İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

merhaba
bende hamile kalamıyorum sebebi yok deniyor nasıl atlatabiliriz bu infertiliteyi siz neler yapıyorsunuz yaşımda geçiyor

mrb canım benımde adetımın 3 gun yaptırdıgım hormon tahlıllerı sonuclarım ESTRADIOL..69 FSH,7.90 LH;6.55 NASIL SENCE HAMILE KALABILIRMIYIM CANIM

ben 18 yaşındayım ve 2 senedir fsh yüksekliği için hap kullanıyorum.fsh'ım 70 civarlarında.herhangi bir şekilde kendi yumurtamla hamile kalamayacak mıyım???

maalesef gebeliğim düşükle son buldu. ilk gebeliğimdi. kist vardı gebelikte kistin büyüdünü düşünüorum. et parçası düştü 8-10 cm kese sonra düştü dokto r vajinadan aldı. ggebelikte kist az da olsa böle bişie sebep olabilir mi die düşündüm. inşallh 2. gebeliğim güzel ngeçer..

merhaba,

Bende Şubat ayında tüp bebek denemesi yaptım. Ama yumurtalarımdan 2 tane alındı döllenme olmadı.
Bu arada prolaktinim yüksek olduğu için doktor bana PARLODEL verdi. Bu zamana kadar da içmeye devam ettim. Ama şimdi bıraktım. Doktora da gitmek istemiyorum ama bu ilaca devam etsem mi acaba.
Yan etkisi olurmu

ben aranıza yeni katıldım ama yazıları devamlı takip ediyorum.ben de 5 yıllık evliyim birçok tahlil yaptırdım rahim filmi dahil ardından yumurtlama takibi ve aşılama oldum yine de gebe kalamadım doktorlar olmamasına imkan yok diyorlar ama takdiri ilahi tüpbebeklik bi durum yok ne yapabiliriz

inşallah atlatıcaz bu durum baya sabır isteyen bir durum hep bi umut beklemek doktora git bekle tahlil yaptır bekle zor ama iyi düşün öyle yaşa denirya olumsuz düşünmemek lazım eşler birbirine destek olmalı başka şeylere yönelmeli ben öyle yapıyorum üzülmekle ancak kendimize zarar veriyoruz verende mevla alanda mevla

arkadaşlar infertilite hakkında bilmek istedikleriniz konusunda mesleki bilgilerime dayanarak sorularınıza elimden geldiğince cevap verebilirim........

ben yazımı gönderdim cevabınızı bekliycem nasıl bir yol izlemem gerek bundan sonrası için.bilgilendirirsen sevinirim.doktor tavsiyesine de açığım...

merhaba bilgilerinizi bizimle paylaştıgınız için teşekkürler. bir sorun olacak gerçi onkolojik bi durum ama bilginiz vardır belki.yaklasık 2 sende önce hpv 16 ve 18 + çıktı siğiller vardı yaktırdım birdaha cok şükür çıkmadı 5 ay önce tekrar smear testi yaptırdım bu sefer negatif cıktı yani normal. böyle bi durum olabilirmi? ve bu virüsü taşımak bebk oluşumu için engel teşkil edermi? bildiğim siğiller oldugunda normal doğum yapılamıyor.bir buçuk senedir evliyim ve bebk sahibi olamadık ama düzenli bir ilişkimiz yok.bide kist tedavisi gördüm homojen mi adı öyle bişidi 1 hafta hastanede yattım ameliyat edilmedi kendiliğinden küçülür dedi ama cıkabilir bu engelmi bebek olusumuna? ben nasıl tespit edicem kist varmı yokmu o araya denk getircem?

Selamlar,
Kendimi kısaca anlatayım 1983 doğumlu 2 yıllık evliyim 1 yılı aşkın zamandır korunmasız ilişkiye girmeme rağmen bebeğim olmadı Pko teşhisi konuldu glokopage isimli ilaç kullandım bir süre sonra doktor beklememi söyledi bekledim gene bebiş gelmedi adetim gecikmişti yumurtam varmış meğer 19mm ve 22mm çatlatma iğnesi vuruldum ama tutmadı şimdi başka bir dr.a gidiyorum geçen ay prolaktinim 37 çıktı dostinex kullandım yumurtalarım klomen kullandığım için 11 mm oldular dr. normal adet görmediğim için olduğunu söyledi, bu ay tam vaktinde adet oldum 3. günden itibaren 5 gün klomen kullandım Prl şimdi 9' a düştü. Bugün 12. günüm kasıklarımda baskı ve ufak ufak sancılar hissediyorum. 2 gündür çalışma yapıyoruz Sence bu ağrıların sebebi ne? Ve çalışmalarda nasıl hareket etmeliyim artık bebeğimin gelmesini istiyorum yardımcı olur musun lütfen :Saruboceq:

aşılamada karından iğnemi yapıyorlar ya da çatlatma iğnesi göbekten mi ben anlamadım dr öyle bişey dedi bana önce kolay yöntemi uygulayalım bu olmazsa göbekten iğneyle yaparız dedi tırstım bu ne demek bilen var mı?

ben 18 yaşındayım.size sorunumu anlatayım.14 yaşında ilk adetimi oldum.2-3 defa düzenli oldu daha sonra araları açıldı ve 6 ay olmayınca doktora gittim.yapılan testler sonucunda fsh değerim yüksek çıktı.ilk testte 76 ydı fsh.sonra desolett kullandım ve bu değer düşmeye başladı.ilaç kıllanma yapınca diane 35 e başladım ve 2009 ağustos ayında fsh değerim 29a düşmüştü.sonra ilacı düzenli kullanırken ilaç daha bitmeden adet oldum ve ilacı bıraktım.gittiğim doktor ilaca 3 ay ara verdi ve ilaçsız adet olamadım.fsh değerim de 136 çıktı.erken menapoz dendi.şu an diane 35 kullanıyorum ve birkaç ay içinde hormon testi yaptırıcam.hormon analizlerime baktığımda stresimin olmadığı dönemlerde düştüğünü gördüm.babam akciğer kanseriydi ve ben o dönemde böyle oldum.sizce bir etkisi var mı?tüp bebek yöntemiyle hamile kalma şansım var mı? bütün doktorlar olmaz diyor ama benim azcık da olsa umudum var.lütfen yardım edin bana... ((

slm ben 39 yaşındatım hic bir sorunumuz yok eşimle ama olmuyo yaklaşık 5senedir olmuyo bir aşılama bir tüp bebek yaptırdık sonuç sıfır biz iyi bir doktor ve merkaze denk gelmedik izmirde iyi merkez yada iyi bi doktor tavsiye debilirmisiniz fiyatı uygun olsun lütfen durumumuz yok ama borc bulup gene düşünüyoz cünkü yaş cok ilerledi oyüzden acele ediyoz saygılar

ben 1 senelik evliyim.önceleri korunuyor çocuk istemyorduk.sonra istemeye başladık.korunmasız 6 ayımız geçtiğinde çikolata kistim çıktı.sağ overde 2,5 cm.bunun için yasmin+glifor kullanıyorum ve prolaktinimde 32 çıktı dostinex kullanıyorum.bazıları bu kist için ameliyat şart diyor.sizce normal yoldan hamile kalabilir miyim?

merhaba bende bırsey sormak ıstıyorum ben devamlı ılacla adet gorenbırıyım ılacı bırakınca olmuyorum bır bucuk yıllık evlıyım yasım 28 aralık 16 da asılama yaptırdık doktorun pek umudum yoktu cunku benım yumurtam asırı kucuktu 13 adet puregon la 14 mm oldular doktor buna bıle sevındı tabı bende bu sure ıcınde folık asıt ve estrofem kullandım estrofemgunde ıkı folık 3 asılama yapılınca estrofemı bıraktım puegestan a basladım sımı bugun benım asılama yapılalı 16.gun ben normalde ılacsız adet goremıyorum yarın normalde adet gunum ama bı belırtı yok su an ara ara bel agrısı bosluk agrısı oluyo bıde ılacsız olmadıgım ıcın ümıde kapılmak ıstemıyorum doktorumada sormustum bunu estrofem de adet gordurur dedı oylemı sızce olsaydı ne zaman olurdu

merhabalar;kesinlikle bidaha çektirme o acıyı bidaha yaşama,zaten herşeyde görünmüyor o filmde..sıvı dağılmayınca ya yapışıklık var diyolar ya da tüpler kapalı,başka bişey görünmüyor.ben geçen hafta çektirdim tüplerin ikiside kapalı dedi çektiğim acıya mı yanayım,sonuca mı ,yıkıldım hastane başıma geçti ağlamaktan öldüm..sonra doçente gösterdim sonucu laparoskopi dedi yani ameliyatı duyunca bidaha yıkıldım,cesaretim yoktu,baktım aklımdan çıkmıyor 4 gün sonra oldum ve tüplerin kapalı olduğu için açılmaz bu işlem sadece tüp bebek yapabilmen için bir teşhis dedi..yani tek alternatifim var o da tüp bebek tabi rahim yapısı uygunsa o da..ameliyattan sonra narkozdan daha yeni uyanırken doktor elimden tuttu,normal yolla hamile kalabilirsin deyince,sadece ağladım sevinçten..açılmaz dediği tüpler açılmış..birde sonrdan öğrendim benim rahimde perde varmış onu almışlar histeroskopide yapmışlar,onu yapmasalar devamlı düşük olacaktı..durumlar böyle o ameliyatla herşeyin ortaya dökülüyor hiç zaman kaybetme..

varikösel ısırlık mı demek ameliyattan sonra yada önce çocuk sahibi olunabiliyormu nişanlım varikösel hastası yeni öğrendik aklımız çok karışık yardımcı olursanız sevinirim

merhaba doktor kist olduğunu söyledi ve diane verdi bir kutu kullandım bu ilacın yerine matmorfin kullansam ne olur? ve bu ilaçları kullandıgım süre içerisinde ebe kalma ihtimalim hiç yok mu?ikisinden hangisi daha iyi gelebilir bana?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…