insan dururken hayvanlara yardım etmek bencillik mi?

Valla bravo iyi hafıza

Ya bence su ekonomik darlikta yardim icin butce ayirmak zor bisey baya zaten, o yuzden burda onemli olan "su mu bu mu" degil, yani kime yardim edeceginizi tamamen siz secersiniz, kimse de bir sey diyemez, ama kayinvalidenin butceye karisma isini en azindan ogluyla sinirlandirmasi sart gibi geldi. Insan gelininin kazandigi paraya karisir mi ya. Allah Allah cok garip geldi bana, haksiz miyim?

Gönlünüzden gelmiyorsa yapmayın, ama bi kendinizi de yoklayın yapmadığınızda aklınızda kalacaksa, içten bir huzursuluk hissedecekseniz hislerinize güvenin yani......

Hayvan bacım sen hayvanlara yardım et insan muhtaç olunca gidip Bi yerden buluyor birine dert yanıyor ama hayvanların böyle bir şansı yok benimde bildigim besleme yapan hayvan severler var ormanlık alana bırakılan o kadar can var ki onlar gidip beselemese hepsi ölür gider ve bu yardımlar çok önemli insan seni kandırır ihtiyaç degilken lazım der ama hayvanlar gerçekten muhtaç bu yardıma

Kızılay yöneticilerinin 100 binlerce lira Maaş aldığı bir ortamda hiçbir ama hiçbir kuruma güvenim kalmadı Türkiyede... Yardımların elden ve birebir yapılmasını savunuyorum artık

Para size ait olduğuna göre, paşa gönlünüz nereye uygun görüyorsa oraya yardım edin. Başka yere yardım etmek isteyen de kendisi etsin.

Gözümde banane hayvanlardan diyenle banane elalemin çocuklarından diyenin hiçbir farkı yok. Eğer önemli olan şey insanlıksa bu bir seçim olmamalı zaten. Elinizde geleni yaparsınız insan yavrusu hayvan yavrusu ayırt etmeksizin. İyiliği kategorize etmek korkunç konu da korkunç geldi bana o yüzden.

Değil. bu yargıya varan kişi bencil kelime anlamını bilmiyor. Bencil, kendi çıkarını-yararını düşünen kişidir. Yardım sonucunda bir yarar gözetilmediğine göre bencillik söz konusu değil. (Yardım ettim- valhalaya girmek için. Yardım ettim- Yardım edilenler bana minnet duysun. Yardım ettim- karşıdakileri kullanmaya fırsatım olsun. Yardım ettim- yolsuz işlere girerken vicdanım rahat etsin. Yardım edeyim- Zeus’un bana öfkesi kesilsin. Vs gibi yollara girenler için çıkar sözkonusu)
Hayvanlar aç kalmasın, tedavi görsün, su içebilsinler, ölmesinler diye düşünmenin bencil tarafını ben çözemedim. Aynı şekilde çıkarsız insanlarayardım edenler de öyle. Birisi ötekinden üstün değil, tamamen tercih etmeye bağlı. tekrar söylüyorum paşa gönlünüz ne isterse onu yapabilirsiniz. Başka yere yardım etmeyi doğru bulan da öyle yapabilir. Tercihlere saygılı davranmak zorunda herkes.

Yardım gönül işidir, birisi bana bu şekilde emrivaki yapsa, her ay belirli miktar ödemeye mecbur etse yardım etsem bile hayrını göremezdim sanırım huzurla veremezdim çünkü, hatta bir de adam çocuklarının perişan halde fotoğrafını göndermiş, yok artık.

Daha siz kendi aranızda karar vermeden kv'nin eşinizin numarasını vermesi de çok itici, çocuklara da yardımım dokunsun derseniz kendiniz başka bir aile bulun bence, bu kv'nin aracı olduğu işlere ben bulaşmazdım.

Herkes istediğine, kıymet verdiğine yardım etsin burda da neden gerilim oldu anlayamadım.

Sonuç olarak, belki çok kötü bir insanım ama böyle durumlarda benim içimden geçen şu oluyor, yardıma başladığınızda 5. çocuk da gelebilir.

Hayir bencillik falan degil. Ozellikle sizin durumunuzda, isin icinde sizinki gibi bir kayinvalide varken ben aileye yardim etmezdim saniyorum. Kendisi aldigi kiralardan yardim edebilir.
Kesinlikle hayvanlara yardima devam

Bencillik degil ama benim yardim edecek gücüm varsa para olarak degilde madem kendim eğitim icin gerek dershane gerek kırtasiye malzemelerini bizzat alır yollardım evet kimse size sormadı cocuk yaparken ama o çocukların sucu degil bu yinede karar sizin cocuk sevindirmekte guzel sey

Hayvanlar daha önemli tabiki sizin gbi yardım edenler olmasa ne yer içer o yavrucaklar
İnsanlar her şekilde bulur yolunu
Siz yavrulara yardım etmeye devam edin

Ben olsam köpeklere yardim ederdim zira insana yaptigimiz iyiliklerin zarardan baske birsey getirmedigini cok kez deneyimleyerek ögrendim

hayvan mı insan mı kıyaslamasına girmeden hem hayvana hem ihtiyacı olan insana yardım edilebilir gücün yettiği ölçüde. tabi şöyle de bir durum var hayvanlar için ne kadar yarım ediyorsunuz bilemem ama hayvanların karnını doyurmak için normalde büyük meblağlar gerekmiyor (mama yardımı olarak düşünüyorum). ve 4 çocuğun eğitim masrafını yüklenmek de öyle basit bir yük değil. tabi bir kaç seferlik yardımı yapabilirsiniz isterseniz.eğer çok çok zenginseniz kendiniz talep edebilirsiniz çocukları okutmak için. ama 4 tane çocuğun eğitim ve giyim masraflarının sorumluluğunun size yüklenmeye çalışılması da hiç ama hiç normal değil. kayınvalideniz böyle birileri var yardım etmek isterseniz diye haber vereyim diyebilirdi. ama 4 çocuğun eğitiminin sorumluluğu ailededir başkalarına yüklenmeye çalışılmaz yardım,hayır işleri böyle bir şey değil. ki sizin halihazırda yaptığınız hayvan yardımlarıyla karşılaştırılmaya girmek çok cahilce bir davranış.herkes istediğine istediği ölçüde yardım eder. sizin de başkalarına yardım edeceğiniz durumlarda ilk düşüneceğiniz insanlar o aile olabilir.

Yorumlardan anladığım kadarı ile kayınvalideniz güvenilmez. Ayrıca ailenin tavrı çok itici, ben yardım etmezdim bu koşullarda sanırım.

Ama söylemeden edemeyeceğim, bazı yorumları okurken çok üzüldüm. Dikkatimi çeken bir nokta birçok üyenin yardımı karşılık bekleyerek yapması. İyilik bu mudur?

Ama en çok içimi acıtan insan, hayvan kıyasına girilmesi. Her ikisi de can. Öyle çok insan canlısı olduğumu düşünmeyin, zaten pek güvenmem de. Ama bir çocuğun elinden tutmayı onun ileride bana faydası olacak diye de yapmam.

Eğitimci olduğum için belki de bu hassasiyetim, geleceğin eğitimle, çocuklara dokunarak daha iyi olacağına inananlardanım. Ebeveynler bilinçsiz olabilir, onlara kızabilirim, aç kalsınlar üzülmem. Ama çocukların bir seçenekleri yok. Kaç öğrencimin eğitimleri için günlerce uğraştık, kaç kapı aşındırdık. Özellikle belli kesimdeki aileler kızlarının en ufak bir masrafını bahane edip okuldan almaya çalışıyorlar. Hem de öyle aç da değillerken. Ne diyecektik biz “ne yapalım yaparken bize mi sordular okutmak istemezlerse okutmasınlar” mı? Geleceğe öyle mi umutla bakacaktık. Ne derseniz deyin, insanların yeri geldiğinde nankör olduğunu biliyorum, gerekirse o çocuklar ömür boyu adımı anmasın ama ben elimden geleni yapacağım.

Ayrıca konuda okuduğum birçok yorum gelecek için umutlarımı yaraladı maalesef, ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.

Sonuç neye bağlandı merak ediyorum. En son kayınvalideye pasladınız yardım işini sanırım. Bir yanıt geldi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…