İnancımı yitirirken..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ebrununbu34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2019
104
69
28
31
Merhabalar öncelikle..
Nasıl, nereden başlayacağımı bilmediğimden sadece YORGUNUM demek geliyor içimden.. Hemde çok yorgun. Bir gün up uzun içimi açacağım buraya, dokulecegim.. Çok küçük yaşta başladı herşey. Hep sınav dedim. Sabır dedim.. Bir insanın hayatı hiç mi düz gitmez. Hem psikolojik olarak hem bedenen çok bitkinim.. Ve bitiğim. Evlendim, sevdiğim adamla..
Maddi olarak şükür yinede hiç gözümü bişey de bırakmadı. Ama o da yoruldu. Çünkü yetmiyor. Maaşa 15 gün kala abartmıyorum para kalmıyor.
Bir kadın olarak dolabımı açtığımda akşam ne pisirsem diye düşünecek fırsatım bile olmuyor. Herkese polyannacilik oynamaktan yoruldum.
Ekmek bile alacak paramız olmuyor. Geçer diyoruz geçer.. Oda bende içimizde yaşıyoruz. Hep boynum büküldü bu hayatta. 25 yaşındayım ama 2 kat fazla büyük hissediyor kalbim..
Özledim evimde yemek pişirmeyi.. Bu çok komik gelir ama gerçekten erzak yetişmiyor. Yaşadıklarımı bir ben, bir Allah bilir. Yeri geldi yemek yiyemedim yokluktan. Yedim diye rollere girerdim. Yeri geldi açlıktan ağladım. Yeri geldi her gün patates kizarttim. Yazın 3 4 gün kuru fasulye yedirdim. Çoğu zaman tek kişiye yetecek kadar kaldığında ben yedim diye sadece eşime yedirdim. Makarna filan derken. Kocam bükük bunu kaldıramıyorum. Gece oldumu artık açlıktan migdem bulanmasin diye ne varsa tikrtiklardim. Tek istediğim kendi yagimizda kavrulmak. Geçecek değilmi.. Düzelir değilmi... Evlendim ama hiç yeni gelin gibi olamadim. Kıyafetime bile ozenemedim. Utana utana geziyorum. Yada sorun bende mi. Ben mi yettiremiyorum. Oysa extra harcamam bile yok. Hep fedakarlık yapiyorum. Akrabamizla aynı yerde oturuyoruz. Bazen cam da denk gelince görüyorum yemek yapıyor, yiyor mutfak topluyor. Ben 1 hafta mutfağa ugrayamadim. Artık ağrıma gidiyor. Canım bişeyler çekiyor. Alamıyorum. Gerçekten çokta hassas dönemdeyiz psikolojik olarak.. Kadın gibi görmüyorum kendimi, hatta fazlalık yük olarak görüyorum. Ay sonunu düşünmekten artık stresten ölcem. Belki komik şeyler bazılarına göre, yemek mi sorun diye kucumsenebilirim ama gerçekten o kadar basit değil. Napicagimizi şaşırdık. İş arıyorum hep saçma sapan iş ilanları. Bayanlara uygun iş bulamıyorum. Olanlar dediğim gibi güvensiz yerler. Elim kolum bağlı. Elimden gelen tek şey. Bu ay extra geçimimize 60 TL katkı swglayabildim. 4 parça kıyafetimi sattım..
Inanın kalbim, yüreğim aklım çok dolu.. Nasıl yaparız bilmiyorum.. Bu şekilde nasıl olacak bunu hele hiç bilmiyorum.. Sadece yazmak istedim.. İşte böyle...

Eşin de mi çalışmıyor ya da maaşı nereye gidiyor?

Saçma sapan derken iş normal ilan şeklinde konuluyor. İçeriği ise saçma sapan bel altı. Küçümseyecek durumum asla yok.. Allah razı olsun.

Arkadaşımın eşi asgari ücret alıyor. Üç çocuk var okullu. Ama mutfağında hiç eksik bir şeyi yok. Üstelik kirada oturuyor. Valla bravo diyorum kadına.

Anlamadım ki nasıl aç kalıyorsunuz. Yeni evliyseniz takılarınız vardır. Kocanın bir maaşı vardır. İş seçme lüksün yok, şimdilik geçici bir işe gir.

Çok acil ihtiyacınız varsa Armut nokta com’a temizlik için ilan verebilirsin biraz ücretini kesiyorlar ama senden memnun kalan müşteriler site aracılıyla değil özelden alır karın artar aklıma bu geldi ama sen bilirsin...

Ayrıca çizelge oluşturabilirsin.. nereye ne kadar gidiyor diye.. mesela kısman gereken bazı masraflardan kesinti yapabilirsin kendin yaparak kuaför vb..

Borcunuz ne kadar? Erzak için ne kadar ayırıyorsunuz ? Eşin başka bir yere veriyor olabilir mi

Takilarimin hepsini eşimin ailesi almıştı. Yeni derken 2 sene olucak. Kimse destek olmuyor. Benim çocuğum olsada yettirmeye çalışsam keşke. Ben gencecik bayanım. Benimde nefsim var. Benim arkadaşlarım şıkır şıkır giyinirken, gezerken yada bir aktivite yaptıklarında. Ben bunu gördüğümde tebessüm ile geçiyorum resimlerini. Eşim belli etmesede canı yanıyor. Ben böyleyim diye. Daha da stres yapıyor. Ben buna daha çok üzülüyorum. Gülüyorum ona karşı şikayet etmiyorum. benim tek derdim evimden aş eksik etmemek.
Nasılmi aç kalıyoruz. Allah kimseyi düşürmesin önce, nasıl kalınır öğretmesin ama söyleyeyim. 850 kira 50 aidat. 1250 borç + faturalar vs derken matematık olarak hesaplar anız bile anlarsınız.
Olmayınca olmuyor. Yardım edenimiz de yok. Ben birde yaka paça acele ile evlendim. Annemin baskısı ile bişey olursa yardım ederiz dendi. Yoksa biz kendimizi hazır hissettigimizde maddi açıdan, ondan sonra evlenecektik. Ama annem psikolojik olarak o kadar baskı yaptı ki, hep surat laf sokmalar vs işte.. Şimdi de böyle.
Kurbanda bile bir et verdi ben dilenci gibi hissettim. Çok utandım. Biterse veririm dedi. Bitti anne ver mi demeliyim. Etrafımda da insanlar yok belli ki herkes kendi halinde. Kimseye de kızamıyorum.
3 çocugu olup hem kira hem asgari ücret ile çalışan arkadaşınıza lütfen benim için sorarmisiniz nasıl yapıyor. Bende yapacağım. Gerçekten ihtiyacım var akla.. Anlatamıyorum ama çok yoruldum çok..

Allah razı olsun.. Düşünmeniz yeter. Şimdi bir başka arkadaşa uzunca yazdım sorduğunuz herşeyi.. Isterseniz okuyabilirsiniz

Valla ben de arkadaşıma soruyorum, ben senin gibi geçinemem helal olsun diyorum. Onun borcu yok. Bir de saatleri uygun olursa çalışıyor ama dönem dönem. Uzun vadede değil. Çocukları yüzünden.

Öncelikle eşiniz neden verdi altınları. Ben yeni evliyim, bir ton borcum var diyemedi mi? Diyemezse çeker işte böyle.

Annene gelince ne tuhafmış. Biz de durumlar farklı. Maddiyatım fena değil ama babamlar bana geldiğinde elleri kolları dolu gelir. Çocuklarıma harçlıklar, kıyafet, ayakkabı vs alır. Gönlünden koptuğu için.

Rahmetlik annem de ne zaman oraya gitcem kışlık yiyeceklerden, meyveydi, sebzeydi, harçlık da verirdi. Üstelik ihtiyacım bile yoktu.

Aile desteği iyi geliyor insana....

Velhasıl aileden geçtim, iş bulmalısınız. Şehirde oturuyorsan bu hafta okulda çalışacak işçi alımı başlıyor. Hemen işkura git. Form doldur. Saatleri iyi, asgari ücret. Vs.

Allah yardimcin olsun zor gercekten biz iki kisi calistigimiz halde para yetmiyor.. ne tatil ne haftasonu gezmesi ne ust bas kuafor hicbiri de yok cok sukur zorluk cekmedik ama olmayinca olmuyor iste. O az parayla super hayat surenlerin bir numarasi var ama bende cozemedim. Kuzenimin esi issiz kendi issiz 3 cocuklari var aileden destek yok ama benden iyi durumda partiden mi kaynakli neden kaynakli artik kafam almiyor

Canim burda yaptığın hesaba gore elinize para kaliyor. Elektrik suya ne kadar ödüyorsunuz tahmini hani? 500 liraya mutfagini doldurursun. 2 kisiniz. A101 e git. Kahvaltilikti bakliyatti baya alabilirsin yani. Nasil oluyor bu? Siz ele kalan paraya sigara falan mi aliyorsunuz . Tamam kıyafet falan alinamaz bu sartlarda ama 2 kişisiniz siz. Ekmek alamayacak kadarsa ailelere citlat canım benim. Bide pahali bi semtte bi yasiyorsunuz anlamadim ki. Evdeki esyayi satacak durumdayken olmaz yani is bulana kadar annene soyle en azindan bir 500 lira yollasinlar butun takilari da vermissiniz o kötü olmus

Canim var oyle insanlar. Inan ki niyet ve nasil desem sana akıllılık isi. Bir arkadasim vardi babasi rahmetli olmustu emeklisini alıyordu annesiyle ve ustelik evde boşanmış ablası ve yigeni yaşıyorlardı yani 4 kisi
Emeklisi 1200 gibi biseydi sanirim o zamanlar yani bu dedigim 2013 2014 senesi
Evleri babadan kalma oldugu icin kira dertleri yoktu.
Evde internet yoktu mesela.
Ablada nafaka aliyordu 500 TL mi 300 TL mi ne cok komik bi para
Cocugun beslenmesine harcıyordu okuluna. Ve inanki sofraları cok cok bereketliydi ama cok uyanıklardı bi yerde süt 60 kurus oteki yerde 40 kurussa 40 kuruslugu aliyorlardi takip ediyorlardı hep. Ve kuaforleri falan yoktu evde sac boyuyorlar di mesela abla kardes. Suslerinden de geri kalmazlardi.Inan bende şaşırıyordum ama cok samimiydim yani cok ekonimi yapiyorlardi tabi gezme tozma yoktu oyle cafe lokanta vs evlerinde pisen yemekler kac çeşitti yani . Var boyle cok tanidgim var

Allah yardımcınız olsun. 1250 tl evlilik surecinin borcu mu? Eger oyleyse insanlari malesef yanlis yonlendiriyorlar. Her sey tam olsun diye israfa kaciliyor yuk altina giriliyor. Bunu yeni evleneceklere ornek olmasi acisindan diyorum. Luzumsuz harcama yapilmamali. Ben de evlenecegim insallah mesela kınamda 3 kiyafet giymeyecegim tek kiyafette israr ettim. Dış cekim yaptirmiyorum. Balayına da gitmeyecegim iyi miktar bir para kalmazsa elimde. Tedbir acisindan.

Tabi dikkat edildigi halde de zor durumda kalinabilir. Gercekten Allah yardimciniz olsun. Ama moralinizi bozmayin. Annem yeni evlendiginde kuru ekmegi varmis. Babamin maasi kiraya filan gidiyormus. Zorlanmislar. Sonra babam daha yuksek maasli bir ise girdi. Allah bereket verdi. Düze çıktık şükür. He sonra terk etti ben 12 yaslarindayken. Yine dibi gördük. Annem iki cocuk okuturken 220 lirayla ev gecindirmek zorunda bile kaldi. Bir kere tavuk yerken bana bu son tavugumuz bir daha alamayacagiz dedi. Tavugu opecektim :) gozlerim doldu. Sonra Allah bir bereket verdi. Evden tavuk eksik olmadi.

Annem hep ettehiyatü okur evin bütçesine. Bereket oluyor. Bir de elektrigi suyu her seyi hep cok dikkatli kullaniriz. Ucuzunu alabilecegimiz seyin pahalisini almayiz. Mesela ben hayatimda simit ayrani bir arada ilk defa 17 yasimda yiyebildim. Bir sisem olurdu evden su doldurur gotururdum. Bi simit alirdim o kadar. Annem de dogru durust bisey alamadi kendine. Simdi beraber calisiyoruz. Arabamiz bile oldu sukur.

Bu arada bize de ananem bir et veriyor yine de Allah kabul etsin. Arkasinda ailesi yoktu annemin hic bir zaman. Yeri geldi belediyeden yardim aldik yine de tutunduk sukur. Ben yoklukta 3 tane universite okudum :) Allah yardim ediyor. Dua edin bol bol

Bu son tavuğumuz ne yaaa içim sızladı, çok şükür Allah yardım etmiş başarmışsınız. Babanız da ne bilim yani, Allah havale.

Evinizde bereketsizlik var gibi geldi bana, çocuk yok 2 kişisiniz az-çok geliriniz var elbiseni satacak kadar nasıl yokluk çekiyorusnuz anlamadım. Tabi Tr eskisi gibi her şey ateş pahası o yüzden mi yoksa hep mi böyleydi.

Geçim derdi elbette zordur, borçlar filan derken elinizde para da kalmıyordur anlarım da iş bulamıyorum, hep bel altı iş ilanları demişsiniz ya, bu biraz saçma olmamış mı? Ne yani, iş görüşmelerine gittiğinizde herkes sevişme imasında mı bulunuyor? Öyle bir şey varsa polise şikayet edin. Yoksa, önyargılarınızdan kurtulup iş aramaya başlayın. Hayatınızın bir an önce düze çıkması için bu gerekli. Küçük bir yerde mi yaşıyorsunuz? Hani bulaşık yıkamak olur, temizlik işi olur, yemek yapma işi olur, mağazalarda ya da fast food restaurantlarında bir iş olur... Bunlar sürekli eleman arayan, çünkü geçici iş gözüyle bakılan şeyler.

Aç yatıyoruz kısmına çok çok şaşırdım ya. Aç kalacağıma her gün bulgur pilavı, makarna yerdim ki, işkembeden sallamıyorum geçmişimde öyle bir dönemim de oldu. Süper bir sofram olmaz ama en azından oldukça ucuza karnım doyar. Allah evinize bereket versin, ama iyi bir planlama yapmalısınız. Kuruşun hesabını yapmak denir ya, bu kadar zor durumdaysanız kuruşu hesabını yapın.

1250 lira ne borcu ödüyorsunuz bilemedim ama kime ödüyorsanız onunla konuşup, ödemeleri 1000 lira şeklinde yapmanızın bir yolu yok mu? Cebinize biraz daha fazla para kalır. Evde üretip satabileceğiniz bir şey yok mu? Bir arkadaşım amigurumi oyuncaklar, anahtarlıklar örüp, pazarda satıyor. Hayat zor, hissettiklerinizi anlıyorum ama çabalamaktan başka çözümünüz de yok ki.

Allah kolaylık versin. Umarım biran önce durumunuz düzelir. Ama bu iş bulma konusuna daha ciddi yaklaşın bence.

Geçim zor, hayat pahalı evet. Biz de sıkıntıyı çok çektik hala da çekiyoruz. Kusura bakmazsanız biraz idareyi yapamıyorsunuz galiba. Matematik yapın hesaplayın diyorsunuz ama elinize az çok para kalıyor olması lazım.
Yani yiyecek, elbise gibi konularda fazla uzuluyorsunuz sanırım.
Biz de 1 hafta boyunca makarna yedik çoğu zaman. İyi yine patates kizartiyormussunuz, yağ olmuyordu bizde onu da yapamiyorduk :)
Kendime kıyafet en son ne zaman aldım hatırlamıyorum. Eşim işsizdi çünkü.

İş konusunda fazla secicisiniz herhalde. Mesleğiniz ne bilmiyorum ama girip bir magazada, markette çalışabilirsiniz borclarinizi ödeyene kadar en azindan. ki istanbulda yaşıyormuşsunuz. is imkanı başka yerlere gore daha fazla. Çocuk da yok. Ben olsam 1 gün bile evde oturup bekleyemezdim. Kıyafet satmak yerine en yakındaki avmye gidip mağazalara başvurun, çok kısa zamanda is bulacağınıza eminim.

Mağazalarda da öyle bel alti şeyler olmuyor, gözünüzde ne canlanıyor anlamadım.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…