insan dururken hayvanlara yardım etmek bencillik mi?

Eşimin Türkiyede ayrı bir hesabı yok benim kendi birikim hesabım var o yüzden ben göndermezsem kimse yollayamaz. Şu an annesine bizim kiradan kes yolla demeyi düşünüyor nasılsa kira alamıyoruz bakalım kv ne diyecek bu işe
Ne sacma isler ya, hakkın olan kirayı alamıyorsun. Hakkınla kazandığını ıstedıgıne bagıslayamıyorsun. Hakkını almak icin, yardıma cıdden muhtac mı bilmediğin insanlara hibe etmek zorunda kalıyorsun falan.
Haksızlık bu.
Sen ıyı bir insansın, hayvan seven insan kotu olamaz. Vıcdanınla ilgili ikileme dusme bence vıcdanlısın.
Gozumle gordugum muhtac insanlara seve seve ederım yardım, birilerinin onerdıgı tanımadığım insanlara degıl.

Son düzenleme:
Ailenin tavrı şu ana kadar çok çirkin çocukların fotoğraflarını yollamışlar bi de. Baba yeni işsiz kalmış güya ama çocukların üstünde başında hiçbirşey yok bu zamana kadar baba hiçbişi yapmamış bence çocukları için. Ayrıca köyde evleri varmış kira vermiyorlar, tavukları inekleri vs var diye hatırlıyor eşim
Yardım ıcın kaynanan zaten konusmus sizinle, aılenın sızınle muhattap olmasıı foto atması falan bana cok itici geldi.

Tum yorumlari okumadim ama aklima su soru geldi: kayinvalideniz Turkiye'de bir hesapta paraniz oldugunu ve hayvanlara yardim ettiginizi nereden biliyor? Evli olmadigim icin bilmeden tuzu kuru bir tarzda konusmak istemiyorum ama ben olsam esimle butcemi ayirirdim, masraflari bolusurdum. Kalan kisisel parasiyla nereye yardim etmek istiyorsa etsin. Ama esinizin ailesinin sizin calisip kazandigi para uzerinde laf soylemeye hakki yok, karisacaklarsa ogullarina karissinlar valla.

İnanılmaz bir köylü kurnazlığı seziyorum olayda ama bakalım
Sen kurnaz degıl gayet aklı basında kadınsın. Onların kurnazlığı sana sokmesın lutfen. Vicdanınla ılgılı arada kalıp yardım adı altında, kazandığın helal parayı evı hayvanları olan bu insanlara hibe etme. Gercekten gıt fakir ogrencı bul ona burs ver.
Ama bu evi hayvanları olan, cocukların fotosunu vatsaptan size duygu somurmek ıcın atıp bize para verin diyen bu insanlara benım gonlumden yardım etmek gecmezdı.

Kv vermiş numaramızı sağolsun bi de gaz da vermiş onlar euro kazanıyor diye salmış üstümüze
Sabaha kadar euro kazanırım yakar cope atarım istersem, kazandığım kimseyi baglamaz. Senin kazandığın da kimseyi baglamaz.

Tum yorumlari okumadim ama aklima su soru geldi: kayinvalideniz Turkiye'de bir hesapta paraniz oldugunu ve hayvanlara yardim ettiginizi nereden biliyor? Evli olmadigim icin bilmeden tuzu kuru bir tarzda konusmak istemiyorum ama ben olsam esimle butcemi ayirirdim, masraflari bolusurdum. Kalan kisisel parasiyla nereye yardim etmek istiyorsa etsin. Ama esinizin ailesinin sizin calisip kazandigi para uzerinde laf soylemeye hakki yok, karisacaklarsa ogullarina karissinlar valla.
Uzun hikaye ama anlatayım vaktim bol😂 Eşimle tüm gelir giderlerimiz ayrı bizim baştan beri, dediğim gibi kvnin çöktüğü evi eşim aldı benim ailem de tadilat ve eşyaları almıştı. Kv kira vercem diye çöktü sonra kira vermedi yaklaşık 10 ay. Vermeme sebebi de ailemin bana ve kardeşime aldığı başka bir ev var orda kardeşimin oturması, yani dediki ordan kira almıyorsanız ben neden veriyorum. Benim ailem de sorun çıkmasın diye yarım kira ödemeye başladılar ama toplu halde verdiler parayı. Biz de bunu kv ye söyledik bak diğer evden de kira alıyoruz sen de öde diye. O yüzden haberi var yani. Kv hayvanlara yardım ettiğimi yurtdışına taşınmamızdan öncesinde biliyor.çok aktiftim çünkü derneklerde

Olay aslında insan ya da hayvan degil, kayinvalidenizin maddi konularda size danismadan kararlar alıp esinizi zor durumda bırakması...
Önceki konunuzu da hatırlıyorum
Bazi insanlar kendilerinden cok baskalari napiyor ona odaklanir sizin kvde de sizin yurtdışında çalışıp doviz kazanip gönlünüzce harcamaniza takmış
Eger içinizden gelmiyorsa hic uğraşmayın vicdan da yapmayın
Gönülsüz yapılan yardımdan hayir da gelmez kv cok istiyorsa kendi yardim etsin
Hic arada kalmayın net olun yazanlara da kusura bakmayin esimin hesabi boşmus gonderemeyiz deyip kvye yönlendirsin

Kesinlikle katılıyorum size. Bir de bu aile aylık eğitim gideri masrafını filan çıkarmış o da çok ilginç geldi bana yani atıyorum gönlümüzden geçeni de yollayamıcaz😕baya kredi ödemesi gibi baskı yiyoruz
Çok saçma yardım içten gelir kredi öder gibi ödemek ne bileyim bir değişik geldi . Siz yinede bir miktar yardım yapabilirsiniz bence ama özellikle belirtin bunu sadece belli kısa bir süre yapacaginizi kimse mecbur görmesin ve görmemeli zaten . Bu arada kvleri çıkardınız diye biliyordum ben avukat ile neden çöktüler nasıl çıkmazlar ya . Sizin kvye ben burdan gıcığım

Eşimin Türkiyede ayrı bir hesabı yok benim kendi birikim hesabım var o yüzden ben göndermezsem kimse yollayamaz. Şu an annesine bizim kiradan kes yolla demeyi düşünüyor nasılsa kira alamıyoruz bakalım kv ne diyecek bu işe

Ne kirasi

Kv 10 aylık verip çıkmadı mı evden

Insana da yardım edilir kimin kac cocugu oldugu konusunda yargilamak yanlış ama bazilari da nasilsa yardim geliyor deyip calismiyor ama doğurmaya devam ediyor. Yani ekmek elden su gölden almaya alismis tiplere ben de yardım etmek istemem ki cok denk geldiğim icin rahatlikla yazabiliyorum.
Bir de ayni kisiye duzenli yardim yapilmasi demek, hazira alistirmak demek.
Bizim de bir akrabamiz vardi kocasi vefat etmis 4 çocuklu bir kadin, ailede herkes elinden geldigince destek oldu kadin cocuklarini okuttu hatta birini evlendirdi bile. Yani gercekten ihtiyacı olduğundan eminseniz elbette elinizden geleni yaparsınız ama bence kv biseyler ceviriyor dikkatli olun

En son yazdıkları ayda 200 euronun bize koymayacağı ama onların hayatını kurtaracağı yönünde
Ben şu mesajdan sonra asla göndermezdim.
Ayda 200 euro hesap çıkarmışlar birde hadsiz hadsiz size koymaz muhabbeti yapıyorlar.
Çok merak ediyorum eşiniz bu tavırdan hiç rahatsız olmadı mı ?

İnsanlardan o kadar kalbim soğudu ki ben de uzun suredir hayvanlar icin sadaka niyetine mama ,salam almayi tercih ediyorum.Fakiriz diyenlere bakiyorum ellerinde kacagi bile en az 5-6 liraya denk gelen sigara icmekten geri durmuyorlar.Bayramlarda benim aklima gelmez ayakkabi almak maasallah ma aile tepeden tirnağa kusaniyorlar.Enayilik gibi geliyor ustune bir de alin biraz daha harcayin ben yemeyi bilmiyorum diye para vermek.Ruhen ve bedenen asiri yipratan bir işim var.Hele de bu donem simdiden 3-5 yila bedel oldu.Gercekten ihtiyaci olsa bas ustune her zaman tabi ki vicdan el vermez.
Kayinvalideniz az daha tirtiklayim derdinde bence.İşlerimiz cok kötuye gitti,korona vurdu diye duyurun bence.Sürekli dert yanin her gorusmenizde.Eşiniz de ayni şekilde agiz degistirsin.Sosyal hizmetlere basvursunlar zaten bu sene butun ögrenciler evde geçirdi.Bu uzaktan akraba kayinvalidedir kesin.

Ben hem hayvanlar hem çocuklara elimden geldiğince yardım ediyorum. En çok onlara kıyamıyorum. Şuna yardım et buna yardım et diye insanların yönlendirilmesi hoşuma gitmiyor ve iyi niyetli de gelmiyor. Ha birisi sorarsa Clark var mı senin bildiğin birileri yardıma muhtaç dese o zaman fikir veririm. Ama durup dururken sen buna yardım etme ona yardım et demem. Kim kime istiyorsa yardım etsin. Beğenmeyen varsa da gitsin daha iyisini kendi yapsın. İnsan da önemli hayvan da. Hayvanlar da bizim kadar acı çekiyor ve duyguları var.

Ailenin tavri cok itici, size su kadar gönder diye emrivaki butce cikarmalari bile hadsizlik. Kediye kopege harcanan para kvnize batmis belli ki.

Su durumda ben olsam hayvanlardan devam ederdim. Hesabinizdaki paranin nereye harcandığı da kvnizi ilgilendirmez. O kadar hevesliyse kendi de yardim edebilir.

Hangi bölgede olduklarına göre değişir. Bazıları var mesela İzmir’in köyünde sanıyorsun ki durumu iyi, hayır yardım falan yok. Bazısı var ki sanıyorsun ihtiyacı var ığdırın bi köyünde hayır ihtiyacı yok çünkü sivil toplum kuruluşları gırla yardım gönderiyor. Bence önce iyice araştırın, eğer gerçekten ihtiyacı varsa bir miktar onlara bir miktar hayvancıklara yardım edebilirsiniz. Hayvanların çok ihmal edildiğini düşünüyorum ondan da vazgeçmeyin , ne güzel özendim size çok güzel ve ince bir düşünceymiş yaptığınız 🙏🏻

Back
X