Insan dogmamis bebegini neden sevmez ki?

Dert bende derman sende

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2018
2.203
5.080
158
8 yaşında kızım var bu arada.36 haftalık hamileyim. Oğlum olacak allah'ın izniyle.
Eşim az önce yegenine dedi ki kızım için Dünya da insan bundan daha çok kimseyi sevebilir mı. Bundan daha tatlısı var mı. Şuna bak dünya bir yana kızım bir yana vs.
O da dedi dur bi öteki de gelsin sen ondan sonra gör.
Esimin söylediği cümle aynen su; ben onun için ilk günden beri hiç birşey hissetmiyorum. Doğduğunda da sevebilecegimi hiç sanmıyorum.
O kadar agrima gitti ki anlatamam. Tamam babalık annelik gibi değil ama insan bu sözü söyler mi. O kadar üzüldüm ki sanki yavrum bu sözü duydu ve çok üzüldü gibi geliyor. Biliyorum böyle birşey imkansız ama anne yüreği işte içim paramparca oldu.
Bu arada bu gebelik sürprizdi. Ama onun öncesi o istiyordu ben istemiyordum.
Şimdi niye böyle dedi ki?
Ayrıca hamileligimden beri ben hissediyordum heyecanlı olmadığını ama buyutmuyordum. Bugün çok ama çok zoruma gitti.

Desin o.Ben de ilk çocuğum için onun üstüne çocuk sevemem diyordum ama ikinci oldu dünya durdu...
Ben ikisini de çok seviyorum. Allah biliyor biri sağ gozumse diğeri sol gözüm.
Ama bu adam niye böyle dedi. Insan evlatlarini ayirteder mi. Aklım almıyor gerçekten.

Tabi evlat ayrımı olmazda babalar kızlarına aşık eşimden biliyorum ... ama bence oğlunu kucağına alınca duyguları değişirya erkekler bizim gibi değil bu konularda
Hangi konuda zaten bizim gibi düşünduler ki.
Sanki kızıyla çok ilgili. Her şey sözde lafta.

Bebekler anne karnında herşeyi hissederler, bir daha böyle bişeyi dile getirmez umarım, bununla ilgili çok deney var maalesef, bi de doğduktan sonra sevilmeyen insanlar da var eşiniz sevecektir

Bi arkadasim tekrar hamile kaldiginda eşi aldiralim demiş,kizim cok kucuk ona haksizlik olur demis.
arkadasim aldirmadi tabi.
simdi 2 yasinda.
babasi cok pisman istemedigine.

benim bi kizim var,esim arada der 2. cocuk gelirse korkuyorum kizima daha az sevgi gisterecegim diye.
arada kaliyorum bazen istiyorum bazen istemiyorum der.
ben aldirmiyorum olursa onuda cok seveceginden eminim.
bazi erkekler boyle.
eline alana kadar hissetmiyorlar babalik duygusunu.

hatta cok zor hamile kaldim.
hamilelik boyunca esim pek heyecan yapmadi.
kizim dogdu ilk aylar pek sevemiyordu.
yardim edip ilgileniyordu ama mesela 15 gun ayri kalmistik gelir gekmez bebegine kosar diye dusunurken oturup dinlendi.
bebege bakmayacakmisin dedim iyle gidip bakti.
sordum neden boylesin diye,daha kucuk cok anlamiyorum dedi.
bende hep korkardim boylemi olacak diye.
simdi kizim 18 aylik.
esim resmen aşik kizina.
onu gormeden duramiyor.
sehir disi islerine bile gitmiyor ayri kalmak istemiyor.

Benim eşimde ikinci hamileliğimde ayni şekilde konuşuyordu “ben bu kızımdan başka çocuğu nasıl seveceğim, asla bu kızım kadar sevemem” vs. Bende sizin gibi üzülüyordum şimdi küçük babasının tepesinden inmiyor “iyi ki bu kızım olmuş, 1 tane daha yapalım” diyip duruyor.

eşiniz iki numarayı kucağına alsın, şu anda söylediği sözlerden pişman olacak.

Insallah

Şimdi benim allah bağışlasın bir oğlum var, cok seviyorum şuanda hamile olmadigimdan sanki sevemem gibi geliyor diger arkadaşlarmda başka çocuğum diyordu ama ikinci olunca farkli oldu oda ayni sevildi şuanda bilmiyor evde bir minik var onu deneyimlemedi.

annelok icgudusel ama babalik degil. esimde buyuk oglumu cok sevdigi icin ve hep tek oglu olacagini dusundugu icin kucugu sevemem yada sevsem de buyuge ihanet gibi dusunurdu. ama küçüğü de baya seviyor. oyle iddiali laflara takilmayin. yasanirken oyle olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…