İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

size cok tesekkür ederim inşllh olurda bende sizinle paylasırım sevincimi.cok saolun.allaha emanet olun ve dua edin

Merhaba hemşire hanım....
Benim 13 yaşında bir oğlum var. 30 yaşındayım. 3 sene önce bir kürtaj geçirdim kürtaj sonrasında çok ağrılarım oldu. Daha sonra eşimle hiç korunmadık ama tekrar bir çocuk sahibi olamadık.Doktara gittim bazı testler yaptırmamı istedi.Testleri yaptırdım ama sonuçları hakkında birşey söylemedi. Benden HSG çektirmemi istedi.Korktuğum için çektiremedim.Eşimden de sperm testi istediler.Onu da yaptırdık. Sizden yaptırmış olduğumuz testlerin sonuçlarını yorumlamanızı isteyecektim. Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim....

HORMON
TEST
Beta-HCG

HORMON TEST
Beta- HCG 0.100 mIU/mL
Progesteron 21.57 ng/mL
serbest T3 (FT3) 2.58 pg/mL
serbest T4 (FT4) 1.10 ng/dL
TSH 2.35 mikroIU/mL
FSH 7.09 mIU/mL
17- Alfa Hidroksi Progesteron 0.46 ng/mL
LH 6.35 mIU/mL
E2 40.56 pg/mL
Prolaktin 10.09 ng/mL
Serbest Testosteron 1.51 pg/mL
------------------------------------ ooooo ---------------------------------------------------------

SEMEN ANALıZ RAPORU
Volüm : 2.5 mL
Likefaksiyon Süresi : 35 dk.
Ph : 7.8
Renk : sarı opak
KONSANTRASYON : 81 milyon /mL

MOTıLıTE A (ileri, hızlı hareketli ) % : 0
B (ileri, yavaş hareketli ) % : 67
C (Lokalize hareketli ) % : 10
D (Hareketsiz) % : 23

SEMEN MORFOLOJı DEĞERLENDıRME FORMU

Normal Sperm %2
Baş Şekli Anomalisi %32
Akrozom Anomalisi %6
Nükleus Anomalisi %
Mid- piece Anomalisi %16
Kuyruk Anomalisi %14
Mikst Anomali %28
ımmatür From % 2
Sınıflandırılamayan %

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bu arada adetlerimde düzenli (27-28 günde bir).

merhaba hemşire hanım acaba ovitrelle ilacını adetin kaçıncı günü kullanılmalı...ben 15.günü kullandım yumurta 2 cm olmuş.şimdi ne yapmalıyım.

merhaab ben de laborantım ama bu konularda cok fazla bılgım yok ben 2 haftadır dostinex kullanıyorum ve gece yutmama ragmen ve haftada sadece 1 tablet kullanmama rağmen içtikten ertesı gun tansıyon duşuklüğü ve baş donmesı yaşıyorum bu normal mıdır

hormonlarınız gayet normal progesteronunuz yumurtladığınızı gösteriyor hormonlarda görünende herhangi bir sorun yok rahim filmide çekilseniz iyi olur derim eşinizin sperm sayısı iyi....81 milyon gayet iyi bir sayı ama ileri hareketli sperminiz hiç yok kaliteli spermler genelde ileri hareketlilerdir ve dölleme yeteneğine sahip olan spermlerdir ayrıca morfolojininde genelde normal spermlerin %5 olması istenir tekrar ettirmenizi tavsiye ederim keçi boynuzu kürünü uygulamanızı kesinlikle tavsiye ederim ayrıca eşinizi protein ağırlıklı gıdaları ,bol yeşil yapraklı sebzeler yemesini sağlayın iyi bir beslenme sigara kullanıyorsa bırakılması alkol varsa kullanılmaması sperm sayısını ve hareketini %50 oranında arttırır keçi boynuzu kürünü benim çalıştığım doçent bile hastalarına öneriyor ancak beslenme ve keçi boynuzunun etkisini 64-72 gün sonra görürsünüz çünkü 64-72 gün arasında sperm yapımı olur....

merhaba hemşire hanım acaba ovitrelle ilacını adetin kaçıncı günü kullanılmalı...ben 15.günü kullandım yumurta 2 cm olmuş.şimdi ne yapmalıyım.

ferah hanım size şu gün kullanın diyemem çünkü doktorunuzun size yaptığı follikül takibindeki yumurta gelişimine göre kullanmanız gerekir

19 martta adet gördükten sonra 3.günü fostimon 150ml iğnelere başladım.6 tane fostimon 1 tane merional iğne vuruldum.ve 30 martta aşılamam oldu.diğer 3 aşılama tecrübelerime dayanarak 14.gün adet olurum eğer tutmadıysa derken aşılamanın 10.günü adet oldum.bu durum beni yumurtamın erken çatladığını ve boşu boşuna mı aşılama olduğumu gösterir

merhaba dostinex bu tarz yan etkiler yapabiliyor kişiye göre değişikliklerde gösterebiliyor bazılarında hiçbir yan etki olmazken bazı kişileri çok etkileyebiliyor benim genelde rastladığım bulantıydı normaldir endişelenmeyin

yumurtanızın erken çatladığını zannetmiyorum çünkü doktorlar follikül takibi yapıp yumurtanızın ne kadar büyüyüp büyümediğine bakar ve belli bir milimetreye gelmeden çatlatma iğnesi yapmazlar zaten iğne yapıldıktan 12-24 saat sonra çatlar sizin adeti erken yaşamanızın nedeni bence hormonal değişimdir boş diye düşünmeyin....

hemşire hanım merhaba benimde size sorum olucak ben endometrium ameliyatı oldum 3 ya önce 2 ay gebelik oluşmayınca aşılama denendi tutmadı malesef size sormak istediğim aşılamadan hemen önceki eşimin analizinde ileri hızlısı 0 -yavaş ilerisi 55 milyon çıktı morfolojide %9 du .sizce eşimin ileri hızlı 0 olması mı bizim aşılama tutmama sebebi bir hafta sonra 2. si denencek ama bu durumda heralde oda tutmaz diye düşünüyorum

merhabalar herkese ben yeni yazildim.ben yaklasik bir seneden beri korunmuyorum ve simdiye kadar hamile kalamadim.bir seneye kadar dogum kontrol hapi kullandim ve simdide adetim cok duzensiz oluyor.dokyorum biraz daha bekleyin hersey yoluna gelir diyor ama...na zaman cunku her zaman iki aya bir adet goruyordum ama su an uc ayi gecti ve daha olmadim. sizin onerilerinizi bekliyorum tesekurler

öncelikle morfolojiniz iyi....
ileri hızlı spermler önemli daha öncede bahsettiğim gibi dölleme yeteneğine sahip olan spermlerdir ama şuanda tutar yada tutmaz diye bir yorum yapamıyorum bazen hastalarımızda rastlıyoruz hiç tutmaz denilen spermler aşılama sonrası gebelik olarak dönüyor aşılama sonrası hareketsiz ve ölü spermler ayrıldığı için şans biraz daha artıyor inşallah tutar

bir yıl korunma olmaksızın ilişkide bulunup gebelik elde edemeyen çiftler infertil olarak kabul edilir düzensiz adet görmeniz bence hormonal dengede bir sorun olduğunu gösteriyor adetinizin 3.günü hormon tahlili yaptırmanızı öneririm adetin 21.günü yumurtladığınızı öğrenmek için progesteron baktırabilirsiniz doktorunuzda yumurtalık rezervlerine bakacaktır birde eşinizden spermiyogram isteyecektir öncelikli yapılması gerekn testler bunlar ....1 yıl olduysa bence değerlendirmeden geçmelisiniz

hemşire hanım bende polikistkover var.hamilelik monitörü alsam işe yararmı?clearblue almayı düşünüyorum siz ne dersiniz?

hemşire hanım bende polikistkover var.hamilelik monitörü alsam işe yararmı?clearblue almayı düşünüyorum siz ne dersiniz?

bu tarz ovulasyon belirleyiciler işe yarayabiliyor ama sizi strese de sokabilir devamlı yumurtlama takibi yapınca genelde gözlemlediğim sadece üremek için çiftler birlikte oluyor buda stres yaratıp bazen yumurtlamayı bile baskılıyor zannederim pco olduğunuz için düzensiz adet görüyorsunuz dolayısıyla yumurtlamanızı kestiremiyorsunuz ama bazı pcolular 2-3 aya bir adet oluyor bu yöntem maliyetlide olabilir bence rutinde gün aşırı birlikte olsanız yeterli.....

tesekkurler hemsire hanim cevapiniz icin.ama burda benim doktorum pek umursamiyor ne yapacagimi bilmiyorum. bir sene bir sey degil diyor duzene girer diyor. bakalim hayirlisi iyi aksamlar

Merhaba hemşire hanım.Size eşimin değerlerini yazacağım;
Postkoital dönem :4 gün,Volum:2,6 ml , Likefaksiyon süresi 20 dakika, ph:8
spermatozoa sayımı:18 milyon , Lökosit varlığı:0 , Yyuvarlak hücre varlığı:200.000
Motilite Değerlendirmesi;
İmmotil:%45 , Nonprogressif motil:%25 , Yavaş progressif:%20 , Hızlı progressif%10
Kruger Morfofoloji Değerlendirmesi;
Normal sperm yüzdesi:%4 Referans değer:>%14 normal,%4-14 İntermediate
Defektli sperm yüzdesi:%96 Referans değer:<%86

Hemşire hanım benim hiçbir sorunum yok.yukarıdaki değerlere göre normal yolla hamile kalabilirmiyim?1 Aşılamam oldu sonuç negatif.yoksa tüp bebekmi?beni aydınlatırsanız cok mutlu olurum simdiden çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…