• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

infertilite en büyük sınavmış arkadaşlar

evet hayatın her alanında sorun var belki ama kendimi hiç bu kadar çaresiz ve iç sıkıntılı hissetmedim.1,5 yıldır çocuk için uğraşıyorum olduktan sonra sanki tüm dertlerim bitecek gibi hissediyorum ama eminim başka sebeplerle iç sıkıntısı yaşayacağım hayatta dertler hiç bitmiyomuş
Benimde çocuğum olmamıştı zamanında bende çok zorluklar tedaviler görmüştüm , sanki dünyanın sonu çocuğum olmaması gibi gelmişti,

Babamın kanser olduğunu öğrendim gün her seyden önce sağlığın en önemli şey olduğunu öğrendim ve o günden sonra dediğim tek şey ; "sağlığın yerindeyse dünyanın en dertsizi sensin, eğer değilse dünyanın en dertlisi sensin".

Üzülüp stres yapıpta saglıgınızdan olmayın derim, şuan babam hayatta olaydıda hiç çocuğum olmasaydı diyorum çünkü her zaman dertten büyük dert vardır unutmayın..

Benim de şu an hayattaki tek derdim infertilite... sanki bir bebeğim olsa hiç derdim kalmayacakmış gibime geliyor ama hayat öyle değil biliyorum. Ateş nereye düşerse orayı yakıyor, biz sadece kendi derdimizi görüp kendimizi mutsuz ediyoruz. Başkasinda olan bizde neden yok diye kendimizi üzüyoruz ama emin ol ki senin de başkasinda olmayan pek çok şeyin vardir.
Sebebsiz infertilite konusuna gelince bence herseyin sebebi var ama şu an tani koyamiyorlar o yüzden doktordan beklemeyin siz bu konuda araştirin, daha detayli testler yaptirin, en azından sorun bulunursa tedavi yolu da gelişir.

evet hayatın her alanında sorun var belki ama kendimi hiç bu kadar çaresiz ve iç sıkıntılı hissetmedim.1,5 yıldır çocuk için uğraşıyorum olduktan sonra sanki tüm dertlerim bitecek gibi hissediyorum ama eminim başka sebeplerle iç sıkıntısı yaşayacağım hayatta dertler hiç bitmiyomuş

Biraz daha makul düşünürsen daha büyük sınavlar olduğunu göreceksin.

Çocuk = para kaybı, emek, güçlük demek aslında

Tabiki çocuğun olduğunda bambaşka dertlerin de olduğunu devam ettiğini göreceksin

Türlü türlü dertler var ama başlık olmamış. İnşallah en kısa zamanda bebek sahibi olursunuz fakat daha uzun yıllar bekleyenler var. Mesela ben 7 yıl olmadı çocuğum ağladım zırladım ama hiç bir zaman en büyük dert olarak görmedim Allah sağlığınıza zeval vermesin.

İki sene her ay ağlayarak geçirdim.. Cok iyi anlıyorm sizi, tez zamanda nasip olsun İNŞALLAH, z soğan kürü denedinizmi
Yok canim denemedim. Neye iyi geliyormus? Bir ara okudum ama kist yapiyo falan yazmislardi sikinti cikarmasin diye denemedim.

Çoğu kişide aynı sorun var Sebepsiz İnfertilite, onlardan biride benim. Şükür ki derdinize derman olacak bir sürü merkez ve çok iyi doktorlar var. Allah başka dert vermesin. Olumsuzlukları bir kenara bırakıp, bir yerden başlayın bence tüp bebek tedavisine.

Sebepsiz kısırlık ise öncelikle sakin olup düşünmemeye çalışın. Başka uğraşlar bulun. Zamanı var demek ki, günü geldiğinde inşallah sizde hamile kalacaksınız.

Arkadasim da sizin gibiydi. Artık beklemek istemediği için aşılama yaptırdı, 2 kere tüp bebek yaptırdı. 3. Deneme için hazırlanırken kendiliğinden hamile kaldı. Çocuğu biraz büyüyünce kardeş yapmaya karar verdi, nasıl olsa hemen olmaz diye düşünürken 1-2 ay içinde ikinciye hamile kaldı. Şimdi iki tane boncuk gözlü kızı var.
Anlattığınız sasilacak birşey değil ki. Cok rastlanan bir durum. Tüp bebek tedavisinin dokulara döllenmeyi hatırlatıp, özellikle 2. Çocuğu hızlandırdıgı bilimsel bir gerçek. Yaygın. Ben de bir sebepsiz infertilite hastası olarak şunu soyleyebilirim, örneklerin sonu yok tamamen olasılık işi herşey. Doktorların en korktuğu şey. Çaresiz kalıyorlar. Acaba ondan mı bundan mı diye eleme sistemiyle çok yorup yipratiyorlar bizi. Goncammm48 çaresizliği de bundan sanırım.

sebepsiz.. en zoru da bu canım
Sebepsizse mutlaka eşine testler yaptır senin tüm testlerin yapıldıysa ve eşinin sayı hızı güzel olmasına ragmen kalamıyorsan dna hasarına baktır eşinin spermlerinin. Seni okadar iyi anlıyorum ki aynı sınavı vermeye calısıyoruz. Her güne amaçsız ve isteksiz başlıyorum. Hep mutsuz huzursuzum hatta buyüzden prolaktin hormonum yükseldi yani halk arasında süt hormonu. Kendin icin de bu hormona baktır bu yükselince de cocuk olmuyor

Her şeyin vardır bir zamanı.stres yapmayın.sebepsiz dedikleri genelde kafaya takmaktan oluyor.düşünmeyi bıraktığı ay hamile kalan var.bir de doğum,evlilik,ölüm değiştiremiyeceğimiz kaderimiz.bizim de yok hala bebek.ama ben böyle düşünüyorum günü gelince olacaktır.hayırlısı ile Allah nasip eder inşallah

Sakın böyle dusunmeyin..Allah oyle bir sınav verir ki şaşar kalırsınız.. ya evlat sevgisini tadıp ta evladınızdan olsaydınız? Begerin beteri vardır,isyan etmeyin be bu uğurda 10 20 senesini harcayan insanlar var bunu da unutmayın..

Anlattığınız sasilacak birşey değil ki. Cok rastlanan bir durum. Tüp bebek tedavisinin dokulara döllenmeyi hatırlatıp, özellikle 2. Çocuğu hızlandırdıgı bilimsel bir gerçek. Yaygın. Ben de bir sebepsiz infertilite hastası olarak şunu soyleyebilirim, örneklerin sonu yok tamamen olasılık işi herşey. Doktorların en korktuğu şey. Çaresiz kalıyorlar. Acaba ondan mı bundan mı diye eleme sistemiyle çok yorup yipratiyorlar bizi. Goncammm48 çaresizliği de bundan sanırım.
Konu sahibinin şaşırması için değil umudunu kaybetmemesi için paylaştım

evlat her daım sınavdır, kımı okuyor hayırsız evlat dıye sınanıyor kımı olmuyor sınanıyor, kımı de evlat acısıyla... Cok daha zorları var emın ol 20 yasındakı evlatlarını tpraga verenlerın acısını anlayamazsın bıle bende 4 bucuk yıl ıgrastım sabret sabrın sonu selamet ınsallah.

Evet zor bir surec bizde 2 yildir ugrasiyoruz sebepsiz dediler gerci ilk gebeligim kendiliginden gelişti ama kaybettik malesef.. dediginiz gibi sanki herseyin yaninda cocuksuzluk en buyuk sikintiymis gibi geliyor banada o gelince hersey duzelecek hic sorunum olmayacakmis gibi geliyor iki gundurde icim icimi kemiriyor kuzenimin ilkokula giden oglunun kanser oldugunu ogrendim uzgunum rabbim sifasini versin insallah anne babasina bagislasin...bu arada acaba olunca boyle buyuk hastaliklar olsa nasil basederim yikilirmiyim olursa hayirla olsun rabbim saglikla versin diyorum ama imtihan dunyasi cok mu israr ediyorum diye dusunuyorum bilmiyorum kafamda bir suru soru,acabalar vs kafayi yiyorum galiba :((

Sakın böyle dusunmeyin..Allah oyle bir sınav verir ki şaşar kalırsınız.. ya evlat sevgisini tadıp ta evladınızdan olsaydınız? Begerin beteri vardır,isyan etmeyin be bu uğurda 10 20 senesini harcayan insanlar var bunu da unutmayın..

işte o benim. 5 sene sonra tüp bebekle hamile kaldım. 30 haftalık doğuma alındım bebeğim 10 gün yaşadı. Hala kucağım boş :(

sizi hatırladım tüp bebek sonrası çok keyifli bir sürece dönüşüyor demiştiniz...sizin sebepsizmiydi peki aşılama denemeden direk tüp mü denediniz taze transfer mi oldu dondulmuş mu tek embriyo mu konuldu.çok soru sordum kusura bakmayın
Bizde erkek infertilitesi vardı, sayı ve özellikle hız problemi
O sebeple aşılama önermedier şans az olur diye, direkt tüp bebek denedik
Temmuz ayında iğnelere ilaçlara başladım, o ay da yumurtalar toplandı
Ama yumurta rezervim fazlaydı ohss sendromu riski sebebiyle hepsini dondurduk
Eylül ayında dondurulmuş transferim oldu
Evet tek embriyo transfer ettirdik ikiz istemediğimiz için
Dileğinizi sorabilirsiniz elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışırım

Yok canim denemedim. Neye iyi geliyormus? Bir ara okudum ama kist yapiyo falan yazmislardi sikinti cikarmasin diye denemedim.
Soğan kürü kist yapmaz , kist oluşumunu engeller.ama sizde kist oluyor mu ki

Sebepsız infertılıte 3 yıl.
Tüp bebek süreci .. 1 kürtaj 1 düşük.. hayal kırıklıkları ama inadına umut..

Benimde uzun sure ugrastigim.. hayattan dersler aldigim bir sikintiydi.. sebepsiz infertilite.. cok sukur simdi 2 çocuğum var. Ilki tup bebek.
Sebepsiz infertilite nedir biliyor musun?
Hamile kalamiyorsun diye stres yapa yapa hormonal dengeni bozdugun icin yasadigin kısır bir döngü.ya hic cocuk beklentin kalmamis gibi dusunerek hayatina devam et.. ( bu ic dengeni duzeltip tedavi edici olabilir) Ya da bir an once tup bebek dene.. guvenilir bir yerde.

Bende tüp bebekle bebek sahibi oldum, lütfen umudunu kaybetme, Allahım bir yaramazki Yaşadığım o Süreci unutturdu banarabbim sizede isteyen herkesede nasip etsin ins.

Back
X