insan dururken hayvanlara yardım etmek bencillik mi?

Sabaha kadar euro kazanırım yakar cope atarım istersem, kazandığım kimseyi baglamaz. Senin kazandığın da kimseyi baglamaz.
Yani kv nin ve kimsenin anlamadığı şu, biz burda euro kazanıp euro harcıyoruz. Kiramız giderlerimiz euroyla. Kv herşeyi 7 yle çarpıp çok zenginiz sanıyor.

Olay aslında insan ya da hayvan degil, kayinvalidenizin maddi konularda size danismadan kararlar alıp esinizi zor durumda bırakması...
Önceki konunuzu da hatırlıyorum
Bazi insanlar kendilerinden cok baskalari napiyor ona odaklanir sizin kvde de sizin yurtdışında çalışıp doviz kazanip gönlünüzce harcamaniza takmış
Eger içinizden gelmiyorsa hic uğraşmayın vicdan da yapmayın
Gönülsüz yapılan yardımdan hayir da gelmez kv cok istiyorsa kendi yardim etsin
Hic arada kalmayın net olun yazanlara da kusura bakmayin esimin hesabi boşmus gonderemeyiz deyip kvye yönlendirsin
Şu an dediğinize benzer bi aksiyon aldık, kv nasılsa kira vermiyor diye onun vermesi gereken kiranın bir kısmını aileye göndermesini söyledik. Şimdi kolamızı çekirdeğimizi aldık bekliyoruz bakalım 😂nasıl bir olay çıkarcak

Hangi bölgede olduklarına göre değişir. Bazıları var mesela İzmir’in köyünde sanıyorsun ki durumu iyi, hayır yardım falan yok. Bazısı var ki sanıyorsun ihtiyacı var ığdırın bi köyünde hayır ihtiyacı yok çünkü sivil toplum kuruluşları gırla yardım gönderiyor. Bence önce iyice araştırın, eğer gerçekten ihtiyacı varsa bir miktar onlara bir miktar hayvancıklara yardım edebilirsiniz. Hayvanların çok ihmal edildiğini düşünüyorum ondan da vazgeçmeyin , ne güzel özendim size çok güzel ve ince bir düşünceymiş yaptığınız 🙏🏻
Bunlar manisa kulada, inanın biraz inansam dicem ki benim hesaptan yardım edelim ama yok içim almıyor

Verdiği hesap numarası kvnin kendisinin değil, eşim de sanırım birkaç kere görmüş aileyi ama kvnin güvenilmez olduğu konusunda haklısınız. Ve eminim aileyi kv yönlendirdi bize onlar çok kazanıyo onlar yollasın dediğine de eminim.
Benim kalbim mi nasır bağladı bilmiyorum ama kayınvalideniz güvenilir biri değil gibi görünüyor, hesap başkasının olabilir ama kendi aralarında anlaşmadıklarının garantisi var mı? Maalesef yurtdışında yaşayanlardan benim tanıdığım kesim için şunu diyebilirim ki akraba kazığı yiyen çok tanıdığım oldu, bir akrabaya yardım edecekseniz kendi gözlerinizle görmeden yardım etmeyin.

Son düzenleme:
Eşimle yurtdışında yaşıyoruz ve durumumuz fena değil. Benim düzenli olarak türkiyedeki hesabımdan maddi yardım ve mama gonderdiğim bir kaç hayvan sever derneği var.

Bunun dışında önceki konularımda yazmıştım, biz yurtdışına yerleşeceğimiz için kayınvalide bizim eve çöktü, kira da vereceğini soyledi ama birikmiş kiramızı zorla kapısına avukat göndererek tahsil ettik.

Gelelim konuya, eşimin uzaktan akrabası maddi olarak çok zor durumdaymış ve çocukları için kv’den maddi yardım istemiş, kvde de eşime soylemiş ve en azından okul masraflarını bizim üstlenmemizi kendisinin de giyim masraflarını üstleneceğini belirtmiş. Eşim de benim türkiyedeki hesabımdan düzenli para gönderebilir miyiz diye bana sordu. Ben o parayı düzenli yardım yaptığım dernekler için özellikle ayırmıştım ve Türkiye’deki hesapta bırakmıştım. Ayrıca annesi evimize çöküp kira vermiyorken(kendisinin ayrı 2 tane evi var ordan kira almaya devam ediyor) bizden böyle bir talepte bulunması çok da iyi niyetli gelmedi. Çok istiyorsa kendisi yardım edebilir bizden niye böyle birşey istiyor anlamadım.

Ben eşime yardım etmek istemediğimi açıkca söyledim ama konu bir anda insan mı önemli hayvan mı olarak bana yansıdı. Sonuçta akrabaları 4 tane çocuk yaparken nasıl bana sormadılarsa, ben de kimsenin çocuğuna yardım etmek zorunda değilim diye düşünüyorum. Biz aman keyfimiz kaçmasın diye 1 tane bile çocuk istemiyorken , millet 4 tane yapıp yardım istiyor bunu da anlamıyorum.

Sizce bu bencillik mi? Yani hayvanlara ben yardım etmezsem kimse etmez ama eminim 4 tane çocuk için devletin ya da bizden daha yakın olan akrabalarının yapabileceği şeyler vardır.
Hayvanlarda Allahin dilsiz kullaridir demeye geldim
Birde ben bu yardim islerinde gonul yonelmesiyle yapilmasi tarafiyim kimse kimsenin lafiyla zoruyla yapmasin zaten birinin birine surda ihtiyac sahibi varmis siz sunu yapin biz bunu yapalim demesini dogru bulmuyorum yardim yapacak kisi varmi bildiginiz ihtiyac sahibi dediginde soylenir o ayri
kisi kendi arayip bulup icine sindigi gibi cani gonulden yapmali dusuncem bu

Bizde vardi bir tane kendince kendini yardim islerine adayan yakamizdan dusmezdi elbise yokmu esya yokmu fitre verin zekatiniz varmi surda su var burada bu kisi var artik bir noktadan sonra tepkileniyor insan telefonla arama gordugu yerde hemen yardima ihtiyaci olan var deme ben yapacagimi birak yapayim arkadas arar bulurum o benim yardimim sorarsam sana o zaman soyle
Kimseyi bulamayan es dost cocugunu,varsa bayagi yaslisi evden cikamayan oglunda gelininde kalan o yaslilari bakani edeni var demeden harcliklasin onlarda cok sevinip dua ediyor onlarinda cani birsey ceker kendi parasiyla almak ister vardir bir istegi azda olsa vesile ben oyle bakiyorum

Ben şu mesajdan sonra asla göndermezdim.
Ayda 200 euro hesap çıkarmışlar birde hadsiz hadsiz size koymaz muhabbeti yapıyorlar.
Çok merak ediyorum eşiniz bu tavırdan hiç rahatsız olmadı mı ?
Eşim aslında bu tavıra kadar gönderelim diye düşünüyordu şimdi rahatsız oldu tabii ama çok kırıcı da konuşmadı, kv ye yönlendirdik adamı, kvye de bizim kiradan aylık 300tl düş gönder dedik.muhtemelen kv olay çıkarcak. 200 euro bekliyolardı ama kv gönderirse ki hiç sanmıyorum baya yıkılcaklar 😂

Eşimle yurtdışında yaşıyoruz ve durumumuz fena değil. Benim düzenli olarak türkiyedeki hesabımdan maddi yardım ve mama gonderdiğim bir kaç hayvan sever derneği var.

Bunun dışında önceki konularımda yazmıştım, biz yurtdışına yerleşeceğimiz için kayınvalide bizim eve çöktü, kira da vereceğini soyledi ama birikmiş kiramızı zorla kapısına avukat göndererek tahsil ettik.

Gelelim konuya, eşimin uzaktan akrabası maddi olarak çok zor durumdaymış ve çocukları için kv’den maddi yardım istemiş, kvde de eşime soylemiş ve en azından okul masraflarını bizim üstlenmemizi kendisinin de giyim masraflarını üstleneceğini belirtmiş. Eşim de benim türkiyedeki hesabımdan düzenli para gönderebilir miyiz diye bana sordu. Ben o parayı düzenli yardım yaptığım dernekler için özellikle ayırmıştım ve Türkiye’deki hesapta bırakmıştım. Ayrıca annesi evimize çöküp kira vermiyorken(kendisinin ayrı 2 tane evi var ordan kira almaya devam ediyor) bizden böyle bir talepte bulunması çok da iyi niyetli gelmedi. Çok istiyorsa kendisi yardım edebilir bizden niye böyle birşey istiyor anlamadım.

Ben eşime yardım etmek istemediğimi açıkca söyledim ama konu bir anda insan mı önemli hayvan mı olarak bana yansıdı. Sonuçta akrabaları 4 tane çocuk yaparken nasıl bana sormadılarsa, ben de kimsenin çocuğuna yardım etmek zorunda değilim diye düşünüyorum. Biz aman keyfimiz kaçmasın diye 1 tane bile çocuk istemiyorken , millet 4 tane yapıp yardım istiyor bunu da anlamıyorum.

Sizce bu bencillik mi? Yani hayvanlara ben yardım etmezsem kimse etmez ama eminim 4 tane çocuk için devletin ya da bizden daha yakın olan akrabalarının yapabileceği şeyler vardır.

sadece başlıktaki soruya cevap vereceğim.

hayvanlara yardım etmekte elbette çok kıymetlidir. ama siz kıyaslama yapmışsınız. kıyaslama yaparsak mantıken sonuç şöyle çıkar;

yardıma muhtaç insan dururken, onu bırakıp hayvanla ilgilenmek insanlık değildir.

sadece başlıktaki soruya cevap vereceğim.

hayvanlara yardım etmekte elbette çok kıymetlidir. ama siz kıyaslama yapmışsınız. kıyaslama yaparsak mantıken sonuç şöyle çıkar;

yardıma muhtaç insan dururken, onu bırakıp hayvanla ilgilenmek insanlık değildir.
Herkesin kendi düşüncesi, bana kalırsa da insan bir şekilde yolunu bulur açlıktan ölmez ama hayvanlar dilsizdir ve yardım isteyemezler. Bunun yanında devlet insanlara daha çok destek çıkar ama hayvan dernekleri gönüllüler sayesinde ayakta durur

En son yazdıkları ayda 200 euronun bize koymayacağı ama onların hayatını kurtaracağı yönünde
Oldu bari maas da baglayin, bir de miktar belirtmiş! €200 bizde neredeyse 1500 TL ediyor calismaya gönlü yok hazir yemeye alismis biri izlenimi olustu bende
Ailenin tavrı şu ana kadar çok çirkin çocukların fotoğraflarını yollamışlar bi de. Baba yeni işsiz kalmış güya ama çocukların üstünde başında hiçbirşey yok bu zamana kadar baba hiçbişi yapmamış bence çocukları için. Ayrıca köyde evleri varmış kira vermiyorlar, tavukları inekleri vs var diye hatırlıyor eşim
Cebinde akıllı telefon var ama whatsappa girip foto cekecek kadar! Benim.annem babamın telefonları eski nokialardan oyle akilli tel. kullanmak bile istemiyorlar koy yerinde alo demek yeter diye.
Ayrica cocuklarini cekip "bak bizim durumumuz kötü "demek de bana hadsizce geliyor gercek ihtiyac sahibi istemeye utanir
Bunlar manisa kulada, inanın biraz inansam dicem ki benim hesaptan yardım edelim ama yok içim almıyor
Manisa kula öyle fakir bir yer degil bence. Ayrica calismak isteyen köyde de biseyler capalar yine kazanir. Ya da iki domates biber ekse pazarda satsa yine rizkini kazanir, ben de Egeliyim orada köylüler kendi bahcesinde yetistirdigini pazara gidip satiyor kadinlar sarma sarar, salca tarhana falan yapip satar. O yörede ac kalmak cok mumkun değil (hic yoktur demiyorum illa ki durumu olmayan vardir ona birsey diyemem)

Oldu bari maas da baglayin, bir de miktar belirtmiş! €200 bizde neredeyse 1500 TL ediyor calismaya gönlü yok hazir yemeye alismis biri izlenimi olustu bende

Cebinde akıllı telefon var ama whatsappa girip foto cekecek kadar! Benim.annem babamın telefonları eski nokialardan oyle akilli tel. kullanmak bile istemiyorlar koy yerinde alo demek yeter diye.
Ayrica cocuklarini cekip "bak bizim durumumuz kötü "demek de bana hadsizce geliyor gercek ihtiyac sahibi istemeye utanir

Manisa kula öyle fakir bir yer degil bence. Ayrica calismak isteyen köyde de biseyler capalar yine kazanir. Ya da iki domates biber ekse pazarda satsa yine rizkini kazanir, ben de Egeliyim orada köylüler kendi bahcesinde yetistirdigini pazara gidip satiyor kadinlar sarma sarar, salca tarhana falan yapip satar. O yörede ac kalmak cok mumkun değil (hic yoktur demiyorum illa ki durumu olmayan vardir ona birsey diyemem)
Kaldı ki Ege'de birçok şey İstanbul'dan çok daha ucuz, hiçbir şey olmasa dediğiniz gibi eşi el emeği şeyler yapsa, adam tarlalara gidip işçilik yapsa dahi geçinirler.

Kvde niye sizin paranıza yer buluyor. Sizin yardım düşünceniz olsa arar bulursunuz zaten birilerini. Çok kazanmanız kadına batıyor resmen önceki konuyu hatırlıyorum. Sakın öyle bir kadına bir kuruşunuzu yedirmeyin. Benim kayınpeder de aynı çok kazanmamıza takmış durumda gözü var resmen. İçten içe hasetlendiğini hissettiriyor. Sizinki de oğlum mutlu olsun diyeceği yerde paranızı kıskanıyor bir de bunlar anne baba olacak pes.

Kvde niye sizin paranıza yer buluyor. Sizin yardım düşünceniz olsa arar bulursunuz zaten birilerini. Çok kazanmanız kadına batıyor resmen önceki konuyu hatırlıyorum. Sakın öyle bir kadına bir kuruşunuzu yedirmeyin. Benim kayınpeder de aynı çok kazanmamıza takmış durumda gözü var resmen. İçten içe hasetlendiğini hissettiriyor. Sizinki de oğlum mutlu olsun diyeceği yerde paranızı kıskanıyor bir de bunlar anne baba olacak pes.
Kv den gelen herşeye şüpheyle yaklaşıyorum zaten, bütün paramızı sana verelim sende dursun desek onu bile kabul eder. Aklı çıkıyo hayatımızı yaşayıp iki eğlencez, hayvan besleyip mutlu olcaz diye

Eşim aslında bu tavıra kadar gönderelim diye düşünüyordu şimdi rahatsız oldu tabii ama çok kırıcı da konuşmadı, kv ye yönlendirdik adamı, kvye de bizim kiradan aylık 300tl düş gönder dedik.muhtemelen kv olay çıkarcak. 200 euro bekliyolardı ama kv gönderirse ki hiç sanmıyorum baya yıkılcaklar 😂
Çözümünüz mantıklı. Hatta aileyi sık sık arayın para yattı mı, size verildi mi diye. 200 Euro da çok yani. Aileyi siz mi geçindireceksiniz değil mi?

Hayvanlarda Allahin dilsiz kullaridir demeye geldim
Birde ben bu yardim islerinde gonul yonelmesiyle yapilmasi tarafiyim kimse kimsenin lafiyla zoruyla yapmasin zaten birinin birine surda ihtiyac sahibi varmis siz sunu yapin biz bunu yapalim demesini dogru bulmuyorum yardim yapacak kisi varmi bildiginiz ihtiyac sahibi dediginde soylenir o ayri
kisi kendi arayip bulup icine sindigi gibi cani gonulden yapmali dusuncem bu

Bizde vardi bir tane kendince kendini yardim islerine adayan yakamizdan dusmezdi elbise yokmu esya yokmu fitre verin zekatiniz varmi surda su var burada bu kisi var artik bir noktadan sonra tepkileniyor insan telefonla arama gordugu yerde hemen yardima ihtiyaci olan var deme ben yapacagimi birak yapayim arkadas arar bulurum o benim yardimim sorarsam sana o zaman soyle
Kimseyi bulamayan es dost cocugunu,varsa bayagi yaslisi evden cikamayan oglunda gelininde kalan o yaslilari bakani edeni var demeden harcliklasin onlarda cok sevinip dua ediyor onlarinda cani birsey ceker kendi parasiyla almak ister vardir bir istegi azda olsa vesile ben oyle bakiyorum
Hadi birincisi neyse de İkinci yazdığınız paragrafa keşke nokta virgül koysanız. Hiçbir şey anlaşılmıyor.

Kaldı ki Ege'de birçok şey İstanbul'dan çok daha ucuz, hiçbir şey olmasa dediğiniz gibi eşi el emeği şeyler yapsa, adam tarlalara gidip işçilik yapsa dahi geçinirler.
Dediğiniz gibi Kula da herkes kavun karpuz yetiştiriyor en kötü ihtimal, bir de tavukları inekleri de var sanırım. Kısa süreli yardım edilir belki ama şu an okul yok bişi yok ne eğitimi için yardım istedikleri bile belli değil.

1Sen 1Sen neden yorumumu eksilediniz?

Yorumunuz begenilmediginde hep böyle sorar misiniz ?

Çünkü burada o ailenin neden 4 çocuk yaptığı değil, o çocukların eğitimi söz konusu.

Kalpler bu kadar nasır baglamasin.

Dediğim gibi yardım amaçsız , yargılamadan, kinamadan , kalplten yapılır.

İstemeyen yapmaz yardımını , tek çocuklu aile bulup yapar.

Benimde şu an 4 çocuğum var . Yarın dara düşsem , eğitimlerini karsilayamayacak duruma gelsem Allah korusun , önce 4 çocuğumun hesabini vermek can yakar.

Back
X