insan dururken hayvanlara yardım etmek bencillik mi?

Ben olsam insanlara yardım ederim. Kimin hayatına bir gram katkım olursa o kadarım, kim benden ilham alır da yarın eline geçecek olanı paylaşırsa o kadar büyüğüm. Çocukların hiçbir günahı yok. Kediler de çoğalırken kimseye sormadı zaten üremek içgüdüseldir, maalesef birçok insan için de böyledir.

Elimden geldiğince yardıma ihtiyacı olan insanlara, hayvanlara yardım ediyorum. Hayvanlara sürekli yardım ediyor olduğunuz için çok tebrik ediyorum çok saygı duyulası bir davranış.

Yanlış anlamazsanız bir durumdan bahsetmek istiyorum. Ben hayvanlardan korkmam aksine sokak hayvanlarını bile öpe koklaya severim. Bir sokak köpeği (sürü halindelerdi iyi ki hepsi birlikte saldırmadı) asla tehdit oluşturmamama rağmen beni kıpss diye ısırıverdi :)Öyle şaşırdım ki. Sadece çığlık atabildim. Beni bırakması için vurmaya kıyamadım, neden kıyayım ki? Bizim gibi bir akla sahip değiller. Kim bilir neden ısırdı? Oyun olsun diyeyse bile ben o kuduz aşısını defalarca vuruldum ve bacağımda muzur bir kaç diş izi taşıyorum :). Yine de kapımın önüne su ve yemek mutlaka bırakıyorum.

Ancak bazı hayvan severlerimiz hayvan sevmeyi öyle çok abartıyor ki tabiri caizse küçücük çocuğa saldıran sokak köpeği çetelerini (tabii ki barınağa kapatılmaları ya da uyutulmaları talep edilemez!) ya da beslenmesi yasak olan hayvanları (pitbull vb.) besleyenleri savunup insanları suçluyorlar. Fobisi olan insanlara kin kusuyorlar. (Fobisi olan insan için ben de petimi evdeki bir odaya kapatmam, fobisi varsa beni evimde ziyaret etmesin ancak sokakta pardon tasmayı biraz kısaltır mısınız ben köpeklerden çok korkuyorum diyene dahi hakaret boyutuna varan şeyler söylüyorlar.) Bu boyutta hayvan severliği çok sempatik bulmuyorum ancak yine de saygı duyuyorum :)

Yaptığınız yardım beni çok sevindirdiği için konudan uzaklaşmış olsam da bir kaç bir şey yazayım fikir belirteyim istedim. Yüreğinize sağlık.
Yazdığınız şey çok hoşuma gitti hatta böyle bir dernek var “Hayvanları hayvanseverlerden koruma derneği” diye 😂bazı hayvanseverler panter emel ayarında oluyorlar ne yazık ki. Ama ülkemizde de şöyle bir sıkıntı var ne barınaklar düzgün ne belediyeler bu konuda yeterli böyle olunca da hayvanlar sürüleşerek vahşileşebiliyorlar. En güzel yöntem kısırlaştırıp aşılayıp yaşatmak böyle olunca ancak saldırganlıkları azalıyor. Bizim yaptığımız yardımlar devede kulak kalıyor tabii genel soruna bakınca

Bu aile eşinize ne yazıp duruyor merak ettim 😳 bize yardım et diye tutturuyorlar mı? İnsanda mahçubiyet olur biraz, whatsapptan taciz etmek ne

Yazdığınız şey çok hoşuma gitti hatta böyle bir dernek var “Hayvanları hayvanseverlerden koruma derneği” diye 😂bazı hayvanseverler panter emel ayarında oluyorlar ne yazık ki. Ama ülkemizde de şöyle bir sıkıntı var ne barınaklar düzgün ne belediyeler bu konuda yeterli böyle olunca da hayvanlar sürüleşerek vahşileşebiliyorlar. En güzel yöntem kısırlaştırıp aşılayıp yaşatmak böyle olunca ancak saldırganlıkları azalıyor. Bizim yaptığımız yardımlar devede kulak kalıyor tabii genel soruna bakınca
Hahahahah böyle bir derneği ilk defa duydum ama çok mantıklıymış, ismi de kulağa çok tatlı geliyor :) Evet o canların açlık vb. sorunlar yüzünden vahşileşip çeteleşmemeleri için elimizden geleni yapmamız gerek. Herkes duyarlı olsa hiçbir sorun kalmaz :KK200:

Ben olsam insanlara yardım ederim. Kimin hayatına bir gram katkım olursa o kadarım, kim benden ilham alır da yarın eline geçecek olanı paylaşırsa o kadar büyüğüm. Çocukların hiçbir günahı yok. Kediler de çoğalırken kimseye sormadı zaten üremek içgüdüseldir, maalesef birçok insan için de böyledir.
Üreme konusunda insan kediye göre biraz daha mantıklı yaklaşabilmeli, ona bakarsanız bir sürü kedi yavrusu da açlıktan ölüyor ve 4 tane çocuğun eğitim masrafıyla bir sürü hayvan hayatta kalabilir.

Eşimle yurtdışında yaşıyoruz ve durumumuz fena değil. Benim düzenli olarak türkiyedeki hesabımdan maddi yardım ve mama gonderdiğim bir kaç hayvan sever derneği var.

Bunun dışında önceki konularımda yazmıştım, biz yurtdışına yerleşeceğimiz için kayınvalide bizim eve çöktü, kira da vereceğini soyledi ama birikmiş kiramızı zorla kapısına avukat göndererek tahsil ettik.

Gelelim konuya, eşimin uzaktan akrabası maddi olarak çok zor durumdaymış ve çocukları için kv’den maddi yardım istemiş, kvde de eşime soylemiş ve en azından okul masraflarını bizim üstlenmemizi kendisinin de giyim masraflarını üstleneceğini belirtmiş. Eşim de benim türkiyedeki hesabımdan düzenli para gönderebilir miyiz diye bana sordu. Ben o parayı düzenli yardım yaptığım dernekler için özellikle ayırmıştım ve Türkiye’deki hesapta bırakmıştım. Ayrıca annesi evimize çöküp kira vermiyorken(kendisinin ayrı 2 tane evi var ordan kira almaya devam ediyor) bizden böyle bir talepte bulunması çok da iyi niyetli gelmedi. Çok istiyorsa kendisi yardım edebilir bizden niye böyle birşey istiyor anlamadım.

Ben eşime yardım etmek istemediğimi açıkca söyledim ama konu bir anda insan mı önemli hayvan mı olarak bana yansıdı. Sonuçta akrabaları 4 tane çocuk yaparken nasıl bana sormadılarsa, ben de kimsenin çocuğuna yardım etmek zorunda değilim diye düşünüyorum. Biz aman keyfimiz kaçmasın diye 1 tane bile çocuk istemiyorken , millet 4 tane yapıp yardım istiyor bunu da anlamıyorum.

Sizce bu bencillik mi? Yani hayvanlara ben yardım etmezsem kimse etmez ama eminim 4 tane çocuk için devletin ya da bizden daha yakın olan akrabalarının yapabileceği şeyler vardır.

kayınvalidenin maddi durumunun iyi görünüyor olması sebebiyle bence siz haklısınız, çok istiyorsa her şeyi kendi karşılasın. ikisi de yardım, ne ihtiyaç sahibi hayvanlar bitiyor ne insanlar. hangisine destek olsanız aynı benim gözümde.

Bir de hesap mi döktüler ortaya, sabit ödeme istiyorlar 🙄 vay arkadaş bu iş baya sektör olmuş, eğitm dediginiz süreç uzun, anaokulundan üniversitesine kdr siz mi karşılayacakmışsınız? Hayır bir de her yıl zam da gelir kesin bence baya sizi kandırmaya çalışıyorlar bir de taciz ediyorlarmış gerçekten ne yazıyorlar whatsapptan? 🙄

Üreme konusunda insan kediye göre biraz daha mantıklı yaklaşabilmeli, ona bakarsanız bir sürü kedi yavrusu da açlıktan ölüyor ve 4 tane çocuğun eğitim masrafıyla bir sürü hayvan hayatta kalabilir.
Yaklaşamıyor işte onun da aklı o kadar. 4 tane çocuk okursa bin tane hayvan hayatta kalır. Yani şok etti beni son cümleniz...

Bir de hesap mi döktüler ortaya, sabit ödeme istiyorlar 🙄 vay arkadaş bu iş baya sektör olmuş, eğitm dediginiz süreç uzun, anaokulundan üniversitesine kdr siz mi karşılayacakmışsınız? Hayır bir de her yıl zam da gelir kesin bence baya sizi kandırmaya çalışıyorlar bir de taciz ediyorlarmış gerçekten ne yazıyorlar whatsapptan? 🙄
En son yazdıkları ayda 200 euronun bize koymayacağı ama onların hayatını kurtaracağı yönünde

Evimizin kirasını düzenli alsak ona bile razıyız bu ara her defasında ayrı bi olay yaşıyoruz
Yardım etmeme konusunda esınız ısrar eder mi siz tamam diyene kadar, yoksa hayır demenize saygı duyup arkanızdan ıs cevırır mı annesıne para gonderıp? Sonuc ne oldu yani, esınızle neye karar verdiniz.

En son yazdıkları ayda 200 euronun bize koymayacağı ama onların hayatını kurtaracağı yönünde
Bunu yardım edilecek aile yazdıysa size asla yardım etmeyin. Bir de neyin koyup koymayacağına ınsallah karar veren aıle degıl cakal kayınvalıdendır.

Yaklaşamıyor işte onun da aklı o kadar. 4 tane çocuk okursa bin tane hayvan hayatta kalır. Yani şok etti beni son cümleniz...
Çok uzun vadeli bakarsak ve o çocukların çok iyi eğitim aldığını düşünürsek ki bu eğitimin ve vicdanın aileden de gelmesi gerekir. Yani iyi okullara gitti diye ilerde 1000 hayvan kurtaracak diye birşey yok

Yardım etmeme konusunda esınız ısrar eder mi siz tamam diyene kadar, yoksa hayır demenize saygı duyup arkanızdan ıs cevırır mı annesıne para gonderıp? Sonuc ne oldu yani, esınızle neye karar verdiniz.
Eşimin Türkiyede ayrı bir hesabı yok benim kendi birikim hesabım var o yüzden ben göndermezsem kimse yollayamaz. Şu an annesine bizim kiradan kes yolla demeyi düşünüyor nasılsa kira alamıyoruz bakalım kv ne diyecek bu işe

Çok uzun vadeli bakarsak ve o çocukların çok iyi eğitim aldığını düşünürsek ki bu eğitimin ve vicdanın aileden de gelmesi gerekir. Yani iyi okullara gitti diye ilerde 1000 hayvan kurtaracak diye birşey yok
Sizi örnek almaz mı yani, özenmez mi... sizin 1000 kediniz başka bir kesi yaşatamaz ama. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın... neyse çok sığ geldiniz bana

Bunu yardım edilecek aile yazdıysa size asla yardım etmeyin. Bir de neyin koyup koymayacağına ınsallah karar veren aıle degıl cakal kayınvalıdendır.
Ailenin tavrı şu ana kadar çok çirkin çocukların fotoğraflarını yollamışlar bi de. Baba yeni işsiz kalmış güya ama çocukların üstünde başında hiçbirşey yok bu zamana kadar baba hiçbişi yapmamış bence çocukları için. Ayrıca köyde evleri varmış kira vermiyorlar, tavukları inekleri vs var diye hatırlıyor eşim

Sizi örnek almaz mı yani, özenmez mi... sizin 1000 kediniz başka bir kesi yaşatamaz ama. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın... neyse çok sığ geldiniz bana
Yani sizin düşünceniz, şu an ki mevcut durumda hep insanlar yaşamış devlet de var güya ama hayvanların hali ortada

Back
X