- Konu Sahibi baby nurse
-
merhaba regl olamama derken hiç mi olamıyorsunuz?yoksa düzensizlik mi var?
bahsettiğin zannediyorum polikistik over sendromu(pcos)dediğiniz gibi iyi bir tedavi olunmadığı sürece gebe kalmanızı engeller ayrıca gebelik planlamasanız bile kendi haline bırakılacak bir hastalık değildir çünkü bir nevi metabolizma hastalığıdır tam bir detay yazmamışsınız ama kilo vermenizi önemle tavsiye ederim bu hastalıkta kilo vermek bile tedavi edici olabiliyor yumurtlamayı başlatabiliyor
bu konuda uzmanlık almış bir doçent yada profesöre gitmenizi öneririm
hormonlarınızın ve ultrason bulgularınızın değerlendirilip etkili bir tedavi uygulanırsa kesinlikle çözüm bulabileceğinize inanıyorum.....
inşallah iyi bir doktor bulabilirsiniz
görüşmek üzere....
merhabalar benim de size sorum olcak ben 31 yaşındayım 1.5 senelik evliyim gebe kalamadım ilaç tedavisine yeni başladım dr um kolmen verdi adetin 4.günü içmeye başla 5 gün iç altıncı gün gel ultrasonla bakalım yumurtlama olmuşmu die dedi gittim ogün adetin adetin 9. günü oluyo yani o gün ultrasonda sadece 1 yumurta gördü doktorum oda olgunlaşmamış capı 17 mm dedi.sonrada belki bugün yumurtlama günün değil ondan yumurtlama olmamıştır 5 gün sonra yani adetin 13.günü gel bide ozama bakalım ultrasondan olmassa seni tüp bebek merkezine gönderirim dedi.2 gün sonra gitcem dr a.hocam 1 yumurta ne demek yumurta kalmazsa menapoza girilmezmi zaten ben menapozamı giriyom adetlerimde düzenli ama korkuyon ne demek oluyo bu.tüp bebek yönetemiyle hamile kalma ihtimalim varmı?bu arada önceki tahlil sonuçlarımı yazayım size adetin ikinci günü hormon tahlilim fsh 10,52 lh 5.63 estradiol <10.adetin 21. günüde progestona bakılmıştı oada 12.3 çıktı.cevaplarsanız sevinirim.tşk.bu arada bundan 3 ay önce 6 yumurtam çıkmıştı şimdi 1 tane. çok korkuyorum ya erken menapoza girersem.[/QUOTE
canım fsh 10.dan yüksek olunca genelde tüp bebeğe gönderiyolar ama fsh yüksek olupta kendiliğinden çok hamile kalanlarda var. ve fsh.ı düşürmek için hayıt tohumu kullanabilirsin.bitkisel kürlerde işe yarıyor en azından ben inanıyorum. onun dışında adetinin 3.günü bakıldığında e2 değerinin 50.nin altında olması gerekiyor. senin onda bir problemin yok anladığım kadarıyla.yumurta sayının az olması fsh hormonuna bağlı ama tek yumurta ile bile hamile kalanlar çok var. bu arada yumurtlaman değişir o yüzden tüp bebek yaptıracağın zamanda düzenli bir yumurtlama zamanına gelmesi çok önemli.aynı zamanda fsh hormonunun da düşük olduğu bir ana denk gelirse başarı şansı daha çok artar.
merhaba canm e2 adet.in 3. günü testinde 50.nin altında olması gerekiyor.fsh değerinde normal fakat diğerleri hakkında bilgim yok
tühhhh((((
canım sana şöyle söyleyeyim e2 50.nin üzerindeyse fsh ise 9.un altındaysa onuda beğenmiyorlar. fsh 5 civarı e2.ninde 50 .nin altında olması gerekiyormuş.
eğer fsh normal değerlerde ve e2 yüksek ise yine yumurtlama probleminden bahsediyolar. senden hiç amh istedilermi???
tühhhh((((
canım sana şöyle söyleyeyim e2 50.nin üzerindeyse fsh ise 9.un altındaysa onuda beğenmiyorlar. fsh 5 civarı e2.ninde 50 .nin altında olması gerekiyormuş.
eğer fsh normal değerlerde ve e2 yüksek ise yine yumurtlama probleminden bahsediyolar. senden hiç amh istedilermi???
Yok istemediler, amh ne oluyor ki?
Yok istemediler, amh ne oluyor ki?
E2 yi dusurmenin imkani var mi acaba
E2 yi dusurmenin imkani var mi acaba
canım amh fsh.ın daha garanti olan testi gözü ile bakıyolar.fakat yaşın 30.un altında ise ve düzenli adet görüyorsan çokta önemli değilmiş doktorum öyle söylüyor. çünkü fsh çok yüksek amh ise 1.in altında olupta hamile kalan çok kişi var. e2 nasıl düşürülür inanki bende bilmiyorum.bende de aynı problem var fsh 5,75 e2 ise 70.
çaresini bilen varsa süper olur
canım amh fsh.ın daha garanti olan testi gözü ile bakıyolar.fakat yaşın 30.un altında ise ve düzenli adet görüyorsan çokta önemli değilmiş doktorum öyle söylüyor. çünkü fsh çok yüksek amh ise 1.in altında olupta hamile kalan çok kişi var. e2 nasıl düşürülür inanki bende bilmiyorum.bende de aynı problem var fsh 5,75 e2 ise 70.
çaresini bilen varsa süper olur
verdiğin bilgiler için sağolasın kuzu 2010. benim hem fsh 5 in üstünde hem de e2 uçmuş durumda. söylediklerine uyan bir tek yaşım var ama o da sınırda sayılır:29. bir şey daha sorayım, sana herhangi bir tedavi uyguladılar mi yoksa gerek yok mu dediler. çünkü senin bir tek e2 yüksek galiba değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?