- Konu Sahibi gosrilankago
-
BYorumlarınız okunmaması için yazıldıysa niye varlar. Biz de telefon kullanıyoruz ama nokta ve virgüle ulaşmakta zorlanmıyoruz.
bos yapma kardesim hadiYorumlarınız okunmaması için yazıldıysa niye varlar. Biz de telefon kullanıyoruz ama nokta ve virgüle ulaşmakta zorlanmıyoruz.
hayatımda duydugum en sacma dusuncelerden bırı.Insanın hayvandan TEK FARKI düşünebilmesi.Hayvan'a bahşedilen bu tarz bir düşünce yapısı yok.İnsanlar zevk için seks yaparken hayvanlar sadece üremek için yapıyorlar.Ayrıca hayvanlar insanlar kadar kapsamlı düşünen bir varlık değil.Ben bu cocukları yaptım ama bakabilir. miyim düşünce yeteneği yok.İnsan ile bunu düşünebilir. Düşünmememsi kendi sorunu! Hayvanları neden kısırlaştırıyoruz,?düşünemedikleri için.Bakamayacakları kadar cok bebege sahıp oldukları için.Bu bağlamda sizin düşüncenize göre insanları da mı kısırlaştıralım bakamıyor diye.Çocukların tabiki hiçbir günahı yok.Tıpkı kedilerin olmadığı gibi.Ben olsam insanlara yardım ederim. Kimin hayatına bir gram katkım olursa o kadarım, kim benden ilham alır da yarın eline geçecek olanı paylaşırsa o kadar büyüğüm. Çocukların hiçbir günahı yok. Kediler de çoğalırken kimseye sormadı zaten üremek içgüdüseldir, maalesef birçok insan için de böyledir.
1,500 lira hey maşallah.Kayınvalideniz biraz şark kurnazı geldi.Ben olsam su an kımsenın okula gitmediğini eylül ayı gibi belki gundeme alabileceğimi soyler , konuyu kapatırdım.Şu an bir eğitim masrafları yok okullar acık değil buaradaEn son yazdıkları ayda 200 euronun bize koymayacağı ama onların hayatını kurtaracağı yönünde
bence değil açıkcası şu anda elimden geldigi kadar bir öğrenciye yardım ediyorum ayrıca sokak hayvanlarına da, ama benim bildigim güvendigim biri o yüzden içim rahat , hayvanlar konusunda sizi kandırma olasılıkları sıfır olduğu için içiniz rahat.önemli olan sizin içinizin rahat etmesi. Kv nin güvencesi değil.Eşimle yurtdışında yaşıyoruz ve durumumuz fena değil. Benim düzenli olarak türkiyedeki hesabımdan maddi yardım ve mama gonderdiğim bir kaç hayvan sever derneği var.
Bunun dışında önceki konularımda yazmıştım, biz yurtdışına yerleşeceğimiz için kayınvalide bizim eve çöktü, kira da vereceğini soyledi ama birikmiş kiramızı zorla kapısına avukat göndererek tahsil ettik.
Gelelim konuya, eşimin uzaktan akrabası maddi olarak çok zor durumdaymış ve çocukları için kv’den maddi yardım istemiş, kvde de eşime soylemiş ve en azından okul masraflarını bizim üstlenmemizi kendisinin de giyim masraflarını üstleneceğini belirtmiş. Eşim de benim türkiyedeki hesabımdan düzenli para gönderebilir miyiz diye bana sordu. Ben o parayı düzenli yardım yaptığım dernekler için özellikle ayırmıştım ve Türkiye’deki hesapta bırakmıştım. Ayrıca annesi evimize çöküp kira vermiyorken(kendisinin ayrı 2 tane evi var ordan kira almaya devam ediyor) bizden böyle bir talepte bulunması çok da iyi niyetli gelmedi. Çok istiyorsa kendisi yardım edebilir bizden niye böyle birşey istiyor anlamadım.
Ben eşime yardım etmek istemediğimi açıkca söyledim ama konu bir anda insan mı önemli hayvan mı olarak bana yansıdı. Sonuçta akrabaları 4 tane çocuk yaparken nasıl bana sormadılarsa, ben de kimsenin çocuğuna yardım etmek zorunda değilim diye düşünüyorum. Biz aman keyfimiz kaçmasın diye 1 tane bile çocuk istemiyorken , millet 4 tane yapıp yardım istiyor bunu da anlamıyorum.
Sizce bu bencillik mi? Yani hayvanlara ben yardım etmezsem kimse etmez ama eminim 4 tane çocuk için devletin ya da bizden daha yakın olan akrabalarının yapabileceği şeyler vardır.
İnsanlarla hayvanları bize tanıttığınız için çok teşekkürlerhayatımda duydugum en sacma dusuncelerden bırı.Insanın hayvandan TEK FARKI düşünebilmesi.Hayvan'a bahşedilen bu tarz bir düşünce yapısı yok.İnsanlar zevk için seks yaparken hayvanlar sadece üremek için yapıyorlar.Ayrıca hayvanlar insanlar kadar kapsamlı düşünen bir varlık değil.Ben bu cocukları yaptım ama bakabilir. miyim düşünce yeteneği yok.İnsan ile bunu düşünebilir. Düşünmememsi kendi sorunu! Hayvanları neden kısırlaştırıyoruz,?düşünemedikleri için.Bakamayacakları kadar cok bebege sahıp oldukları için.Bu bağlamda sizin düşüncenize göre insanları da mı kısırlaştıralım bakamıyor diye.Çocukların tabiki hiçbir günahı yok.Tıpkı kedilerin olmadığı gibi.
Hayvanlar aleminde aile planlaması diye birşey de yok. Çocuk bir sorumluluk, dünyaya getirmeden önce yetebilir miyim bakabilir miyim diye enine boyuna düşünülmesi gerek. İnsan oğlu bunu düşünüp planlayabilir konumdayken hayvanlarda mantık düşünce ve bizim sahip olduğumuz imkanlar yok. Onlara yardım eden insan da çok az, o nedenle eşit konumlar da değiliz.hayatımda duydugum en sacma dusuncelerden bırı.Insanın hayvandan TEK FARKI düşünebilmesi.Hayvan'a bahşedilen bu tarz bir düşünce yapısı yok.İnsanlar zevk için seks yaparken hayvanlar sadece üremek için yapıyorlar.Ayrıca hayvanlar insanlar kadar kapsamlı düşünen bir varlık değil.Ben bu cocukları yaptım ama bakabilir. miyim düşünce yeteneği yok.İnsan ile bunu düşünebilir. Düşünmememsi kendi sorunu! Hayvanları neden kısırlaştırıyoruz,?düşünemedikleri için.Bakamayacakları kadar cok bebege sahıp oldukları için.Bu bağlamda sizin düşüncenize göre insanları da mı kısırlaştıralım bakamıyor diye.Çocukların tabiki hiçbir günahı yok.Tıpkı kedilerin olmadığı gibi.
zu kuru bir tarzda konusmak istemiyorum ama ben olsam esimle butcemi ayirirdim, masraflari bolusurdum. Kalan kisisel parasiyla nereye yardim etmek istiyorsa etsin. Ama esinizin ailesinin sizin calisip kazandigi para uzerinde laf soylemeye hakki yo
Dediğiniz gibi düşünüp insana yardım ettiğimde bebeklerim aç diye ağlanan kadının aldıgım mamaları ınternette sattıgına sahıt oldum.Allah!a havele ettim.Gözümle görmedikce insana yardım etmeyı pek tercih etmıyorum.Birkaç tanıdıgım erzak alıp goturuyor onlara etmeye calısıyorum.Onun dısında hayvanlara yaptıgım yardımi zerre sorgulamam ama insanlara yaptıgımda hep acaba mı oluyor? dusunceye fıtne karısıyor bunun sebebı de insan sandıgımız insanlıktan nasibini almamıslar!!! hayvan en azından kursagına gıdıyor saglıgına gıdıyor.İnsana yardım yapıyorsunuz gidiyor sigara alıyor yaptıgınız yardımı satıyor.Bu yuzden kımse bana ınsanlıktan bahsetmesınsadece başlıktaki soruya cevap vereceğim.
hayvanlara yardım etmekte elbette çok kıymetlidir. ama siz kıyaslama yapmışsınız. kıyaslama yaparsak mantıken sonuç şöyle çıkar;
yardıma muhtaç insan dururken, onu bırakıp hayvanla ilgilenmek insanlık değildir.
esmen. İçten içe hasetlendiğini hissettiriyor. Sizinki de oğlum mutlu olsun diyeceği yerde paranızı kıskanıyor bir de bunl
Amın Allah herkese bakabılecegı kadar cocuk yapma zekası da ıhsan etsın.Allah kimsenin çocuğunu başkasının merhametine bırakmasın!
Kusura bakmayın bizim maddi durumumuz hep orta hallı oldu Allaha sukur. Benım babamda annem de 2. bir cocuga bakamam yetemem diye asla ıstemedı .Allah'a sukur benı kımseye muhtac yetıstırmedıler ama 3 tane daha kardesım olsaydı ve maddı durumumuz bozulsaydı bu onların hatası olurdu.Cunku bu ulkede ınsanca yasayıp 3-4 cocuk sahıbı olmak ıcın 10-15bının ustunde kazanmak gerekıyor 4 cocuk 2 de yetıskın 6 kısı. 6 kısıye bakmak cok baska 3 kısıye bakmak cok baska.Burun kalkmasından bahsedeceğinize cocukların hakkına girdiklerini Allahtan basla kula muhtac ettıklerını de dusunebılseydınız keşke.Rızk Allahtan gelir nasiplerinde arsa zaten a kısısınden gelmez de b kısısınden gelır.Konu sahibinin aile hakkında yazdığı zaten küstahca. Yardım etmek istemiyorsan yapma, ama "bono guvenop mo yaptilar" demek de haddine degil. Burunlar fazla kalkınca Allah bir saniyede indirmesini bilir, bunu hickimse unutmamali
Dediğiniz gibi düşünüp insana yardım ettiğimde bebeklerim aç diye ağlanan kadının aldıgım mamaları ınternette sattıgına sahıt oldum.Allah!a havele ettim.Gözümle görmedikce insana yardım etmeyı pek tercih etmıyorum.Birkaç tanıdıgım erzak alıp goturuyor onlara etmeye calısıyorum.Onun dısında hayvanlara yaptıgım yardımi zerre sorgulamam ama insanlara yaptıgımda hep acaba mı oluyor? dusunceye fıtne karısıyor bunun sebebı de insan sandıgımız insanlıktan nasibini almamıslar!!! hayvan en azından kursagına gıdıyor saglıgına gıdıyor.İnsana yardım yapıyorsunuz gidiyor sigara alıyor yaptıgınız yardımı satıyor.Bu yuzden kımse bana ınsanlıktan bahsetmesın
dediklerinize harfiyen katılıyorum:)Katılıyorum size. Çocukların sorumlusu anne babadır. dünya hali, belki maddi durumları çok iyidir 4 çocuk yapabilmislerdir, sonra durumları tamamen değismistir ya da anne baba vefat etmistir. Bu sefer de devletin bir cok imkani var, ilk basta onlara basvurulmali.
Bu konudaki adam işçiymis sanirim, büyük ihtimalle karisi çalışmıyordur, çalışsa bile asgari ücret alır, 6 kişinin geçinmesi için yine yetersiz. Çocuklarını başkalarının vicdanina bırakmamayı düşünmemisler. Eğitim masrafini birine, giyim masrafini başkasına kilitle, devletin kurumlarindan da çok rahat destek alırsın, peki sen anne baba olarak ne yapacaksın?
Insanlara yapilan yardim için bence çok yüce gönüllü olmak gerekiyor, hic bir sekilde ne kişisel ne toplumsal bir karşılık beklenmemeli. Ben birine yardım ederim, o da okulunu bitirir baskasina yardim eder dusuncesi tamam güzel ama bir çocuğa misyon yüklenmiş oluyor. O çocuk belki üniversite okumak istemeyecek, okusa bile evlenip çalismayacak. Ayrica minnet borcu da yükleniyor çocuğa.
Yapılan yardımlarla birçok çocugun hayatı da kurtuluyor tabiki, 1-2kötü örnek nedeniyle vazgeçmemek lazım ama güvenilir aracılarla yapmak daha iyi bence.
Eşimle yurtdışında yaşıyoruz ve durumumuz fena değil. Benim düzenli olarak türkiyedeki hesabımdan maddi yardım ve mama gonderdiğim bir kaç hayvan sever derneği var.
Bunun dışında önceki konularımda yazmıştım, biz yurtdışına yerleşeceğimiz için kayınvalide bizim eve çöktü, kira da vereceğini soyledi ama birikmiş kiramızı zorla kapısına avukat göndererek tahsil ettik.
Gelelim konuya, eşimin uzaktan akrabası maddi olarak çok zor durumdaymış ve çocukları için kv’den maddi yardım istemiş, kvde de eşime soylemiş ve en azından okul masraflarını bizim üstlenmemizi kendisinin de giyim masraflarını üstleneceğini belirtmiş. Eşim de benim türkiyedeki hesabımdan düzenli para gönderebilir miyiz diye bana sordu. Ben o parayı düzenli yardım yaptığım dernekler için özellikle ayırmıştım ve Türkiye’deki hesapta bırakmıştım. Ayrıca annesi evimize çöküp kira vermiyorken(kendisinin ayrı 2 tane evi var ordan kira almaya devam ediyor) bizden böyle bir talepte bulunması çok da iyi niyetli gelmedi. Çok istiyorsa kendisi yardım edebilir bizden niye böyle birşey istiyor anlamadım.
Ben eşime yardım etmek istemediğimi açıkca söyledim ama konu bir anda insan mı önemli hayvan mı olarak bana yansıdı. Sonuçta akrabaları 4 tane çocuk yaparken nasıl bana sormadılarsa, ben de kimsenin çocuğuna yardım etmek zorunda değilim diye düşünüyorum. Biz aman keyfimiz kaçmasın diye 1 tane bile çocuk istemiyorken , millet 4 tane yapıp yardım istiyor bunu da anlamıyorum.
Sizce bu bencillik mi? Yani hayvanlara ben yardım etmezsem kimse etmez ama eminim 4 tane çocuk için devletin ya da bizden daha yakın olan akrabalarının yapabileceği şeyler vardır.
o sağolsun eve giren 1 kurusa bile karışma hakkı bulur kendinde, zaten aslında derdi bizim parayı ondan bağımsız harcıyor oluşumuzYa bence su ekonomik darlikta yardim icin butce ayirmak zor bisey baya zaten, o yuzden burda onemli olan "su mu bu mu" degil, yani kime yardim edeceginizi tamamen siz secersiniz, kimse de bir sey diyemez, ama kayinvalidenin butceye karisma isini en azindan ogluyla sinirlandirmasi sart gibi geldi. Insan gelininin kazandigi paraya karisir mi ya. Allah Allah cok garip geldi bana, haksiz miyim?
İnanın uzun zamandır hayvanlara yardım ediyorum hiç de aklımdan bir kere de insanlara yardım edeyim gibi bir düşünce geçmedi açıkcası o kadar muhtaç hayvan var ki benim gozumde insanlara sıra gelmedi. Yardım edenlere saygım sonsuz ama hiç tanımadığım bir aileye bu şekilde yardım edersem asıl kendimi enayi yerine konmuş gibi hissedeceğim.Gönlünüzden gelmiyorsa yapmayın, ama bi kendinizi de yoklayın yapmadığınızda aklınızda kalacaksa, içten bir huzursuluk hissedecekseniz hislerinize güvenin yani......
size gore farkı olmayabilir ama ben ne yazık ki bir kedi ile bir insanı üreme kararı verme ve içgüdü açısından aynı kefeye koyamıyorum. İnsan biraz daha düşünerek hareket etmeli çocuk yapma kararı verirken, kedi gibi kızgınlığa girip de çocuk yapmıyor herhalde yapanlar.Gözümde banane hayvanlardan diyenle banane elalemin çocuklarından diyenin hiçbir farkı yok. Eğer önemli olan şey insanlıksa bu bir seçim olmamalı zaten. Elinizde geleni yaparsınız insan yavrusu hayvan yavrusu ayırt etmeksizin. İyiliği kategorize etmek korkunç konu da korkunç geldi bana o yüzden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?