- 11 Haziran 2019
- 291
- 416
- 33
- Konu Sahibi Ebrununbu34
-
Merhabalar artık nasıl hitap edeyim bilemiyorum. Şuan direk konuya girmem lazım. Bi kaç gündür evimde anlam veremediğim bişey var. Eşim gececi olduğundan dolayı, tek kalıyorum. Birde köpeğim tabii..
Gece belirli saat sonra köpeğim anlamsız hareketler sergiliyor. Ve benimde içimde daralma bunalma ( belki psikolojik) o an ki korkudan dolayı bilmiyorum. Ama köpeğim de anlamsız bir ağlama, salona girmeme, girince dik dik bir yerlere bakma, sanki bişeyler izliyor ve de dikkatini çekiyor gibi davranıyor.
Ve ben çok korkuyorum. Buna bağlı olabilir mi bilmiyorum. Beynim uyuşuyor içim daralıyor. Birden ağlama hissi geliyor içime boğuluyorum. Hafiften başım ağrıyor.. Ne olduğuna anlam veremiyorum. Aynı saatlerde bu tarz şeylerin Bi kaç gündür tekrarlanmasını bilemedim.
İçimi çürütmek istemedim ama yeni evliyim. 5 ay oldu evleneli, 25 yaşındayım. Pek anlamam böyle şeylerden, garip garip şeyler düşünüyorum. Şimdide mutfağa çakılı kaldım. Gidemiyorum içerilere.. Bütün ışıklar açık, havanın aydınlanmasını, sabah ezanını bekliyorum rahatlamak için.
Tam anlatamadım yaşadıklarımı, kendimi de iyi hissetmiyorum zaten. Değişik enerji alırsınız hani içinize bişey olur garip hisler o şekilde hissediyorum. Siz bir anlam verebildiniz mi? :'(
Merhaba kknun en kıymetli güzel bayanları. :)))
Görümcemin sayılı gün sonra düğünü var fakat elbise bulamadım. Kafayı yiyeceğim..
Bildiğiniz güvendiğiniz abiye için uygun alışveriş sitesi biliyor musunuz...
Şimdiden çok teşekkür ederim
Edit: İnstagram sayfasida olabilir. :)
Ben hiç öyle açlık çeken birini göremedim. Oldu olacak IBAN ekleseydiniz en başa.Merhaba arkadaşlar, şimdi ben saçlarımı açtırdım. Normalde kendi renginde bakır tonlarında sarı renkti. Ama ben platin yakın açık renk istediğimden açtırdım rengimi fakat tam istediğim renk oturmadı. Küllü olsun istiyorum.
Küllü olması için, şu garip turuncu desem değil tuhaf sarilari oturtmak için ne yapabilirim. Daha önce yapan, deneyimi olan bir KK üyesi bana bir akıl versin.
Şimdiden teşekkür ederim.
Hakikaten herkes merak ediyor bu 1250 borç ne ve ne zaman bitecek ve siz veya eşiniz sigara içiyor mu?
Ben hiç öyle açlık çeken birini göremedim. Oldu olacak IBAN ekleseydiniz en başa.
Konu ile alakasız ama siz nişanlınızdan ayrılmamış mıydınız hatta adam 10 yıl hapis cezası almamış mıydı?Merakımı mazur görün..Allah yardımcınız olsun. 1250 tl evlilik surecinin borcu mu? Eger oyleyse insanlari malesef yanlis yonlendiriyorlar. Her sey tam olsun diye israfa kaciliyor yuk altina giriliyor. Bunu yeni evleneceklere ornek olmasi acisindan diyorum. Luzumsuz harcama yapilmamali. Ben de evlenecegim insallah mesela kınamda 3 kiyafet giymeyecegim tek kiyafette israr ettim. Dış cekim yaptirmiyorum. Balayına da gitmeyecegim iyi miktar bir para kalmazsa elimde. Tedbir acisindan.
Bu dijital dilencilik işi iyice çığrından çıktı. Açlık çeken insanı 100 metreden tanırım. Ben çektim zamanında çünkü. Hem de öğretmen olarak çalışırken çektim. Uzun hikaye ama anlarım ben.Köpeğin bakımını üstlenebilmiş bravo...
konunuz inandırıcı gelmedi bana...çalışmak isyetene iş çok...Merhabalar öncelikle..
Nasıl, nereden başlayacağımı bilmediğimden sadece YORGUNUM demek geliyor içimden.. Hemde çok yorgun. Bir gün up uzun içimi açacağım buraya, dokulecegim.. Çok küçük yaşta başladı herşey. Hep sınav dedim. Sabır dedim.. Bir insanın hayatı hiç mi düz gitmez. Hem psikolojik olarak hem bedenen çok bitkinim.. Ve bitiğim. Evlendim, sevdiğim adamla..
Maddi olarak şükür yinede hiç gözümü bişey de bırakmadı. Ama o da yoruldu. Çünkü yetmiyor. Maaşa 15 gün kala abartmıyorum para kalmıyor.
Bir kadın olarak dolabımı açtığımda akşam ne pisirsem diye düşünecek fırsatım bile olmuyor. Herkese polyannacilik oynamaktan yoruldum.
Ekmek bile alacak paramız olmuyor. Geçer diyoruz geçer.. Oda bende içimizde yaşıyoruz. Hep boynum büküldü bu hayatta. 25 yaşındayım ama 2 kat fazla büyük hissediyor kalbim..
Özledim evimde yemek pişirmeyi.. Bu çok komik gelir ama gerçekten erzak yetişmiyor. Yaşadıklarımı bir ben, bir Allah bilir. Yeri geldi yemek yiyemedim yokluktan. Yedim diye rollere girerdim. Yeri geldi açlıktan ağladım. Yeri geldi her gün patates kizarttim. Yazın 3 4 gün kuru fasulye yedirdim. Çoğu zaman tek kişiye yetecek kadar kaldığında ben yedim diye sadece eşime yedirdim. Makarna filan derken. Kocam bükük bunu kaldıramıyorum. Gece oldumu artık açlıktan migdem bulanmasin diye ne varsa tikrtiklardim. Tek istediğim kendi yagimizda kavrulmak. Geçecek değilmi.. Düzelir değilmi... Evlendim ama hiç yeni gelin gibi olamadim. Kıyafetime bile ozenemedim. Utana utana geziyorum. Yada sorun bende mi. Ben mi yettiremiyorum. Oysa extra harcamam bile yok. Hep fedakarlık yapiyorum. Akrabamizla aynı yerde oturuyoruz. Bazen cam da denk gelince görüyorum yemek yapıyor, yiyor mutfak topluyor. Ben 1 hafta mutfağa ugrayamadim. Artık ağrıma gidiyor. Canım bişeyler çekiyor. Alamıyorum. Gerçekten çokta hassas dönemdeyiz psikolojik olarak.. Kadın gibi görmüyorum kendimi, hatta fazlalık yük olarak görüyorum. Ay sonunu düşünmekten artık stresten ölcem. Belki komik şeyler bazılarına göre, yemek mi sorun diye kucumsenebilirim ama gerçekten o kadar basit değil. Napicagimizi şaşırdık. İş arıyorum hep saçma sapan iş ilanları. Bayanlara uygun iş bulamıyorum. Olanlar dediğim gibi güvensiz yerler. Elim kolum bağlı. Elimden gelen tek şey. Bu ay extra geçimimize 60 TL katkı swglayabildim. 4 parça kıyafetimi sattım..
Inanın kalbim, yüreğim aklım çok dolu.. Nasıl yaparız bilmiyorum.. Bu şekilde nasıl olacak bunu hele hiç bilmiyorum.. Sadece yazmak istedim.. İşte böyle...
Ben hiç öyle açlık çeken birini göremedim. Oldu olacak IBAN ekleseydiniz en başa.
Konu fake çıktı, konu sahibi dijital dilencilerdenmişElde kalan parayla aç kalınmaz diyen arkadaşlar ömürlerinde hiç kıt kanaat ev geçindirmemişler sanıyorum. Kadının verdiği hesaba göre faturalar ve mutfak için elde kalan 800 lira. Ha bir de adamın yol parası var bunun içinde. Zor, çok zor geçinilecek bir miktar.
Ama konu sahibi problem sizde. Çalışmak isteyen insan iş bulur çalışır. İşkur deli gibi işçi alıyor şu dönemde. Zincir giyim mağazaları tezgahtar, kafeler restoranlar garson, oteller kat görevlisi arıyor harıl harıl. En az asgari ücret bu işlerin maaşları. Hiç bir şey olmadı temizliğe gider insan. Bana temizliğe gelen yardımcı 37 yaşında evini bile aldı geçen sene. Çoğu ay benden çok para kazanıyor. Sizin çalışmaya gönlünüz yok, bahane buluyorsunuz.
Konu fake çıktı, konu sahibi dijital dilencilerdenmiş
Beni aglattin aferim sana gercekten yetmynce yetmiyor biz de zor bir sinavdan geciyoruz Allah buyuk gececk ins sabir sukur Allah seninde bizimde ve yardima muhtac kim varsa herkesi rahmetiyle bereketlendirsin ins hayirli kapilar acilir hayirli insanlarla karsilasirz seni okadr iyi anliyorumkiTakilarimin hepsini eşimin ailesi almıştı. Yeni derken 2 sene olucak. Kimse destek olmuyor. Benim çocuğum olsada yettirmeye çalışsam keşke. Ben gencecik bayanım. Benimde nefsim var. Benim arkadaşlarım şıkır şıkır giyinirken, gezerken yada bir aktivite yaptıklarında. Ben bunu gördüğümde tebessüm ile geçiyorum resimlerini. Eşim belli etmesede canı yanıyor. Ben böyleyim diye. Daha da stres yapıyor. Ben buna daha çok üzülüyorum. Gülüyorum ona karşı şikayet etmiyorum. benim tek derdim evimden aş eksik etmemek.
Nasılmi aç kalıyoruz. Allah kimseyi düşürmesin önce, nasıl kalınır öğretmesin ama söyleyeyim. 850 kira 50 aidat. 1250 borç + faturalar vs derken matematık olarak hesaplar anız bile anlarsınız.
Olmayınca olmuyor. Yardım edenimiz de yok. Ben birde yaka paça acele ile evlendim. Annemin baskısı ile bişey olursa yardım ederiz dendi. Yoksa biz kendimizi hazır hissettigimizde maddi açıdan, ondan sonra evlenecektik. Ama annem psikolojik olarak o kadar baskı yaptı ki, hep surat laf sokmalar vs işte.. Şimdi de böyle.
Kurbanda bile bir et verdi ben dilenci gibi hissettim. Çok utandım. Biterse veririm dedi. Bitti anne ver mi demeliyim. Etrafımda da insanlar yok belli ki herkes kendi halinde. Kimseye de kızamıyorum.
3 çocugu olup hem kira hem asgari ücret ile çalışan arkadaşınıza lütfen benim için sorarmisiniz nasıl yapıyor. Bende yapacağım. Gerçekten ihtiyacım var akla.. Anlatamıyorum ama çok yoruldum çok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?