İnancımı yitirirken..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yalnız orada maaşıyla hava atmadı ben hesabımı bilmediğim bu kadar maaşla geçinemiyordum anlamında dedi kimseyi bu şekilde savunmadım ve polemiklerden uzak dururum her zaman ama cidden ben bile dayanamadım artık
Bende geçinemiyorum 1 milyon gelirim var :KK70:

Yalnız orada maaşıyla hava atmadı ben hesabımı bilmediğim bu kadar maaşla geçinemiyordum anlamında dedi kimseyi bu şekilde savunmadım ve polemiklerden uzak dururum her zaman ama cidden ben bile dayanamadım artık
Boşver arkadaşım , sen beni anlamışsın mesela , demek ki doğru anlatmışım aslında. Bu üye bir garip.Bir konusu da var arkadaşından habersiz arkadaşı için konu açmış.Orda da millete saldırmış falan.Ben o konuya girdim orda da aynı.Mune'nin yokluğunu fırsat bilip coştu bunlar bugün.

Boşver arkadaşım , sen beni anlamışsın mesela , demek ki doğru anlatmışım aslında. Bu üye bir garip.Bir konusu da var arkadaşından habersiz arkadaşı için konu açmış.Orda da millete saldırmış falan.Ben o konuya girdim orda da aynı.Mune'nin yokluğunu fırsat bilip coştu bunlar bugün.
Bencede garip 😂

Elinize 750 lira para kaliyo o parayla bi ay gecinmek zor gercekten. Biz de iki kisiyiz yazın 300 sadece faturalara gidiyo bugün şoktan alışveriş yaptım peynir,zeytin, tuvalet kağıdı, yoğurt aldım sadece 50 küsur lira tuttu. Daha bunun içinde yağı, yemekligi sebzesi falan yok. Herşey ateş pahası gecinmek çok zor gerçekten...

İs nasıl bulamıyorsunuz sadece o kısmı anlamadım
Bel altı ıs neden size denk gelmiş hep. 2900 Kocanız in maası gunumuze göre normal, az degil
Ülkemizdeki işsizkik rakamlarından haberiniz var mı? Bu ülkede insanlar iş bulamıyor diye intihar ediyorlar. Mühendisler mimarlar alakasız işlerde çalışıyorlar. Ülkede sadece son ay işsizlik rakamlarının artışına bakın. İşkur desen ayrı rezalet. Belediye gibi yerlere girmek için torpil isteniyor. Kurumsal firmalar tanıdık istiyor. İşsiz insan rakamları belli işçi ihtiyacı belli. Ayrıca hiç bebek bakmamış birine çocuk emanet edebilir misiniz?

Ülkemizdeki işsizkik rakamlarından haberiniz var mı? Bu ülkede insanlar iş bulamıyor diye intihar ediyorlar. Mühendisler mimarlar alakasız işlerde çalışıyorlar. Ülkede sadece son ay işsizlik rakamlarının artışına bakın. İşkur desen ayrı rezalet. Belediye gibi yerlere girmek için torpil isteniyor. Kurumsal firmalar tanıdık istiyor. İşsiz insan rakamları belli işçi ihtiyacı belli. Ayrıca hiç bebek bakmamış birine çocuk emanet edebilir misiniz?

mağaza, market olmaz mı peki? aç kaldığını söylüyor konu sahibi. aç yatmak nasıl birşey biliyor musunuz? inşallah hic başınıza gelmez. ac yatan bir insan iş seçmez bence. bakmakla yükümlü olduğu çocuk yok. girip herhangi bir yerde asgari ucretle çalışabilir. avmlerde mağazalar sürekli eleman alıyor. evet işsizlik var ama istanbulda bu kadar zaman issiz kalmak çok zor.

mağaza, market olmaz mı peki? aç kaldığını söylüyor konu sahibi. aç yatmak nasıl birşey biliyor musunuz? inşallah hic başınıza gelmez. ac yatan bir insan iş seçmez bence. bakmakla yükümlü olduğu çocuk yok. girip herhangi bir yerde asgari ucretle çalışabilir. avmlerde mağazalar sürekli eleman alıyor. evet işsizlik var ama istanbulda bu kadar zaman issiz kalmak çok zor.
Eşim işkurla işe yeni girdi.ünivetsite mezunu. Açıktan da okuyor. Zincir bir restorantda. 1600 tl maaş alıyordu inanabiliyor musunuz? 1600 tl haftanın 6 günü 8 saat. Mesai bitiminde parmak okutup, çıkış yapmış gibi yapıp çalıştırıyorlardı. İş kazası grçirdiği için işkur işten çıkardı. İş kazası. Raporu 10 günü geçtiği için işten çıkarıldı. Artık devlet bile asgari ücret vermiyor. Eşimin iş arkadaşları mühendis, öğretmen, ing. İşletme mezunlarıydı. İnsanın gücüne gidiyor o kadar emek verip bu şekilde çalışmak.
Ayrıca aç kaldım. Ailecek aç kaldık. Bakkalların önünden geçemiyorduk borçtan dolayı. Sadece bu şekilde sömürülmek zoruna gidiyor insanın. Ayrıca tüm yazdıklarım istatistikleri değiştirmiyor. Herkes işe girse bile açık olacak. İstihdam az çünkü...

Eşim işkurla işe yeni girdi.ünivetsite mezunu. Açıktan da okuyor. Zincir bir restorantda. 1600 tl maaş alıyordu inanabiliyor musunuz? 1600 tl haftanın 6 günü 8 saat. Mesai bitiminde parmak okutup, çıkış yapmış gibi yapıp çalıştırıyorlardı. İş kazası grçirdiği için işkur işten çıkardı. İş kazası. Raporu 10 günü geçtiği için işten çıkarıldı. Artık devlet bile asgari ücret vermiyor. Eşimin iş arkadaşları mühendis, öğretmen, ing. İşletme mezunlarıydı. İnsanın gücüne gidiyor o kadar emek verip bu şekilde çalışmak.
Ayrıca aç kaldım. Ailecek aç kaldık. Bakkalların önünden geçemiyorduk borçtan dolayı. Sadece bu şekilde sömürülmek zoruna gidiyor insanın. Ayrıca tüm yazdıklarım istatistikleri değiştirmiyor. Herkes işe girse bile açık olacak. İstihdam az çünkü...

Burada tartışılan işsizlik ve istihdam sorunları değil. Size yüzde yüz hak veriyorum, işsizlik konusunda ama konu bu değil. Konu evli bir çift, borçları var, erkek çalışıyor ve kadın evde. Kadın neden evde? İşler belaltiymis. Kusura bakmayın da 25 yaşındayım 16 yasimdan beri is hayatina atılmış biriyim, konfeksiyonlarda da calistim, magazalarda da. Ac kalmamak, ay sonunu getirebilmek için. Ve hic belaltı bir duruma rastlamadim cok sukur. Esim de issizdi, yeni is buldu. O zamana kadar marketlerde, restoranlarda is aradı ama yastan dolayı giremedi. Konu sahibinin yasi genç. İs bulması kolay.

Ben burada öğretmenlik mezunu birinin garsonluk yapmasından bahsetmiyorum. Ac yatan birinin borçlarını ödeyene kadar bir is bulup çalışmasından bahsediyorum.

Merhabalar öncelikle..
Nasıl, nereden başlayacağımı bilmediğimden sadece YORGUNUM demek geliyor içimden.. Hemde çok yorgun. Bir gün up uzun içimi açacağım buraya, dokulecegim.. Çok küçük yaşta başladı herşey. Hep sınav dedim. Sabır dedim.. Bir insanın hayatı hiç mi düz gitmez. Hem psikolojik olarak hem bedenen çok bitkinim.. Ve bitiğim. Evlendim, sevdiğim adamla..
Maddi olarak şükür yinede hiç gözümü bişey de bırakmadı. Ama o da yoruldu. Çünkü yetmiyor. Maaşa 15 gün kala abartmıyorum para kalmıyor.
Bir kadın olarak dolabımı açtığımda akşam ne pisirsem diye düşünecek fırsatım bile olmuyor. Herkese polyannacilik oynamaktan yoruldum.
Ekmek bile alacak paramız olmuyor. Geçer diyoruz geçer.. Oda bende içimizde yaşıyoruz. Hep boynum büküldü bu hayatta. 25 yaşındayım ama 2 kat fazla büyük hissediyor kalbim..
Özledim evimde yemek pişirmeyi.. Bu çok komik gelir ama gerçekten erzak yetişmiyor. Yaşadıklarımı bir ben, bir Allah bilir. Yeri geldi yemek yiyemedim yokluktan. Yedim diye rollere girerdim. Yeri geldi açlıktan ağladım. Yeri geldi her gün patates kizarttim. Yazın 3 4 gün kuru fasulye yedirdim. Çoğu zaman tek kişiye yetecek kadar kaldığında ben yedim diye sadece eşime yedirdim. Makarna filan derken. Kocam bükük bunu kaldıramıyorum. Gece oldumu artık açlıktan migdem bulanmasin diye ne varsa tikrtiklardim. Tek istediğim kendi yagimizda kavrulmak. Geçecek değilmi.. Düzelir değilmi... Evlendim ama hiç yeni gelin gibi olamadim. Kıyafetime bile ozenemedim. Utana utana geziyorum. Yada sorun bende mi. Ben mi yettiremiyorum. Oysa extra harcamam bile yok. Hep fedakarlık yapiyorum. Akrabamizla aynı yerde oturuyoruz. Bazen cam da denk gelince görüyorum yemek yapıyor, yiyor mutfak topluyor. Ben 1 hafta mutfağa ugrayamadim. Artık ağrıma gidiyor. Canım bişeyler çekiyor. Alamıyorum. Gerçekten çokta hassas dönemdeyiz psikolojik olarak.. Kadın gibi görmüyorum kendimi, hatta fazlalık yük olarak görüyorum. Ay sonunu düşünmekten artık stresten ölcem. Belki komik şeyler bazılarına göre, yemek mi sorun diye kucumsenebilirim ama gerçekten o kadar basit değil. Napicagimizi şaşırdık. İş arıyorum hep saçma sapan iş ilanları. Bayanlara uygun iş bulamıyorum. Olanlar dediğim gibi güvensiz yerler. Elim kolum bağlı. Elimden gelen tek şey. Bu ay extra geçimimize 60 TL katkı swglayabildim. 4 parça kıyafetimi sattım..
Inanın kalbim, yüreğim aklım çok dolu.. Nasıl yaparız bilmiyorum.. Bu şekilde nasıl olacak bunu hele hiç bilmiyorum.. Sadece yazmak istedim.. İşte böyle...

Geçinmek çok zor gerçekten. Önceden herkesin alabildiği yiyecekler artık lüks gelmeye başlıyor. Marketten bir poşet doldurup çıkıyorum 100 lira tutuyor. Açıp bakıyorum ne almışım, hiç. Marketlerdeki indirimleri takip edin hep. Tarihinin geçmesine az kalmış tavuklarda indirim yapıyor bazı market zincirleri mesela. Böyle gıdım gıdım hesaplamanız gerek yoksa maaş ne kadar olursa olsun yetmiyor. Yiyecekler gerçekten pahalı artık.

Uzun süre yokluk çekince “eehhh yeter be” hissi geliyor gerçekten. Yeni giysiler, gezmek tozmak, farklı yemekler yemek istemeniz kadar normal bir şey yok ki. Geçen sene boyunca işsizdim ve iki kedi anası olarak işsizliğimin son ayında borçla mama aldım. Elime para geçince önce minik borcumu hallettim sonra yeni giysi aldım :KK70: Hep içinde gezip “param olunca burdaki her şeyi alıcam ulaann” dediğim bir mağazadan 3-4 parça giysi alıp kendimi mutlu ettim:KK70:

Kesinlikle iş aramaya devam edin diyorum ben. Şu an elinizde kalan parayla indirim takip edip planlı harcama yaparsanız karnınızın aç kalmaz belki parayı yettirirsiniz ama ruhunuz aç kalır. Herkes neden böyle tepki göstermiş bilmiyorum ama her insan kendine bakmak, güzel giyinmek, evcil hayvan beslemek, arada dolabına yeni bir parça eklemek, canının çektiğini yemek ister. Bazen o gece aç yatmak pahasına o gün kendini mutlu edecek bir şeye vermek istersin paranı. Çünkü artık bıkmışsındır. Hayatın amacı böyle karnını makarnayla, bulgurla tok tutup hayatta kalmak mı?

İşkur’u söylemiş zaten arkadaşlar. Mutlaka başvurun belki bir iş çıkar. İnternette de devamlı iş ilanlarına başvuru yapın. Ama dikkat edin başvurduğunuz gün sizi arayıp ofis dışında kafede, restoranda buluşmayı teklif eden ya da ofisi ücra yerde ve ofis olduğu bile belli olmayan yerlerden uzak durun. Ofisimiz tadilatta o yüzden sizinle penceresiz bodrum katta görüşme yapıciyiz olaylarına inanmayın.

Burada tartışılan işsizlik ve istihdam sorunları değil. Size yüzde yüz hak veriyorum, işsizlik konusunda ama konu bu değil. Konu evli bir çift, borçları var, erkek çalışıyor ve kadın evde. Kadın neden evde? İşler belaltiymis. Kusura bakmayın da 25 yaşındayım 16 yasimdan beri is hayatina atılmış biriyim, konfeksiyonlarda da calistim, magazalarda da. Ac kalmamak, ay sonunu getirebilmek için. Ve hic belaltı bir duruma rastlamadim cok sukur. Esim de issizdi, yeni is buldu. O zamana kadar marketlerde, restoranlarda is aradı ama yastan dolayı giremedi. Konu sahibinin yasi genç. İs bulması kolay.

Ben burada öğretmenlik mezunu birinin garsonluk yapmasından bahsetmiyorum. Ac yatan birinin borçlarını ödeyene kadar bir is bulup çalışmasından bahsediyorum.
Anladım sizi. İş bulamaması normal diyorum ben de. Konu sahibi sanırım şu an bunu düşünmüyor. Ancak ben iş yerinde taciz ve mobbing ile çok karşılaştım. Sırf yatacak bitilerini bulmak için iş ilanı veren erkekler gördü bu gözler. İlla ki her iş ilanı ve iş yeri böyle olacak diye bir şey yok. Belki de o gücü bulamıyor kendisinde.

Yaaaaa sizeneee Bee beana iş bulun para verin mi dedim siz hayırdır yeterrrrr. Ben iş mi istedim sizden niye fakir olup sessiz pısırık mi olayım. Benim hayatım hakkında ne biliyorsunuz yeterrrrr. Şuan ne yaşıyorum siz bu atıp tutmaları keyifle yaparken ben neler yaşıyorum biliyormusun. Hepinizi Allah Kahretsin defolun gidin burdan
Merhaba hanımlar,
dün tüm gün sitede göremeyince çoook özlemişsiniz ki tam 105 adet şikayet raporu oluşturmuşsunuz benim için, en çok da bu topik için gel mune geeeeel demişsiniz:)))))
Sizi bensiz bıraktığım için özür dilerim ama başında durmam gereken bazı işler vardı, aslında epey yorgunum lakin o kadar gel gel demenize kayıtsız kalamazdım :) az sonra çoğunuza sıkı sıkı sarılıp hasretinizi dindireceğim, sizi seviyorum ve konuyu da konu sahibesinin yukarıdaki mesajı üzerine kapatıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X