A
aum
Ziyaretçi
- Konu Sahibi baby nurse
-
merhaba baby nurse :) sabahın dokuzunda bir yandan internetin başındayım bişeyler öğrenmeye çalışıyorum, bir yandan elim telefonda üniverditeden hoca randevusu almaya çalışıyorum. dün gece adetim başladı ama hafif. son zamanlarda böyle hafif lekelenmeyle başlıyor 1-2 gün sonra tam kananmam başlıyor. bu normal mi?
6 ay önce adetin 21. gününde progesteron 18 di geçen ay 0.09 çıktı!!!!! geçen ay adetimin 2. günüde
TSH 0,9
FSH11,15
LH 5,83
ESTRADİOL 18
PROLAKTİN 20,3
devlet hastanesindeki doktor FSH yüksek dedi ama bir yol göstermedi. değerlerim ne anlama geliyor. 30 yaşındayım. bir an önce tüp bebek mi yapmak lazım.
bulunduğum yer küçük, ha deyince iyi bir doktora ulaşmak çok zor. bir haftadır özel hoca randevusu alıcam diye uğraşıyorum.
merhaba yanıtınız için çok teşekkür edrim size bir sorum daha olacak cumartesi günü dr um yumurtalarımın kendiliginden çatladıgını ve pazartesiden itibaren gün aşırı beraberlik önerdi dün de göğüslermin kıllandıgını farkettim acaba kullandıgım ilaçların etkisi mi neden olmuş olabilir
merhaba
önceden hafif lekelenmenin olması sonrada adetinizin başlaması bence çok normal
progesteronunuz önceki ay 18 fena değil bir sonraki ay yumurtlamamış olabilirsiniz her kadının yılda 2 defa boş geçme hakkı vardır belki ona denk gelmiştir
diğer hormon profilini zannediyorum adetin 3.günü verdiniz öyle tahmin ediyorum ama her yerin referans değeri farklıdır değer biraz yüksek gibi ve fsh yüksekliğin yumurta rezervlerinin azalmasına ve yumurta kalitesinin düştüğüne işaret eder bence tekrar ettirin ve bu işte uzman bir hocaya gidin inşallah bir problem yoktur görüşmek üzere....
çok sağol, baby nurse. :dance:
eskişehirde bir hocaya gittim doçent. 6-7 aydır hamile kalamadım dedim sonuçlarımı gösterdim. hormon sonuçlarıma bakmadı, 6 ayda hemen bu tahlil bakılmaz dedi. bide ben aç karna vermemiştim bu kanı sonuçlar yanlışmış. ama tekrar kan tahlili istemiycem dedi. 1,5 yıl 1 yıl boyunca olmazsa ancak tetkiklere başlarım dedi. muayne tahlil vs. hiçbirşey yapmadı.
ben 30 yaşındayım, düzenli adet görüyorum ama bazı aylar kusmama neden olacak kadar şiddetli sancım oluyor, ilk iki gün iki-üç tane ağrı kesici almak zorunda kalıyorum. kanamam yoğun oluyor. son 5-6 yıla kadar adetlerim düzensizdi. gecikirdi hep. üniversitede hiperprolaktinemi teşhisiyle doğum kontrol hapı kullanmıştım. şimdi sancı dışında hiçbir şikayetim yok. o zamanlar göğüslerim çok sert olurdu şimdi artık öyle değil. prolaktinden sertleşme oluoyrmuş o zaman.
yani 30 yaşında 1 yıl daha beklemek mantıklı olurmu? eşimin tarafındada benim taraftatda hiç kısırlık problemi yok. günde yarım paket sigara içiyorum, ama bırakmanın çaresine bakıcam. çok etkiliyormuş. üniversitede uzun yıllar antidepresan kullandım, şimdi 5-6 yıldır kullanmıyorum, onlar etkiler mi?
çok uzattım ama, başka bir doktora gideyimmi yoksa akışına mı bırakayım, ne dersin?
baby nurse meraba benimde bi oğlum var 2. için 1,5 yıldır ugraşıyoruz olmuyor yeni tedaviye başlayacağım acaba ne zaman gitmeliyim adetimin 3. günümü gitmeliyim ilk tedaviye başlaamk için teşekkür ederim. Bide anakaradayım önerebileceğin dr varmı
merhaba hemşire hanım eşimin semen analizine bakıp bir yorum yaparmısınız.normal yollardan hamilelik mümkün olabilirmi?teşekkürler.
bazal değerlendirme ,hazırlık sonrası .
abstinans süresi 2,5 gün
likefaksiyon süresi 25 dk
viskozite: viskoz (normal)
volum 2.5 , 1
sperm sayısı (milyon/ml) 56.0 , 34.0
top sperm sayısı (milyon) 140.00 , 34.00
TOTAL MOTİLİTE(%) 63 , %79
ileri hareketli (+4,%)(a) 6, 8
yav.i.hareketli (+3,%)(b) 25, 40
yerinde hareketli (+2,%)32, 31
hareketsiz (%) 37, 21
normal morfoloji %5
lokosit(milyon7ml) küçük 1
yuvarlak hücre(milyon7ml) küçük 5
TPMSS(*)MİLYON) 8.4, 2.72
MORFOLOJİK DEĞERLENDİRME:
Normal:%5,Amorf baş %72,Hafif %10, Şiddetli %62,Akrozomal %19,Akrozomal şekil bozukluğu %12 ,iegüler akrozomal dağılım %2, Akrozomal kist %2, Akrozomal vakuol %3,Nüklear %19, Nüklear şekil bozukluğu %13, Diadem %4, Nüklear kist 0, Nüklear vakuol %2, Ridgeg 0,Round head 0,Pin head %1,Tapered %10,Abaksiyel implantasyon %3,Head –base vakuol 0,Parsiyel separasyon 0,Diğer %10
Büyük baş %3,Küçük baş 0,Uzun baş %20,Çoklu baş 0,Serbest baş %2,Normal %1, Anormal %1
Sitoplazmik droplet 0
Boyun -orta kısım %1, Kinked 0,segm.mitokondriyel aplazi 0,Mitokondriyel kayıp 0,Kırık boyun %1,Kuyruk %19, Çift kuyruk %1,Tail stump %13, Dag defekti %5,Kıvrık kuyruk 0,Kısa kuyruk 0, Uzun kuyruk 0 ,Kalın kuyruk 0
slm arkadaşlar ve baby nurse... rahim filmimde tek tüp kapalı çıktı diğer tahliller gayet normal eşiminkilerde.... 1 yıl falan oldu bu arada uğraşlarımıza... bir kere aşılama yaptırdım olmadı... bu ay laparoskopi yaptırdım 1-açık dedikleri tüp kapalı diğeri açık 2-kapalıda hisrosalpinks yazıyordu hsg de doktora tüpü bağlamasını söylemiştim... ameliyatta yapışıklık çokmuş onları açmış tüpü bağlamamış tek tüp etkilemez diye... açık tüp çok iyi durumdaymışşş... ne yapmalıyım sizce ?? bu arada ameliyatta açık tüpte çok anlayamışlar ama birleşme gibi birşey görmüşler bebek olabilirmi falan demişler mümkünmüdür..
Selam baby nurse,
Benim 2 sorum var,ben 15 gün evvel kimyasal gebelik geçirdim ve düşük yaptım,hala lekelenmem devam etmekte, doktora sordum 10-15 gün kanama yoğun olmadığı sürece normaldir dedi,muayeneye gitmedim o yüzden emin olamıyorum kanama bukadar uzun sürerse içinde parça kalmış olabilir diye duydum doğrumudur.
2.sorum benim 4 yıldır çocuğum olmuyor ve hiç rahim filmi çektirmedim,kimyasal gebelik geçirdiğimden dolayı tüplerimin açık olduğunu düşünebilirmiyim.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
SELAM ..
Benim sorunm şu benim yaşım 24 eşimin yaşı 31 2 senelik evliyim 16 ay doğum kontrol hapı kullandım ve kasım 2008 de bıraktım 3 ay doğal yolla korunduk ve ocakta doktora gittim yumurtalık temmelliği var ade overler yarmış ama benim adet döngüm 30-33 arası değişiyor hamile kalabilirsin dedi fakat kafam karşık benden hiç bir test istemedi eşimden de usg yaptırmamın faydası olurmu .....
merhaba baby nurse hoşgeldin,bende şimdi girdim sorularıma cevap yazdınmı diye bakıyordum.
hemşire hn tekrar merhaba:klomen ovitrelle tedavisi görüyorum.22 martta ovitrelle yi yaptırdım.yumurta sağ taraftaydı.ara sıra giren bel,bacak ve kasık ağrılarım var.özellikle sağ tarafa.ilaçtanmı bu ağrılar acaba.yoksa erken gebelik olarak algılamalımı?:))))ayağa kalktığımda özellikle kasıklarımda batma oluyor.teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?