- Konu Sahibi gosrilankago
-
şu an aileyi onun üstüne saldığımız için yine triplere girdi. Eşimi aradı baya bir saydırdı. Elalemin çocuğu annesine ev alıyor,sen benden kira istiyorsuna geldi yine olay. Zaten ne yaşarsak yaşayalım olay bizim evde oturmasına ve ondan kira istememize geliyor bir şekilde.Ee olay çıkardı mi kvniz?
Dedikleriniz doğru evet ama bunun bedelini sorumsuz bir ailede ve gelişmekte olan bir ülkede doğdukları için çocuklar mı çekmeli yani bu mudur? Siz sorumsuz ailelerin suçunu çocuklara yüklüyorsunuz bu benim anlayabileceğim bi şey değil.size gore farkı olmayabilir ama ben ne yazık ki bir kedi ile bir insanı üreme kararı verme ve içgüdü açısından aynı kefeye koyamıyorum. İnsan biraz daha düşünerek hareket etmeli çocuk yapma kararı verirken, kedi gibi kızgınlığa girip de çocuk yapmıyor herhalde yapanlar.
Bunun dışında verdiğimiz vergileri düşünürsek devlet zaten insana eğitim, sağlık, barınma olanağı sağlamak zorunda yani bir çocuğun derdine önce ana babası sonra devlet en son 3. kişiler düşmeli.Hayvanlara da devlet yardım etmeli ama bizim oraya gelmemize daha baya bir süre var.
şu an aileyi onun üstüne saldığımız için yine triplere girdi. Eşimi aradı baya bir saydırdı. Elalemin çocuğu annesine ev alıyor,sen benden kira istiyorsuna geldi yine olay. Zaten ne yaşarsak yaşayalım olay bizim evde oturmasına ve ondan kira istememize geliyor bir şekilde.
Aile içinde manisa kulada mermer fabrikasında tanıdık buldu eşim oraya işe girmesi için adama haber verdk gitsin gorussun diye. Ama adam korona bitince ben işime geri donerim diyerek bu teklife pek sıcak bakmadı. Demek ki çok da ihtiyaçları yok.
Türkiyedeki hesabımda belli bir miktar para bıraktım sırf bu hayvan derneklerine düzenli yardım gonderebileyim diye. Aslında özet geçmiştim ama yeniden geçeyim. Evi eşim aldı tamamen kendi birikimiyle, ailem tadilatını yaptırdı dayadı döşedi, sonra bizim yurtdışı işi belli olunca kv dedi ki ben oturcam burda eşyalarınıza yazık olmasın benim evimin kirasını size veririm. Kendisinin 2 tane ayrıca evi var, bir dükkanı var baya kira geliri var yani, kısaca bizim eve çöktü ve kira vermedi 10 ay boyunca . Gönderdiğimiz avukat resmi bir avukat değil, sadece avukat bir arkadaşımız gözünü korkutmak için gitti ve benim ailemin yaptığı masraflarının hepsinin faturalı olduğunu ve kira vermezlerse benim bunları talep edebileceğimi anlattı. O şekilde 10 aylık kiramızı aldık. Şimdi gerisini verecek mi bilmiyoruz evde hala oturmaya devam ediyor çünkü. Kira sozleşmesi filan yok tabii ki, ama oğlu da olsa eve kira vericem diye çokup de vermemezlik yapamaz. Biz de burda kira ödüyoruz sonuçta euro kazanıyoruz ama euro harcıyoruz. Neden birikmesin ki paramız Türkiyede ne hakkı var el koymaya.20 sayfayı okuyamadım da
yurtdışında yaşarken
Türkiye deki hayvan derneklerine yardım edecek kadar maddi durumunuz iyiyken
kv den kapısına avukat gönderip kira isteyebilmek
ha avukat olarak da gitmek, kira sözleşmesi var mı cidden ana oğul arasında yazılı
bunu yapan oğluma da telefon açıp Xler muhtaç maddi destek isteyebilmek
bir de okul için maddi yardım istemiş, kendisi de kıyafet alacakmış
devlet okulunda maddi destek ne kadar gerekir ki yani kıyafet alacağına ona destek olsun
kursa vs mi yazdıracaklarmış, kayıt için para alan okula mı yazdıracaklarmış çocuğu
kesinlikle sizin gibi düşünüyorum, demek ki Allah rıskını veriyor diye durmadan üreyebilirler.Yardım gönül işidir, birisi bana bu şekilde emrivaki yapsa, her ay belirli miktar ödemeye mecbur etse yardım etsem bile hayrını göremezdim sanırım huzurla veremezdim çünkü, hatta bir de adam çocuklarının perişan halde fotoğrafını göndermiş, yok artık.
Daha siz kendi aranızda karar vermeden kv'nin eşinizin numarasını vermesi de çok itici, çocuklara da yardımım dokunsun derseniz kendiniz başka bir aile bulun bence, bu kv'nin aracı olduğu işlere ben bulaşmazdım.
Herkes istediğine, kıymet verdiğine yardım etsin burda da neden gerilim oldu anlayamadım.
Sonuç olarak, belki çok kötü bir insanım ama böyle durumlarda benim içimden geçen şu oluyor, yardıma başladığınızda 5. çocuk da gelebilir.
tek seferlik olsa hadi biz de bu kadar büyütmez yollardık ama 4 çocuğun eğitim masrafları zaten bizim de çok kaldurabileceğimiz bir şey değil maalesefBencillik degil ama benim yardim edecek gücüm varsa para olarak degilde madem kendim eğitim icin gerek dershane gerek kırtasiye malzemelerini bizzat alır yollardım evet kimse size sormadı cocuk yaparken ama o çocukların sucu degil bu yinede karar sizin cocuk sevindirmekte guzel sey
emin olun o kadar muhtaç hayvan var ki sadece kedi kopek de değil. At, eşek, deve bir sürü hayvan var sakat halde bi koseye ölsün diye bırakılan, ve takip ettiğim dernekleri bir gorseniz hergün kamyonla 200 e yakın kopegi beslemeye gidenler var emin olun çok fazla masrafları var hayvan derneklerinin.hayvan mı insan mı kıyaslamasına girmeden hem hayvana hem ihtiyacı olan insana yardım edilebilir gücün yettiği ölçüde. tabi şöyle de bir durum var hayvanlar için ne kadar yarım ediyorsunuz bilemem ama hayvanların karnını doyurmak için normalde büyük meblağlar gerekmiyor (mama yardımı olarak düşünüyorum). ve 4 çocuğun eğitim masrafını yüklenmek de öyle basit bir yük değil. tabi bir kaç seferlik yardımı yapabilirsiniz isterseniz.eğer çok çok zenginseniz kendiniz talep edebilirsiniz çocukları okutmak için. ama 4 tane çocuğun eğitim ve giyim masraflarının sorumluluğunun size yüklenmeye çalışılması da hiç ama hiç normal değil. kayınvalideniz böyle birileri var yardım etmek isterseniz diye haber vereyim diyebilirdi. ama 4 çocuğun eğitiminin sorumluluğu ailededir başkalarına yüklenmeye çalışılmaz yardım,hayır işleri böyle bir şey değil. ki sizin halihazırda yaptığınız hayvan yardımlarıyla karşılaştırılmaya girmek çok cahilce bir davranış.herkes istediğine istediği ölçüde yardım eder. sizin de başkalarına yardım edeceğiniz durumlarda ilk düşüneceğiniz insanlar o aile olabilir.
şu an aileyi onun üstüne saldığımız için yine triplere girdi. Eşimi aradı baya bir saydırdı. Elalemin çocuğu annesine ev alıyor,sen benden kira istiyorsuna geldi yine olay. Zaten ne yaşarsak yaşayalım olay bizim evde oturmasına ve ondan kira istememize geliyor bir şekilde.Sonuç neye bağlandı merak ediyorum. En son kayınvalideye pasladınız yardım işini sanırım. Bir yanıt geldi mi?
Doğru bulmayabilirsiniz ama biz yardım ettikçe ailelerin kafasına yerleşen Allah rızkını veriyor mantığını nasıl onleyeceksiniz. Daha çok üreyecekler bu sefer. Çocukların suçu yok ama bu çocukların geleceği için de endişelenecek kişi ben olmamalıyım.1. Yardım konusunda insan hayvan ayrımı yapılmaz
2. Yardım gönüllülük isidir bu konuda kimse zorlanamaz yapmaz ise kınanamaz
3.Bir STK gönüllüsü olarak çok çocuklu mağdurlara "yaparken bana mi sordunuz" diye bir yaklaşimı dogru bulmuyorum sonuçta ebeveynin sorumsuzluğu Çocuklardan sorulmaz
İyi de ana babanın görevi çocuklarının sorumluluğunu çekmektir.Anne baba çekemiyorsa zaten devlet bakmakla yükümlüdür.Bunun için vergi ödüyoruz.Açıkçası konu sahibin son yazdıklarından sonra baba'da cok umursuyor gibi durmuyor.Cocukların sanşsızlığı böyle bir ailede dünyaya gelmeleri..Konu sahibi elinden geleni yapmiş.İş bulmuş çalışmak isteyen yok,eşi de çalışmiyor muhtemelen.Hasta yatalak olsa durumu olmasa anlarım ama bu cocuk üzerinden sömürü yapmaya giriyor.Anne babanın görevi cocukları düşünmektir.Burdan anladığım hazır para istiyorlar.Oh ne ala.Dedikleriniz doğru evet ama bunun bedelini sorumsuz bir ailede ve gelişmekte olan bir ülkede doğdukları için çocuklar mı çekmeli yani bu mudur? Siz sorumsuz ailelerin suçunu çocuklara yüklüyorsunuz bu benim anlayabileceğim bi şey değil.
Kayınvalideniz tam da kendinden bekleneni yapmış, hemen saydırmaya başlamışşu an aileyi onun üstüne saldığımız için yine triplere girdi. Eşimi aradı baya bir saydırdı. Elalemin çocuğu annesine ev alıyor,sen benden kira istiyorsuna geldi yine olay. Zaten ne yaşarsak yaşayalım olay bizim evde oturmasına ve ondan kira istememize geliyor bir şekilde.
Aile içinde manisa kulada mermer fabrikasında tanıdık buldu eşim oraya işe girmesi için adama haber verdk gitsin gorussun diye. Ama adam korona bitince ben işime geri donerim diyerek bu teklife pek sıcak bakmadı. Demek ki çok da ihtiyaçları yok.
Okullar kapalıyken eğitim için destek istemeleri asıl ilginç olan
kv bile olsa başkasının parası üzerine hesap yapmak terbiyesizliktir! yardım tercihi size aittir.Eşimle yurtdışında yaşıyoruz ve durumumuz fena değil. Benim düzenli olarak türkiyedeki hesabımdan maddi yardım ve mama gonderdiğim bir kaç hayvan sever derneği var.
Bunun dışında önceki konularımda yazmıştım, biz yurtdışına yerleşeceğimiz için kayınvalide bizim eve çöktü, kira da vereceğini soyledi ama birikmiş kiramızı zorla kapısına avukat göndererek tahsil ettik.
Gelelim konuya, eşimin uzaktan akrabası maddi olarak çok zor durumdaymış ve çocukları için kv’den maddi yardım istemiş, kvde de eşime soylemiş ve en azından okul masraflarını bizim üstlenmemizi kendisinin de giyim masraflarını üstleneceğini belirtmiş. Eşim de benim türkiyedeki hesabımdan düzenli para gönderebilir miyiz diye bana sordu. Ben o parayı düzenli yardım yaptığım dernekler için özellikle ayırmıştım ve Türkiye’deki hesapta bırakmıştım. Ayrıca annesi evimize çöküp kira vermiyorken(kendisinin ayrı 2 tane evi var ordan kira almaya devam ediyor) bizden böyle bir talepte bulunması çok da iyi niyetli gelmedi. Çok istiyorsa kendisi yardım edebilir bizden niye böyle birşey istiyor anlamadım.
Ben eşime yardım etmek istemediğimi açıkca söyledim ama konu bir anda insan mı önemli hayvan mı olarak bana yansıdı. Sonuçta akrabaları 4 tane çocuk yaparken nasıl bana sormadılarsa, ben de kimsenin çocuğuna yardım etmek zorunda değilim diye düşünüyorum. Biz aman keyfimiz kaçmasın diye 1 tane bile çocuk istemiyorken , millet 4 tane yapıp yardım istiyor bunu da anlamıyorum.
Sizce bu bencillik mi? Yani hayvanlara ben yardım etmezsem kimse etmez ama eminim 4 tane çocuk için devletin ya da bizden daha yakın olan akrabalarının yapabileceği şeyler vardır.
bu yorumu hangi mantıkla yazdınız? tatsızlık çıksın diye sormuyorum gerçektenBen olsam insanlara yardım ederim. Kimin hayatına bir gram katkım olursa o kadarım, kim benden ilham alır da yarın eline geçecek olanı paylaşırsa o kadar büyüğüm. Çocukların hiçbir günahı yok. Kediler de çoğalırken kimseye sormadı zaten üremek içgüdüseldir, maalesef birçok insan için de böyledir.
bu yorumu hangi mantıkla yazdınız? tatsızlık çıksın diye sormuyorum gerçekten
insanın hayvandan farkı düşünebiliyor olmasıdır insanlar aile planlaması yapabilir, ilişkiye girerken korunabilir, hadi en kötü (sadece böyle bir imkan var diye söylüyorum öneri değil) bakamayacağı çocuğu kürtajla aldırabilir
şimdi siz buna "kediler de ürerken bize sormadı" nasıl diyebiliyorsunuz?
hayvanlarda üreme içgüdüsü vardır, neslini devam ettirmek için çiftleşirler, amaçları seksten zevk almak değildir
insanların da cinsellik içgüdüsü vardır, bir ihtiyaçtır ama üremek temel amaç değildir, zevktir
Vallaha mıbu yorumu hangi mantıkla yazdınız? tatsızlık çıksın diye sormuyorum gerçekten
insanın hayvandan farkı düşünebiliyor olmasıdır insanlar aile planlaması yapabilir, ilişkiye girerken korunabilir, hadi en kötü (sadece böyle bir imkan var diye söylüyorum öneri değil) bakamayacağı çocuğu kürtajla aldırabilir
şimdi siz buna "kediler de ürerken bize sormadı" nasıl diyebiliyorsunuz?
hayvanlarda üreme içgüdüsü vardır, neslini devam ettirmek için çiftleşirler, amaçları seksten zevk almak değildir
insanların da cinsellik içgüdüsü vardır, bir ihtiyaçtır ama üremek temel amaç değildir, zevktir
anne-babası korunmayı düşünememiş diye kimse yardım etmesin demedim, hatta ben o konulara hiç girmedim farkındaysanız.Vallaha mıdünyada her insan bu bilince sahip mi yani... neden bu hepimizin bildiği cümlelerle bana ders vermeye çalıştınız anlayamıyorum. Ben eğitimciyim ve herkes eğitimden nasip alamıyor dünyada birçok insanın hayvandan farkı yok. Birçok insan içgüdülerden ibaret yaşıyor. Ama bu demek değil ki çocuklar hayatta bir şansı hak etmiyor. Anne babası kedilerden farksız hareket etti, korunmayı anlayamadı beceremedi diye bir ellerinden tutan olmamalı mı, kadetine mi terk edilmeli onlar... her çocuk gelecek için bir umuttur bu benim fikrim tabii. Yani rica ediyorum böyle basit basit cümlelerle bana cevap yazmayın, karşılık vermem zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?