Size bir konuda katılıyorum. Burada konu "eşim ailesine her ay yardım ediyor" diye konu açılsaydı vay o adamın haline. Darma duman olurdu buralar.
Katılmadığım konu ise, durumlar iyiyse ailelerin durumu da kötüyse her iki tarafa da yardım edilmeli. Biz böyle gördük ve böyle uyguladık. Öyle para hesabı da yapılmazdı zaten bizde. Hala da yapmayız. Anne babalar vefat etti ama çocuklar hala aynı durumdayız.
Ama maalesef ki burada erkek ailesi için veryansın edilir iş kadın ailesine gelince "ne münasebet, aklını alırım, canına okurum, o kim ki karışıyor, vs. vs." sözler havada uçuşur.
Konu sahibi arkadaşım haklısınız, ama parayı ben kazanıyorum kendi kazancımdan veriyorum modunda olmayın, iki gün sonra da eşiniz de kendi maaşıyla anlamsız harcamalar yapıp parayı ben kazanıyorum diyebilir. Kazanılan para evinizin parasıdır ve sen-ben ayrımı yoktur. Aileniz zor durumdaysa yardım etmek insanlık görevidir. Eşinizle bunu konuşun, işi inada bindirmeden anlatın. Haaa baktınız adam laftan anlamıyor siz ya bu evliliği devam ettirmek için yardımı keseceksiniz yada adamı boşayacaksınız. Başka yol gözükmüyor.