- Konu Sahibi baby nurse
-
arkadaşlar infertilite hakkında bilmek istedikleriniz konusunda mesleki bilgilerime dayanarak sorularınıza elimden geldiğince cevap verebilirim........
arkadaşlar infertilite hakkında bilmek istedikleriniz konusunda mesleki bilgilerime dayanarak sorularınıza elimden geldiğince cevap verebilirim........
merhabalar;kesinlikle bidaha çektirme o acıyı bidaha yaşama,zaten herşeyde görünmüyor o filmde..sıvı dağılmayınca ya yapışıklık var diyolar ya da tüpler kapalı,başka bişey görünmüyor.ben geçen hafta çektirdim tüplerin ikiside kapalı dedi çektiğim acıya mı yanayım,sonuca mı ,yıkıldım hastane başıma geçti ağlamaktan öldüm..sonra doçente gösterdim sonucu laparoskopi dedi yani ameliyatı duyunca bidaha yıkıldım,cesaretim yoktu,baktım aklımdan çıkmıyor 4 gün sonra oldum ve tüplerin kapalı olduğu için açılmaz bu işlem sadece tüp bebek yapabilmen için bir teşhis dedi..yani tek alternatifim var o da tüp bebek tabi rahim yapısı uygunsa o da..ameliyattan sonra narkozdan daha yeni uyanırken doktor elimden tuttu,normal yolla hamile kalabilirsin deyince,sadece ağladım sevinçten..açılmaz dediği tüpler açılmış..birde sonrdan öğrendim benim rahimde perde varmış onu almışlar histeroskopide yapmışlar,onu yapmasalar devamlı düşük olacaktı..durumlar böyle o ameliyatla herşeyin ortaya dökülüyor hiç zaman kaybetme..merhabalar bende 2.5 yıllık evliyim..yaklaşık 1.5 yıldır korunmamamıza rağmen gebe kalamıyorum..gecen hafta yaptırdığım hsg filmimden kanallarımda tıkanıklık olduğu ortaya çıktı.dr um istersem tekrardan anestezili hsg çektirebileceğimi,vücudun ağrı sebebi ile spazm yapmış olabilceğinden bahsetti..yada laporoskopi ameliyatı olmamı önerdi..benim öğrenmek istediğim tüplerimin açık olma olasılığı yüksekmidir?yani bi hsg daha çektirmem gerçekten gereklimidir?birde araştırdığım kadarıyla hsg ile tıkanıklığın açılabilmi olasılığı varmış,doğrumudur? şimdiden teşekkür ederim desteğiniz için..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?