insan dururken hayvanlara yardım etmek bencillik mi?

20 sayfayı okuyamadım da

yurtdışında yaşarken

Türkiye deki hayvan derneklerine yardım edecek kadar maddi durumunuz iyiyken

kv den kapısına avukat gönderip kira isteyebilmek

ha avukat olarak da gitmek, kira sözleşmesi var mı cidden ana oğul arasında yazılı

bunu yapan oğluma da telefon açıp Xler muhtaç maddi destek isteyebilmek

bir de okul için maddi yardım istemiş, kendisi de kıyafet alacakmış

devlet okulunda maddi destek ne kadar gerekir ki yani kıyafet alacağına ona destek olsun

kursa vs mi yazdıracaklarmış, kayıt için para alan okula mı yazdıracaklarmış çocuğu

Ee olay çıkardı mi kvniz?
şu an aileyi onun üstüne saldığımız için yine triplere girdi. Eşimi aradı baya bir saydırdı. Elalemin çocuğu annesine ev alıyor,sen benden kira istiyorsuna geldi yine olay. Zaten ne yaşarsak yaşayalım olay bizim evde oturmasına ve ondan kira istememize geliyor bir şekilde.
Aile içinde manisa kulada mermer fabrikasında tanıdık buldu eşim oraya işe girmesi için adama haber verdk gitsin gorussun diye. Ama adam korona bitince ben işime geri donerim diyerek bu teklife pek sıcak bakmadı. Demek ki çok da ihtiyaçları yok.

Dedikleriniz doğru evet ama bunun bedelini sorumsuz bir ailede ve gelişmekte olan bir ülkede doğdukları için çocuklar mı çekmeli yani bu mudur? Siz sorumsuz ailelerin suçunu çocuklara yüklüyorsunuz bu benim anlayabileceğim bi şey değil.

E işte derdi size para harcatmak başka bişey değil. Yerinizde olsam bir şekilde kvyi cikarttirirdim o evden. Hiç tahammülüm yok insanı enayi yerine koyar gibi baştan sözler verip sonra cirkefe yatan insanlara

Türkiyedeki hesabımda belli bir miktar para bıraktım sırf bu hayvan derneklerine düzenli yardım gonderebileyim diye. Aslında özet geçmiştim ama yeniden geçeyim. Evi eşim aldı tamamen kendi birikimiyle, ailem tadilatını yaptırdı dayadı döşedi, sonra bizim yurtdışı işi belli olunca kv dedi ki ben oturcam burda eşyalarınıza yazık olmasın benim evimin kirasını size veririm. Kendisinin 2 tane ayrıca evi var, bir dükkanı var baya kira geliri var yani, kısaca bizim eve çöktü ve kira vermedi 10 ay boyunca . Gönderdiğimiz avukat resmi bir avukat değil, sadece avukat bir arkadaşımız gözünü korkutmak için gitti ve benim ailemin yaptığı masraflarının hepsinin faturalı olduğunu ve kira vermezlerse benim bunları talep edebileceğimi anlattı. O şekilde 10 aylık kiramızı aldık. Şimdi gerisini verecek mi bilmiyoruz evde hala oturmaya devam ediyor çünkü. Kira sozleşmesi filan yok tabii ki, ama oğlu da olsa eve kira vericem diye çokup de vermemezlik yapamaz. Biz de burda kira ödüyoruz sonuçta euro kazanıyoruz ama euro harcıyoruz. Neden birikmesin ki paramız Türkiyede ne hakkı var el koymaya.

Okullar kapalıyken eğitim için destek istemeleri asıl ilginç olan

kesinlikle sizin gibi düşünüyorum, demek ki Allah rıskını veriyor diye durmadan üreyebilirler.

tek seferlik olsa hadi biz de bu kadar büyütmez yollardık ama 4 çocuğun eğitim masrafları zaten bizim de çok kaldurabileceğimiz bir şey değil maalesef

emin olun o kadar muhtaç hayvan var ki sadece kedi kopek de değil. At, eşek, deve bir sürü hayvan var sakat halde bi koseye ölsün diye bırakılan, ve takip ettiğim dernekleri bir gorseniz hergün kamyonla 200 e yakın kopegi beslemeye gidenler var emin olun çok fazla masrafları var hayvan derneklerinin.

İkisi birbirinden çok farklı şeyler biri size hayvana et insana etme de dememeli insanlara yardım et hayvana etme de dememeli. Bakın üniversitede psikiyatri hocamız anlattığı ornegi anlataym size. Bir elmaniz var sizin baktınız mı arkadasnz da var yaninzda. Tek yemek.istemiyor olabilirsinz alıp elmanın tamamını ona vermeyin tek basinizada yemeyin elmayı ikiye bölün yarısını siz yarısını arkadaşınız yesin burda id ego süper ego devreye girer en iyisi. Siz iki tarafa da kendinizi yormadan az az yardım edin elinizde bir miktar para varsa bolun ne olacak

Sonuç neye bağlandı merak ediyorum. En son kayınvalideye pasladınız yardım işini sanırım. Bir yanıt geldi mi?
şu an aileyi onun üstüne saldığımız için yine triplere girdi. Eşimi aradı baya bir saydırdı. Elalemin çocuğu annesine ev alıyor,sen benden kira istiyorsuna geldi yine olay. Zaten ne yaşarsak yaşayalım olay bizim evde oturmasına ve ondan kira istememize geliyor bir şekilde.
Aile içinde manisa kulada mermer fabrikasında tanıdık buldu eşim oraya işe girmesi için adama haber verdk gitsin gorussun diye. Ama adam korona bitince ben işime geri donerim diyerek bu teklife pek sıcak bakmadı. Demek ki çok da ihtiyaçları yok.

Doğru bulmayabilirsiniz ama biz yardım ettikçe ailelerin kafasına yerleşen Allah rızkını veriyor mantığını nasıl onleyeceksiniz. Daha çok üreyecekler bu sefer. Çocukların suçu yok ama bu çocukların geleceği için de endişelenecek kişi ben olmamalıyım.

İyi de ana babanın görevi çocuklarının sorumluluğunu çekmektir.Anne baba çekemiyorsa zaten devlet bakmakla yükümlüdür.Bunun için vergi ödüyoruz.Açıkçası konu sahibin son yazdıklarından sonra baba'da cok umursuyor gibi durmuyor.Cocukların sanşsızlığı böyle bir ailede dünyaya gelmeleri..Konu sahibi elinden geleni yapmiş.İş bulmuş çalışmak isteyen yok,eşi de çalışmiyor muhtemelen.Hasta yatalak olsa durumu olmasa anlarım ama bu cocuk üzerinden sömürü yapmaya giriyor.Anne babanın görevi cocukları düşünmektir.Burdan anladığım hazır para istiyorlar.Oh ne ala.

Kayınvalideniz tam da kendinden bekleneni yapmış, hemen saydırmaya başlamış
Adama iş bulmuşsunuz bundan güzel yardım mı olur ya. Bu adamın bence de ihtiyacı yok. Hepimiz çalışmaya devam ediyoruz virüsün bitmesini beklesek aç kalırız. Adam tembel belli ki. Para gelsin yatayım yiyeyim istiyor. Sinir oluyorum böyle insanlara

Okullar kapalıyken eğitim için destek istemeleri asıl ilginç olan

ben de onu yazdım

yani neyin parasıymış bu

eğitime destek denilen nedir

4 çocuklu dar gelirli bir ailenin çocukları mahalledeki okula gider, biraz kırtasiye bir iki giyim masrafı olur

bir de okullarda güvenlik, temizlik aidat vs topluyorlar galiba, o olur

devlet okuluna çocuğu gidenler yazsın bu mevsimde nedir bu masraf zira ben oturtamadım kayıt parası mı alıyorlar acaba

kv bile olsa başkasının parası üzerine hesap yapmak terbiyesizliktir! yardım tercihi size aittir.
ama yerinizde olsam gerçekten yardıma ihtiyaçları olup olamdığına emin olduktan sonra yardım ederdim. ne bileyim çocuklar benim hassas noktam sanırım.

bu yorumu hangi mantıkla yazdınız? tatsızlık çıksın diye sormuyorum gerçekten
insanın hayvandan farkı düşünebiliyor olmasıdır insanlar aile planlaması yapabilir, ilişkiye girerken korunabilir, hadi en kötü (sadece böyle bir imkan var diye söylüyorum öneri değil) bakamayacağı çocuğu kürtajla aldırabilir

şimdi siz buna "kediler de ürerken bize sormadı" nasıl diyebiliyorsunuz?

hayvanlarda üreme içgüdüsü vardır, neslini devam ettirmek için çiftleşirler, amaçları seksten zevk almak değildir

insanların da cinsellik içgüdüsü vardır, bir ihtiyaçtır ama temel amaç üremek değildir, zevktir

Son düzenleme:

Vallaha mı dünyada her insan bu bilince sahip mi yani... neden bu hepimizin bildiği cümlelerle bana ders vermeye çalıştınız anlayamıyorum. Ben eğitimciyim ve herkes eğitimden nasip alamıyor dünyada birçok insanın hayvandan farkı yok. Birçok insan içgüdülerden ibaret yaşıyor. Ama bu demek değil ki çocuklar hayatta bir şansı hak etmiyor. Anne babası kedilerden farksız hareket etti, korunmayı anlayamadı beceremedi diye bir ellerinden tutan olmamalı mı, kadetine mi terk edilmeli onlar... her çocuk gelecek için bir umuttur bu benim fikrim tabii. Yani rica ediyorum böyle basit basit cümlelerle bana cevap yazmayın, karşılık vermem zaten

akrabanıza yardım yapcaksanız kv aracılığı ile değil doğrudan kendisine siz yapın bence.

anne-babası korunmayı düşünememiş diye kimse yardım etmesin demedim, hatta ben o konulara hiç girmedim farkındaysanız.
ben sizin kedilerin üreme konusunda "kime sordu" gibisinden bir plan çerçeve yapması gerektiği düşüncenize güldüm
zaten düşüncelerimi çok sığ bulduğunuz belli, ama sizin "kedilerin üremesi konusunda bize sormamış olması" düşünceniz çok derin.
demek ki eğitimci olmak, yanında derin düşünebilmeyi getirirmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…