- 12 Temmuz 2006
- 58.410
- 223.148
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi gosrilankago
-
Valla bravo iyi hafızao konuyu hatırlıyorum kardelenli bişeydi üyenin adı hahahaah
ama iyi kandırmıştı, valla iyi kandırmıştı, sağlam kandırmıştı
patikler bebek giysileri falan neler neler yollamaya kalkmıştı millet
bu zamanda ihtiyacı olan insan çok ama onları bulmak zor
dolandırıcıdan dilenciden fırsat gelmiyor
Hayvan bacım sen hayvanlara yardım et insan muhtaç olunca gidip Bi yerden buluyor birine dert yanıyor ama hayvanların böyle bir şansı yok benimde bildigim besleme yapan hayvan severler var ormanlık alana bırakılan o kadar can var ki onlar gidip beselemese hepsi ölür gider ve bu yardımlar çok önemli insan seni kandırır ihtiyaç degilken lazım der ama hayvanlar gerçekten muhtaç bu yardımaEşimle yurtdışında yaşıyoruz ve durumumuz fena değil. Benim düzenli olarak türkiyedeki hesabımdan maddi yardım ve mama gonderdiğim bir kaç hayvan sever derneği var.
Bunun dışında önceki konularımda yazmıştım, biz yurtdışına yerleşeceğimiz için kayınvalide bizim eve çöktü, kira da vereceğini soyledi ama birikmiş kiramızı zorla kapısına avukat göndererek tahsil ettik.
Gelelim konuya, eşimin uzaktan akrabası maddi olarak çok zor durumdaymış ve çocukları için kv’den maddi yardım istemiş, kvde de eşime soylemiş ve en azından okul masraflarını bizim üstlenmemizi kendisinin de giyim masraflarını üstleneceğini belirtmiş. Eşim de benim türkiyedeki hesabımdan düzenli para gönderebilir miyiz diye bana sordu. Ben o parayı düzenli yardım yaptığım dernekler için özellikle ayırmıştım ve Türkiye’deki hesapta bırakmıştım. Ayrıca annesi evimize çöküp kira vermiyorken(kendisinin ayrı 2 tane evi var ordan kira almaya devam ediyor) bizden böyle bir talepte bulunması çok da iyi niyetli gelmedi. Çok istiyorsa kendisi yardım edebilir bizden niye böyle birşey istiyor anlamadım.
Ben eşime yardım etmek istemediğimi açıkca söyledim ama konu bir anda insan mı önemli hayvan mı olarak bana yansıdı. Sonuçta akrabaları 4 tane çocuk yaparken nasıl bana sormadılarsa, ben de kimsenin çocuğuna yardım etmek zorunda değilim diye düşünüyorum. Biz aman keyfimiz kaçmasın diye 1 tane bile çocuk istemiyorken , millet 4 tane yapıp yardım istiyor bunu da anlamıyorum.
Sizce bu bencillik mi? Yani hayvanlara ben yardım etmezsem kimse etmez ama eminim 4 tane çocuk için devletin ya da bizden daha yakın olan akrabalarının yapabileceği şeyler vardır.
Kızılay yöneticilerinin 100 binlerce lira Maaş aldığı bir ortamda hiçbir ama hiçbir kuruma güvenim kalmadı Türkiyede... Yardımların elden ve birebir yapılmasını savunuyorum artıkBu arada Lösev, Otizmli Çocuklu Vakfı, Çocuk Esirgeme Kurumu gibi yerler var. Bu yerler güvenilir. En çok yardım edilmesi gereken yerler bunlardan biridir diye düşünüyorum. Kapı kapı dilenen sahtekarlara elbette ben de yardım etmem, ama gün gelir de okulum bitince çalışmaya başlayınca bu yukarıda saydığım kurumlara canı gönülden bağış sağlarım. Lösemili bir çocuğa veya otizmli bir çocuğa umut olmak herhalde dünyadaki en büyük iyiliklerden biridir.
Para size ait olduğuna göre, paşa gönlünüz nereye uygun görüyorsa oraya yardım edin. Başka yere yardım etmek isteyen de kendisi etsin.Eşimle yurtdışında yaşıyoruz ve durumumuz fena değil. Benim düzenli olarak türkiyedeki hesabımdan maddi yardım ve mama gonderdiğim bir kaç hayvan sever derneği var.
Bunun dışında önceki konularımda yazmıştım, biz yurtdışına yerleşeceğimiz için kayınvalide bizim eve çöktü, kira da vereceğini soyledi ama birikmiş kiramızı zorla kapısına avukat göndererek tahsil ettik.
Gelelim konuya, eşimin uzaktan akrabası maddi olarak çok zor durumdaymış ve çocukları için kv’den maddi yardım istemiş, kvde de eşime soylemiş ve en azından okul masraflarını bizim üstlenmemizi kendisinin de giyim masraflarını üstleneceğini belirtmiş. Eşim de benim türkiyedeki hesabımdan düzenli para gönderebilir miyiz diye bana sordu. Ben o parayı düzenli yardım yaptığım dernekler için özellikle ayırmıştım ve Türkiye’deki hesapta bırakmıştım. Ayrıca annesi evimize çöküp kira vermiyorken(kendisinin ayrı 2 tane evi var ordan kira almaya devam ediyor) bizden böyle bir talepte bulunması çok da iyi niyetli gelmedi. Çok istiyorsa kendisi yardım edebilir bizden niye böyle birşey istiyor anlamadım.
Ben eşime yardım etmek istemediğimi açıkca söyledim ama konu bir anda insan mı önemli hayvan mı olarak bana yansıdı. Sonuçta akrabaları 4 tane çocuk yaparken nasıl bana sormadılarsa, ben de kimsenin çocuğuna yardım etmek zorunda değilim diye düşünüyorum. Biz aman keyfimiz kaçmasın diye 1 tane bile çocuk istemiyorken , millet 4 tane yapıp yardım istiyor bunu da anlamıyorum.
Sizce bu bencillik mi? Yani hayvanlara ben yardım etmezsem kimse etmez ama eminim 4 tane çocuk için devletin ya da bizden daha yakın olan akrabalarının yapabileceği şeyler vardır.
Değil. bu yargıya varan kişi bencil kelime anlamını bilmiyor. Bencil, kendi çıkarını-yararını düşünen kişidir. Yardım sonucunda bir yarar gözetilmediğine göre bencillik söz konusu değil. (Yardım ettim- valhalaya girmek için. Yardım ettim- Yardım edilenler bana minnet duysun. Yardım ettim- karşıdakileri kullanmaya fırsatım olsun. Yardım ettim- yolsuz işlere girerken vicdanım rahat etsin. Yardım edeyim- Zeus’un bana öfkesi kesilsin. Vs gibi yollara girenler için çıkar sözkonusu)Hala aynı şeyi söylüyorum banane milletin çocuğundan, ben bile bu maddi durumumla bir tane bile yapmıyorsam, kendi anası babası bunu düşünmüş olmalı yapmadan önce. Ayrıca hem hayvanlara hem insanlara yardım etmek bir tercih, tıpkı tüm yardımı sadece hayvanlar için kullamanın bir tercih olması gibi.
Ben yaptığım şeyin bencillik olmadığını bir tercih olduğunu düşünüyorum ama çevremden bencil damgası yiyorum ve sorduğum soru da bu zaten. Sizce bu bencillik mi?
Bir analiz beklediğim filan yok yani.
Bencillik degil ama benim yardim edecek gücüm varsa para olarak degilde madem kendim eğitim icin gerek dershane gerek kırtasiye malzemelerini bizzat alır yollardım evet kimse size sormadı cocuk yaparken ama o çocukların sucu degil bu yinede karar sizin cocuk sevindirmekte guzel seyEşimle yurtdışında yaşıyoruz ve durumumuz fena değil. Benim düzenli olarak türkiyedeki hesabımdan maddi yardım ve mama gonderdiğim bir kaç hayvan sever derneği var.
Hayvanlar daha önemli tabiki sizin gbi yardım edenler olmasa ne yer içer o yavrucaklarEşimle yurtdışında yaşıyoruz ve durumumuz fena değil. Benim düzenli olarak türkiyedeki hesabımdan maddi yardım ve mama gonderdiğim bir kaç hayvan sever derneği var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?