- 20 Aralık 2017
- 9.840
- 32.125
- 548
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
-
Valla aynı benim uyuz eşimde böyle. Göğsünü gere gere heryerde "kızım kadar kimseyi sevemem onun yeri apayrı isterse 5 tane olsun"( kızım 2 yaşında) oğlumuz olcak bide.Ben ikisini de çok seviyorum. Allah biliyor biri sağ gozumse diğeri sol gözüm.
Ama bu adam niye böyle dedi. Insan evlatlarini ayirteder mi. Aklım almıyor gerçekten.
Eşinizin bu dediğini çok takmayın bence.Şu an o kadar ofkeliyim ki. Keşke bebek onun karnında olsaydı. Van attığı tekmeleri ona atsaydı hatta agzini burnunu kirsaydi
Hamileliğin verdiği duygusallikla da birleşince çok incinmissiniz:) ben de olsam incinirdim.ama 2.gebeliklerini sürpriz şekilde yaşayan anne adayları bile bebeklerini kucaklarin alana kadar ilki kadar sevmeyeceklerini sevemeyeceklerini düşünebiliyor.ilkini koruma, ona ihanet etmiş olma kaygısıyla bebek dogsa bile ilk bebeğe aşırı düşkün aşırı ilgili davranilabiliyor.bebegi kucağına aldığında eşiniz için de ayrı bir dünya olacak.kalbinin iki yavruyu sevebilecek kadar büyük olduğuna inanamayacak:) hamile değilim ama sanki şu an 18 aylık oğlundan başka yavru sevemem diyorum.ama aynısını annem babam.yapmis olsa.ailenin 4.ve son çocuğu olarak sevgisizlik ten ölmem lazımdı değil.mi:) onca erkek denemelerine rağmen 4.kizim ve sevgiyle büyüdüm8 yaşında kızım var bu arada.36 haftalık hamileyim. Oğlum olacak allah'ın izniyle.
Eşim az önce yegenine dedi ki kızım için Dünya da insan bundan daha çok kimseyi sevebilir mı. Bundan daha tatlısı var mı. Şuna bak dünya bir yana kızım bir yana vs.
O da dedi dur bi öteki de gelsin sen ondan sonra gör.
Esimin söylediği cümle aynen su; ben onun için ilk günden beri hiç birşey hissetmiyorum. Doğduğunda da sevebilecegimi hiç sanmıyorum.
O kadar agrima gitti ki anlatamam. Tamam babalık annelik gibi değil ama insan bu sözü söyler mi. O kadar üzüldüm ki sanki yavrum bu sözü duydu ve çok üzüldü gibi geliyor. Biliyorum böyle birşey imkansız ama anne yüreği işte içim paramparca oldu.
Bu arada bu gebelik sürprizdi. Ama onun öncesi o istiyordu ben istemiyordum.
Şimdi niye böyle dedi ki?
Ayrıca hamileligimden beri ben hissediyordum heyecanlı olmadığını ama buyutmuyordum. Bugün çok ama çok zoruma gitti.
Gece gece çok güldüm Allah da sizi guldursunİşin sinir bozan tarafı anası da "benim torunumun yerini Kimse tutamaz! Kim bunun gibi olabilir, ben kimsenin değil senin babannininmm!! Senin gibi sevmem kimseyi'diye zırvalayıp duruyor kızıma. Sanki cok lazim sevmesi. Keşke sevmese
Aman üzülmeyin allah aşkına, üzülmeye yer arıyorsunuz siz de. Doğsun maçlara falan gidecekler acayip de sevecek, bu adamlar bazen odun kafalı oluyorBen ikisini de çok seviyorum. Allah biliyor biri sağ gozumse diğeri sol gözüm.
Ama bu adam niye böyle dedi. Insan evlatlarini ayirteder mi. Aklım almıyor gerçekten.
Nasıl yani 4 sene sevmek için çok uzun bir zaman değil.mi yani beklemek için.2. Yi 1. Kadar sevmem icin 4 yil gecmesi gerekti
Acik acik soylemeseymis iyiymis tabii.
Kesinlikle çok haklısınız.Eşiniz saçmalamış. Tamamen evlat sevgisinden yoksun olsa denir ki adamın hamurunda yok. Ama kızınızı çok seviyor belli ki. Babalık da bebek doğduktan sonra gelişen bir duygu, annelik gibi hamilelik haberini duyulduğu anda başlamıyor. Bebeğiniz doğduğunda ona karşı kayıtsız kalacağını sanmıyorum. Ama yerinizde olsam bu abuk sabuk lafları kendine saklaması gerektiğini, ayıp ettiğini söylerim yüzüne.
Hakikaten çok doğru. Ben hiç bu açıdan düşünmemiştim.Ben bebek için takılmadım bebeği kucağınıza inş. Aldığınızda sever. Ama kızınız etkilenmesin hani sevmicektiniz diye. Eşinize yinede söyleyin kızınız yanında demesin. Bilemezsiniz çocuk dünyasında neler oluşur.
8 yaşında kızım var bu arada.36 haftalık hamileyim. Oğlum olacak allah'ın izniyle.
Eşim az önce yegenine dedi ki kızım için Dünya da insan bundan daha çok kimseyi sevebilir mı. Bundan daha tatlısı var mı. Şuna bak dünya bir yana kızım bir yana vs.
Esimin söylediği cümle aynen su; ben onun için ilk günden beri hiç birşey hissetmiyorum. Doğduğunda da sevebilecegimi hiç sanmıyorum.
O kadar agrima gitti ki anlatamam. Tamam babalık annelik gibi değil ama insan bu sözü söyler mi. O kadar üzüldüm ki sanki yavrum bu sözü duydu ve çok üzüldü gibi geliyor. Biliyorum böyle birşey imkansız ama anne yüreği işte içim paramparca oldu.
Ayrıca hamileligimden beri ben hissediyordum heyecanlı olmadığını ama buyutmuyordum. Bugün çok ama çok zoruma gitti.
8 yaşında kızım var bu arada.36 haftalık hamileyim. Oğlum olacak allah'ın izniyle.
Ben de bunu yazacaktım şimdi. Tamamen o sebepten. İlk doğduğu zamanlarda mesafeli durabilir. Zamanla geçecektir.Muhtemelen 2. Cocuk kızınıza haksızlık gibi geliyordur ama doğunca herşey değişir dedikleri hoş değil istemedi mi bu bebeği
Evet belki de onun duyguları bebek dogdugunda değişir ama benim bugün o sözü duyduğumda esime karsi hiseetigim sey değişmez.
Ve böyle şeyler bana çok garip geliyor yani çok sahte. Mesela kızımızın üstüne çok büyük bir yemin edip bugün kızını çok sevdigini söylemesi. Bugün daha dogmamis bebeği sevmedigini söyleyip yarın dogdugunda misal kurban olurum vs demesi. Çok salakca bana göre. Yani benim esimin hareketleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?