- 30 Ocak 2019
- 104
- 69
- 28
- 31
- Konu Sahibi Ebrununbu34
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tamam tutmaz. Ben beddua etmedim benim halim beddua oluyorsa size göre o ayrı. En büyük kötülüğü bir kaç kişi olarak psikolojimi darmaduman yaparak ettiniz. Çoluğunuz çocuğunuz yokmu sizin gidin yemek yapin yada çalışın. Boş boş burada çene yaristiriyorsunuz.Burda kimse seni kınamadı , zaten burda işine gelmeyen yorumları gören konu sahiplerinin klişe sözüdür bu kınamayın , kınadığınız başınıza gelir.Kimse seni kınamadı.O başka bir şey.Akıl verdik beddua ettin.Bence sen bu kafayı değiştir.Şikayet ederek daha kötü durumlara düşersin.Karanlığa küfredeceğin bir mum yak misali bişeyler yap.İşe gir mesela.İşe girmek istemiyorsan daha tutumlu ol.Bu gibi şeyler.Senin bedduan tutmaz , burda kimse sana kötülük etmedi hem.
Beddua iki başlıdır derler. Biri sahibine, biri söylenene. Eğer söylediğiniz cümlelerde bir tane bile yalan varsa, Allah sizden o bedduayı öyle bir çıkarır ki. Bunu asla unutmayın ve lütfen burada kimseye beddua etmeyin. Kalbi temiz biriyse iki yakanız bir araya gelmez. Yapmayın çok günah.Mune lütfen buraya.
Ve işine gelmeyen yorumları gören konu sahibinin sonlara doğru hakaretleri abartılı öfkesi.Çok bilindik bir durum bu.Çünkü herkes doğruları söyledi sana.Tamam tutmaz. Ben beddua etmedim benim halim beddua oluyorsa size göre o ayrı. En büyük kötülüğü bir kaç kişi olarak psikolojimi darmaduman yaparak ettiniz. Çoluğunuz çocuğunuz yokmu sizin gidin yemek yapin yada çalışın. Boş boş burada çene yaristiriyorsunuz.
Pardon ya doğru ise dediklerim hatta fazlası varsa. Hatta anlattığımdan daha düşük belkide eksik anlatarak yalan diyorumdur. Belki Allah beni sevdiği için sınıyordur. O zaman burda ağzına geleni söyleyen yargılayan kıranların hali nolucak. İlla sözlü beddua mı etmem gerekir. Beddua etmedim ne yaşıyorsam yaşayın anlayın dedim. O kadar basit oldu ya herkese göre akıl veriyorlar ya istemediğim halde. İnsan yaşamadan bilemez. Önce insanlar korkacak bu kadın muhtaç gönlü kırılmasın. Kalbi kırılmasın. Kalp kırmak en büyük günah. Burası dini platform değil. Fetvaanizi başka yere saklayın. Bana yazacağınız geçecek olmalıydı. Üzülme kardeşim denilebilirdi. Ne sizi ne beni üzerdi. Hatta içimi rahatlatirdiniz. Allah razı olsun derdim. Ben siz o acımasızca savurdugunuz yorumlara gözü yaşlı baktım. Kalbim beddua etti kırılarak zaten siz sözlü değil sessiz bedduadan korkun. Yeter be. Artık hepiniz keyfiniz yerinde tek derdiniz kv koca dedikodu aldatma aldatılma gözünüzde sadece dert onlar başka şeyler değil. Susun artık yeterBeddua iki başlıdır derler. Biri sahibine, biri söylenene. Eğer söylediğiniz cümlelerde bir tane bile yalan varsa, Allah sizden o bedduayı öyle bir çıkarır ki. Bunu asla unutmayın ve lütfen burada kimseye beddua etmeyin. Kalbi temiz biriyse iki yakanız bir araya gelmez. Yapmayın çok günah.
Şimdi yeni bir yorum yazdım. İnsan ol artık gerçekten çık git yazma. SusVe işine gelmeyen yorumları gören konu sahibinin sonlara doğru hakaretleri abartılı öfkesi.Çok bilindik bir durum bu.Çünkü herkes doğruları söyledi sana.
Kimse yorum yazarken sana soracak değil.Kötü sözlerini aynen sana iade ediyorum.Görmek istemiyorsan göz ardı et yapabilirsin istemediğin üyeleri.Şimdi yeni bir yorum yazdım. İnsan ol artık gerçekten çık git yazma. Sus
Bu sitede fetva verecek en son insan benimdir. Siz dini sözcükler kullandığınız için bende kullandım. Ha ben size geçecek diye güzel güzel mesaj yazdım ama siz sadece beddua edebileceğiniz, azarlayabileceğiniz yorumları seçerek onlara cevap verdiniz. Çelişkili konularınız, ifadelerini vardı. İnsanların kafasının karışması çok normal. Kendinizi düzgünce anlatmak çok zor değil. Ya da arkadaşlar o öyle değil böyle diyip doğrusunu anlatmak, yanlış anlaşılmaları gidermek çok zor değil. Ben anlamıyorum sizi, bir platin yaptırdım diyorsunuz sonra da burada kendim yaptım yaktım saçımı diyorsunuz. Kaç yıllık evlisiniz diyoruz bir 5 aylık diyorsunuz ama konularında 2 yıllık yazmışsınız. Nikahtan sonra geçen süre evlilik süresidir. Benim annemle babam yıllardır ayrı ama nikahları var. Soranlara şu kadar yıl ayrıyız şu kadar yıllık evliyiz demiyorlar. Yaptığınız hespa mantıksızca. Öte yandan 2 kişi sigara içiyoruz diyip ekmek alamıyoruz demek çok mantıksız. Gerçekten aç olan insan sigarayı bir kenara bırakır ekmeğini alır. Sigara gibi lüks bir ihtiyaca para bulan ekmeğe de para bulur. Size önceki yazdığım mesajı atayım siz millete laf yetiştirmekten azar çekmekten o yorumumu görememişsiniz belli ki.Pardon ya doğru ise dediklerim hatta fazlası varsa. Hatta anlattığımdan daha düşük belkide eksik anlatarak yalan diyorumdur. Belki Allah beni sevdiği için sınıyordur. O zaman burda ağzına geleni söyleyen yargılayan kıranların hali nolucak. İlla sözlü beddua mı etmem gerekir. Beddua etmedim ne yaşıyorsam yaşayın anlayın dedim. O kadar basit oldu ya herkese göre akıl veriyorlar ya istemediğim halde. İnsan yaşamadan bilemez. Önce insanlar korkacak bu kadın muhtaç gönlü kırılmasın. Kalbi kırılmasın. Kalp kırmak en büyük günah. Burası dini platform değil. Fetvaanizi başka yere saklayın. Bana yazacağınız geçecek olmalıydı. Üzülme kardeşim denilebilirdi. Ne sizi ne beni üzerdi. Hatta içimi rahatlatirdiniz. Allah razı olsun derdim. Ben siz o acımasızca savurdugunuz yorumlara gözü yaşlı baktım. Kalbim beddua etti kırılarak zaten siz sözlü değil sessiz bedduadan korkun. Yeter be. Artık hepiniz keyfiniz yerinde tek derdiniz kv koca dedikodu aldatma aldatılma gözünüzde sadece dert onlar başka şeyler değil. Susun artık yeter
Allah yardımcınız olsun diyeyim öncelikle. Bu zamanlardan geçip gelmiş biri olarak yazıyorum size. Bizde evde ekmek almak için, makarna, mantı almak için bozuk para arardım. Öyle diyeyim size. O kadar kötüydü durumumuz. Sonra annem hiçbir mesleği, meziyeti olmamasına rağmen çalışmaya başladı, azmini gören insanlar onun daha da iyi yerlere gelmesine sebep oldu. 50bin kadar borcu bitirdi. Allaha şükür şimdi iyiyiz, sizin durumunuz da çok iyi olacak. Allah sağlık sıhhat versin, gerisi önemli değil. Sağlığın varsa bir şekilde halledilir hepsi.
Bir kredi kartı edinin derim.
Bazı zamanlarda büyük kurtarıcı. Allah yardımcınız olsun, inşallah bir an önce kurtulursunuz bu dertten.
Tamam kardeşim teşekkür ederim. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Ben yazmadım hiç bişey demedim. Sizde böyle bir konu okumadınız. Gerçekten çok kötüyüm lütfen daha gelmeyin üzerimeKimse yorum yazarken sana soracak değil.Kötü sözlerini aynen sana iade ediyorum.Görmek istemiyorsan göz ardı et yapabilirsin istemediğin üyeleri.
O üyenin profilinin üzerine gel , göz ardı et e tıkla.İşte bu kadar basit.
Tamam tesekkur ederim sağol..Bu sitede fetva verecek en son insan benimdir. Siz dini sözcükler kullandığınız için bende kullandım. Ha ben size geçecek diye güzel güzel mesaj yazdım ama siz sadece beddua edebileceğiniz, azarlayabileceğiniz yorumları seçerek onlara cevap verdiniz. Çelişkili konularınız, ifadelerini vardı. İnsanların kafasının karışması çok normal. Kendinizi düzgünce anlatmak çok zor değil. Ya da arkadaşlar o öyle değil böyle diyip doğrusunu anlatmak, yanlış anlaşılmaları gidermek çok zor değil. Ben anlamıyorum sizi, bir platin yaptırdım diyorsunuz sonra da burada kendim yaptım yaktım saçımı diyorsunuz. Kaç yıllık evlisiniz diyoruz bir 5 aylık diyorsunuz ama konularında 2 yıllık yazmışsınız. Nikahtan sonra geçen süre evlilik süresidir. Benim annemle babam yıllardır ayrı ama nikahları var. Soranlara şu kadar yıl ayrıyız şu kadar yıllık evliyiz demiyorlar. Yaptığınız hespa mantıksızca. Öte yandan 2 kişi sigara içiyoruz diyip ekmek alamıyoruz demek çok mantıksız. Gerçekten aç olan insan sigarayı bir kenara bırakır ekmeğini alır. Sigara gibi lüks bir ihtiyaca para bulan ekmeğe de para bulur. Size önceki yazdığım mesajı atayım siz millete laf yetiştirmekten azar çekmekten o yorumumu görememişsiniz belli ki.
Tamam tesekkur ederim sağol..
Allah yardımcınız olsun diyeyim öncelikle. Bu zamanlardan geçip gelmiş biri olarak yazıyorum size. Bizde evde ekmek almak için, makarna, mantı almak için bozuk para arardım. Öyle diyeyim size. O kadar kötüydü durumumuz. Sonra annem hiçbir mesleği, meziyeti olmamasına rağmen çalışmaya başladı, azmini gören insanlar onun daha da iyi yerlere gelmesine sebep oldu. 50bin kadar borcu bitirdi. Allaha şükür şimdi iyiyiz, sizin durumunuz da çok iyi olacak. Allah sağlık sıhhat versin, gerisi önemli değil. Sağlığın varsa bir şekilde halledilir hepsi.
Bir kredi kartı edinin derim.
Bazı zamanlarda büyük kurtarıcı. Allah yardımcınız olsun, inşallah bir an önce kurtulursunuz bu dertten.
Bu arada ozenmekten ziyade bakımsız olduğum için eşim beni beğenmiyor diye düşünüyorum. O ayrı durum zaten. Artık kadın gibi hissetmiyorum kendimi o şekilde bişeyler yapmaya çalışıyorum. Ozguvenimi yitirdim. Ya ben robotmuyum.. Ben neyim. Belli geçtiğiniz aynı yollardan. Bu kadar okkalı konuşmanız mantık işi değil asıl. İğrenç bir zihniyetiniz var bunu böyle bilin.
Bak yine de kıyamıyor insan.Yaşın çok genç.Bir işe girsen , o işte ilerleyebilirsin mesela.Sigara içiyormuşsun , bırak mesela.Hem sağlık hem maddi anlamda.En ucuz sigara 13 14 lira.50 60 liraya iki kişinin bir haftalık pazar masrafını görürsün.Yani bir hafta sigara içmesen sebze meyve alırsın bol bol.Bu gibi şeyleri düşün hesap kitap yap.Kadınlar ev idaresini bilmeli.Erkekler de bilmeli ama kadınlar evde mutfaktan daha çok sorumlu.Bunu inkar edemeyiz.Mutfağı düzensiz olan evin her yeri düzensiz olur.Tertip düzenden bahsetmiyorum maddi düzenden bahsediyorum.Daha çok yeni evliymişsin , hesap kitap yapıp aklını kullanırsan bu zorlukları aşarsınız.Tamam kardeşim teşekkür ederim. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Ben yazmadım hiç bişey demedim. Sizde böyle bir konu okumadınız. Gerçekten çok kötüyüm lütfen daha gelmeyin üzerime
Çok korktum şimdi sen böyle diyince.Benim de maddi olmayan başka türlü sıkıntılarım var.Herkesin kendince bir derdi var yani.Boşuna takip etme o yüzden.Enerjini ev ekonomisine falan harca.Görüşürüz. Beni etkilemez ben yüksekte olup düşmedim. Ama siz düştüğünüz de yana yakıla yazicaksiniz. Kendinizi avutmayin. Sahibine döner diye. Canımı acitcaksiniz susucam oldu be, sizin yaptıklarınız dedikleriniz size dönecek. Kınadığın benim saçım başım battı ya gözüne. Sende o duruma gelince anlicaksın. Kınadığın başına gelmedikçe olmiceksin Allahın sözü not et. Ben yine üzülürüm ama insana olarak. Zihniyetin haketmis yazacağım. Daha durma çık yazımdan seni uzun yıllar takip edeceğim merak etme.
Bakıyorum şuan bile bakıyorum gerçekten bakıyorum niye yalan söyleyeyim niye2900 e hem ev kirası hem faturalar kadın haklı
Allah yardımcın olsun
Evden çalışamaz mısın?
Aileleriniz yardımcı olamaz mı biraz ya
Çok üzüldüm
Gerçekten ben yalan söylemiyorum. Ama anlatamıyorum kelimelerimi seçim yazacak bir güç bulamıyorum bile. Ben beddua etmedim hani kolaysa bu kadar sizde yaşayın yaşadığınız da siz dedikleriniz gibi yaparsiniz kolaysa anlamında dedim. Ya daha sonra beddua şeklinde yorumlaninca usteledim. Benim kimse için kötü bir dileğim olmadı. Ben dilencilik mi yaptım Allah aşkına. Sadece içimi döktüm. Ya bana herkes yaşıyor kardeşim geçer gider vs demenizi istedim ki güç bulayım bişeyler için toparlanmaya çalışayım. Bana kimse destek değil. Napcagimi söyleyecek kimse yok. Annem bile beni kızdan çok arkadaşı görüyor. Bazen öyle bir kavga ediyor ki benimle ben evde ağlarken o aşağıda insanlarla haketmeyenlerle kahkaha atıyor. Ben yinede kıyamıyorum barışıyorum. Bana düşman gibi bakıyor bazen. Herkesin içinde laf sokuyor. Ama sorarlarsa en iyi anne o. Ben bişey almak istiyim surat beş karış. Ben hep ezik olayım herkes böyle. Iyi bir duruma gelmeye çalışsam bile iş bulsam bile hemen akrabalar da dahil nasıl yapacaksın yok yine olmaz çıkartırlar yok şöyle böyle. Kimseye siginamiyorum. Kaç defa sinir krizi geçirdim. Durup duruken ağlama krizlerine giriyorum. Sadece bir dağa çıkıp var gücümle yeter diye çığlık atmak istiyorum. Yine kendime kızıyorum herşeye rağmen yine seviyorum ailemi. Kıyamıyorum koşuyorum. Ama yaşıma göre gerçekten enerjimi tüketti hayat. Ve çok yorgun halsiz mutsuz sürekli yatan hasta bir kız oldum. Dayanamıyorum ömrüm boşa geçiyor.Bak yine de kıyamıyor insan.Yaşın çok genç.Bir işe girsen , o işte ilerleyebilirsin mesela.Sigara içiyormuşsun , bırak mesela.Hem sağlık hem maddi anlamda.En ucuz sigara 13 14 lira.50 60 liraya iki kişinin bir haftalık pazar masrafını görürsün.Yani bir hafta sigara içmesen sebze meyve alırsın bol bol.Bu gibi şeyleri düşün hesap kitap yap.Kadınlar ev idaresini bilmeli.Erkekler de bilmeli ama kadınlar evde mutfaktan daha çok sorumlu.Bunu inkar edemeyiz.Mutfağı düzensiz olan evin her yeri düzensiz olur.Tertip düzenden bahsetmiyorum maddi düzenden bahsediyorum.Daha çok yeni evliymişsin , hesap kitap yapıp aklını kullanırsan bu zorlukları aşarsınız.