- 5 Ekim 2020
- 14.436
- 39.288
- 548
- 36
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
coook muhafazakarız dıyorsunuz aılenız oyle ıcen kumar oynayan bırıyle evlenmenıze musade etmıs demekkı degılsınız.. herkesın dını kendıne zorla adamı dındar hale getıremezsın. rahatsız olcak gıbı bırı olsan bastan he demezsın.. esın ateıst gıbı gelmedı. dını yoktur yada bazı kısıler gıbı dınle partıcılıgı karıstıranlardan tıksıne tıksıne dınden uzaklasma kararı almıstır.. cevremde de var boyle kısıler sen de sadece ıcmıyorsun. her ortama gırıyorsun eglenıyorsun onun gıbı.. meyhane dıyosun :)) bence cok farklı degılsın .. bı ıcmek kalmıs:) degısmek ıstemıyorsan gıtme o yerlere evde kuruyomussun da zaten sofrasını . o da bı ayrı.. bu saatten sonra gelmıssın 30 yasına dın ınanc asılanacak caydırılacak ya da degıstırılecek degılsın. neysen derınlerden o cıkar artık pıyasaya. bosanman yersız olur. yasam seklı sana asırı farklı degıl sonucta. muhafazakar ın anlamında evde kocaya alkol sofrası kurmak ıckılı ortama gırmek yok bu arada:) sen neyı ıstıyorsan oyle yasa kımse kımseyı sıkıstırmasın degıstırmeye calısmasın kafi.Merhaba arkadaşlar
4 yıllık evliyim öncesinde de 2 yıllık ilişki var bir de çocuğumuz var. Ben muhafazakar biriyim aslında ailem muhafazakar.ben çok nadir namaz kılar kilarim orucumu tutarim ama esime gore asiri muhafazakar kalıyorum. Esim alkol alir. Kibrisa gittiğimizde kumar oynar hatta bazı makineler var bana bile oynatmisligi var. Ben ilişkinin basında alkole karşıydım fakat eşim guzelce açıklayınca iyi dedim ben kullanmam ama uyum sağlarım mezeler hazırlarım balkonda o içer kitap okur bana şiir okur. Siyâset konuşuruz hele din konusu konuşuruz sorsan müslümanım der. asiri kulturlu biri. doktora yapiyor doğal olarak din siyaset tartışınca çok eksik kalıyorum kitaplar öneriyor okuyorum görüşleri mantıklı ya da bana öyle geliyor. Bu arada çok mutluyuz ev işlerinde yardim eder çok güzel yemek yapar ben bir yaptıysam o iki gün yapar çok çok çok güzel bir baba.
Gelelim neden konu actigima
Geçen kurbanda kurban aldik kesilecegi zaman vekaleti sen ver dedi ben de sen ver aile adina kesiyoruz dedim. Sen kes iste o kadar para verdik sevabini al gume gitmesin dedi. Bi kaç hafta sonra kafama takildi inanıyor musun dedim. Inansam bile senin gibi inanmıyorum dedi. Senin için çok mu önemli bu dedi. Rahatsız oldum konuyu kapattım. Bir de ilişkiden sonra abdest almaz sabah olur unuttum der saçma sapan konuşur fizyoloji olan bir şey için arınma mi olur hem zina mi yapıyoruz da kirlenmiyoruz der böyle konuştu mu huzursuz olurum
Bir de ailelerle oturunca benim babam çok siyasidir siyaset konuşur. Babam siyaset konusunda kırıcı olur eşim ses etmez ederse de ironi yapar babam anlamaz. mesela "evet baba almanyada bu böyle kıskanırlar" yada " euro dolardan bize ne soğanı tarladan buğdayı da tarladan alıyoruz soğan ekmek yeriz gene boyun egmeyiz" gibi laflar ediyor
ÇÇocuğumuzla cok oynar kartlar hayvanlar dünya gezegenler vs vs çocuğumun inançsız olacak hissi beni çok rahatsız ediyor. Sanki ben de uzaklasiyormusum gibi hissediyorum birlikteyken değil de işyerinde yada ailemin yanında onların hayatını görünce ici mi huzursuzluk kaplıyor ve babamla dalga geçmesi hiç hoşuma gitmiyor. Kaç kez dalga geçme dedim. Ne yapayım tartışıp kalbini mi kırayım böyle olunca o da mutlu oluyor ben de haz alıyorum diyor. Aslinda cok iyi gezmeyi sever guzel meyhanelere goturur sanatci gelen barlara gideriz bu anlamda benim de hosuma gidiyor ama iste. Inş derdimi anlatabilmisimdir.
Yani bu kadar farklı fikirleri olan insanlardan bir taraf mutlaka ileride değişir umudu taşıyor. Bu da bana hoş gelmiyor.Ben de aynı fikirdeyim, sevsem bile dine aşırı düşkün biriyle olmam. Çocuğumun dine kafa yormasın ben istemiyorum mesela zaman kaybı görüyorum, ama dindar insanlar haklı olarak çocuklarını da dindar yetiştirmek istiyorlar.
Hiç değilse günlük hayatta ben şampanya ve kokteyl içerim mesela severim yani, karşı taraf haram içme şu bu diyecek ama bunu hayatboyu diyecek hali yok ya.
2 taraf da kendince haklı, bu noktada en iyisi zorlamamak yoksa çatışmalar kaçınılmaz oluyor.
+1Evlenmeden önce dine düşkün olmadığını biliyormuşsunuz bile bile kabul etmişsiniz. Madem sorun olacaktı evlenmeseydiniz.
Doktora yapan adam bu kafadaki kadında ne bulmuş acabaBen de en çok bu kısıma takıldım...
Bu konuda sanırım en aykırı örnek benim.Birisinin içki içmedi hoşumuza gitmediği zaman biz muhafazakar olmuyoruz.
arada sırda namaz kılıp oruç tutunca da tam anlamı ile müslüman olmuyoruz.
eee canlı müzikler cafcaflı mekanlar alkol alınca şiir okumalar hoşunuza gidiyorsa tek sorun eşinizin abdest almaması gibi gözüküyor.
adam inanmıyor ve kurban sizin adınıza kesilsin diyor bu bile bişey yani. Siz tam olarak ne istiyorsunuz bilemedim, ama sizde bu hayattan çokta mutsuz gibi gözükmüyorsunuz burdan bakınca.
Doktora yapan adam bu kafadaki kadında ne bulmuş acaba![]()
Bizim dünürlerde muhafazakarlardır aynı masada isek içerim çünkü kimseyi takmam bu benim özelimdir..Bu konuda sanırım en aykırı örnek benim.
Eşim nişanlandığımızda içkiyi bırakıp namaza başlamış, haberim yoktu.
Evlendiğimizde öğrendim.
Bu bizim hayatımızda ne değiştirdi, hiçbir şey.
Sadece onun hassasiyeti var eve alkol sokmamak gibi, zaten evinde ya da düzenli alkol kullanan biri olmadığımdan taa ehliyetimi ilk aldığım günden beri bu duruma son verdim, sorun olmuyor.
Adam 5 vakit namaz kılıyor, bana ne kılsın.
Ya da eğlenmeye gidiyoruz o içmiyor, bana ne içmesin.
Ya da benim için de ona ne yani...