Inanç meselesi..fikirleriniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birde muhafazakarlık anlayışınız beni benden aldı.
Kıbrıs'ta kumar, alkollü mekanlarda takıl bundan keyif sonra ben muhafazakarim eşim değil de. Yeni nesil muhafazakarlık 🥴

Siz de neye inandığınizi bilmiyorsunuz çocuğun oynadığı kartlardan inançsız olacağını düşündüğünüze göre.

ben derdimi anlatamadım heralde. Boşanma ayrılma vs asla düşünmem. Çocuğum da araştıran sorgulayan olsun zaten. eşimin alkol alması vs vs sorun değil yaşam tarzımızdan sikayetim de yok hoşuma da gidiyor bi yerlere oturup eğlenmek ben de dine çok düşkün değilim ama iste içten içe huzursuzluk oluyor ve bu evde yada esimleyken olmuyor çevrem ve ailem kuzenlerim muhafazakar yaşıyorlar onları görünce icsel bir huzursuzluk oluyor. Ah bağlık durum yok sadece benim durumda olanlar var mi fikrini merak ettim sadece bu.

Çiftlerin hayata bakışının, beklentilerinin birbirine paralel olması gerektiğini düşünüyorum. Keşke evlenmeden önce daha ince eleyip sık dokusaymışsınız. Öncesinde gözünüze batmayan konular şimdi huzurunuzu kaçırmış.
Babanızın tavrına karşı eşinizin tavrı makul sayılabilir; kavga edip, kalp kırmaktan iyi.
Diğer konulara gelirsek ben inançlı biriyim ve abdest, namaz, alkol gibi konular benim için önemli. Eşimle aynı düşünmesek evlenmezdim ya da önemsemiyor olsam yabancı biri ile birlikte olurdum, en azından dert sayım azalırdı :KK53: .
Çocuğunuzu yetiştirirken anne baba olarak ortak bir paydada buluşabilirsiniz. Beklentilerinizi oturup konuşun.

Eşiniz iyi biri, gayet şanslı bir kadınsınız. Ama dini inancının olmaması, gusül almaması Müslüman bir kadın için sorundan ziyade olmaması gereken şeyler,kabullük bi durumu yok.Bunlar tartışmaya açık değil yani burada dini yorum döndürmek de istemiyorum. Kısaca bu sizin inancınıza bağlı. Doğruyu biliyorsunuz aslında :)

Kıbrıs'ta kumar, alkollü mekanlarda takıl bundan keyif sonra ben muhafazakarim eşim değil de. Yeni nesil muhafazakarlık 🥴

Siz de neye inandığınizi bilmiyorsunuz çocuğun oynadığı kartlardan inançsız olacağını düşündüğünüze göre.
Hanım güncelleme yapmış aslında eşiyle mutluymuş ama anne babasini görünce içsel mutsuzluk yaşıyormuş ☹️

Konu bana da feyk geldi açıkçası

Adam PhD, karısı diyor ki çocuğa gezegenleri hayvanları öğretiyor çocuk atayiz olur mu😶
İşte böyle böyle geriliyoruz yav öyle şey mi olur bizim için ilim önemli islamiyette ilim irfan her zaman önde ama araplaşıcaz yakında bu gidişle 🙄

Bizim dünürlerde muhafazakarlardır aynı masada isek içerim çünkü kimseyi takmam bu benim özelimdir..
Ben nasıl onların yaşantılarına saygı duyuyorsam aynını bende beklerim.
Kendileri de oldukça rahat yaşarlar öyle bana aykırı olacak taez değil mesela öyle olsa benim dünürüm olamazlardı.
Kızımada asla bişi diyemezler,zaten demezlerde çünkü karşılarında beni bulurlar..
Benim ailem de tam karma olduğundan sanırım alışkınım bu durumlara.
Babam hacı, annem şarapçı😂
Kimse kimsenin kuyruğuna basmaz ve karşı tarafı böylesine özel bir konuda eleştirmeye, kendine benzetmeye kalkmazsa hiçbir sorun olmaz, olmamalı.

Bu konuda sanırım en aykırı örnek benim.
Eşim nişanlandığımızda içkiyi bırakıp namaza başlamış, haberim yoktu.
Evlendiğimizde öğrendim.
Bu bizim hayatımızda ne değiştirdi, hiçbir şey.
Sadece onun hassasiyeti var eve alkol sokmamak gibi, zaten evinde ya da düzenli alkol kullanan biri olmadığımdan taa ehliyetimi ilk aldığım günden beri bu duruma son verdim, sorun olmuyor.
Adam 5 vakit namaz kılıyor, bana ne kılsın.
Ya da eğlenmeye gidiyoruz o içmiyor, bana ne içmesin.
Ya da benim için de ona ne yani...
Ben böyle biri değilim ama ve ona göre evlendim. Mesela eşim alkol alsa noluyoruz derim bunlar benim için kriterdi ona göre evleneceğim adamı seçtim. Ha şimdi alkola başlarsa o onun sorunu beni bağlama diyemem ben, o zaman ayrılığı düşünürüm.
ama konu sahibi bambaşka. Bile bile evlenmiş. Olaylar hoşuna gdiiyor. Evet bizde öyleyiz salla dememizi bekliyor heralde anlayamadım 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️
eşiniz birlikte yaşamaya başlayınca namaz kıldığını görünce noluya lan dedimiz mi :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: allah daim etsin🙏🏻 ha bide ehliyetle alkolun arasındaki şeyi çözemedim. Arabada mı içiyorsunuz analamdım😀😀😀

Derdimi anlattım. Sorundan ziyade içsel bir sıkıntı. Huzursuzluk. Dine düşkün olmamak başka. Ben kendimi düşkün görmem ama inançsız da değilim. Yazmamin hatta hesap açmamın sebebi benim durumda olanlar var mi. Nasıl karşılıyorlar diye. Çocuk da babanın görüşlerinden etkilenir mi vs vs
Ona çocuk karar verir. Nasıl ki dine son derece düşkün bir insan iyilik meleği olmuyorsa dine düşkün olmayan insanlar da kötü kalpli olmuyor. Din kişiseldir. Yani bu konuda huzursuz olmak çok anlamsız geldi. Siz çocuğa ahlaklı olmayı aşılayın da dini özgürlüğüne kendisini keşfetmeye başladığında karar verir.

Heleki Kıbrıs yani kumarhanenin tek adresi

Konu bana da feyk geldi açıkçası

Adam PhD, karısı diyor ki çocuğa gezegenleri hayvanları öğretiyor çocuk atayiz olur mu😶

herkes dalga gecmis de bana mantikli geldi.

simdi ateist bir insan cocuguna gezegenleri anlatirken buyuk patlamadan alir anlatir, musluman birisi de kurandan aldigi bilgiyle baslar,
gerisinde iki taraf da bilimsel konusur belki ama trigger farkli.

veya evrim anlatmiyoruz artik biz ilkogretim seviyesinde biliyorsundur,
ama yine desit/ateist birisi evrimi erken yasta anlatmayi dusunebilir. Zira benim cocuklugumda ilogretim mufredatinda evrim vardi, hani cocugun yasina uygun degil diyecegimiz bir sey de degil, sadece dini gerekcelerle karar verilmis bir sey.

Bana dindar olmayışınızı eşinize yıkıyormuşsunuz gibi geldi dkdmdkfkfkd benim hayatımda da vardı böyle biri, inançsızsın yok bilmem ne yaftalardı ben de salak gibi sabrederdim. Ki asla inançsız değilim, zikir çekmemi bekliyordu herhalde dkdmdkfkd ve evet herkes aynı şekilde inanmak zorunda değil. Ben çoğu dindar geçinenden daha fazla inandığımı düşünüyorum. Ay günah ay haram diye gezenler dindar sanıyorsunuz ama esas haramzade onlar. Siyasal islam ülkesi işte hşgldnz dkdkkffkfk

Bu yoruma cok cok katiliyorum konu sahibi. Aslinda siz yasadiginiz hayati seviyorsunuz fakat bir cok sey dini inancinizla ortusmedigi icin de huzursuz olup esim yuzunden boyle oluyora getiriyorsunuz ama hayir. Esiniz sonucta size engel olmuyor, istemezseniz meyhanelere gitmezsiniz, icki sofrasina oturmazsiniz.. Zorlayacagini hic sanmiyorum. Siz inancinizi yasamak istedikten sonra hic kimse size engel olamaz.
Esinizin dunya gorusunu vs.. bir kenara birakip kendi ic huzurunuza, ne aradiginiza odaklanin.

Kimse kimsenin kuyruğuna basmaz ve karşı tarafı böylesine özel bir konuda eleştirmeye, kendine benzetmeye kalkmazsa hiçbir sorun olmaz, olmamalı.
Bi iki şarapçıyız ama benim kayınaile muhafazakar. İçki içmemizden aşırı rahatsızlar. Eve geldiğinde bardaki şişeleri görünce gözleri fln dönüyor da çaktırmıyor tabii😆😆 Ondan bana bu iki farklı dünyanın insanı aynı evde nasıl mutlu olur yav hissi geliyor.

ben derdimi anlatamadım heralde. Boşanma ayrılma vs asla düşünmem. Çocuğum da araştıran sorgulayan olsun zaten. eşimin alkol alması vs vs sorun değil yaşam tarzımızdan sikayetim de yok hoşuma da gidiyor bi yerlere oturup eğlenmek ben de dine çok düşkün değilim ama iste içten içe huzursuzluk oluyor ve bu evde yada esimleyken olmuyor çevrem ve ailem kuzenlerim muhafazakar yaşıyorlar onları görünce icsel bir huzursuzluk oluyor. Ah bağlık durum yok sadece benim durumda olanlar var mi fikrini merak ettim sadece bu.
Sizin aile de aslında memnun bence 👍👍 Dert etmeyin öyle olmasalar bu evliliğe mani olurlar ya da şu an pürüz oluştururlar.

Ben böyle biri değilim ama ve ona göre evlendim. Mesela eşim alkol alsa noluyoruz derim bunlar benim için kriterdi ona göre evleneceğim adamı seçtim. Ha şimdi alkola başlarsa o onun sorunu beni bağlama diyemem ben, o zaman ayrılığı düşünürüm.
ama konu sahibi bambaşka. Bile bile evlenmiş. Olaylar hoşuna gdiiyor. Evet bizde öyleyiz salla dememizi bekliyor heralde anlayamadım 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️
eşiniz birlikte yaşamaya başlayınca namaz kıldığını görünce noluya lan dedimiz mi :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: allah daim etsin🙏🏻
Adam işten 10 da geldiği için, ilk zamanlar anlamadım bile.
Ama alkol olayında şüphelenmiştim, niye içmiyorsun eşlik etmiyorsun diye, araba süreceğim diyordu.
Adamın kendi içinde yaşadığı bir şeyi bile ben tepki vereceğim diye gizlemesi beni üzdü, gerçekten bana ne.
O bana içemezsin, yok şöyle yapacaksın bunları giymeyeceksin dese ağzını yırtarım ama kendi kendine inancını yaşıyor.
Hiçbir şekilde söz hakkım olduğunu düşünmüyorum.

Anneye saygılar benden,oda bendenmiş ..
Basarsa bende ona öyle bir basarım ki neye uğradığını bile anlayamaz bilir benim ne kadar deli olduğumu:))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X