insan dururken hayvanlara yardım etmek bencillik mi?

1. Yardım konusunda insan hayvan ayrımı yapılmaz
2. Yardım gönüllülük isidir bu konuda kimse zorlanamaz yapmaz ise kınanamaz
3.Bir STK gönüllüsü olarak çok çocuklu mağdurlara "yaparken bana mi sordunuz" diye bir yaklaşimı dogru bulmuyorum sonuçta ebeveynin sorumsuzluğu Çocuklardan sorulmaz

kv nizin iki tane evi var ama sizin evinizde kalıyor bide para vermiyor, üstüne yardım talebinde bulunuyor
4 tane çocuğun giyimine para göndereceğime sokaktaki aç hayvanların karnını doyururum ben
çok paraya ihtiyaçları varsa devlet böyle çocuklara burs sağlıyor,
size değil oraya müracaat etsinler bir zahmet???

insanlar ağzını açıp yardım isteyebiliyor, o sokak hayvanları sessizce kuytu köşede aç aç ölüyorlar.
ki o bahsettiğiniz ailenin eminim yiyecek ekmekleri vardır, başını sokabildikleri bir evleri de.
bu durumda kim yardıma daha muhtaç?

asla bencillik değil sokak hayvanlarının daha çok ihtiyacı var yemeğe, barınmaya.

Son düzenleme:
Gercekten yardima muhtac oldugunu gormeden insanlara yardim etmrk istemiyorum. Nette engelli bi kadin var millet yardimlar vs etmis bir suru kazanci var ama duygu somurusu hala. Hayvanlara guveniyorum fazlasiyla. Insan olmaz onceligim sahsen. Onlar dilsiz soyleyemez ihtiyacini. Cok sahtekar insanlar var yesil karti olup kolunda dirsegine kadar altin bileziklerle hastaneye gelen luks araclarla gelip tedavi olsun. Ancak bizzat gormem lazim. Mesela onun yerine lösev tarzi kurumlar olabiilr. Hastalik durumlari cok masraf gerektiriyor cunku

Son düzenleme:
hayatımda duydugum en sacma dusuncelerden bırı.Insanın hayvandan TEK FARKI düşünebilmesi.Hayvan'a bahşedilen bu tarz bir düşünce yapısı yok.İnsanlar zevk için seks yaparken hayvanlar sadece üremek için yapıyorlar.Ayrıca hayvanlar insanlar kadar kapsamlı düşünen bir varlık değil.Ben bu cocukları yaptım ama bakabilir. miyim düşünce yeteneği yok.İnsan ile bunu düşünebilir. Düşünmememsi kendi sorunu! Hayvanları neden kısırlaştırıyoruz,?düşünemedikleri için.Bakamayacakları kadar cok bebege sahıp oldukları için.Bu bağlamda sizin düşüncenize göre insanları da mı kısırlaştıralım bakamıyor diye.Çocukların tabiki hiçbir günahı yok.Tıpkı kedilerin olmadığı gibi.

En son yazdıkları ayda 200 euronun bize koymayacağı ama onların hayatını kurtaracağı yönünde
1,500 lira hey maşallah.Kayınvalideniz biraz şark kurnazı geldi.Ben olsam su an kımsenın okula gitmediğini eylül ayı gibi belki gundeme alabileceğimi soyler , konuyu kapatırdım.Şu an bir eğitim masrafları yok okullar acık değil buarada

bence değil açıkcası şu anda elimden geldigi kadar bir öğrenciye yardım ediyorum ayrıca sokak hayvanlarına da, ama benim bildigim güvendigim biri o yüzden içim rahat , hayvanlar konusunda sizi kandırma olasılıkları sıfır olduğu için içiniz rahat.önemli olan sizin içinizin rahat etmesi. Kv nin güvencesi değil.

İnsanlarla hayvanları bize tanıttığınız için çok teşekkürler

Hayvanlar aleminde aile planlaması diye birşey de yok. Çocuk bir sorumluluk, dünyaya getirmeden önce yetebilir miyim bakabilir miyim diye enine boyuna düşünülmesi gerek. İnsan oğlu bunu düşünüp planlayabilir konumdayken hayvanlarda mantık düşünce ve bizim sahip olduğumuz imkanlar yok. Onlara yardım eden insan da çok az, o nedenle eşit konumlar da değiliz.

Son düzenleme:
zu kuru bir tarzda konusmak istemiyorum ama ben olsam esimle butcemi ayirirdim, masraflari bolusurdum. Kalan kisisel parasiyla nereye yardim etmek istiyorsa etsin. Ama esinizin ailesinin sizin calisip kazandigi para uzerinde laf soylemeye hakki yo
Dediğiniz gibi düşünüp insana yardım ettiğimde bebeklerim aç diye ağlanan kadının aldıgım mamaları ınternette sattıgına sahıt oldum.Allah!a havele ettim.Gözümle görmedikce insana yardım etmeyı pek tercih etmıyorum.Birkaç tanıdıgım erzak alıp goturuyor onlara etmeye calısıyorum.Onun dısında hayvanlara yaptıgım yardımi zerre sorgulamam ama insanlara yaptıgımda hep acaba mı oluyor? dusunceye fıtne karısıyor bunun sebebı de insan sandıgımız insanlıktan nasibini almamıslar!!! hayvan en azından kursagına gıdıyor saglıgına gıdıyor.İnsana yardım yapıyorsunuz gidiyor sigara alıyor yaptıgınız yardımı satıyor.Bu yuzden kımse bana ınsanlıktan bahsetmesın

Konu sahibinin aile hakkında yazdığı zaten küstahca. Yardım etmek istemiyorsan yapma, ama "bono guvenop mo yaptilar" demek de haddine degil. Burunlar fazla kalkınca Allah bir saniyede indirmesini bilir, bunu hickimse unutmamali
Kusura bakmayın bizim maddi durumumuz hep orta hallı oldu Allaha sukur. Benım babamda annem de 2. bir cocuga bakamam yetemem diye asla ıstemedı .Allah'a sukur benı kımseye muhtac yetıstırmedıler ama 3 tane daha kardesım olsaydı ve maddı durumumuz bozulsaydı bu onların hatası olurdu.Cunku bu ulkede ınsanca yasayıp 3-4 cocuk sahıbı olmak ıcın 10-15bının ustunde kazanmak gerekıyor 4 cocuk 2 de yetıskın 6 kısı. 6 kısıye bakmak cok baska 3 kısıye bakmak cok baska.Burun kalkmasından bahsedeceğinize cocukların hakkına girdiklerini Allahtan basla kula muhtac ettıklerını de dusunebılseydınız keşke.Rızk Allahtan gelir nasiplerinde arsa zaten a kısısınden gelmez de b kısısınden gelır.

insan mı önemli hayvan mı kısmına giremem, bana göre her canlı değerli ve önemlidir.
hele ki yardıma ihtiyacı olan bir ailenin çocuğu olmak.. eğer kv'niz olayı şişirmiyorsa, o çocukların iyi eğitim almaları için katkıda bulunmak da bence güzel birşey.
tüm masrafları üstlenin diyemem ama katkı sağlayabilirsiniz.
ben olsam iki tarafa da yardım için ayırdığım bütçe ile birşeyler yapardım.
tek sorun kv nizin samimi olup olmadığı. eski konunuzu da hatırlıyorum, tekinsiz geliyor bana.
iyice araştırma yapın yardım edeceksiniz de, gerekirse başka güvendiğiniz insanlar araştırsın ailenin durumunu derim.

Katılıyorum size. Çocukların sorumlusu anne babadır. dünya hali, belki maddi durumları çok iyidir 4 çocuk yapabilmislerdir, sonra durumları tamamen değismistir ya da anne baba vefat etmistir. Bu sefer de devletin bir cok imkani var, ilk basta onlara basvurulmali.

Bu konudaki adam işçiymis sanirim, büyük ihtimalle karisi çalışmıyordur, çalışsa bile asgari ücret alır, 6 kişinin geçinmesi için yine yetersiz. Çocuklarını başkalarının vicdanina bırakmamayı düşünmemisler. Eğitim masrafini birine, giyim masrafini başkasına kilitle, devletin kurumlarindan da çok rahat destek alırsın, peki sen anne baba olarak ne yapacaksın?

Insanlara yapilan yardim için bence çok yüce gönüllü olmak gerekiyor, hic bir sekilde ne kişisel ne toplumsal bir karşılık beklenmemeli. Ben birine yardım ederim, o da okulunu bitirir baskasina yardim eder dusuncesi tamam güzel ama bir çocuğa misyon yüklenmiş oluyor. O çocuk belki üniversite okumak istemeyecek, okusa bile evlenip çalismayacak. Ayrica minnet borcu da yükleniyor çocuğa.

Yapılan yardımlarla birçok çocugun hayatı da kurtuluyor tabiki, 1-2kötü örnek nedeniyle vazgeçmemek lazım ama güvenilir aracılarla yapmak daha iyi bence.

dediklerinize harfiyen katılıyorum:)

Neden bencillik olsun ki oda Allah'ın dilsiz kulu.
Elinizden,gönlünüzden kime yardım etmek geliyorsa ona yapın insan olmuş hayvan olmuş fark etmez yeter ki ihtiyaç sahibi olsun

o sağolsun eve giren 1 kurusa bile karışma hakkı bulur kendinde, zaten aslında derdi bizim parayı ondan bağımsız harcıyor oluşumuz

Gönlünüzden gelmiyorsa yapmayın, ama bi kendinizi de yoklayın yapmadığınızda aklınızda kalacaksa, içten bir huzursuluk hissedecekseniz hislerinize güvenin yani......
İnanın uzun zamandır hayvanlara yardım ediyorum hiç de aklımdan bir kere de insanlara yardım edeyim gibi bir düşünce geçmedi açıkcası o kadar muhtaç hayvan var ki benim gozumde insanlara sıra gelmedi. Yardım edenlere saygım sonsuz ama hiç tanımadığım bir aileye bu şekilde yardım edersem asıl kendimi enayi yerine konmuş gibi hissedeceğim.

size gore farkı olmayabilir ama ben ne yazık ki bir kedi ile bir insanı üreme kararı verme ve içgüdü açısından aynı kefeye koyamıyorum. İnsan biraz daha düşünerek hareket etmeli çocuk yapma kararı verirken, kedi gibi kızgınlığa girip de çocuk yapmıyor herhalde yapanlar.
Bunun dışında verdiğimiz vergileri düşünürsek devlet zaten insana eğitim, sağlık, barınma olanağı sağlamak zorunda yani bir çocuğun derdine önce ana babası sonra devlet en son 3. kişiler düşmeli.Hayvanlara da devlet yardım etmeli ama bizim oraya gelmemize daha baya bir süre var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…