İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

sayımın çokta iyi olduğunu söyleyemeyeceğim...
ileri hızlı spermler dölleme yeteneği yüksek olan spermlerdir maalesef eşinin bu değeri sıfır ....bu konuda bir ürologla görüştünüzmü?

bu tür hormon ilaçlarının kısırlık yapma durumu kesinlikle yoktur çocuk istediğiniz zaman bıraktıktan 3 ay sonra kadar doğurganlığınız geri döner çevreden duyduklarınıza inanmayın

genelde gonaphane gibi yumurtayı uyarıcı tabletlet kullanılır bu esnada yumurtalıklar ultrasonda izlenir istenilen boyuta geldiğinde pregnyl 10000 ünite iğnesi kalçadan vurulur iğnenin vurulduğu gün ilişki önerilir

ben sizinle aynı fikre sahip değilim
aşılamaylada çok rahat tüp bebeğe gerek duymadan gebelik elde edilebiliyor eğer sebebi bilinemeyen infertiliteyse aşılama denenmeli ayrıca aşılama işleminde enfeksiyonu yoldaki engelleri ve ölü hücreleri ortadan kaldırıyorsunuz bence denemeye değer ...ayrıca ele alındığında maliyeti daha düşük...öne sürdüğünüz nedenler aşılama nedenleri değil bence ilişki sonrası zaten spermler hazneden gelecektir adetin 30 günden fazla sürmeside önemli değildir bence bu konuda yanlış bilgi vermeyin hassas bir konu....

ayrıca bayanlar erkek infertilitesinde sayıyı arttırmak için maalesef ki şuan için yapılacak birşey yok keçi boynuzu kürünü benim çalıştığım doçentte öneriyor tabii birde e vitamini öneriyorlar ama onun dışında kullanılan şeylerin faydası pek yok o yüzden hep kadın infertilitesini tercih etmişimdir en azından kullanılacak birşeyler var.....

merhaba benim fsh değerim 6.84 çıktı buna bakılarak yumurta rezervi hakkında ne söyleyebilirsiniz.şimdiden teşekkürler

bence fsh'a yani folliküllri stümüle edici hormona göre yumurtalık rezervleriniz gayet iyi....adetin 2. yada 3.günü bakılması gerekir zannederim o günde baktırdınız

kanaldan geçme sürecineki zorlukları aşacağı doğru,sperm yıkamadan bile aşılamayı yapan drlar var sebepzis infertilite de.aşılama oyalanma demek.tüm tüpbebekçilerde bunu söyler.aşılamada başarı oranı en fazla %25 normal yoldan gebe kalma oranı %20lerde.o kadarcık oran için aşılama gereksiz.bunu tüm tüpbebekçilerde söyler.ama drlar herzaman hastayı kendine bağımlı kılmak için aşama aşama gitmeyi severler.ovulasyon indüksiyonu ve aşılama arasında da hemen hemen hiç bi fark yok .yine de kişisel bir tercih.kıdemli bi sağlıkçı olarak bunları söyleyebilirim.hem de bu süreci yaşayan biri olarak.

kızlar bişey sorucam 19 hastalanmam gerekiyodu olmadım 2 gün geçti bu ay serophone kullandım normalde 45 günde bir olduğum için test için bekliyimmi çünkü bem hep geçikiyorum ama bu ay ilaç kullandım ya tam zamanında hastalandırıyomu bu ilaç bebeğe ihtimal veremiyprum hayal kırıklığı yaşamamk için çünkü tedavide ilk ayım pkoluyum yardımınızı rica edicam

teşekkür ederim canım cevap yazığın için.ürologla görüştük elle muayene yapmış varikosel açısından.bi sorun yok demişti.ama ultrasonda baktırmadık.zaten şuanki düşüncemizde aşılama yada tüp bebek:çok üzgünüm:

canım serophone yumurta büyütmek için.adetini düzenlemek için değil.yumurta takibi yaptırıyormuydun?

yumurtan uygun zamanda gelişip çatlamışmıydı canım?öyleyse adet olman gerekirdi.yumurtlama sorunun yoksa bence test yap.inşallah hamilesindirhihoyyyt

Merhaba,elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederiz.Allahü teala razı olsun.Ben bir şey daha soracağım.Bu ay klomen içmiştim ve adetin 21.günü progesteron tahlili 12.6 çıkmıştı.Şuan adetim bir gün geçti bugün Beta HCG baktırdım 0.1....Fakat adet olmadım ve adete dair emare de yok.Niçin böyle olmuş olabilir acaba?Gebelik olup da kanda çıkmama gibi bir ihtimal var mıdır?

canım aynı sorun bendede var bende buay kullandım 4 gün geçti hala bişey yok test yaptım negetif hiçbişey anlamdım ya ve yumurtam çatlamıştı çünkü iğne vurundum
acaba testemi problem var ben normal test yaptım kan yaptırmadım sen naptın biraz anlat

Ben iğne vurunmadığım için yumurtamın ne zaman çatladığını net bilemiyorum ama genelde geç çatlıyor...Hala da adet olmadım...Sen iğne vurunduğun için net tarihi bilebilirsin.İğne olduğun günden itibaren en geç 16.gün adet olman gerekirdi eğer olmadıysan büyük ihtimalle hamilesin.İdrarda da hemen çıkmaz zaten.Ben daha önce hamile kaldığımda adet gününde idrarda tek çizgiydi ama aynı gün kanda 39 çıkmıştı...

şuan kafam allak bullak oldu:) yardım etdiğiniz için ilk önce allahım silzerden razı olsun. klomen tedavisine başladım ilk kutu cuma bitiyor cumartesi gel dedi gerekirse iğne yapılacakmış. benim merak ettiğim şu bende sorun yok eşimde yüzde 30 sperm hareketli bu ialç tedavisi zaman kaybımı değil mi... açıkçası aşılamayı bende düşünmyorum.... tüp bebek için bu ilaç tedavimde ilk ay ne bilim umudumda yok ... sizce bir dahaki ay direk tüp bebek yapmam daha mantıklımı... maddiyat olarak engelim yok. her ay ömrümden ömür gideceğine acabalar yüzünden .... kafam karışık kuusura bakmayın...

bu saat oldu uyuyamıyorum... kurduğum cümleler anlamsız saçma sapan... kafam allak bullak.... tek bildiğim tek duam bebişmin sağlıklı sıhatli gönlme göre olması.... allahım tüm isteyenlere versin...... a

canım böyle yapmamlısın ben formları okuyorum hamile kalankarın çoğu rahat insanlar
kafaya takmamışlar yda tedaviden vazgeçmişler yani kafadan silmişler sürekli stres yaptıkça bu iş olmaz başka şeylerle ilgilenmeliyiz ama yapamıyoruz ama yapmalıyız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…