kızlar incür kürü kullanıp kilo alan ve istahı açılan var mı....yoksa tek ben miyim ya...
kızlar aranıza yeni katıldım ben bir aydır eşime keçi boynuzu kürünü uyguluyordum bende bugün incir kürüne başladım bu arada bal çörekotu ve tarçın karışımınıda kullanıyorum birde yumurta çatlatmak için incirle birlikte havuçta kullanılıyormuş bu konu ile ilgili bilgisi olan varmı varsa cevaplarsa sevinirim allah herkesin gönlüne göre versin umarım hepimiz en kısa zamanda bebişleimizi kucağımıza alırız
hoşgeldin canım..ben incir kürünü bitirdim...yumurta çatlatmak için 15-16 adet inciri 6 dk kaynattım..içine 0rta boy bir havucu doğrayıp 4 dk daha kaynattım...ben böyle yaptım...Ben hamile kalamadım ama inşallah sen kalırsın canım....kolay gelsin..
canım ben kilo aldımm..senağlama 2. ci kürümü bitirdim..ilk adette hiç ağrım olmadı ömrümde ilk defa ağrısız geçirdim hihoyyyt....ikinci adette çok hafif ağrım var ama yinede iyi......ben folik asitte kullanıyorum....eee ne yapayım....bebiş için katlanıyoruz....kilo sorun değil veririz...gelsin şu bebişler koştururken nasılsa zayıflarız dimi öptüm seni
kızlar incür kürü kullanıp kilo alan ve istahı açılan var mı....yoksa tek ben miyim ya...
bende incir kürünü yaptim hatta ikinci sinde havucli yaptim ama hamile kalamadim insAllah kullananlar faydasini görür Allah isteyen herkse saglikli hayirli evlar vesin isteyen hepimizin :Saruboceq:
yasemin cnm ben varim ya ben kiloda aldim istahimda acildi ben bu kilolari nasil verecen ya zaten kilom var kür biteli 1 ay oldu hala istahimda kesilmedi :1no2:
veririz inşallah canım...ama şu faydasıda var incir kürünün enerjide verdi bana ...eskiden daha çabuk yorulurdum şimdi daha iyiyim...hatta eşim kür bitsede sen devam et arada diyor kaydirigubbakcemile2
canım bu emeklerin karşılıgını inşallah bir an önce alırsın.bitkisel tedavinin ilaçlarla birlikte kullanılmasının herhangi bir zararının olmadıgınu duymuştum ,Ahmet MARANKİ den.Özellikle Dr verdiği ilaçları kesmeden kullanın diyordu.Güzel haberlerini almak dilegiyleee
Merhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım. Siteyi ve özellikle de sizin başlığınızı günlerdir okuyorum. Aynı sıkıntıdan müzdarip başkalarının da olduğunu ve çeşitli kür denemeleri ile bu sıkıntıya çare bulmuş kişilerin olduğunu bilmek insanın içini bir nebze olsun ferahlatıyor. İnşaallah en kısa sürede Allah sağlıklı ve hayırlı bir evlat olacak bebeklerimize kavuşmamızı nasip eder.
Benim hikayem kısaca :) şöyle arkadaşlar;
Ben 31 yaşındayım ve 2,5 yıllık evliyim. Yaklaşık ilk 2 yıl bebek düşünmedik, 8-9 aydır istiyoruz ancak doğal yollarla olmadı. Düzenli dr kontrollerimi (vajinal muayene, smear testi, vb) hiç aksatmadım. Doktor herhangi bir problemim olmadığını söylüyordu. 3-4 ay geçtikten sonra da eşim sperm testi yaptırdı (merakımızdan), maşaallah onda da bir sorun yok. Ancak 6-7 ay geçip de hala birşey olmaması ve son 4-5 aydır düzenli olan adetlerimde gecikmeler olması beni üzüyor ve şüphelendiriyordu. Her gecikmede biraz seviniyor, test yaptırıyordum ama negatif çıkan her birinin sonunda da bir o kadar üzülüyordum. En son 45 güne uzayınca benim talebim ile doktorum aynı klinikte çalışan farklı bir dr a (infertilite uzamanına) yönlendirdi.
Bu dr muayenesinden sonra dr. yumurtlama problemimin olabileceğini, pko li olmadığımı ancak yumurtalıklarımın polikistik gibi göründüğünü söyledi. Dr. adetimin 3.günü hormon testleri istedi, sonuçlar gayet iyi. Ve yumurtlamam olup olmadığını öğrenmek için adetimin 21. günü progesteron testi istedi. Bu testin sonucu çok düşük çıktı, dr. en azından bu ay yumurtlamadığımı ve geç yumurtlamamdan dolayı adetimin geciktiğini söyledi. Dr. bir sonraki hastalığımın 3. günü gelmemi, yumurtalık takibi yapacağını söyledi. Progestan isimli bir ilaç verdi. 10 gün kullandım. Biraz ağır bir ilaç, baş dönmesi yapıyor. Paralelinde de SOĞAN KÜRÜ yaptım. Kürün 6. gününde hasta oldum, gerçi ilacın da etkisi var ama bu kür aynı zamanda varolan akıntımı da sonlandırdı. Hasta olmaya başladığım ilk günden itibaren de kendime İNCİR KÜRÜNÜ, eşime de keçiboynuzu kürünü yapmaya başladım.
İncir kürünü yapmaya başladığımdan beri kasıklarımda ağrı oluyor, kanamam öncekilere göre daha fazla ve açık renkli.
Hastalığımın 3. günü dr a gittim(19/03/2009, SAT:17/03/2009). Yumurtalıklarımı kontrol etti herhangi bir kist vs. olup olmadığını kontrol etmek için. Vereceği ilaç (klomen) kiste neden olabileceği için başlangıç aşamasında kist olup olmadığı kontrol ediliyormuş. İlacı 5 gün sabah akşam birer tane olmak üzere kullanıp, 10. gün kontrole gideceğim. Yumurtanın yada yumurtalarımın durumuna göre çatlatma iğnesi yapacağını söyledi. İlacı kullanmaya başladım, bir yandan da İNCİR KÜRÜne devam ediyorum. İlaç baş ağrısı yapıyor bende.
Bir yandan da sabah akşam bal-tarçın-çörekotu karışımını yemeye çalışyorum. Okuduğuma göre bu kür yumurtaların iyi gelişmesini büyümesini ve kaliteli olmasını sağlıyormuş. Deneyen var mı?
Bir yandan İNCİR KÜRÜne devam edip, bir yandan da ilaç (klomen benzeri) kullanan var mı arkadaşlar? Sizce herhangi bir yan etkisi olur mu? Yumurta sayısını çok fazla arttırır mı? Yumurta sayısının fazla olması kötü birşey mi? Sadece çoğul gebeliklere neden olur diye biliyorum öyle deil mi?
Adetimin 10. günü dr.a gittiğimde çatlatma iğnesine gerek olmaması için İNCİR KÜRÜ nün havuçlu olanını mı yapmak gerekiyor? Bunun tam olarak nasıl yapıldığını ve 21 günlük kürün hangi gününden itibaren bu şekilde havuçlu uygulanması gerektiğini bilemiyorum, bileniniz var mı?
Allah tüm isteyenlere doğru zamanda sağlıklı ve hayırlı bir evlat nasip etsin inşaallah.
Allah a emanet olun.
Sevgilerimle
SİBELCİM NASILSIN a.s.. GÖRÜŞEMİYORUZ ARTIK. SENDE NASIL DURUMLAR. NE VAR NE YOK:1hug:
canım sanırım sorunlarımız aynı..bernim de düzenli olan adetlerim son 1 senedir bozuktu..smear,vaginal ultrason ve hormon testleri normal çıktı..en son,doktor birçok yumurtam olduğunu fakat birinin dominant çıkıp büyüyemediğini söyledi(polikistik over sendromu değil sanırım bu bir sorun değil yapıdan kaynaklı dedi doktor)..bir de geç büyüyormuş benimkiler..böyle bişeyin sonradan ortaya çıkmasına şaşırdım..önceden de adetlerim gecikirdi ama 1-2 gün..bunu çok fazla çocuk istememe bağladım ben..araştırdım,beyne ters emir gidiyormuş,bebek isteği çok olursa o kadar gebe kalmak zorlaşıyormuş..
ilk bebeğimi doğduktan sonra kaybettim,uzun süre toparlanamadım,bunun da gebe kalmamı zorrlaştırdığını söyledi doktorlar..önce psikolojini düzelt dediler..
ben 2 ay incir kürü uyguladım,2.ay havuçlu yaptım..eşime de bu arada keçiboynuzu içirdim.doktorrun verdiği klomeni kullanırken de devam ettim..kontrollerde yumurataların sayısı iyiydi fakat büyümeyince doktor bi daha çağırmadı,aşılamaya karar verdik,çünkü eşimde bu arada morfoloji ve hareket sorunu çıkmıştı..ağlaya ağlaya eve döndük..ama ben klomen kullandığım ilk ay Allah ın izniyle hamile kaldım..yumurtam geç büyüdü yine bunu clear blue diye bi monitorü kullanarak keşfettim,yumurtanın çatladığı günü gösterdi,ben adetin 21.günündeyken yumurtam çatladı,o günleri değerlendirdik ve çok şükür 9 haftalık hamileyim..
sana tavsiyem önce sakin ol canım..çok şükür eşinde de sende de sorun yokmuş bu çok iyi..çok fazla kürü aynı anda yapma bence zaten saraçoğlu da iki kürü aynı anda yapmayın diyor..yumurtlama günlerini gösteren testler var,yumurtan benim gibi geç büyüyorsa,yumurtlama günlerin değişiyordur büyük ihtimalle..bu testler sana yardımcı olacaktır..bir de büyüklerimiz gebe kalmadan önce rahim küsermiş derler..belki de rahmin gebeliğe hazırlanıyordur..sabırlı ol dualarını eksik etme inşallah Allahın izniyle sağlıklı bebişlerine kavuşursun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?