İnancımı yitirirken..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bize ayda 2 kez çok sevdiğim genç bir kız geliyor yeni evli , yardım için temizlik ve birazda yemek yapıyor aynen senin durumunda . Sabah 9-10 gibi geliyor öğleden sonra gidiyor 170 tl alıyor günde. Komşularıma da tavsiye ettim şimdi onlarada gidiyor üstelik 2 yaşında bir kızı var. Eğer sorun etmezseniz böyle bir işte düşünebilirsiniz.
Niye sorun edeceğim. Aslaaa.. Bende elimden geleni yapıcam teşekkür ederim

Size yaziklar olsun. Evde yiyecek ekmeginiz yokken saca kiyafete ozeniyorsunuz. Mantikliysa mantikli deyin. Ben sizin gectiginiz yollardan cooook gectim. Yasim geldi dayandi 35e. Ac da kaldik,borcumuzu da odeyemedik ama luzumsuz seylere de ozendim demedik yani.
Bu arada ozenmekten ziyade bakımsız olduğum için eşim beni beğenmiyor diye düşünüyorum. O ayrı durum zaten. Artık kadın gibi hissetmiyorum kendimi o şekilde bişeyler yapmaya çalışıyorum. Ozguvenimi yitirdim. Ya ben robotmuyum.. Ben neyim. Belli geçtiğiniz aynı yollardan. Bu kadar okkalı konuşmanız mantık işi değil asıl. İğrenç bir zihniyetiniz var bunu böyle bilin.

Çok teşekkür ederim gerçekten bütün kötü yorumlardan ziyade bir insan böyle yazsa bile yetiyor. 1 kişi bile yetiyor. Çok teşekkür ederim. Artık rahatlatmaktan ziyade beni rencide etmeyecek yorum görmek ister oldum. Gerçekten yazık ben düşmanlarıyim heralde tanıyorlar beni burada yardiriyorlar. Yaşıma takılmışlar. Evet hep 25 yaşındayim.
Hep 25 olmanız iyi bir şey.her daim genç, dinamik,coşkulu ve güçlüsünüz.tam da iş verenlerin aradıkları nitelikler bunlar.üstüne üstlük yıllar geçse de performansınızdan eksilme olmayacak demek bu durumda iş bulamamanıza sebep kalmıyor,sadece bir adım atın sizi zaten karada havada kaparlar.

Genç bir bayansınız özeniyor olanilirsiniz ancak ayağını yorganına göre uzatmalısın maalesef. Borçlarınız bitene kadar şimdilik hayallerini askıya al. Askı demişken çok muhtaç düşersen fırınlarda askıda ekmek oluyor ihtiyaç sahiplerine ücretsiz veriyorlar. Harcamaların konusunda da kesinlikle ev ekonomisi yapan kadınları örnek almalısın. Asla alışverişte az az değil toplu alımdan yana kullanmalısın. Mesela 1 kilo değil 2,5 kg pirinç seçmelisin yarım kg bazen 1 kg bedavaya gelir, Ayçiçek yağı 5 lt almalısın 1 kg bedavaya gelir. 30 luk yumurta almalısın yarısı bedavaya gelir. Metro gibi toptan satış marketlerine de yönelebilirsin. Un büyük almalısın. Azda beceri lazım tabi 2 bardak un 1 yumurta 150 gr kıyma ve 1 baş soğanla 1,5 kg mantı büzer pişirir yersin. Yeterki nasıl değerlendireceğini bil. Bak hanımlar ucuz 0,99 krş domatesleri alıp konserveliyor menemen yapıyor acil durumda. Erişte evde açıp kesiyor, mantı büzüyor, ucuz sebzeleri boşetleyip (netten bakınız) istifliyor, meyve alıp reçelini, hoşafını yapıyor. Bahçede yetişen yolda gördükleri asmaları toplayıp salamura yapıyor ya da pişiriyor yiyor. Açık bulgur pirinç salça kullanıyor. Sebze ve meyveleri depolamayacaksan sadece onları az az alıp çürütmeyeceksin. Bahçede ya da komşu teyze vs birikerinin bahçesinde izin al meyve topla depola yıka at buzluğa, dut kayısı incir fazlaysa veriyorlarsa güneşte kurut depola ya da incir dut pestili yap sakla ( nette bakınız), uygun fiyatlı marketlerden alışveriş yap. Kıyafet için de taksimde ve istanbulun bazı noktalarında ikinci el pazarlar var çok güzel şeyler oluyor. Birçok genç oralardan giyiniyor.
Çalışmak istersen marketlerde tanıtım elemanı hostes olarak çalış. Fena kazandırmıyor günlüğü 100 küsür sanırım. öğrenciler ve yaşı ileri hanımları görüyorum hep bende öğrenciyken çalışmıştım haftada 2 gün çalışsan ay sonuna 600-700 ₺ paran olur. markette sucuk, peynir tanıtan kızlara sor hangi firmayla çalışıyorlar gidin cv doldurun. Evde boncuk, tesbih dizim, kına paketleme vs iş veriyorlar haftasonu markette çalışsanız hafta içi böyle işer yapsanız 1000₺ ekstra geliriniz olur. Ya da bi yere girin çay temizlik işleri yapın asgari ücretten çalışın. Garsonluk yapsanız yaşınız genç yine 2000₺ rahat kazanırsınız. Bi düşünün

Ben ben ben ben :KK70: taktım kafayı biraz uğraştım sonunda deli gibi aşık ettim. Şimdi evliyiz 5 ay olcak. :KK70:

Bu mesajı bir başlığa Şubat ayında yazmışsınız. 5 aylık evliymissiniz o zaman su an en fazla 1 yıllık evli olmanız gerek hesaba gore. Amacınız ne anlamadım belki cidden kotu durumdasiniz ama birseylerin örtüşmediği kesin, işinize gelen şeye cevap veriyorsunuz gelmeyene vermiyorsunuz. Ben size yazdım magazaya başvurun girin çalışın diye, işinize gelmedi galiba
Burada verdiğiniz büyük tepkilerle insanlara kendilerini kotu hissettirmeyin boşuna. Eğer cidden kötü durumdaysaniz da allah yardim etsin, hepimiz yaşıyoruz benzerlerini geçer elbet.

Bu arada ozenmekten ziyade bakımsız olduğum için eşim beni beğenmiyor diye düşünüyorum. O ayrı durum zaten. Artık kadın gibi hissetmiyorum kendimi o şekilde bişeyler yapmaya çalışıyorum. Ozguvenimi yitirdim. Ya ben robotmuyum.. Ben neyim. Belli geçtiğiniz aynı yollardan. Bu kadar okkalı konuşmanız mantık işi değil asıl. İğrenç bir zihniyetiniz var bunu böyle bilin.
Valla hanımefendi millete sallayacağınıza oturup bir düşünün, burada ne dedim de insanlar benim üzerime geliyor diyin. Kadına platin saçı kendim yaptım demişsiniz ama kendi konunuzda yaptırdığınızı yazmışsınız. Burada ekmek alamıyorum diyip sigara içiyoruz demeniz insanlara garip geldi. İnanın sizden daha fazla kötü zaman gördüm geçirdim. Bir paket makarna mantı alabilmek için koltukların altlarına baktığımız zamanlar oldu annemle. Ama hiçbir zaman evde oturup babamın bize bakmasını beklemedik. Annem gece gündüz çalıştı borç ödedi. Küçücük yaşta kardeşime baktım ben ama bir kere bile saçma sapan şeylere özenmedim. Önce kendi mantığınızı gözden geçirin sonra insanlara sallayın, nacizane tavsiyem.

Biraz yorumlara baktim cok ustunuze gidilmis , anlayamadim nedenini

Sanirim ev gecindirmeyi bilmiyorsunuz , asil sorun burada , ne is oldugu onemli degil su durumunuzda mutlaka bir is bulun , cocuk bakin , bi isyerinde yemek yapin vs vs

Parayi idareli kullanmayi ogrenin , bol bol bereket duasi edin , sahip olduklariniza sukredin , inanin sukrettikce fazlasi geliyor

Gencsiniz ve anladigim kadariyla ailenizde de hep maddi zorluk yasamissiniz , giyime kusama ozenmeniz de cok normal , insallah kisa surede toparlar istediklerinize sahip olursunuz

Herkesin hayattan beklentisi aynı olmuyor..Kimi 10 binlerle geçinemez , kimi 150 lirayla 1 aylık mutfak masrafı yapar..

Fakat burda ki püf noktası biz hayata ne veriyoruz?

Çabalayıp yetsin diye uğraşmalisiniz. .Bu sıkıntının içinde bir zahmet eşiniz sizden platin saç beklemesin.

Öncelikle O asıl platinleri ( Altınlarınızı ) ailesine vermeyecekti..

Evlilik , iktisatlı olmak öyle her babayiğidin harcı değil. .

İşte burdan da okudunuz Kk da da kadınlar nelere göğüs germişler ..

Sıkıntı yaşamayan yoktur bunun bilincinde olmalısınız. .

Eğer ki Herkes bir şekil mücadele ediyorsa sizde 25 yasin gençliğiyle mücadele edeceksiniz.

Kimseye muhtaç olmadan , çalışın emeğimizin karşılığını alın. .
İstanbul gibi yerde kimse işsiz kalmaz ..Her yer tu kaka da değil abartmayın lütfen. .

Doğru yerde iş ararsanız, karşınızda ki işveren mücadeleci olduğunuzu anlarsa En az asgari ücretle çalışır. .Kuaförunuze de gider, istediğinizi yer,istediğinizi giyersiniz.

Ne mezunu oldugunuz belli degil,soranlar olmus israrla yazmamissiniz
Ne is yapabileceginizi yazmamissiniz
Ama sacinizin platin bilmemnesini sormaya konu acmissiniz
Duygu somurusu yapmayin burda
Bence de tam anlamıyla duygu sömürüsü.Konu yalan demişler ama bence konu yalan değil kadın cidden kendini fakir görüyor instagramdakileri falan görünce.Algı sorunu yaşıyor yani.Yalan söylediğini de düşünmüyordur.

Çelişkilerle dolusunuz. Ne evlilik süreniz hakkında verdiğiniz bilgiler, ne de açtığınız konularınız tutarlı değil.
Tüm insanlar hayatlarında en az 1 kere maddi ya da manevi dibi de görür zirveyi de.
Çabalar yine de. Hiç çabasız oturduğunuz yerden kimse sizin maddi durumunuzu düzeltemez. Yaptıklarınızı irdeleyin illa ki yanlışınızı bulursunuz.

Biraz yorumlara baktim cok ustunuze gidilmis , anlayamadim nedenini

Sanirim ev gecindirmeyi bilmiyorsunuz , asil sorun burada , ne is oldugu onemli degil su durumunuzda mutlaka bir is bulun , cocuk bakin , bi isyerinde yemek yapin vs vs

Parayi idareli kullanmayi ogrenin , bol bol bereket duasi edin , sahip olduklariniza sukredin , inanin sukrettikce fazlasi geliyor

Gencsiniz ve anladigim kadariyla ailenizde de hep maddi zorluk yasamissiniz , giyime kusama ozenmeniz de cok normal , insallah kisa surede toparlar istediklerinize sahip olursunuz
Evet evlendikten sonra sudan çıkmış balığa döndüm. Ev
Keşke evlilik süreniz hakkında yalan söylemeseydiniz, buradaki insanların size tavır alması ya da acımasız olması sadece ve sadece yalan söylediğinizi düşündüklerinden.
Evliliğim hakkında yalan söylemedim. 2 sene önce evlendik. Ama bazı sıkıntılardan dolayı babamın evine döndüm boşanma eşiğine geldik. Görümcem vs maddi yüzünden. Eşim biraz çıkmaza girdi ve hep mutsuz vs yurutemedi. Ağır geldi sorumluluk. Daha sonra bir araya geldik vs 2 sene önce imam nikahım normal nikahım kıyıldı zaten. Arada kopuslar oldu şubattan önce 5 aydır birlikte yaşamaya başladık. Annen evden kovdu eşime gitmek zorunda kaldım aldı beni.Düzeltmeye çalıştık derken. Ben eve girdiğimden beri yaşamaya başladığımızdan beri 5 ay saydım. Ben belirttim hiç bir şeyi anlatamadığım için anliyormusunuz bilmediğiniz için nasıl da yargılar yapıyorsunuz. Benim hayatım çok farklı herkes zorluk çeker ama benim cektiklerim çok ayrı. Çok üzüldüm yorumlara.

Bence de tam anlamıyla duygu sömürüsü.Konu yalan demişler ama bence konu yalan değil kadın cidden kendini fakir görüyor instagramdakileri falan görünce.Algı sorunu yaşıyor yani.Yalan söylediğini de düşünmüyordur.
Benden bin katını yaşamanız dileği ile. Allah razı olsun. Ama yazdığım tek harfimi helal etmiyorum buraya ben ne niyetle yazdım duygu sömürüsü oldu. Hepiniz Allaha havale olun

Evet evlendikten sonra sudan çıkmış balığa döndüm. Ev

Evliliğim hakkında yalan söylemedim. 2 sene önce evlendik. Ama bazı sıkıntılardan dolayı babamın evine döndüm boşanma eşiğine geldik. Görümcem vs maddi yüzünden. Eşim biraz çıkmaza girdi ve hep mutsuz vs yurutemedi. Ağır geldi sorumluluk. Daha sonra bir araya geldik vs 2 sene önce imam nikahım normal nikahım kıyıldı zaten. Arada kopuslar oldu şubattan önce 5 aydır birlikte yaşamaya başladık. Annen evden kovdu eşime gitmek zorunda kaldım aldı beni.Düzeltmeye çalıştık derken. Ben eve girdiğimden beri yaşamaya başladığımızdan beri 5 ay saydım. Ben belirttim hiç bir şeyi anlatamadığım için anliyormusunuz bilmediğiniz için nasıl da yargılar yapıyorsunuz. Benim hayatım çok farklı herkes zorluk çeker ama benim cektiklerim çok ayrı. Çok üzüldüm yorumlara.
Ağır geldi sorumluluk yazmışsın eşin için.Adam haklı.Evet , bazı yorumlar kötüydü ama ev idaresini öğrenmeye çalış.Paranın nereye gittiğini hesapla , bir şey alırken istek mi ihtiyaç mı diye düşünüp al.Bak burda bir sürü ekonomi konusu var , oraları takip et.Bir sürü şey öğrenirsin.Kışlık alışverişi yap konserve falan.Madem çalışamıyorsun ev idaresini iyice öğren ki çok daralma.Eşinin kazandığı para geçinilecek bir para , fazlası değil.Kıfayet zor alınır hesap yaparak mesela alınır ama saç boyatmak köpek beslemek o parayla zor.

Benden bin katını yaşamanız dileği ile. Allah razı olsun. Ama yazdığım tek harfimi helal etmiyorum buraya ben ne niyetle yazdım duygu sömürüsü oldu. Hepiniz Allaha havale olun
Daha kötü yorumlar yazanlar var son sayfalardaki yorumlara üşüşmüşsün.Bu yazdığın yorumu görmeden önce sana insanca tavsiyeler veriyordum dilimin döndüğünce , sen kalkmış beddua ediyorsun.Layığını bulmuşsun demek ki.Hem çalışma hem ev idaresini bilme hem de sürekli beklenti içinde ol sonra da duygu sömürüsü yap.Sen böyle devam et.

KONU KAPANMIŞTIR
Tam kapanmadan yarı aralasak? Mesela ne gibi yorumların gelmesini isterdiniz? Nasıl yardımcı olunsaydı size? Kendi ayaklarınızın üstünde durun, kendi paranızı kazanın içerikli msjlara hep beddualı yorumlar yapmışsınız. Kendi paranızı kazanmak, sağlıktan sonra bu dünyanın en güzel şeyidir. Deneyin, hak vereceksiniz.

Ağır geldi sorumluluk yazmışsın eşin için.Adam haklı.Evet , bazı yorumlar kötüydü ama ev idaresini öğrenmeye çalış.Paranın nereye gittiğini hesapla , bir şey alırken istek mi ihtiyaç mı diye düşünüp al.Bak burda bir sürü ekonomi konusu var , oraları takip et.Bir sürü şey öğrenirsin.Kışlık alışverişi yap konserve falan.Madem çalışamıyorsun ev idaresini iyice öğren ki çok daralma.Eşinin kazandığı para geçinilecek bir para , fazlası değil.Kıfayet zor alınır hesap yaparak mesela alınır ama saç boyatmak köpek beslemek o parayla zor.
Ben hasta bir köpek sahiplendim. En büyük dayanagimdi çok geçmedi vefat etti zaten. Sakın köpekten vurmayın sakın. Ben ona evlat olarak baktım. İnsanlardan daha vicdanlı daha güvenilir. Ben hayatta hep iyi olmaya çalıştım. Elimden bişey gelmedi ama çoğu zaman kendi ihtiyacım varken benden kötü durumda olanlara yardım istedim. Ben kendimi anlatamayacağım burada ben bir "geçer gider" demenizi istedim. Onu umdum. Yargılamak Allaha mahsus sizlere değil. Sizde aynı durumlara gelirseniz ne çocuğunuzu besler ne saçınızı boyatir hatta kıyafet bile almazsınız. Ben utandım çevremden artık. Durmadan yırtık olan yeri defalarca dikip gezmekten. Ben çok kötü değilim fakir değilim. Sadece yetmiyor. Yapamıyorum. Hepsi bu her zorluk olur elbet bir kere şikayet etmedim. Siz benden daha çok şikayet ettiniz. Neyse daha kimse rica ediyorum yazmasın. İnsanlık bu değil yemin ederim nefret ettim.

Is yok degil bu ulkede is cok is begenmeyen de cok .Bu ulkede asil üniversite bitirenlere is yok.
Bel alti is ilani gormedim gazetelerde .Temizlik yemek yapin cocuk bakin vb.iskur a basvurun.Instagramda gezmekten tatil yapanlara bakmaktan daha kolay ..O hesaplari da kapatin üzüyor madem sizi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X