- 13 Haziran 2011
- 12.706
- 7.799
- 448
- Konu Sahibi kirmizicilek16
-
Kesinlikle etkili, ben eşimden yardım göremiyorum ne ev işi ne çocuk bakımı nede onun kişisel bakımı yemek gibi konularda.
Kesinlikle sinirlerim çok yıpranıyor. Çalışıyorum çocuğumun giderlerini ben karşılıyorum.
Gönlümce istediğimi alıyorum. 1 taneyken kolay kucağına alıp istediğin şeyi yapıyorsun ama iki tane daha başka.
Uyku düzenleri başka, mesela oğlumun uyanmasını bekliyorum alıp çıkıyorum. Ama iki tane olsa biri doyucak öteki acıkıcak biri yıkanıcak öteki kirli biri uykulu biri uykusuz falan filan düşünmesi bile çok yoruyor. İlerde belki evlat edinmeyi düşünüyorum. Hem bir çocuk aile sahibi olur hemde oğlumun kardeşi olur diyorum. Bakalım zaman neyi göstericek, hamilelik hayatımdaki en muhteşem duyguda olsa düşünmüyorum.
Dediğim gibi eşimle çok uyumlu alakalı bir çift olamadık. Mutlu bir karı koca olmadıkça mutlu anne baba da olunmuyor.
Çocuğum doğmadan önce o 6-7 aylı olunca hemen bi tane daha yapıcam derdim ama hayallerimdeki gibi olmadı hiçbişey
27 yaşındayım 2 yaşında kızım var 5 yıllık da evliyim
ben çalışan bir anneyim hamile kaldığımda 9 ayım hep istifra ile geçti
iş yerim evime 2 saat uzaklıktaydı otobüs ve servis olmak üzere iki araba değiştirip gittim hamileliğim boyunca işe
bir elimde kolonyağı bir elimde su yolları öyle bitirirdim 9.ayımda izne ayrıldım
niye çalışıyorsun çıksaydınız işten demeyin çalışmak zorundayım ev aldık kredimiz var
bebeğim oldu 4 ay evde kaldım ve Rabbime çok şükür evim çok yakın bir yerde tekrar iş buldum eski iş yerimden ayrıldım ve buraya başladım
çok uykusuz gecelerim oldu sabah kızımı anneme getir akşam al eve gel
annem de biraz nazlı biridir naz niyazla bakıyor işte kızıma
kv bakmadı diye binbir laf ediyor
bunları kafama takıyorum ister istemez
yani sıkıntılı geçti biraz o dönemlerim
belki biraz da sıkıntıya gelemeyen bir yapım mı var bilmiyorum acaba öyle mi diyorum kendimce
son zamanlarda herkes hadi 2.bebeği yap diye baskı yapıyor
hayır ben istemiyorum
Allahım kızıma sağlık versin onu hakkınca büyütüp güzel okutmak bir yerlere getirmek hayalim
benim maddi olarak canım ne zaten kıt kanaat bir ev aldık bir de birikim yapıp kızımı getirip götürmek için bir araba aldık
onu okutamadim mi istediklerini yapamadım mı peş peşe cocuk yapmanın bir mantığı yok benim için.
herkes sormaya başladı artık büyüdü kız ikinciyi yap, aaa olmaz tek çocuk
sonra çok pişman olursun gibi laflar duyuyorum evet kalabalık aileyi ben de çok severim kardeş çok güzel birşey
ben şimdi hangi mantıkla çocuk yapayım
sizce doğru olan nedir ?
E benim gibi geç anne olanlar ne yapsın arkadaşlar. Ben 33 yaşındayım. Çok şükür tüp bebekle ilk denemede hamile kaldım. Ekim ayında inşallah bir kızım olacak. İlk çocuk 33'te doğarsa ikinciyi kaç yaşında doğurayım ben 38 mi 39 mu? Moralim bozuldu durduk yere.
e benim gibi geç anne olanlar ne yapsın arkadaşlar. Ben 33 yaşındayım. çok şükür tüp bebekle ilk denemede hamile kaldım. Ekim ayında inşallah bir kızım olacak. Ilk çocuk 33'te doğarsa ikinciyi kaç yaşında doğurayım ben 38 mi 39 mu? Moralim bozuldu durduk yere.
ben de 32 yaşında anne oldum.ikinciyi istiyorum ama şimdi değil 40 yaşında.45 e kadar yolu var diyorlar.çalışıyorum oğlum anca 2.sınıfa giderken düşünebilirim.birincisi kendini idare etmeli ben de ikinciyle ilgileneyim.
Hakkımızda hayırlısı olsun.
ben genlerimin nasıl olduğunu bile bilmiyorum,olursa olur olmazssa olmaz nasılsa bir tane var diyorum.
o tür genetik hastalıklar beni de korkutuyor.bu yüzden yaşım olmuş 35 bir çocuğum da var zaten başka düşünmesem mi acaba diyorum bazen.ama içim bir çocuk daha istiyor.
Senin yaşadığın şeyi birebir aynısını yaşıyorum. Ama çocuk için kesinlikle şimdilik maddi gücümün yetmeyeceğini biliyorum. Bende 2 çocuğum olsun istiyorum ama şimdilik değil. Zamana bırakıyorum. Allah'ın izniyle biraz toparlanıp, borçlarımızı hafiflettikten sonra inşallah...
iş yerim evime 2 saat uzaklıktaydı otobüs ve servis olmak üzere iki araba değiştirip gittim hamileliğim boyunca işe
bir elimde kolonyağı bir elimde su yolları öyle bitirirdim 9.ayımda izne ayrıldım
niye çalışıyorsun çıksaydınız işten demeyin çalışmak zorundayım ev aldık kredimiz var
bebeğim oldu 4 ay evde kaldım ve Rabbime çok şükür evim çok yakın bir yerde tekrar iş buldum eski iş yerimden ayrıldım ve buraya başladım
belki biraz da sıkıntıya gelemeyen bir yapım mı var bilmiyorum acaba öyle mi diyorum kendimce
hayır ben istemiyorum
Allahım kızıma sağlık versin onu hakkınca büyütüp güzel okutmak bir yerlere getirmek hayalim
benim maddi olarak canım ne zaten kıt kanaat bir ev aldık bir de birikim yapıp kızımı getirip götürmek için bir araba aldık
onu okutamadim mi istediklerini yapamadım mı peş peşe cocuk yapmanın bir mantığı yok benim için.
sonra çok pişman olursun gibi laflar duyuyorum evet kalabalık aileyi ben de çok severim kardeş çok güzel birşey
sizce doğru olan nedir ?
hayır ben istemiyorum
sizce doğru olan nedir ?
bence 2.çocuk şart.hem sizin için iyi hemde kızınız için.bizde 2 kardeşiz ve anne,baba iki kardeş çok mutlu geçiniyoruz.hatta ben kalabalık aileyi seviyorum ve ilerde 3 çocuğum olsun isterim.
sizi anlıyorum aslında.kızınızı en iyi şekilde yetiştirmek,okutmak,giydirmek,gezdirmek istiyorsunuz ama zamanı gelince neden 2.çocuğu yapmadım diye pişmanlık duyucaksınız.
benim babam tek çocuk ve şimdilerde zorluklarını yaşıyor bu durumun.teselliye ihtiyacı olduğunda bizden başka sığınacağı kardeşleri,abileri,ablaları yok.bundan kötü birşey olamaz bence.insan sonuçta en yakınına canına,kanına güvenmek istiyor,teselli bulmak istiyor ama olmayınca çok kötü oluyor.allah korusun ilerde eşinizin veya sizin başınıza bir iş geldiğinde yapayalnız kalmasın ortada kızınız.en azından bir kardeşi olsun yanında.bir birlerine destek olsunlar.beraber ağlasınlar,beraber gülsünler.aksi halde çok zor olur.şimdi kızınız çocuk ve sizde ikinciye hamile kalmayı lüzumsuz görüyorsunuz,size zorluklar yaratacağını düşünüyorsunuz ama biraz zaman geçince yaşlanınca ne kadar büyük hata yaptım diyceksiniz.mesela benim anneme zamanında çok söylediler 3.çocuğu yapın diye.hatta bende hatırlıyorum o baskıları.annem hepsinin cevabını veriyordu en iyi şekilde.asla istemiyorum diye ama geçenlerde biraz pişman olurmuşcasına 3.çocuğu niye yapmadım dedi.yakın zamanlarda ablam evlendi ve evden gitti.işte o zamandan beri bunun pişmanlığını yaşıyor bana kalırsa.bir yanı boş kaldı sanki.yinede siz bilirsiniz en güzelini.hiç istemiyorsanız yapmayın ama biraz içinizde bu düşünceye yer varsa o zaman doğurun ve kızınıza bir kardeş gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?