersey annenin buna hazir olup olmamasina bakiyor. Ben konu actigimda hic de hazir deyildim. Hep bogusacagim sorunlari dusunuyordum. Bunlarla basa cikmanin ne kadar zor olucagini filan.

Su an piskolojim daha farkli, bir tane daha istiyorum, ama biliyorum ki zorluklari olucak, ve bu zorluklar su an beni korkutmuyor cok, cunku icimde hissediyorum ki birsekilde butun zorluklar asiliyor, ve anne ve baba saglam ve saglikli bir yuva kurmayi basarabilmislerse, ve cocuklarini o saglam ruh halleriyle davranmislarsa cocuklar guzel yetisiyor, maddi veya manevi imkanlar kisitli olmus olsa bile. o yuzden size tavsiyem kendiniz hazir hissetmeden cocuk yapmamaniz. Cunku bence ikinci cocuk yapmaniz aslinda guzel bir fikir ve hatta belki bir anlamda gerekli olsa da, siz mutsuz bir anne olduktan sonra o cocuk da piskolojik olarak mutsuz, bir cocuk olucak. Kendinizi hazir hissederseniz, eminim ki bu bahsettiginiz zorluklar sizi isteginizden alikoymiyacak, ve ikinci cocuga sahip olmak icin cabaliyacaksiniz.

Allah hayirli saglikli evlatlar versin hepimize insallah.

sIkma canini, ben de ilk cocugumu 33 yasinda dogurdum. Simdi 36 yim ve ikinci cocuk istiyorum :)

Tanidiklarimdan 39 yasinda 40 yasinda doguranlar var.

ben de 32 yaşında anne oldum.ikinciyi istiyorum ama şimdi değil 40 yaşında.45 e kadar yolu var diyorlar.çalışıyorum oğlum anca 2.sınıfa giderken düşünebilirim.birincisi kendini idare etmeli ben de ikinciyle ilgileneyim.
Hakkımızda hayırlısı olsun.

Amin. Ben de 40 i beklemek isterdim ama genetik problemler korkutuyor beni.

o tür genetik hastalıklar beni de korkutuyor.bu yüzden yaşım olmuş 35 bir çocuğum da var zaten başka düşünmesem mi acaba diyorum bazen.ama içim bir çocuk daha istiyor.

bence 2.çocuk şart.hem sizin için iyi hemde kızınız için.bizde 2 kardeşiz ve anne,baba iki kardeş çok mutlu geçiniyoruz.hatta ben kalabalık aileyi seviyorum ve ilerde 3 çocuğum olsun isterim.
sizi anlıyorum aslında.kızınızı en iyi şekilde yetiştirmek,okutmak,giydirmek,gezdirmek istiyorsunuz ama zamanı gelince neden 2.çocuğu yapmadım diye pişmanlık duyucaksınız.
benim babam tek çocuk ve şimdilerde zorluklarını yaşıyor bu durumun.teselliye ihtiyacı olduğunda bizden başka sığınacağı kardeşleri,abileri,ablaları yok.bundan kötü birşey olamaz bence.insan sonuçta en yakınına canına,kanına güvenmek istiyor,teselli bulmak istiyor ama olmayınca çok kötü oluyor.allah korusun ilerde eşinizin veya sizin başınıza bir iş geldiğinde yapayalnız kalmasın ortada kızınız.en azından bir kardeşi olsun yanında.bir birlerine destek olsunlar.beraber ağlasınlar,beraber gülsünler.aksi halde çok zor olur.şimdi kızınız çocuk ve sizde ikinciye hamile kalmayı lüzumsuz görüyorsunuz,size zorluklar yaratacağını düşünüyorsunuz ama biraz zaman geçince yaşlanınca ne kadar büyük hata yaptım diyceksiniz.mesela benim anneme zamanında çok söylediler 3.çocuğu yapın diye.hatta bende hatırlıyorum o baskıları.annem hepsinin cevabını veriyordu en iyi şekilde.asla istemiyorum diye ama geçenlerde biraz pişman olurmuşcasına 3.çocuğu niye yapmadım dedi.yakın zamanlarda ablam evlendi ve evden gitti.işte o zamandan beri bunun pişmanlığını yaşıyor bana kalırsa.bir yanı boş kaldı sanki. yinede siz bilirsiniz en güzelini.hiç istemiyorsanız yapmayın ama biraz içinizde bu düşünceye yer varsa o zaman doğurun ve kızınıza bir kardeş gelsin.

böyle akıllı kadınları görünce çok seviniyorum. bizim toplum o kadar saçma ki, çok çocuk yapıp maddi manevi sıkıntı çekmeye teşvik ediyorlar.
aynı kişiler şişmanlığı da çok güzel zannederler. çevrenizdekilere kulak asmayın bence, çocuğa bakacak olan sizsiniz, sizin kararınız.
önünüzde daha zaman var, hayırlısı olsun inşallah.

Çocuk sahibi olmanın bazen çevre baskısı olduğunu düşünüyorum
Evlenmek gibi
Belirli bur yasa gelince çevresindekiler ne zaman evlenecen siyer bakmaya başlar, hatta bazıları birileri daha o gözle bakmaya başlamadan o baskıyı hisseder kendinde
Benim için bebek öyle oldu. 2. Yilimiza yaklasirken artık memleket gitmek bana işkence geliyordu herkes aynı soruyu soruyor
Bu süreçte çok düşündüm bedenim mi artık anne olmak istiyor çevre baskısı mi diye malesef çevre baskısı ağır geldi
Korunmayı bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım. Duyduğum an çok mutlu.oldum. şimdi 2 aylık hamileyim ve sanırım annelik içgüdüsü hala oluşmadı bende.
Doğduktan sonra çok geleceğime eminim, ama çevre baskısı olduğunu düşünüyorum yinede.

O çocuğu siz buyuteceksiniz, eğer çok istiyorsanız o heyecanı yeniden yaşamayı, o telaş onun kokusu size çoğu şey için yapmaya değer diyorsanız 2. Yi doğurun

Size yardımım olur mu bilmem evli değilim size ilerde kızınızın neler hissedebilceğini söyleyebilirim şöyle anlatayım ben tek çocuğum ailem sizin gibi düşünüp tek bırakmış beni babam yıllar önce vefat etti Allah gecinden versin annemde bi gün olmıycak ve ben yapayalnız kalıcam istediğim zaman kapısını çalacağım bi kardeşim olmıycak sadece eşim çocuklarım olucak(inşallah)ama kardeş farklı bişi annemlerden biliyorum küsde olsalar birinin başı dara girdi mi koşuşuyorlar evet herşeyi kızınız için yapıyorsunuz ama geleceği daha geniş düşünün ve sakın yalnış anlamayın akıl vermek değil niyetim sadece değişik bi açıdan bakmanızı öneririm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İki tane oglum var. İki kucuk canavar 5.5 ve 2 yaslarında.. Hic yardım almadan büyütüyorum onları. Kariyerimi, mesleğimi simdilik bıraktım. Onları kendim büyütmek istedim. Anneciğim istesede saglik sorunları yüzünden yardımı olmuyor, kayınvalidem kendi havasında.. Kimse mecbur degil zaten ben kimseden bir beklentide olmadım. Cok zorlandım, esimle en sert kavgalarımızı ettim, kendimi cok bıraktım. Ama sorarsan istermiydin ikinci cocuğu tek bir sn bile dusunmezdim derim sana. Simdi bağırıs cagiris kopuyor, kavga ediyor ve oyun oynuyorlar ve bence bu dunyanın en en güzel şeyi. Benimde iki Abi'm var, bu dünyada sırtım yere gelmez, oyle güvenirim onlara..kardes apayrı, kardes can. Yavrunuzu kardeşsizbirakmayin. Zaten ilk cocuk anne baba kendisi, ikinci cocuğu ilk cocuk icin yaparlarmış :) daha cok gencsiniz ama arayı fazla açmamak en iyisi:). Hayırlısı olsun sizin icin :)

Sanki ben yazmisim Tamamen senin ile ayni fikirdeyim. Maddi güç, okul felan hepsi olur fakat ilerde o kiz büyünce manevi bosluk hisedebilir. Bende mesela ablam ile bazen tartisirizi, küseriz fakat en azindan üzüldügümde gidecek yerim var, sevecek yegenim var, kisacasi ailem var. Bu manevi gücü hiç bir para ile satin alamazsin.

Elbette bu senin ile benim fikirim. Konu sahibine baski uygulanmasina yine karsi olurum. Sonuçta konu sahibi yapmak istemiyorsa yapmasin. Hiç kimse buna karismaya hakki yok tabiki.

Daha çok küçük ya
benim sıpam 9 yaşında hala 2. çocuk fikri bana hiç akıllıca gelmiyo
Ben çocukları çok sevmiyomuyum acaba diyede düşünmüyo değilim çok sabır istiyo 2. çocuğuda hiç istemiyorum
Eşim istiyo o ayrı dava sürekli geçiştiriyorum bakalım menapoza kadar yolu var

Siz istiyosanız sabırlıysanız buna gücünüz varsa yapın beraber büyüsünler ama ben yapmazdım yapmadımda nitekim..
Dünyaya çocuk doğurup bakmak için gelmedim bir tane dünyalar yakışıklısı evladım var banada yetiyo.. Evlat sevgisini tattım şükür kardeş istemiyo zaten oğlum ondan sıkıntı yapmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…