- 30 Mayıs 2013
- 3.165
- 3.320
- 198
- Konu Sahibi kirmizicilek16
-
27 yaşındayım 2 yaşında kızım var 5 yıllık da evliyim
ben çalışan bir anneyim hamile kaldığımda 9 ayım hep istifra ile geçti
iş yerim evime 2 saat uzaklıktaydı otobüs ve servis olmak üzere iki araba değiştirip gittim hamileliğim boyunca işe
bir elimde kolonyağı bir elimde su yolları öyle bitirirdim 9.ayımda izne ayrıldım
niye çalışıyorsun çıksaydınız işten demeyin çalışmak zorundayım ev aldık kredimiz var
bebeğim oldu 4 ay evde kaldım ve Rabbime çok şükür evim çok yakın bir yerde tekrar iş buldum eski iş yerimden ayrıldım ve buraya başladım
çok uykusuz gecelerim oldu sabah kızımı anneme getir akşam al eve gel
annem de biraz nazlı biridir naz niyazla bakıyor işte kızıma
kv bakmadı diye binbir laf ediyor
bunları kafama takıyorum ister istemez
yani sıkıntılı geçti biraz o dönemlerim
belki biraz da sıkıntıya gelemeyen bir yapım mı var bilmiyorum acaba öyle mi diyorum kendimce
son zamanlarda herkes hadi 2.bebeği yap diye baskı yapıyor
hayır ben istemiyorum
Allahım kızıma sağlık versin onu hakkınca büyütüp güzel okutmak bir yerlere getirmek hayalim
benim maddi olarak canım ne zaten kıt kanaat bir ev aldık bir de birikim yapıp kızımı getirip götürmek için bir araba aldık
onu okutamadim mi istediklerini yapamadım mı peş peşe cocuk yapmanın bir mantığı yok benim için.
herkes sormaya başladı artık büyüdü kız ikinciyi yap, aaa olmaz tek çocuk
sonra çok pişman olursun gibi laflar duyuyorum evet kalabalık aileyi ben de çok severim kardeş çok güzel birşey
ben şimdi hangi mantıkla çocuk yapayım
sizce doğru olan nedir ?
Merhaba,
Bende ikinci çocuğa cesaret edemeyen fakat çevresi tarafından baskı altına alınan biriyim. Çevremden kastım eşimin ailesi ve eşim.
Ben eşimle de sonumu göremiyorum, çok iyi bir insan ama benim için istediğim özellikde iyi bir koca değil.
Çocuğuma annem bakıyor. Annem evde uzak olduğundan hafta içi annemde kalıyor bizde akşam oraya gidip oğlumuzu görüp dönüyoruz.
Mesela annem 3-4 günlüğüne yazlığa gitmesi gerekiyor eşimle tartışıyoruz. Hafta sonu oğlumla vakit geçirmek istiyorum o ailesine götürüyor kv ile hafta sonumu geçiriyorum. Çocuğumu sevicek zaman sıra da gelmiyor. Oğlum kolikdi ilk 6 ay çok zordu. 7. ayda işe başladım. Şimdi nerdeyse 2 yaşında ona bakarken zorlanıyorum. Babası çok şımartıyor ve yanımızda bir kişi bile olsa şımarıyor bakarken bazen sinirlerimin hırpalandığını ve oğluma sesimin yükseldiğini anlıyorum. Hayalimde ki anne olamadım oğluma. 2. bi çocuğa da bakabilcek kadar sabırlı değilim. Oğlumada doğumdan itibaren hep annem baktı ben anneme yardım ettim sadece. Annem 2.ye bakmam diyor o da hasta ve onu çok iyi anlıyorum. Benim de işten ayrılıp çocuk bakıcak ne maddi ve manevi yapım müsait değil. Hem başta da dediğim gibi eşimle bir çok zaman mutlu olmadım oğlumu çok isteyerek yaptım pişman değilim iyi ki olmuş.
Ama tek çocukla bi yere sığarsın da 2 çocukla sığılırmı bilmem. İçimden 2.çocuk lafını duymak bile gelmiyor. Rabbim oğluma uzun sağlıklı ömürler nasip etsin.Ona hakkıyla bakıyım diyorum. Eşim 5 kardeşler onlar alışmışlar birbirlerine ve mutlaka en az 3 çocuk olmalıymış. Diretirse eşim boşanırım bu uğurda ama 2. kesinlikle şu pskolojim ile istemiyorum
Daha cocugun 2 yasinda, daha o bebek, ne ikincisi? Uzmanlar 5 yasin ideal oldugunu soyluyor. Kaldi ki calisan kadinsin bir de borc harc varmis. Cevrendekilerin cahilligi
iş yerim evime 2 saat uzaklıktaydı otobüs ve servis olmak üzere iki araba değiştirip gittim hamileliğim boyunca işe
bir elimde kolonyağı bir elimde su yolları öyle bitirirdim 9.ayımda izne ayrıldım
niye çalışıyorsun çıksaydınız işten demeyin çalışmak zorundayım ev aldık kredimiz var
bebeğim oldu 4 ay evde kaldım ve Rabbime çok şükür evim çok yakın bir yerde tekrar iş buldum eski iş yerimden ayrıldım ve buraya başladım
belki biraz da sıkıntıya gelemeyen bir yapım mı var bilmiyorum acaba öyle mi diyorum kendimce
hayır ben istemiyorum
Allahım kızıma sağlık versin onu hakkınca büyütüp güzel okutmak bir yerlere getirmek hayalim
benim maddi olarak canım ne zaten kıt kanaat bir ev aldık bir de birikim yapıp kızımı getirip götürmek için bir araba aldık
onu okutamadim mi istediklerini yapamadım mı peş peşe cocuk yapmanın bir mantığı yok benim için.
sonra çok pişman olursun gibi laflar duyuyorum evet kalabalık aileyi ben de çok severim kardeş çok güzel birşey
sizce doğru olan nedir ?
hayır ben istemiyorum
sizce doğru olan nedir ?
Cahillik denmesi uygun olmamis bence. Allah verdimi 8 aylik bebegi olana da tekrar veriyor istedigin kadar korun. Olmadimi 10 sene de olmuyor.
Beraber buyumeleri acisindan 2-3 yas uygun olabilir. Arti kadinin kendi yasida bir etken.
tek çocuğa kesinlikle karşıyım. çocuğumun bi kardeşi olmalı mutlaka. ay daha güzel bence. bende çalışıyorum ikizlere hamileyim şuan. cinsiyetleri belli değil sağlı olsunda. iki kız veya iki erkek se tekrar çocuk yaparım kız veya erkek inşallah. 1 kız 1 erkekse mesela yine yaparım . 4 çocuk hayalim var. bakacak kimse var mı dersen kimse yok malesef kendim bakacağım inşallah. gerekirse işten çıkarım. ev var araba var ne isteyim dünyadan daha . allah herkese nasip etsin. çocuklarımızı kardeşsiz bırakmasın .
Daha cocugun 2 yasinda, daha o bebek, ne ikincisi? Uzmanlar 5 yasin ideal oldugunu soyluyor. Kaldi ki calisan kadinsin bir de borc harc varmis. Cevrendekilerin cahilligi
haklısın anadolu da hep çocuk rıskıyla gelir düşüncesi hakim olduğu için
anlamıyorlar beni
mesela ben kızım bale ye göndermek istiyorum diyorum aaa ne gerek var oda neymiş falan oluyorlar
bu sadece örnekti
yani ben çocuğuma istediği her etkinliği yapmasını istiyorum
kısıtlayamam
bilmiyorum
şimdilik istemiyorum işin özü
annemlerin mahalle de doğudan yeni göç etmişler bi komşu var kız 24 yaşında 4.çocuğunu doğurmuş
kadın o kadar bıkmış ki bağlattırdım dedi
yoksa bizim adamlar çocuğa doymaz dedi
yani düşünemiyorum böyle bir zihniyeti
o kadar soğuklarda ben kızımı hırka ile dolaştırırken onlar çıplak ayakla sabahın 7 sinde sokaktalar kısa kollu tişörtlerle
kadin hangi birine baksın 1,5 yaş ara ile hepsi
en büyüğü olsa olsa 7-8 yaşındadır
Benim 6,5 yaşında bir oğlum var ve şuan ikinci çocuğuma hamileyim yaşım 32. Bende en başlarda yapmam tek çocuk yeter diyordum çünkü çalışıyorum ancak oğlum kardeş istedi ve kayınvalidem tek çocuk olmaz yap ben sağlıklıyken bakayım dedi diye yaptım. çok zorluklar yaşıyacağımı biliyorum çok yorulucam 2 çocukla ama zamanda hızla akıppp gidiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?