İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

yavruceylan ordan da cevap alamayınca buraya yazmıştım.ama şimdi cevap aldım.teşekkür ederim ilgin içinkaydirigubbakcemile5

kusura bakma yanlış bilgi vermek istemediğim için yazmak istemedim
o arkadaşlar daha tecrübeli çünkü
ama anladığım kadarı ile hareketlilikte sorun var gibi
Yanılmıyorsan keçiboynuzu bu duruma iyi geliyor
İnşallaaaah iyi bir sonuç alırsın canım :teselli:

vallaa canım bi güzel eşini yağlayıp ballıyacaksın
Öyle kavgayla gürültüyle göz yaşı ile olmuyo canım
hergün hazırlayıp eline vericen
vermeden de azıcık kedi gibi sevicen
başka yol yok
Ben öyle yaptım bi ara
kendime kür yaparken onunkinide yapıp pışpışlıyordum
napıcanbaşka yol yok ki
kavga döğüş nereye kadar
ağla zırla adamı sıkarsın
iyilikle hallet canım
geçmiş olsun
ınşşşşaaaalllah hayırlı haberler alırsın canım bi dahaki aya

enfeksiyonunu dr a bildir varsa antıbıyotık ile hallederler,vajinal bazı ilaçlar da verirler geçer,,üşütmemeye dikkat et.

bacım benimkine de keçiboynuzunu içirmek zor oluyo ama değer bebeğim için
erkeklerde sperm hareketliliği için keçiboynuzu pekmezini alternatif tıbba inanmayan proflar bile tavsiye edyor,dayıma prof recai papuçcu önerdi 6 ay boyunca.bide kırmızı kore ginsengi var ,sperm üretimini arttıran hormonu salgılattırıyor.çörek otu(ezilmiş) da hem sperm hem de yumurta üretimini arttırır.böle bi karışımı tavsiye etmişti bize bilgin ve dindar bir hoca.şifalar dileğiyle...yapanlar faydasını gördü

selam birsey sormak ıstıyorum bilgisi olan biri wardır belkıde dedım... cwplarsanız sewınırım.2yıl önce adet duzensızlıgınden we kıllanmadan dolayı doktora gıttım bana gynelle drajeyı werdı.2yıldır kullanıorum bu hapın kısırlık yapma ıhtımali war mı ?ewlenıcen zaman hapı bırakırsın demıstı doktor ama hapı bırakıncada hemen cocuk ıstersen olur 1 2 yıl beklersen zor olur dıyorlar cevreden duydugum kadarıyla bu hapın kısırlık yapma ıhtımalı war mı? we ewlenınce nezaman bırakabılırım?

arkadaşlar tedaviye başladım bende herşey normal eşimde hareketli sper sayısı yüzde 30 çıktı ilk önce ilaç tedavisi deneyeceğiz dedi 3 ay sonra gerekirse aşılama ya ilaç tedavisi nasıl oluyor ne gibi yol izleniyor bilen varmı...

doğum kontrol haplarının kullanımı genelde faydalı da olsa bazı zararları var.maxımum 6 ay kullanılıp bi ay ara vermek gerekir.ve 1 yıldan fazla kullanmakta ii olmaz bi problemden dolayı kullanılmıyorsa.kullanıldığı süreçte 3 ayda bir rutin kan tahlillerine baktırılmalı her bünye ilaçtan eşit etkilenmez(örneğin hepatit hastalarına rutinde ilaç kullanmaları çok zararlı).ve genellikle rahim duvarının incelmesine neden olur bebekin tutunması zor bırakır bırakmaz,hatta düşükle sonlanır,tabi ilaç bıraktıktan 2 ay sonra rahim kendini toplar.sık olmamakla birliikte uzun süre kullanmında kanın pıhtılaşmasına neden olur ,buda gebelik istemi için olumsuz bir durumdur.sağlıcakla

gitti

Son düzenleme:
ayrıca eşin muhakkak keçi boynuzu pekmezi içsin faydasını göreceksiniz

ayrıca eşin muhakkak keçi boynuzu pekmezi içsin faydasını göreceksiniz

çok teşekkürler verdiğiniz bilgi için bugün doktora gittim klomen verdi 5gün kullan gel dedi sonra 5 gün daha kullanacaksın iğne yapacağız dedi.... kafam allak bullak oldu... sanki zamanımdan çalınıyor gbi geliyor.. bu ay böyle deneyip direk tüp bebekmi istesem bilmiyorum... aşılamanın eğer bu ilaç tedavisinden farkı yoksa yapmayada gerek yok. 2,5 yıllık evliyim ve hiç korunmadık ben 30 eşim 26 yaşında 3 bebek istiyorum:) zaman kaybetmeye tahammülüm yok:)

eşim 36 yaşında yazacakdım:)yani benden ufak değil büyük kazara yazdım:)
sen de bi problem yok.bilgilerim,araştırmalarım,tecrübelerim dahilinde şunu söyleyebilirim.eşine ilaç vermeleri gerekirdi.nasılki kadınlarda yumurtlamayı arttıran ilaçlar veriliyor erkeğe de aynısı veriliyor(klomen,gonal f gibi)hatta benim dayıma yurt dışından getirtilen 600 t lik bi ilaç tavsiye etmişti prof.onun değerleri düzeltilerek tedavi devam etmeliydiilla da aşılama yapacaksan 1 kere yap ve sonrasında tüp bebeğe geç.ama şunu unutma aşılmanın ve tüp bebeğin ilaçları aynı(1200tl kadar)o kadar harcamışken 3500 de tüp bebeğe verilse daha mantıklı.ilaçlar etkilerini 3-4 aya kadar devam ettirir.üstüste ilaç kullanman yerine ara vere vere kullandırırlar herhalde.bu da vakit kaybı.maddi durumunuza göre karar vermeni tavsiye ederim.yaş faktörünüz de malum.şifalar dilerim.biz de 4 çocuk istiyoruz:)yaşım 25 yıpratma kendini diyorlar ama nafile.

sabır....!

Belki Sen şu Anda çok Dertlisin..
Belki Artık Yeter Diyorsun...
Belki Kendinden Geçmişsin...
Belkide Ağlıyorsun...
Belki Bu Musibetlerin Sonunda
Eline Bir şey Geçip Geçmeyeceğini Düşünmektesin...
Duy!!! Rabbin Sana Söylüyor..
"Sabredenlere Felaketlere Karşı
Dişlerini Sıkıp Göğüs Gerenlere
Mükafatları Hesapsız ödnecektir.."
Belki De Onca Insanın Arasında
Neden Senin Seçildiğini Soruyorsun...
Oysa Rabbinin Seçtikleri Kıymetlilerdir...
"içinizden Mücahidlerle Sabredenleri Ortaya çıkarıncaya
Kadar Elbette Sizi Deneyeceğiz"
Hayat Bir Imtihan Değil Mi ?
Her Soru Ebedi Hayatında Yer Alan Bir Tuğla...
Nefes Alıp Verdiğin Her An Yeni Bir Soruya Gebe...
Onlar Olmasaydı Sonsuzluk Yurdunda
Sana Ait Hiçbirşey Olmayacaktı...
Derdin Yoksa üzül asıl!
Dertliysen Bil Ki...
O Seni Seviyor....
Bak ! Sevdiğin Ne Diyor ?
"Allah Hayrını Dilediği Kişiyi Sıkıntıya Sokar!"
Belki Sen Ashab-uhdud Kadar Acı çekmedin...
Hani Kralları Onları Iman Ettikleri Için
Ateş Dolu Hendeklere Atmıştı Ya...
Belki Sen Ebu Zer (ra) Kadar Acı çekmedin...
Amcası Inandığı Için Onu Hasıra Sarıp Yakmıştı Ya...
Belki Sen Vahşi Kadar Acı çekmedin...
Sevgilisi Ona "bana Görünme!" Demiştiya...
Belki Sen Yakup (as) Kadar Acı çekmedin...
Yusuf'u (as) Elinden Alınmıştı Ya...
Belki Sen Hatice(rAnha) Kadar Acı çekmedin...
Muhammed (sas) Yurdundan Kovulmuştuya....
Unutma! Rabbin Kimseye Dayanabileceğinden Fazlasını Yüklemez...
Belki Kalbindir Acıyan... Belki Bedenin...
Bekki De Ruhundur Kıvranan....
Belki Yokluktur Seni Saran....
Belkide Bin Bir Türlü Muamma...
Her Ne Durumda Olursan Ol
Diline Yakışır Bu Dua...

La ılahe illa Ente Subhaneke ınni Küntü Minezzalimin...

Senden Başka Ilah Yoktur!
Sen Bütün Noksanlıklardan Münezzehsin...
şüphesiz Ben Nefsime Zulmedenlerden Oldum...

benimde bir sorum olucak yardımcı olursanız sevinirim ben 5 yıllık evliyim 4 yıl korunduk ve 1 yıldır korunmayı bırakmamıza rağmen doğal yoldan bebek sahibi olamadık şimdi eşim ve ben dr a gidicez önümüzdeki ay ama devlet hastanesi kadın doğum dr una danışmıştım daha önce oda muayene bile etmeden benim yapabileceğim birşey yok infertelite merkezine gidin dedi benim sorum istanbulda neden bebek sahibi olamadığımızı öğrenmek için yapılacak testleri yapan ve bir sorun varsa bizi ona göre tedaviye yönlendirecek bir devlet hastanesi yokmu

süleymaniye de kadın doğum hastanesi var,kartalda da zeynep kamil var.onun dışında üniversite hastanelerini biliyorsun.geçmiş olsun...

teşekkurler son bi soru mesela ne isteyebilirler ben hormon tahlilide yaptırmıştım ama başka oncelikli ne yapılıyo pek bi bilgim yok şimdiden teşekkurler

adetin 21.günü progesteron adetin 3.günü hormon profili bakılır bu arada yumurtlamanda kontrol edilir (ultrasonla)onun bir üst basamağı rahim filmidir tabii eşinede spermiyogram ve üroloji muayenesi gerekebilir

troid serbest (free) ve normal olarak ikiye ayrılır senin hangi değeri verdiğini bilmediğim için acaba dedim neşe...prolaktin için dostinex kullanman lazım ama önce prolaktini ölçtür ölçtürmeden önce protein alma cinsel ilişkide bulunma yorulup fazla efor sarfetme bunlara dikkat et canım birde sabah çok erken saatlerde kan verme çok yüksek çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…