- Konu Sahibi baby nurse
-
iyi akşamlar diliyorum .babynurse topiginiz hayırlı olsun .adetimin 2..gününde yaptırdıgım tahlil sonuçlarım vardı .bakıp degerlendirmenizi istiyorum.ama önce kendimden bahsedeyim size...ben 6 yıllık evliyim 19 yaşında evlendim ve 19 yaşına kadar hiç adet olamadım...eşim ögretmen oldugu için ilk tayin yeri mardindi ve diyarbakır dicle fakültesine gittik orada profösöre muayene oldum ve laparaskopi yapıldı.birşey çıkmadı.ve 3 ay boyunca hap verdi ve hap bittikçe 3 ayda 3 kere adet oldum.sonra gonal-f kullandım ve çatlatma ignesi vuruldum bu işlem 3 veya 4 defa oldu ve olmayınca bıraktık ama hemşire hanım bize hiç aşılama olun veya aşılama yapalımmı diyen olmadı .bizde ne bilelim o işleri yoksa derdik yani.neyse sonra tayinimiz adıyamana çıkınca tedavimize orada başladık ve doktor rahim filmi çektirin dedi çektirdik birşey çıkmadı.ve yine gonal-f tedavisine başladık 2 ay yine normal tedavi gördük olmayınca ben dedim doktoruma.ben artık tüp bebege gitmek istiyorum dedim.doktor dediki sen daha hiç aşılama denemedin dedi yaşın küçük dedi gitsen bile yapmazlar dedi .dedikki o zaman aşılama yapın doktor hanım...o ay yine gonal-f ve çatlatma ignesi pregny oldum ve ilk aşılamada bir kız çocugu dünyaya getirdim bu arada çocugumuz evliligimizin 3. yılında oldu.ama malesef kızımı 2 yaşındayken zatüreden dolayı 26 nisan 2009da topraga verdik.:gitme:senağlama.ve kızımın vefatının üzerinden 2 ay geçtikten sonra yine tedaviye başladık ve aşılama olduk tutmadı ve sonra yine aşılama denedik hamileydim ama kanamam durmadıgı için düşük yaptım. şimdi diyorum son bir kez daha aşılama deneyim olur inşallah olmazsa tüp bebege gidelim diyorum .ama arkadaşım içime bir sogukluk girdi bi an tedaviye başlayasım gelmiyor .kendimi hayattan sogumuş hissediyorum.bu ay cyclo-prognova içiyorum ve bugün bitti. bu hapı bilirsiniz koruyucu özelligi yok .üzerinde dogum kontrol hapı olrak kullanılmaz yazıyor.bu hapı içip bittigi zaman 4. günü adet oluyorum.en azındanda ümidim var çünkü bir dogum yaptım ve birde düşügüm oldu ayrıca düşügüm 17 ekimde yani2 ay önce oldu.şimdi adetimin 2. günü yaptırdıgım tahlil sonucunu size yazayım:t3-3.43 t4-16.81 tsh-0.912 fsh-5.09 prolaktin-6.21 estradiol-5.00 progesteron-0.269 Lh-0.48 ama bana pko teşhisi konmadı .tedavi oldugum sürece kilo ve tüy sorunum hiç olmadı.kilo sorunum da yok boyum-1.65 kilo-50 hemşire hanım acaba adet oldukça bu cyclo-prognova hapı devamlı içsem acaba zararı olurmu.şimdiden teşekkürler
Allahü teala razı olsun..Bahsettiğiniz durumları yani adenemun görme sinirlerine bası yapabileceği,gebe kalmak için içtiğim ilaçların bu adenomu daha da büyütebileceği,dahası hamile kalma durumunda adenomun büyüme hızının artacağını ben de araştırdım.Fakat birkaç doktora gitmeme rağmen önemsemediler "2 sene sonra tekrar MR çektir bakarız" dediler sadece..Çok ünlü bir beyin cerrahı da böyle söyledi..Benim asıl merak ettiğim ben 5 yıl önce de Hipofiz MR'ı çektirmiştim o zaman her hangi bir sorun çıkmamıştı yani o zaman adenom yoktu fakat o yıllarda da prolaktinim yüksekti yani 5 yıl önce de sürekli Dostinex içmek zorunda idim...O halde bu adenomun hiperprolaktinemi sorunumla alakası olmama durumu söz konusu olabilir mi? (ben doktora gittiğimde direkt hiperprolaktinemim var diye gittiğimden adenomun ondan kaynaklandığını düşündürmüş oldum halbuki 5 yıl önce adenom yokken de prolaktinim her ay ölçtürdüğümde hep yüksek çıkıyodu ve Dostinex içmekteydim.Biraz karışık oldu ama umarım anlatabildim)
Bir diğer sorum da hamile kalsam Dostinex içemeyeceğim o zaman da prolaktinim muhtemelen yükselecek...Bu durum gene düşük tehlikesi mi oluşturacak?yani hastalığımdan dolayı hamileliği sonuna kadar sürdürme şansım var mı yok mu?
Çok çok teşekkür ederim.Dua ile...
selam ben 3 yıllık evliyim şimdiye kadar bebeğim olmadı
rahim filmimden sonra tplerimin kapalı olduğunu gördük laporoskopi oldum sadece sızıntı şeklinde açıldığını söyledi dr um hamile kalmam ne kadar kolaylaştı tüp bebek haricinde başka altarnetifim yokmu onu sormak istedim size şimdiden teşekkürler
merhaba arkadaşım ben 5 aylık evliyim 2 aydır bebek deniyodur ama olmadı,çok korkuyorum acaba acelemi ediyorum yoksa bi sorun mu var allahım deli olucam
slm kızlar bende 2,5 senedir evliyim eşimin bütün değerleri normal olmasına rağmen 2008 ekimde eşim varikosel ameliyatı oldu aradan 1 sene geçti hala bekliyoruz bende sorun yok bir sürü tedavi uyguladık hayırlısı yakında tüp bebek deneyeceğiz.acaba ameliyattan sonra düzelma süresi ne kadardır.eşimin değerleri sürekli artıyor ama bebişim bir türlü gelmiyor.doktorlar sizin olur diyor ama bir sürü tedavi uyguladık gene yok bu sebebsiz infertile neyse teşhisi onu koydular ben
m nasıl bebeğim olacak.son sonuçlar böyleydi
sexsüel diyet:4
miktar:4.4
renkpak
likefaksiyon:20
viskozite:normal
ph:7.3
aglütinasyon :yok
sperm sayısı:44 milyon
sayım total:193.6 milyon
hareketlilik oranı
ileri hızlı hareket:%25
ileri hareket:%30
yerinde hareket:%10
hareketsiz:%35
morfoloji
normal 70
baş anamolisi 10
boyun anamolisi 10
kuyruk anamolisi 10
mikroskabi h.s.da 8-10 lökosit görüldü
yorum hipokinezi
bide bu yorumdaki hipokineziyi anlamadık eşim dr.sormuş önemli değil demiş.
baby nurse valla sana 38 sayfaya derdimizi yazdık ama cevap için kaç gün bekleyecez.sayfayı açmışın ama günlük girmiyorsun
merhaba ben 1 yıllık evliyim ve 6.ayımda yumurtalık filmim çekildi ultrasona felan girdim herşey yolundaymış fakat halen hamile kalmadım ve bu gunlerde doktora gidicem fakat benim sormak istedigim şimdi gidersem rahim filmi felan hemen istermi yoksa hamile kalmamı saglayacak ilaclar mı verir bu konuda fikrinizi almak istiyorum duydugum kadarıyla tahliller biraz pahalıymış ssk yok ozele gidicem cvb verirseniz cok sevinirim
bence önce hsg falan çekilmeden normal tetkiklerini yaptır sonra ileri tetkiklere geçersin biraz erken bence...
erkeklik hormonlarına da baktır,fsh ,lh,prolaktin,e2,tsh.ca-125,diabet varmı yok mu die baktır,kan pıhtılaşmasına baktır,progesteron,yumurtlama zamanını ultrasonla kontrol ettir,yumurtan çatlıyomu die,kesinlikle smear yaptır ki mantar veya kanser varmı anlaşılıyor.adetlerin çok ağrılıysa,ilişki esnasında ağrın varsa endometrıozis den şüphelenilir,bunları da vurgula.şimdilik aklıma gelenler bunlar.3 aşılama fiyatına tüp bebek yaptırabilirsin unutma.hem sağlıkçıyım hem de bu süreci yaşayan birinin tavsiyeleri.şifalar dilerim
adımın üzerine git tıkla görürsün seçenekleri...sağlıcakla kal...selamnur... çok teşekkur ederim yanlız ben buraya uye olalı cok yeni ozelden nasıl yazılıyor bilmiyorum ama cok teşekkürler
teşekkürler canım yanıt verdigin için ama bana hiç tiroitin yüksek veya tiroit problemin var demedi doktor.ama gittigimde doktora danışayım.sadece tedavi görürken merional adlı yumurtalık uyarıcı igne yaptırmıştım ve tedavi süresincede sadece e2 hormonunu kontrol ediyor .süt hormonum yüksekti ilk çocugumda emzirmeyi bırkmıştım ama gögsümde sütüm vardı sıktıgım zaman çıkıyordu tahlil yapılmıştı prolaktinden yüksek çıkınca 2 ay hap tedavisi gördüm ve normale dönmüştü ama tiroit diyince aklım karıştı bi doktora danışayım canım gelişmelerden haberdar ederim canım herşey için teşekkürlerneşecim merhaba
öncelikle minik meleğini kaybetmene çok üzüldüm allah sana onu cennette şefaatçi etmiş
sabırlar dilerim arkadaşım
biliyorsundur ki yumurtlama adetin 21.günü belli olur progesteron 21.gün pig yapar yani en yüksek seviyeye ulaşır sonra düşüşe geçer o zaman yumurtlamana baktırmanı öneririm
ama öncelikle troid hormonların bana yüksek geldi serbest t3 t4 mü bilmiyorum ama serbestse yüksek bence bir endokrinle görüş....
eğer ki troid problemin varsa kendiliğinden bebeğin olmayabilir destek alman gerekebilir
stres altında olduğun için psikolojik olarak yumurtlamanı baskılarsın bence tekrar aşılama yaptır bu süreci uzatma canım...tekrar görüşürüz 1yada2 aşılama sonrası zaten olmazsa zaten tüp bebeğe geçiyorlar
adımın üzerine git tıkla görürsün seçenekleri...sağlıcakla kal...
kimseni bilgisi yok muakannehir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?