İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

çok teşekkür ederim baby nurse,
kimyasal gebelikten dolayımı kontrolden geçmemiz gerekiyor , çünkü doktor bişey demedi bana

kimyasal gebelikten dolayı değil zaten onun için yapılabilecek özel bir test yok ama 4 yıldır çocuk sahibi olamamışsınız o yüzden eşinize spermiyogram sizede hormon profili ve ultrason bakmakla başlanabilir

çok teşekkür ediyorum baby nurse,bu arada çok güzel bir şey yapıyosunuz,burada bizlerin soruları ve sorunlarıyla ilgileniyosunuz.ALLAH razı olsun sizden.

merhaba baby nurse.ben daha önce yazmıştım ama tekrarlayayım.2senelik evlyim 7 aydır bebk istiyorum.23 yaşındayım.ocak ayında ultrason görüntüme bakıldı ve polikistik over çıktı.duphaston 10 mg verildi bunu veren aile doktoruydu.yurtdışında yaşıyorum.1 ay kullandım.daha sonra jinekologtan randevu aldım şubat ayında ve gittigim gün adetimin 3.günüydü.jinekologum tekrar ultrasonumu çekti ve pek bi sorunum olmadıgını duphastonu içmeme gerek olmadıgını,1 sene geçmeden hiçbirşey kullanmamam gerektigini,ilk çekilen ultrason görüntümün geçersiz oldugunu söledi.çünkü adetimden 21 gün sonra çekilmiş ve kiminkini çekseniz kistik görüntüde çıkarmış.stres yapma sakin ol 1 seneyi tamamla ondan sonra gel dedi.elimede bi tablo verdi beni yolladı.sabahları termometreyle vücut sıcaklıgını ölç kıpırdamadan dedi birde ilişkiye girdigin günleri işaretliyorsun.3 ay bu tabloyu yap ondan sonra gel dedi.ama ben 20 gün işaretledim.daha sonra strese girdim o tabloda beni kastı.ilişkiden soguduk eşimle.görev gibi oldu sanki.bıraktım.adet tarihlerim :
31 ağustos 2008
2 ekim 2008
30 ekim 2008
2 aralık 2008
9 ocak 2009
9 şubat 2009
17 mart 2009 bu son ay çok gecikti ve simsiyah leke gibi 2 gün geldi sadece.ne yapmamı önerirsiniz haziranda istanbulda olacagım tavsiye edebileceginiz bi doktor varmı teşekkürler.

birde başka bir sorum daha var.bende 3 aydır vajinal kaşıntı ilişki sırasında yanma oluyor.ilişkiden sonrada vajinamın dışı şişiyor kızarıyor bir kaç saat agrı sancı çekiyorum.iki defa doktora gittim mantar dedi fitil verdi geçmedi.tekrar gittim sonunda smear aldırdım.doktor dıştan bakıo bişey görünmüyo temiz diyo.ama ben ilişkiye giremiyorum ve çok kaşıntım oluyor.akıntım fazla deil koku yok.nedeni ne olabilir.içten yara varsa smeardan anlaşılırmı veya enfeksiyon varsa.birde bu hastalıgın kronikleştigi durumlar varmış korkuyorum sonuçlarım daha çıkmadı şimdiden teşekkürler..

merhaba
adetleriniz genelde ortalama olarak 30-34 gün arasında gibi ....
7. ay bencede çok erken birde muayene için aile hekimleri yerine jinekologları tercih edin istanbulu hiç bilmiyorum bilsem yardımcı olmak isterdim ama acıbadem hastanesini tavsiye edebilirim
smear sonucu önemli şu durumda...birde keşke vaginal kültür antibiyogram yapılsaydı hangi bakterinin ürediği belli olurdu mantar yani kandida enfeksiyonu varsa eşinede tedavi vermek gerekir çünkü sen iyileşşen bile eşin tedavi olmadığı için tekrar sana geçecektir mantarda ilk evrede akıntı olmayabilir ama sonra süt kesiği gibi ,çökelek gibi akıntılar gelebilir tabii mantarda olmayabilir onun gibi bir sürü bakteriyal enfeksiyon var buna ancak muayene ve tetkiklerle sonuç konulabilir smearda tabii ki anlaşılır geçmiş olsun

teşşekkürler babynurse.cinsel ilişkiden sonra sanki vajinam kapanacak derecede şişlik oluşuyor.kızarıyor.akıntım renksiz ve kokusuz aşırı değil.ilişkiden sonra kanama yaşıyorum ama çok deil sızıntı gibi.birde vajinanın makata yakın bölgesinde iç kısmında minik kabarcıklar oluşmuş.sivilcemsi kırmızı kırmızı su toplamış gibi çok acıyor.agrıyor.kaşınıyor.gece iç çamaşırı giymeden yatıyorum.gerçekten çok acı çekiyorum.Neden doktorum dıştan bakınca bunları göremedi onuda anlamış değilim.smear testiyle dogru tedavim uygulanırmı güvenemiyorum artık teşekkürler..

hihoyyyt çok sağolasın, üşenmeden çalışmaya devam bu durumda

yeterince düzenli değildi cinsel hayatımız, yumurtlamamı takip edicem. tembellik etmiycem artık, inşallah bir an önce olur.

çocuk deyince ağlayasım geliyor... o kadar çok istiyorum.....

bizlere bu kadar vakit ayırdığın için sağolasın, çok çok sağolasın

merhaba hemşire hanım bütün soru ve cevaplarınızı okudum bu konudaki hassasiyetinize hayran kaldım açıkçası eminim çok dua alıyosunuz ben 3,5 yıllık evliyim 10 aydır korunmayı bıraktık adetimin 4. günü tahliller yaptırdım her şey normal eşimden de alınan testler normal çıktı dr.um 13.gün progesteron istedi 4,27 çıktı 23.günde 12,54 çıktı dr güzel olduğunu yumurtlama olduğunu söyledi ultrason muayenesini de 13.günde yaptı sağda 8 adet en büyüğü 7,9mm yumurta olduğunu söledi nisan adetimde klomen e başlayacağım sormak istediğim şu dr.um tanıdık, olumsuz şeyleri yansıtmak istemiyo progesteron değerim sizce normal mi 10. gün takibe gitmemi yanımda da prepuyl(sanırım) iğnesi getirmemi istedi yorumunuzu merakla bekliyorum

vallahi bilmiyorum ama anlattığın herpes virüsüne benziyor korkma tehlikeli birşey değil senide panik yapmak istemiyorum ama öyle gibi...sonuçlar çıksın tekrar görüşelim ama bu doktordan memnun kalmazsan çözüm bulamazsa mutlaka başka bir doktora git

burada sizlerin biraz olsun sorunlarına yardımcı olabilmek inanın beni çok mutlu ediyor
gelelim size progesteron seviyeniz önce 13.gün ölçülmüş bu çok önemli değil önemli olan 21.gün yapılan ölçümdür çünkü progesteron hormonu 21.gün pig yapar yani en yüksek seviyeye ulaşır siz 23.gün baktırmışsınız muhtemelen 12 dende yüksekti çünkü sonra düşmeye başlar progesteronun 10 un üstünde olması yumurtlama olduğunu gösterir bunlara çok takılı kalmayın bence çünkü her kadının yılda1-2 defa boş geçme hakkı vardır yani yumurtlamayabilir ama sizde iyi yumurta gelişmiş endişelenmeyin rahat olun atlanan bir şeyde varki stres yumurtlamayı etkiler o yüzden stres yapmayın görüşmek üzere....

merhaba hemşire hanım,
bende 2,5 yıllık evliyim.1 yıl ilaçla korundum.1,5 yıldır çabalıyoruz..bu süreçte eşimin sperm sayısı normal çıktı.benim hormonlar da iyi ,hsg de tüpler açık çıktı..fakat bir kaç gün sonra kaşıntılarım oldu dr.travogen krem kullanmamı söledi ,geçer gibi oluyodu fakat dahada artıp akıntı ,kaşıntı ve ilişki anında şiddetli ağrılarım olunca 15 gün sonra dr. gittim..bişey söylemeden orayı temizledi birazda canım yandı ama arkasında düzeldim tekrar ilaç kullanarak da daha iyi olmuştum.biraz uzun oldu ama sizden öğrenmek istediğim tekrar tüplerin iltahaplanıp kapanmış olma olasılığı varmıdır?eger böle bişey olduysa tekrar hsg çekilebilirmiyim ..bu ay aşılamaya başlıycaz ama hep aklıma takılıyoo.

bu enfeksiyondan fallop tüplerinin tıkanmış olacağını sanmıyorum çünkü kısa sürede müdahale etmişsin tüpleri genelde daha ağır tedavi edilmeyen ve üstüste çok tekrar eden PID dediğimiz enfeksiyonlar yada kronik enfeksiyonlar tıkayabilir bence endişelenme basit bir mantar enfeksiyonu geçirmişsindir muhtemelen...inşallah aşılamanız tutar görüşmek üzere....

inş dediğiniz gibi basit bi mantar dır da bende sevinirim..çok tşk ediyorum.sevgiler

merhaba hemşire hanım,
ben 4 yıllık evliyim ve bu 4 yıl içerisinde 2asılama ve 1kere tüpbebek tedavisi gördüm ama sonuc alamadım.esimde bi sorun yok.bende ise tek tüpüm doğustan yok olduğu anlasıldı.öbür tüp ise gayet güzel acık dendi tüpbebek sırasında 6 yumurta toplandı.diğer 15 yumurtanın boş olduğu söylendi ve ben korkuyorum normal yoldan yumurtaların boş olduğu içinmi olmuyo.cevaplarsanız cok sevinirim.simdiden teşekkürler.

merhaba
öncelikle tek tüplede çok rahat hamile kalınabilir
tabi sizin probleminiz bu değil...zannediyorum 21 yumurta oluşmuş 15 i boşmuş belkide boş değilde kaliteli değildir ifade yanlışlığı olabilir ama sonuçta 6 tane iyi gelişmiş ki toplanmış yumurtanız olmuş bence bununlada alakalı bir durum değildir öyle olsa hiç gelişme olmazdı 6 da azımsanacak bir rakam değil iyi bence....normal yolla olmamasının sebebi bu değildir bence....

bu tedavilerden sonra ben 4 ay adet görmedim ve doktorumu değiştirdim.ultrason cekildi ve yumurtalıklarda kist olduğunu söyledi.yumurtlama hormonu tamamen durmus ve onun için
progynova diye bi ilaç verdi.simdi düzene girdi.ama doktorum ruh sağlığıma bakarak tamamen psikolojik diyor.sizcede bu önemli bi etken mi dir.cevapladığınız için cok tesekkür ederim.cok saolun.

mrb canım benim de eşimin de hiç bi sorunu olmamasına rağmen tedavi görmemize rağmen çocuk sahibi olamadık.en son doktorumuz sperm morfolojisini istedi.bugun aldık sonucu.sperm sonucu yine çok iyi çıkmasına rağmen morfoloji %2 çıktı .aşılama yapacağız bu ay.bu yüzdeyle çocuk sahibi olma ihtimalimiz ne adar aşılamamız tutar mı.bu ddurum da olup ta hamile kalan birisini görüp duydunuz mu teşekkürler iyi günlr...

ben sabah size cvp attım ama bir problem var herhalde görünmüyor
bende kesinlikle doktorunuza katılıyorum sizin ruhsal durumunuz en az kullandığınız ilaçlar kadar önemli....
stres faktörü hep atlanıyor gözardı ediliyor ama bazen farkında olmadan kadınlar stres hormonlarından dolayı yumurtlamalarını,yumurtlama hormonlarını baskılayabiliyor benim birebir gördüğüm bir sürü hasta ve yakınım var....
biliyorum düşünmemek takmamak elinizde değil elinizde olsa önce bu iyiliği siz kendinize yaparsınız takmazsınız ama rahat olmaya çalışın
pozitif düşünmek pozitif sonuç getirir bunu unutmayın
eğer çok kendinize yükleniyorsanız bir iki ay ara verin tekrar devam edin
inşallah herşey hakkınızda hayırlısı olur....

merhaba
anlayamadığım daha önce size hiç morfoloji yapılmadı mı?zannediyorum hep spermiyogram yaptırmışsınız .....
bence 1 defa daha tekrarlatın ama şuan çıkan sayıya göre morfolojide normal sperm az çıkmış en az %5 in üstünde olması gerekir
açıkçası morfoloji için yapılacak çok birşey yok aşılamayı deneyin keçi boynuzu kürünü kesinlikle öneririm spermlerin yapımı 64-72 günde bir olur o yüzden aşılamadan 2 ay önce bu kürü uygulamanız gerekir olur yada olmaz diyemiyorum ama birde spermiyogramınızı yazın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…