Insan dogmamis bebegini neden sevmez ki?

Uzulmekte cok haklisiniz, ben de esimden boyle bir sey duysam icim acirdi muhtemelen. Onlar bizim gibi hissedip, ince dusunemiyorlar maalesef. Hele bi bebisiniz dunyaya gelsin, o zaman isler degisir, cok da sever.

Hiç üzülme canım, bebek bi doğsun bak nasıl fikri değişiyor. Kadınlar bebek rahme düştüğünde anne olurlar, erkekler ise bebeği kucaklarına aldığında.

ruhen gecmisinden gelen bir sikintisi vardir. kendisi kucuk cocuk olabilir ya da buyuk olup kardesini kiskaniyor olabilir. takmayin.

E canım sorsana neden öyle demiş kii. Duydum böyle böyle dedin neden öyle dedin diye sor
Sorsam da alacagim yanıt belli. Daha önce bir kere daha böyle hissettigini söyledi. Bende o zaman daha karnım çok büyük değil daha doğmadı kucağına alınca fikri değişir diye pek onemsemedim açıkçası. Neden böyle hissettigini onun da aciklayabilecegini sanmıyorum. Çünkü kızımizi çok sevdiginden başka açıklaması yok. Iyi de birini sevince başka birini sevemezsin diye bir kisitlamami var. Bosbos konusup benim canımı sıkıyor iste

Babam kardeşimin olmasını hiç istemiyordu. İşgüzar annem babama sormadan korunmayı bırakınca hamile kaldı. Tam dokuz ay söylendi adam. Bıkmadan usanmadan söylendi. İstemediğini gayet belli etti yani.

Kardeşim doğduğunda babam ilk kez baba oldu. Bize göstermediği ilgiyi, şefkati ona gösterdi. Hiç kıyamazdı kardeşime. Erken yaşta baba olduğu için ve sürekli çalıştığı için bize karşı mesafeliydi. Ama kardeşime her konuda daha fazla babalık yaptı.

Yani diyeceğim o ki doğunca değişir duyguları. Yine de amacını aşan bir cümle olmuş.

Tabii ki de öyle bir kısıtlama yok canım evlat sonuçta. Bence bi doğsun hayırlısıyla fikri tamer değişicek eşinin

derler öyle ya takılmayın bu kadar çok.
benim eşim içinde ilk çocuğumuz başka. hepsini canından çok sever, ayırmaz ama eşit mi sever bilmiyorum.
ilki ile paylaşımı da daha çok.
bir de kızınız da o ortamdaysa ondan da demiştir kıskanmasın vs diye.

Evet belki de onun duyguları bebek dogdugunda değişir ama benim bugün o sözü duyduğumda esime karsi hiseetigim sey değişmez.
Ve böyle şeyler bana çok garip geliyor yani çok sahte. Mesela kızımızın üstüne çok büyük bir yemin edip bugün kızını çok sevdigini söylemesi. Bugün daha dogmamis bebeği sevmedigini söyleyip yarın dogdugunda misal kurban olurum vs demesi. Çok salakca bana göre. Yani benim esimin hareketleri

Densizlik etmiş işte. Lüzumsuz bir çıkış bana göre de. Ama hep böyle ise takılmayın boş yere üzmeyin kendinizi. Ben olsam "senin sevgine ihtiyacı yok oğlumun ben kızıma da oğluma da yeterim" derdim. İyice dışlardım onu ki bi kendine gelsin.

Kızını çok sevdiği için başka kimseyi o kadar sevemeyeceğini düşünüyor. Siz şimdi hamilesiniz, bebeği, anneliği hissediyorsunuz ama erkekler öyle değil. Onlar hissederek değil durumu yaşayarak baba oluyorlar.
İlk çocukta ilk olduğu için, ilk kez baba olma durumuna heyecanlanmıştır. Yine hissettiğinden değil yani.
Şu an babalığı zaten tattığı, o durumu yaşadığı için böyle hissetmesi normal bence. Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.
Bu şekilde ifade etmese iyiymiş ama kendinizi üzmeyin boşuna. Doğduğunda fikri de hisleri de değişecektir.

Keşke deseymisim
şöyle anlatiyim durumumu kizim 3.5 yasindayken oğlum doğdu ki cok cok sürpriz bir bebekti kizim cok hareketli ve zorlu bor çocuk oldugu icin ben istemiyordum ama esim asla diyordu.Doguma kadar istemediğini biliyordum ama birşey demedi oğlum doğduğunda ilk zamanda hissedemedi ama ben bekledim sabirla ki cok zorlu ve surekli hasta bir oğlum vardi neyse 5 aylikken cigerleri cok kotu bir halde acil hastaneye yatinca esim baba oldu hemde ne baba oldu yoluna serildi sonra oğlum 11 aylikken nadir bir hastalik gecirdi el mecbur varı yoğu döktük 2.5 yildir olmayan halimizle 100.000 tl harcama yaptik helali hos olsun kuzuma zamanla alisiyor hatta cok cokkk seviyor dediklerinden utaniyorlar emin ol

Evet aynen de öyle. Çok iyi anlatmissiniz.

Hamilesiniz. Üzmeyin kendinizi boş boş konuşmuş... Bu sözleri unutacak aylar sonra. Onu da çok sevecek. Ben de son yeğenim de, içimden diğerleri gibi sevemem diyordum. Şimdi öpmeye koklamaya doyamıyorum. Babalıkta böyle bence. Annelik gibi değil. Zamanla hissediliyor.

Şimdi görsen aşk yasiyorlar baba oğul esim isten geldiğinde kapidan kosuyor oğlum esimde görsen deliriyorlar birbirilerine tabi kizimizi asla ihmal etmez.Demem o ki evet densizce bir laf etmis ama dogunca oyle olmuyor kendinizi üzüp yıpratmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…