İnancımı yitirirken..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin çalışmaktan başka çareniz yok aç kalıp evde oturmak akıl dışı ne iş yapayım derseniz temizliğe gidin iyi para veriyorlar nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama Istanbulda temizliğe yardıma kadın arıyor komşularım yok bulamıyorlar hepsinin günleri dolu çok yoğunlar günlüğü 150 tl haftada bir bile gitsen ayda 600 tl yapar bence hemen yarın heryere haber ver çalışmaya başla böyle hayat çekilmez.

Sakin kalmaya çalış burda insanlar bazen dolup sinirlerini yansıtabiliyor ama en nihayetinde herkes senin iyi olmanı istiyor. Çünkü güçsüz kadın görmeye dayanamıyoruz. Mutlaka iş iş iş... iş bulana kadar Sigarayı bırakma veya ara verme keşke bırakabilsen ama bu bir bapımlılık :/ insan yemek yemiyor, bir cafe de çay içemiyor ama ona para veriyor, görüyorum :(((((( dediğimi yap lütfen ilan ver temizliğe başla bu arada iş bakmaya devam et

Ya arkadaslar gerçekten kadın kadının kurdu ya
Bu ne ya
Dayanamadım artık
Nasıl geçinemiyorsun çalış bilmem ne oturduğunuz yerden yazıyorsunuz
Ne demek nasıl geçinemiyor?
Siz markete gitmediniz hiç heralde
Ben konu sahibinin eşinden fazla maaş almama ve ailemle yaşamama rağmen bir sürü borcum var ödüyorum ya
Bir markete giriyorsun 200 tl ye çıkıyorsun
500 tl ile bir ay nasıl geçinilir ya
Hergün bulgur pilavı makarna yenmez
Bu insanların proteine ihtiyacı var
Ette yemesi lazım tavuk da balık da
Bu lüks değil ihtiyaç
Konu sahibi bunalmış dertleşmek adına yazmış
Yok burdan para istiyorsun denmiş nerde istemiş para ya?
Git çalış denmiş üniversite mezunları bile işsiz bu ülkede
Bu kadın nerde çalışacak?temizlikçilij bile referans istiyor be
Yazıklar olsun
Kadının üstüne git git sonra beddua ettin de
Gerçekten insanlıktan bir kez daha soğudum
Ben size kurban olurum.. Bu kadar bile yazmasanız olurdu. Ağlattınız beni. Gerçekten ne güzel bir kalbiniz var. Markete gidiyoruz ya kasaya gelince kaçıyorum eşimin suratını gormiyim diye bir alışveriş yapıyoruz hiç bir şey yok 200 Tl diyor. Acemilik belkide bilmiyorum evi idare edemiyorsa olabilirim. Ben para istemedim kimseden yemin ederim. Beni bunla suçlayanlari okumadım olduğuysa bile gerçekten yazıklar olsun. Ben hiç bişey demiyorum

Gerçekten ben yalan söylemiyorum. Ama anlatamıyorum kelimelerimi seçim yazacak bir güç bulamıyorum bile. Ben beddua etmedim hani kolaysa bu kadar sizde yaşayın yaşadığınız da siz dedikleriniz gibi yaparsiniz kolaysa anlamında dedim. Ya daha sonra beddua şeklinde yorumlaninca usteledim. Benim kimse için kötü bir dileğim olmadı. Ben dilencilik mi yaptım Allah aşkına. Sadece içimi döktüm. Ya bana herkes yaşıyor kardeşim geçer gider vs demenizi istedim ki güç bulayım bişeyler için toparlanmaya çalışayım. Bana kimse destek değil. Napcagimi söyleyecek kimse yok. Annem bile beni kızdan çok arkadaşı görüyor. Bazen öyle bir kavga ediyor ki benimle ben evde ağlarken o aşağıda insanlarla haketmeyenlerle kahkaha atıyor. Ben yinede kıyamıyorum barışıyorum. Bana düşman gibi bakıyor bazen. Herkesin içinde laf sokuyor. Ama sorarlarsa en iyi anne o. Ben bişey almak istiyim surat beş karış. Ben hep ezik olayım herkes böyle. Iyi bir duruma gelmeye çalışsam bile iş bulsam bile hemen akrabalar da dahil nasıl yapacaksın yok yine olmaz çıkartırlar yok şöyle böyle. Kimseye siginamiyorum. Kaç defa sinir krizi geçirdim. Durup duruken ağlama krizlerine giriyorum. Sadece bir dağa çıkıp var gücümle yeter diye çığlık atmak istiyorum. Yine kendime kızıyorum herşeye rağmen yine seviyorum ailemi. Kıyamıyorum koşuyorum. Ama yaşıma göre gerçekten enerjimi tüketti hayat. Ve çok yorgun halsiz mutsuz sürekli yatan hasta bir kız oldum. Dayanamıyorum ömrüm boşa geçiyor.
Bak işte sen seni mutsuz eden kaynakları tanımlamışsın mesela millete kulak asmak seni mutsuz eden bir şey.Akrabalar annem laf söylüyor diyorsun , madem öyle sen kendinden eminsen yaptığının kötü bir şey olduğunu düşünmüyorsan onlara aldırmayacaksın.İşe girmişsin yine çıkarırlar demişler falan filan.Bunlara kulak tıkamayı öğrenmen lazım.Anneni seviyor olabilirsin ama senin kişiliğine saldırırsa ona dahi dur demeyi bilmen lazım.Daha çok gençsin.Önünde yıllar var , gençlik enerjinle o kadar çok şey yapabilirsin ki.Laf olsun diye söylemiyorum bunu.Seni motive etmek için içi boş laflar değil bunlar.Mesela eğitimin ne? Yapabileceğin işleri düşünebilirsin.Evden çıkmadan yapılabilicek işleri araştırabilirsin.Artık geçim çok zor ama senin tek sorunun geçim derdi de değil belli ki.İnsanlara kulak tıkamayı öğrenmen lazım.Evini güzelleştir , herkesin maddi zorluk çektiği dönemleri olur.Ülkede kriz var , haklısın.Kimse sana kazancınız çok nasıl geçinemiyorsun demedi ki.Ev idaresini öğren , sigarayı bırak , saçını evde boya falan dedi.Haklısın hayat çok pahalı artık ama hem çalışmazsan hem de ev idaresini geçinmeyi bilmezsen bu yaşadığın tablo çok da sürpriz değil maalesef.

Ya arkadaslar gerçekten kadın kadının kurdu ya
Bu ne ya
Dayanamadım artık
Nasıl geçinemiyorsun çalış bilmem ne oturduğunuz yerden yazıyorsunuz
Ne demek nasıl geçinemiyor?
Siz markete gitmediniz hiç heralde
Ben konu sahibinin eşinden fazla maaş almama ve ailemle yaşamama rağmen bir sürü borcum var ödüyorum ya
Bir markete giriyorsun 200 tl ye çıkıyorsun
500 tl ile bir ay nasıl geçinilir ya
Hergün bulgur pilavı makarna yenmez
Bu insanların proteine ihtiyacı var
Ette yemesi lazım tavuk da balık da
Bu lüks değil ihtiyaç
Konu sahibi bunalmış dertleşmek adına yazmış
Yok burdan para istiyorsun denmiş nerde istemiş para ya?
Git çalış denmiş üniversite mezunları bile işsiz bu ülkede
Bu kadın nerde çalışacak?temizlikçilij bile referans istiyor be
Yazıklar olsun
Kadının üstüne git git sonra beddua ettin de
Gerçekten insanlıktan bir kez daha soğudum
Hanımefendi anlıyorum, pek duyarlısınız lakin o fiyatlar tek bir kişi için değil. Patatesin kilosu size ne ise bize de o. Geçim derdi ne ise herkes bir şekilde didiniyor. Dertleşmek adı altında sızlanmanın, kimseye bir faydasının dokunacağını sanmıyorum. Tüpüm bitti, bugün pazar olduğundan tüpçüler kapalı. Elektrikli ızgaramla halletmeye çalışıyorum. Üstelik iki çocuk var. Bana nasıl bir faydanız dokunabilir bu durumda? Gökten kimsenin başına hazır refah düşmüyor altını çiziyorum. Çabaladığımız kadar iyiyiz. Yoksa koyverelim kendimizi..

Ayrica burdan mutfak icin yardim al. Tonca konu var. Konserve yapimindan tut, peynir yapmaya kadar.
Sigarayi birak diyemem çünkü bende iciyorum. Ac kalsam bile birakamiyorum.
İş şart tabiki ama iş bulana kadar burdaki tasarruf konularindan faydalan

Canim burda yaptığın hesaba gore elinize para kaliyor. Elektrik suya ne kadar ödüyorsunuz tahmini hani? 500 liraya mutfagini doldurursun. 2 kisiniz. A101 e git. Kahvaltilikti bakliyatti baya alabilirsin yani. Nasil oluyor bu? Siz ele kalan paraya sigara falan mi aliyorsunuz . Tamam kıyafet falan alinamaz bu sartlarda ama 2 kişisiniz siz. Ekmek alamayacak kadarsa ailelere citlat canım benim. Bide pahali bi semtte bi yasiyorsunuz anlamadim ki. Evdeki esyayi satacak durumdayken olmaz yani is bulana kadar annene soyle en azindan bir 500 lira yollasinlar butun takilari da vermissiniz o kötü olmus
Eşim asgari ücret alıyor benim aldığım 500 lira maaş kredi kartı +mobilya borcumuz var elimize aylık 100 200 lira anca kalıyor ama gayet geçiniyoruz çok şükür yani bizim eşimle maaşımızın toplamı 2900 altı bizimde borçlarımız var ve dediğiniz gibi A101 ve BİM yetiyor bize sebze en ucuzu meyve en ucuzu alarak geçiniliyor rahat mı asla değil geçimimiz kıt kanaat ama AÇ kalmadan bende anlamadım konu sahibini 🙄

Ben size kurban olurum.. Bu kadar bile yazmasanız olurdu. Ağlattınız beni. Gerçekten ne güzel bir kalbiniz var. Markete gidiyoruz ya kasaya gelince kaçıyorum eşimin suratını gormiyim diye bir alışveriş yapıyoruz hiç bir şey yok 200 Tl diyor. Acemilik belkide bilmiyorum evi idare edemiyorsa olabilirim. Ben para istemedim kimseden yemin ederim. Beni bunla suçlayanlari okumadım olduğuysa bile gerçekten yazıklar olsun. Ben hiç bişey demiyorum
3 parça şey alıyorsun 100 lira en az ya
Ne diyor bunlar?
Neyse üzme kendini Allah büyük
Lütfen ağlama
Burda çok bilmişlerin lafını umursama
Millet buraya stres atmaya geliyor heralde
Konu sahiplerini sinirlendireyim diye
Sonra laf yiyince de ayy bana beddua ettin ayy senin başına gelsin bilmem ne
Çileden çıkartmasınlar o zaman
Tuhaf tuhaf tipler türedi bu forumda zaten son zamanlarda...

Hanımefendi anlıyorum, pek duyarlısınız lakin o fiyatlar tek bir kişi için değil. Patatesin kilosu size he ise bize de o. Geçim derdi ne ise herkes bir şekilde didiniyor. Dertleşmek adı altında sızlanmanın, kimseye bir faydasının dokunacağını sanmıyorum. Tüpüm bitti, bugün pazar olduğundan tüpçüler kapalı. Elektrikli ızgaramla halletmeye çalışıyorum. Üstelik iki çocuk var. Bana nasıl bir faydanız dokunabilir bu durumda? Gökten kimsenin başına hazır refah düşmüyor altını çiziyorum. Çabaladığımız kadar iyiyiz. Yoksa koyverelim kendimizi..
Aynen öyle.Hayatın pahalı olduğunu hepimiz biliyoruz artık , oturup ağlaşalım mı topluca vah vah canım çok kötü durumdasın , gökten inşallah yiyecek düşer gibi içi boş sözler mi edelim? Kendisinin de çabalaması lazım.Dua çok güzel bir şeydir ama beraberinde çalışmayı da tevekkülü de gerektiriyor.Neyse anlaşılamıyorum , bazı konu sahipleri derdine çare sorununa çözüm değil ağlayıp ağlayıp eski hayatına dönmek istiyor demek ki.

Eşim asgari ücret alıyor benim aldığım 500 lira maaş kredi kartı +mobilya borcumuz var elimize aylık 100 200 lira anca kalıyor ama gayet geçiniyoruz çok şükür yani bizim eşimle maaşımızın toplamı 2900 altı bizimde borçlarımız var ve dediğiniz gibi A101 ve BİM yetiyor bize sebze en ucuzu meyve en ucuzu alarak geçiniliyor rahat mı asla değil geçimimiz kıt kanaat ama AÇ kalmadan bende anlamadım konu sahibini 🙄
Aynen oralar bereketli marketler uyguna birsuru sey alınıyor ama migrosa gitsen alamazsin mesela o kadar. Konu sahibi fArkli çıktı ama o ayri saclarini platin yapiyormus. Abiye aliyormus. Eski konulari gündeme geldi

Bak işte sen seni mutsuz eden kaynakları tanımlamışsın mesela millete kulak asmak seni mutsuz eden bir şey.Akrabalar annem laf söylüyor diyorsun , madem öyle sen kendinden eminsen yaptığının kötü bir şey olduğunu düşünmüyorsan onlara aldırmayacaksın.İşe girmişsin yine çıkarırlar demişler falan filan.Bunlara kulak tıkamayı öğrenmen lazım.Anneni seviyor olabilirsin ama senin kişiliğine saldırırsa ona dahi dur demeyi bilmen lazım.Daha çok gençsin.Önünde yıllar var , gençlik enerjinle o kadar çok şey yapabilirsin ki.Laf olsun diye söylemiyorum bunu.Seni motive etmek için içi boş laflar değil bunlar.Mesela eğitimin ne? Yapabileceğin işleri düşünebilirsin.Evden çıkmadan yapılabilicek işleri araştırabilirsin.Artık geçim çok zor ama senin tek sorunun geçim derdi de değil belli ki.İnsanlara kulak tıkamayı öğrenmen lazım.Evini güzelleştir , herkesin maddi zorluk çektiği dönemleri olur.Ülkede kriz var , haklısın.Kimse sana kazancınız çok nasıl geçinemiyorsun demedi ki.Ev idaresini öğren , sigarayı bırak , saçını evde boya falan dedi.Haklısın hayat çok pahalı artık ama hem çalışmazsan hem de ev idaresini geçinmeyi bilmezsen bu yaşadığın tablo çok da sürpriz değil maalesef.
Ben ev idaresini gerçekten beceremiyorumdur. Olabilir. Saçımı evde boyadigimi söyledim boya markasida verdim neva color diye 5 tlye toz açıcı alıp saçımı kendim yaktım dedim. O konuda oydu. Saçımı kendim kestim. Ben extra para harcamıyorum keyfi zaten. Neyse gerçekten zor bir hayatım oldu maddi manevi her şekilde. Sadece maddi değil.

Ben ev idaresini gerçekten beceremiyorumdur. Olabilir. Saçımı evde boyadigimi söyledim boya markasida verdim neva color diye 5 tlye toz açıcı alıp saçımı kendim yaktım dedim. O konuda oydu. Saçımı kendim kestim. Ben extra para harcamıyorum keyfi zaten. Neyse gerçekten zor bir hayatım oldu maddi manevi her şekilde. Sadece maddi değil.
Ettiğin bedduaları toyluğuna veriyorum.Kimseye de beddua etme burda da gerçek hayatta da.Yazılan yorumlar evet kötü görünüyor ama kimse gencecik bir kadının maddi sıkıntı çekmesine sevinmez burda , emin ol.Allah feraha çıkartsın seni en kısa sürede inşallah.

3 parça şey alıyorsun 100 lira en az ya
Ne diyor bunlar?
Neyse üzme kendini Allah büyük
Lütfen ağlama
Burda çok bilmişlerin lafını umursama
Millet buraya stres atmaya geliyor heralde
Konu sahiplerini sinirlendireyim diye
Sonra laf yiyince de ayy bana beddua ettin ayy senin başına gelsin bilmem ne
Çileden çıkartmasınlar o zaman
Tuhaf tuhaf tipler türedi bu forumda zaten son zamanlarda...
Teşekkür ediyorum ♥ desteğiniz anlayışınız için. Herkes kendi şartına göre düşük yüksek konuşuyor. Benim şartıma göre durum böyle. İnanın elimden bişey gelmiyor. Ben tembel tembel oturayım hazıra konayim değil. Evde yapılacak işlere bakıcam şimdi de.. İnşallah bişey çıkar.

Ben olumsuz yazanlara da hak veriyorum fakat çok yuklenilmis arkadaşa. Hayatın sorumlulugu ağır gelmiş , burda biraz yazıp rahatlamak gerekirse sizlanmak istemiş çok fazla yuklenilmis bence .öncelikle ise sakin olmakla ve oturup hesap yapmakla başlayın sonrada nelerden kisabiliriz diye düşünün işleri secmeden yani temizlik , bakıcılık gibi işleri listeye ekleyerek düşünün birde . Ve ailenizden isteyin et bitince veririm demiş mesela yüzünüzü Eğin isteyin durumu anlatın isteyin bazen yapacak birsey olmuyor ailelerinde yardım etmesi gerek arada mecbur değiller ama etseler güzel olur durum bu sonuçta. Bol bol dua edin . Herşey gönlünüzce olsun .

Lise mezunuysan BİM’e başvur. Asgari ücretle başlatıp 2-3 ay sonra zam yapıyorlarmış. Bu arada sigarayı bırakamıyorsan tütün iç, param cebinde kalsın.

Selamlar,
Herkes geçim sıkıntısı içinde, inanın market ve pazardaki pahalılık herkes için. Ben de biliyorum ki içinde adam gibi gıda olmayan alışverişe minimum 150-200 tl gidiyor. Ben sadece iş ilanları hep belaltı demenizi anlayamadım.
Evet leş yerler var ama heryer de kötü değil, size de hep kötüsü denk gelmez. İşkura başvurdunuz mu mesela?

Sezonluk bile olsa belediyelerin alımları oluyor. Birkaç ay da olsa kazancınızı biraz arttırabilirsiniz. Yada çocuk bakıcısı arayan çok insan var. Bebek bakımı ve yemek yapana iyi rakamlar verebiliyorlar.

Tamamını okumadım ama sanki siz biraz evden ilanlara bakıp olmaz diye kestirip atıyorsunuz gibi..

El beceriniz varsa evde bişiler dikip örüp pazarda satabilirsiniz. Tezgah kirası çoktur ama pazar girişlerinde kirasız satabilirsiniz..

Düşününce herşeyin çözümü vardır.

Ayrıca yazın pazarın geç saatlerinde sebzeyi fazla alıp kışlık hazırlayabilirsiniz, kışın size hazır yemek olur..

Kimse yorum yazarken sana soracak değil.Kötü sözlerini aynen sana iade ediyorum.Görmek istemiyorsan göz ardı et yapabilirsin istemediğin üyeleri.

O üyenin profilinin üzerine gel , göz ardı et e tıkla.İşte bu kadar basit.
Bu sitede fetva verecek en son insan benimdir. Siz dini sözcükler kullandığınız için bende kullandım. Ha ben size geçecek diye güzel güzel mesaj yazdım ama siz sadece beddua edebileceğiniz, azarlayabileceğiniz yorumları seçerek onlara cevap verdiniz. Çelişkili konularınız, ifadelerini vardı. İnsanların kafasının karışması çok normal. Kendinizi düzgünce anlatmak çok zor değil. Ya da arkadaşlar o öyle değil böyle diyip doğrusunu anlatmak, yanlış anlaşılmaları gidermek çok zor değil. Ben anlamıyorum sizi, bir platin yaptırdım diyorsunuz sonra da burada kendim yaptım yaktım saçımı diyorsunuz. Kaç yıllık evlisiniz diyoruz bir 5 aylık diyorsunuz ama konularında 2 yıllık yazmışsınız. Nikahtan sonra geçen süre evlilik süresidir. Benim annemle babam yıllardır ayrı ama nikahları var. Soranlara şu kadar yıl ayrıyız şu kadar yıllık evliyiz demiyorlar. Yaptığınız hespa mantıksızca. Öte yandan 2 kişi sigara içiyoruz diyip ekmek alamıyoruz demek çok mantıksız. Gerçekten aç olan insan sigarayı bir kenara bırakır ekmeğini alır. Sigara gibi lüks bir ihtiyaca para bulan ekmeğe de para bulur. Size önceki yazdığım mesajı atayım siz millete laf yetiştirmekten azar çekmekten o yorumumu görememişsiniz belli ki.
Arkadaşlar abartmayın artık..Tamam konu sahibi şu an çok hassas anında. .Üzerine giderek kalp kırmaktan öteye gidemezsiniz. .

Hoşunuza gitmiyorsa konuya yorum yapmazsınız olur biter..Göz ardı eder bir daha görmezsiniz olur biter.

Bize normal gelen durumlar başka birini sarsabilir. .
Herkesin güçlü olduğu durumlar farklıdır. .

Genç yaşta birinin böyle bocalamasi çok normal 40 yaşında kadın gibi iktisat yapmasını bekleyemeyiz.

25 yaşında 5 aydır eşiyle. .ve kimsenin desteği yoksa yaşadıkları çok normal ..Saçını evde platin de yapmaya çalışabilir, hasta bir köpeğe de bakabilir..Bunlar için illa ki cebinde milyonlar olmasına gerek yok..

İs nasıl bulamıyorsunuz sadece o kısmı anlamadım
Bel altı ıs neden size denk gelmiş hep. 2900 Kocanız in maası gunumuze göre normal, az degil

Arkadaşlar abartmayın artık..Tamam konu sahibi şu an çok hassas anında. .Üzerine giderek kalp kırmaktan öteye gidemezsiniz. .

Hoşunuza gitmiyorsa konuya yorum yapmazsınız olur biter..Göz ardı eder bir daha görmezsiniz olur biter.

Bize normal gelen durumlar başka birini sarsabilir. .
Herkesin güçlü olduğu durumlar farklıdır. .

Genç yaşta birinin böyle bocalamasi çok normal 40 yaşında kadın gibi iktisat yapmasını bekleyemeyiz.

25 yaşında 5 aydır eşiyle. .ve kimsenin desteği yoksa yaşadıkları çok normal ..Saçını evde platin de yapmaya çalışabilir, hasta bir köpeğe de bakabilir..Bunlar için illa ki cebinde milyonlar olmasına gerek yok..
Ben o yorumu yazmadan önce başka yorumlar da yazdım iyi niyetle ve destekleyici türden.Neden bu yorumumu cımbızladınız özellikle? Ben konu sahibine dilim döndüğünce tavsiyeler vermeyi denedim , beddua etti.Kötü bir şey yazmadım.Lütfen beni alıntılamayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X