İnancımı yitirirken..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
daha 25 yaşındasınız 2 yıllık evlisiniz 23 yaşında evlenmişsiniz iş sahibi olmadan maddi rahatlığa kavuşmadan neden evlendiniz?

Merhabalar artık nasıl hitap edeyim bilemiyorum. Şuan direk konuya girmem lazım. Bi kaç gündür evimde anlam veremediğim bişey var. Eşim gececi olduğundan dolayı, tek kalıyorum. Birde köpeğim tabii..
Gece belirli saat sonra köpeğim anlamsız hareketler sergiliyor. Ve benimde içimde daralma bunalma ( belki psikolojik) o an ki korkudan dolayı bilmiyorum. Ama köpeğim de anlamsız bir ağlama, salona girmeme, girince dik dik bir yerlere bakma, sanki bişeyler izliyor ve de dikkatini çekiyor gibi davranıyor.
Ve ben çok korkuyorum. Buna bağlı olabilir mi bilmiyorum. Beynim uyuşuyor içim daralıyor. Birden ağlama hissi geliyor içime boğuluyorum. Hafiften başım ağrıyor.. Ne olduğuna anlam veremiyorum. Aynı saatlerde bu tarz şeylerin Bi kaç gündür tekrarlanmasını bilemedim.
İçimi çürütmek istemedim ama yeni evliyim. 5 ay oldu evleneli, 25 yaşındayım. Pek anlamam böyle şeylerden, garip garip şeyler düşünüyorum. Şimdide mutfağa çakılı kaldım. Gidemiyorum içerilere.. Bütün ışıklar açık, havanın aydınlanmasını, sabah ezanını bekliyorum rahatlamak için.
Tam anlatamadım yaşadıklarımı, kendimi de iyi hissetmiyorum zaten. Değişik enerji alırsınız hani içinize bişey olur garip hisler o şekilde hissediyorum. Siz bir anlam verebildiniz mi? :'(
Merhaba kknun en kıymetli güzel bayanları. :)))
Görümcemin sayılı gün sonra düğünü var fakat elbise bulamadım. Kafayı yiyeceğim..
Bildiğiniz güvendiğiniz abiye için uygun alışveriş sitesi biliyor musunuz...
Şimdiden çok teşekkür ederim
Edit: İnstagram sayfasida olabilir. :)
Merhaba arkadaşlar, şimdi ben saçlarımı açtırdım. Normalde kendi renginde bakır tonlarında sarı renkti. Ama ben platin yakın açık renk istediğimden açtırdım rengimi fakat tam istediğim renk oturmadı. Küllü olsun istiyorum.
Küllü olması için, şu garip turuncu desem değil tuhaf sarilari oturtmak için ne yapabilirim. Daha önce yapan, deneyimi olan bir KK üyesi bana bir akıl versin.
Şimdiden teşekkür ederim.
Ben hiç öyle açlık çeken birini göremedim. Oldu olacak IBAN ekleseydiniz en başa.

Allah yardımcınız olsun diyeyim öncelikle. Bu zamanlardan geçip gelmiş biri olarak yazıyorum size. Bizde evde ekmek almak için, makarna, mantı almak için bozuk para arardım. Öyle diyeyim size. O kadar kötüydü durumumuz. Sonra annem hiçbir mesleği, meziyeti olmamasına rağmen çalışmaya başladı, azmini gören insanlar onun daha da iyi yerlere gelmesine sebep oldu. 50bin kadar borcu bitirdi. Allaha şükür şimdi iyiyiz, sizin durumunuz da çok iyi olacak. Allah sağlık sıhhat versin, gerisi önemli değil. Sağlığın varsa bir şekilde halledilir hepsi.
Bir kredi kartı edinin derim.
Bazı zamanlarda büyük kurtarıcı. Allah yardımcınız olsun, inşallah bir an önce kurtulursunuz bu dertten.

Cocuk bakin mesela nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama buyuk sehirde 2binden fazla alan bakicilar var hadi 1.200 al 1000 alirsin en kotu ihtimal.
Ev temizligine gidebilirsin.
Bir de surekli alan bayanlar var haftafa 3 gun yarim gun bile gitsen yeter pazar paraniz cikar.

Allah yardımcınız olsun. 1250 tl evlilik surecinin borcu mu? Eger oyleyse insanlari malesef yanlis yonlendiriyorlar. Her sey tam olsun diye israfa kaciliyor yuk altina giriliyor. Bunu yeni evleneceklere ornek olmasi acisindan diyorum. Luzumsuz harcama yapilmamali. Ben de evlenecegim insallah mesela kınamda 3 kiyafet giymeyecegim tek kiyafette israr ettim. Dış cekim yaptirmiyorum. Balayına da gitmeyecegim iyi miktar bir para kalmazsa elimde. Tedbir acisindan.
Konu ile alakasız ama siz nişanlınızdan ayrılmamış mıydınız hatta adam 10 yıl hapis cezası almamış mıydı?Merakımı mazur görün..

Köpeğin bakımını üstlenebilmiş bravo...
Bu dijital dilencilik işi iyice çığrından çıktı. Açlık çeken insanı 100 metreden tanırım. Ben çektim zamanında çünkü. Hem de öğretmen olarak çalışırken çektim. Uzun hikaye ama anlarım ben.

Bunlar sadece konuları. Normal mesajlarında da laylaylom eğlenmiş. Bu kadar alçalmayın arkadaş, insanları yalanlarınızla gerçeklere karşı bile hissizleştiriyorsunuz. Ayıptır artık.

Sevgili Mune Mune

Merhabalar öncelikle..
Nasıl, nereden başlayacağımı bilmediğimden sadece YORGUNUM demek geliyor içimden.. Hemde çok yorgun. Bir gün up uzun içimi açacağım buraya, dokulecegim.. Çok küçük yaşta başladı herşey. Hep sınav dedim. Sabır dedim.. Bir insanın hayatı hiç mi düz gitmez. Hem psikolojik olarak hem bedenen çok bitkinim.. Ve bitiğim. Evlendim, sevdiğim adamla..
Maddi olarak şükür yinede hiç gözümü bişey de bırakmadı. Ama o da yoruldu. Çünkü yetmiyor. Maaşa 15 gün kala abartmıyorum para kalmıyor.
Bir kadın olarak dolabımı açtığımda akşam ne pisirsem diye düşünecek fırsatım bile olmuyor. Herkese polyannacilik oynamaktan yoruldum.
Ekmek bile alacak paramız olmuyor. Geçer diyoruz geçer.. Oda bende içimizde yaşıyoruz. Hep boynum büküldü bu hayatta. 25 yaşındayım ama 2 kat fazla büyük hissediyor kalbim..
Özledim evimde yemek pişirmeyi.. Bu çok komik gelir ama gerçekten erzak yetişmiyor. Yaşadıklarımı bir ben, bir Allah bilir. Yeri geldi yemek yiyemedim yokluktan. Yedim diye rollere girerdim. Yeri geldi açlıktan ağladım. Yeri geldi her gün patates kizarttim. Yazın 3 4 gün kuru fasulye yedirdim. Çoğu zaman tek kişiye yetecek kadar kaldığında ben yedim diye sadece eşime yedirdim. Makarna filan derken. Kocam bükük bunu kaldıramıyorum. Gece oldumu artık açlıktan migdem bulanmasin diye ne varsa tikrtiklardim. Tek istediğim kendi yagimizda kavrulmak. Geçecek değilmi.. Düzelir değilmi... Evlendim ama hiç yeni gelin gibi olamadim. Kıyafetime bile ozenemedim. Utana utana geziyorum. Yada sorun bende mi. Ben mi yettiremiyorum. Oysa extra harcamam bile yok. Hep fedakarlık yapiyorum. Akrabamizla aynı yerde oturuyoruz. Bazen cam da denk gelince görüyorum yemek yapıyor, yiyor mutfak topluyor. Ben 1 hafta mutfağa ugrayamadim. Artık ağrıma gidiyor. Canım bişeyler çekiyor. Alamıyorum. Gerçekten çokta hassas dönemdeyiz psikolojik olarak.. Kadın gibi görmüyorum kendimi, hatta fazlalık yük olarak görüyorum. Ay sonunu düşünmekten artık stresten ölcem. Belki komik şeyler bazılarına göre, yemek mi sorun diye kucumsenebilirim ama gerçekten o kadar basit değil. Napicagimizi şaşırdık. İş arıyorum hep saçma sapan iş ilanları. Bayanlara uygun iş bulamıyorum. Olanlar dediğim gibi güvensiz yerler. Elim kolum bağlı. Elimden gelen tek şey. Bu ay extra geçimimize 60 TL katkı swglayabildim. 4 parça kıyafetimi sattım..
Inanın kalbim, yüreğim aklım çok dolu.. Nasıl yaparız bilmiyorum.. Bu şekilde nasıl olacak bunu hele hiç bilmiyorum.. Sadece yazmak istedim.. İşte böyle...
konunuz inandırıcı gelmedi bana...çalışmak isyetene iş çok...

Ben hiç öyle açlık çeken birini göremedim. Oldu olacak IBAN ekleseydiniz en başa.

Yalnız yazdıklarında çelişki tespit ettim,5 aylık evli olup 25yaşında olduğunu yazmış sizin eklediğiniz konuda.oysaki yeni konusunda 2 yıllık evli ve 25!! Yaşında yine konu sahibi.eski konularını eklediğiniz iyi olmuş

Pek inanmadım sana ama... Genede Vicdan istanbul avrupa yakasındaysan sana iş bulurum..

bana abartı geldi 1 hafta aç yatıyoruz kıyafetlerimi sattım falan... yani nasıl desem inandırıcı gelmedi ya da siz gerçekten ev idare etmeyi hiç bilmiyorsunuz. 2900 maaşla gayet de ev geçinir. 850 kira- tüm faturalar( elektrik-su-telefon) 300 diyelim( ki 300ü bile bulmaz) - 1200 borç diyelim bu hesaplamaya göre bile elinizde 550 tl kalıyor bununla a101 bim mağazalarından 1 aylık erzak rahat alırsınız. pazarların da ucuzunu takip edersiniz bütçenize göre alırsınız. ayrıca bir an önce işe girmelisiniz iş yok demeyin marketlere butiklere mağazalara eleman aranıyor sürekli. ayrıca çocuk bakımı var temizlik işi var. 23 yaşında evlenmeyi akıl ettiğinize göre ev geçindirmeyi de öğrenmelisiniz.bu durumda bizi ikna edememiş oluyorsunuz.

Elde kalan parayla aç kalınmaz diyen arkadaşlar ömürlerinde hiç kıt kanaat ev geçindirmemişler sanıyorum. Kadının verdiği hesaba göre faturalar ve mutfak için elde kalan 800 lira. Ha bir de adamın yol parası var bunun içinde. Zor, çok zor geçinilecek bir miktar.

Ama konu sahibi problem sizde. Çalışmak isteyen insan iş bulur çalışır. İşkur deli gibi işçi alıyor şu dönemde. Zincir giyim mağazaları tezgahtar, kafeler restoranlar garson, oteller kat görevlisi arıyor harıl harıl. En az asgari ücret bu işlerin maaşları. Hiç bir şey olmadı temizliğe gider insan. Bana temizliğe gelen yardımcı 37 yaşında evini bile aldı geçen sene. Çoğu ay benden çok para kazanıyor. Sizin çalışmaya gönlünüz yok, bahane buluyorsunuz.

Elde kalan parayla aç kalınmaz diyen arkadaşlar ömürlerinde hiç kıt kanaat ev geçindirmemişler sanıyorum. Kadının verdiği hesaba göre faturalar ve mutfak için elde kalan 800 lira. Ha bir de adamın yol parası var bunun içinde. Zor, çok zor geçinilecek bir miktar.

Ama konu sahibi problem sizde. Çalışmak isteyen insan iş bulur çalışır. İşkur deli gibi işçi alıyor şu dönemde. Zincir giyim mağazaları tezgahtar, kafeler restoranlar garson, oteller kat görevlisi arıyor harıl harıl. En az asgari ücret bu işlerin maaşları. Hiç bir şey olmadı temizliğe gider insan. Bana temizliğe gelen yardımcı 37 yaşında evini bile aldı geçen sene. Çoğu ay benden çok para kazanıyor. Sizin çalışmaya gönlünüz yok, bahane buluyorsunuz.
Konu fake çıktı, konu sahibi dijital dilencilerdenmiş :bicak:

Takilarimin hepsini eşimin ailesi almıştı. Yeni derken 2 sene olucak. Kimse destek olmuyor. Benim çocuğum olsada yettirmeye çalışsam keşke. Ben gencecik bayanım. Benimde nefsim var. Benim arkadaşlarım şıkır şıkır giyinirken, gezerken yada bir aktivite yaptıklarında. Ben bunu gördüğümde tebessüm ile geçiyorum resimlerini. Eşim belli etmesede canı yanıyor. Ben böyleyim diye. Daha da stres yapıyor. Ben buna daha çok üzülüyorum. Gülüyorum ona karşı şikayet etmiyorum. benim tek derdim evimden aş eksik etmemek.
Nasılmi aç kalıyoruz. Allah kimseyi düşürmesin önce, nasıl kalınır öğretmesin ama söyleyeyim. 850 kira 50 aidat. 1250 borç + faturalar vs derken matematık olarak hesaplar anız bile anlarsınız.
Olmayınca olmuyor. Yardım edenimiz de yok. Ben birde yaka paça acele ile evlendim. Annemin baskısı ile bişey olursa yardım ederiz dendi. Yoksa biz kendimizi hazır hissettigimizde maddi açıdan, ondan sonra evlenecektik. Ama annem psikolojik olarak o kadar baskı yaptı ki, hep surat laf sokmalar vs işte.. Şimdi de böyle.
Kurbanda bile bir et verdi ben dilenci gibi hissettim. Çok utandım. Biterse veririm dedi. Bitti anne ver mi demeliyim. Etrafımda da insanlar yok belli ki herkes kendi halinde. Kimseye de kızamıyorum.
3 çocugu olup hem kira hem asgari ücret ile çalışan arkadaşınıza lütfen benim için sorarmisiniz nasıl yapıyor. Bende yapacağım. Gerçekten ihtiyacım var akla.. Anlatamıyorum ama çok yoruldum çok..
Beni aglattin aferim sana gercekten yetmynce yetmiyor biz de zor bir sinavdan geciyoruz Allah buyuk gececk ins sabir sukur Allah seninde bizimde ve yardima muhtac kim varsa herkesi rahmetiyle bereketlendirsin ins hayirli kapilar acilir hayirli insanlarla karsilasirz seni okadr iyi anliyorumki

İçim cız etti, tam özel mesaja gidiyordum ki son sayfayı gördüm.
Ah be güzel kardeşim, yapma bunu bize.
Varsa ihtiyacın lafı dolandırmadan söyle.
Git kurumlara, belediyeye, valiliklere başvur, yardım alamıyorsan utanmadan sıkılmadan anlat derdini, yardım eli iste.
Ama vicdanımızı sömürme, yapma bu kötülüğü bize.
Kandırmaktan, dolandırmaktan başka ne geçti eline?
Sen fake olsan dahi, anlattığın şekilde yaşayan milyonlarca insanın varlığı, onların yoklukları çöktü yine kalbime!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X