insan dururken hayvanlara yardım etmek bencillik mi?

Ben eşime yardım etmek istemediğimi açıkca söyledim ama konu bir anda insan mı önemli hayvan mı olarak bana yansıdı. Sonuçta akrabaları 4 tane çocuk yaparken nasıl bana sormadılarsa, ben de kimsenin çocuğuna yardım etmek zorunda değilim diye düşünüyorum. Biz aman keyfimiz kaçmasın diye 1 tane bile çocuk istemiyorken , millet 4 tane yapıp yardım istiyor bunu da anlamıyorum.
Bu cümlenize katılmadığımı belirtmek istiyorum belki de önceden bakıyorlardı ama kimin ne olacağını kim bilebilir.. İşten atılmış olabilirler, sağlık problemleri aniden çıkmış olabilir.. Her şey olabilir.. Hiç kimsenin planladığı gibi yürümüyor.. Tanrının herkes için bir planı var misali.. Tabi kv'niz doğru söylüyorsa.. Yeryüzünde yaşayan her canlı önemli ve eğer durum gerçekse hayvan derneğine göndereceğiniz bir kısmını kesip eşit yardım yapabilirsiniz..

Yorumunuz begenilmediginde hep böyle sorar misiniz ?

Çünkü burada o ailenin neden 4 çocuk yaptığı değil, o çocukların eğitimi söz konusu.

Kalpler bu kadar nasır baglamasin.

Dediğim gibi yardım amaçsız , yargılamadan, kinamadan , kalplten yapılır.

İstemeyen yapmaz yardımını , tek çocuklu aile bulup yapar.

Benimde şu an 4 çocuğum var . Yarın dara düşsem , eğitimlerini karsilayamayacak duruma gelsem Allah korusun , önce 4 çocuğumun hesabini vermek can yakar.

Konu sahibinin aile hakkında yazdığı zaten küstahca. Yardım etmek istemiyorsan yapma, ama "bono guvenop mo yaptilar" demek de haddine degil. Burunlar fazla kalkınca Allah bir saniyede indirmesini bilir, bunu hickimse unutmamali

Asıl bencillik yalnızca insanlara yardım edip,hiçbir canlıyı kendimiz kadar iyi şeylere layık görmemekte.O yüzden siz doğru yoldasınız,elbette ki hayvanlara yardım edilmeli.Onlar da bizim kadar bu dünyada iyi şartlarda yaşamaya layıklar.İnsan denen canlı kendini bu denli üstün görmeyi bırakınca her şey düzelecek

Eşinizle zaten hesabınız ayrıymış. Siz kendi yardımını yapsın eşiniz kendi yardımını. Bir de eşiniz kayınvalidenizin oturduğu evi evlenmeden önce alıp ödemesini bitirmiş miydi yoksa beraber mi ödediniz merak ettim

Dediğiniz gibi Kula da herkes kavun karpuz yetiştiriyor en kötü ihtimal, bir de tavukları inekleri de var sanırım. Kısa süreli yardım edilir belki ama şu an okul yok bişi yok ne eğitimi için yardım istedikleri bile belli değil.

Ama siz hayvan dururken insana yardım etmek bencillik mi diye soruyorsunuz ?

Yani esas olarak aileyi hiç tanımıyorsunuz , tahminler üzerinden yorum yapıyorsunuz.

Yani gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadığı sizi ilgilendirmiyor.

Bu aile değil konu , muhtaç insanlar.

Ben de diyorum ki hem hayvanlara hem insanlara yardım etmek zor mu geliyor ?

Bütçe her iki kapıyı da çalsa olmuyor mu ?

Çocuk sayısına kadar konuşulmuş , banane milletin çocuğundan demişsiniz.

Siz insanlari ve milletin çocuğunu umursamiyorsunuz . Dolayısıyla durum analizi yapmak gereksiz değil mi ?

Dediğiniz gibi Kula da herkes kavun karpuz yetiştiriyor en kötü ihtimal, bir de tavukları inekleri de var sanırım. Kısa süreli yardım edilir belki ama şu an okul yok bişi yok ne eğitimi için yardım istedikleri bile belli değil.
Karşınızdaki insandan negatif enerji almışsınız ki yardım etmek istemiyorsunuz, ben size hak verdim şahsen, hani konu içeriğinde evcil dostlarımıza yardım ve çocuklar olmasaydı belki yardım konusunda sizi haksız bulanlarda haklı bulacaktı, ben biraz daha duygulardan arınmış bakıyorum olaya, gerçek ihtiyaç sahibi asla miktar belirtmez, çocukların fotoğrafını paylaşmaktan ar eder, her bakımdan utangaç, ürkek ve mahçup bir duruş sergiler bilmem doğru ifade edebiliyor muyum?

Kaldı ki Ege'de cidden geçim çok daha kolay ve ucuz, tavukları inekleri var diye kalmış aklınızda, bakın burada yaşlı başlı teyzeler tek bir inekleri 3-5 tavuklarıyla kendini geçindiriyor, süt satıyor, yumurta satıyor, azıcık bahçesi varsa domates biber ekip onları satıyor, bu bahsettiğim insanlar 70-80 yaşında insanlar, hele bir dedemiz var, inekleri keçilerini otlatmaya geliyor aynı zamanda keçi ve inek sütü satıyor, köyde bir teyze ineklerinden sağdığını yoğurt yapıp satıyor, ayrandan tereyağ yapıp satıyor.

Yardım edecekseniz de Türkiye'ye geldiğinizde enine boyuna araştırın derim.

Son düzenleme:
Yorumunuz begenilmediginde hep böyle sorar misiniz ?

Çünkü burada o ailenin neden 4 çocuk yaptığı değil, o çocukların eğitimi söz konusu.

Kalpler bu kadar nasır baglamasin.

Dediğim gibi yardım amaçsız , yargılamadan, kinamadan , kalplten yapılır.

İstemeyen yapmaz yardımını , tek çocuklu aile bulup yapar.

Benimde şu an 4 çocuğum var . Yarın dara düşsem , eğitimlerini karsilayamayacak duruma gelsem Allah korusun , önce 4 çocuğumun hesabini vermek can yakar.

Yorumum beğenilmeyince sorarım çünkü karşımdaki insanın fikrini merak ederim, bunda garip olan ne?

Evet eğer ailenin ebeveynleri öldüyse yardım yapılır ama buradaki durum farklı. Maddi durumları yoksa o kadar çocuk yapmayacaklar bu kadar basit. Benim kalbim nasır bağlamamış ama zaten yoksulken 4 tane çocuğu öyle imkanlara mahkum eden o anne-babanın kalplerini bilemem.

Evet yardım edilebilir. Ben kaynanaya güvenemedim ve ailenin tablo çıkartmasını hadsizce buldum. O anne-babanın o kadar çocuk yapması da çok tuhaf.

Hayvanlar ve yaşlılar benim önceliğim. İnsan kadar nankörü yok. Düzenli yardım ettiğim ve edilmesine aracı olduğum kişiler sonradan pek bir arsız oldu. Zaten her eylülde istisnasız bir öğrencinin masrafını üstleniyorum.

Sizin gibi düzenli olarak yardım ettiğim hayvan besleyicileri var. Özellikle ormanamama gibi sitelerin sosyal hesaplarından takip ediyorum, çok zor durumda hayvanlar var, dağ başlarına atılmış, ezilip bacakları kırılmış ve o halde bırakılmış, gözü kurtlanmış, say say bitmez. Mama da yolluyorum, ameliyat masrafı için para da yolluyorum, veterinerlerin de para kazanması lazım ki sahipsiz hayvanlara kapılarını kapatmasınlar.

Eşinizle zaten hesabınız ayrıymış. Siz kendi yardımını yapsın eşiniz kendi yardımını. Bir de eşiniz kayınvalidenizin oturduğu evi evlenmeden önce alıp ödemesini bitirmiş miydi yoksa beraber mi ödediniz merak ettim
Eşimle evin kredisi bitince evlendik ama öncesinde 4 sene sevgililk döneminde birlikte ödedik diyebiliriz. Ayrıca evin tadilatını ailem yaptırdı eşyaları da komple ailem karşıladı. 1 kuruş hakkı yok yani evde kv nin.Oğlumun evi diye geçti oturdu işte

Bir de şunu eklemek istiyorum, gerçekten ihtiyacı olan insan isteyemiyor. Vermeye çalışıyorsun, almak istemiyor, değil ki miktar belirtmek.

Twitter'da da bakın, çok kötü durumda olan insanlar var ama dilenmiyor, iş istiyor, patik satıyorum paylaşır mısınız diyor, bir tane hanım biliyorum, engelli oğlunun tedavisini ev yiyecekleri yaparak karşılıyor. Böyle yardımları her daim yapıyorum ama bunun dışında insanlara artık yardım etmiyorum, ağzım çok yandı.

Ama siz hayvan dururken insana yardım etmek bencillik mi diye soruyorsunuz ?

Yani esas olarak aileyi hiç tanımıyorsunuz , tahminler üzerinden yorum yapıyorsunuz.

Yani gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadığı sizi ilgilendirmiyor.

Bu aile değil konu , muhtaç insanlar.

Ben de diyorum ki hem hayvanlara hem insanlara yardım etmek zor mu geliyor ?

Bütçe her iki kapıyı da çalsa olmuyor mu ?

Çocuk sayısına kadar konuşulmuş , banane milletin çocuğundan demişsiniz.

Siz insanlari ve milletin çocuğunu umursamiyorsunuz . Dolayısıyla durum analizi yapmak gereksiz değil mi ?
Hala aynı şeyi söylüyorum banane milletin çocuğundan, ben bile bu maddi durumumla bir tane bile yapmıyorsam, kendi anası babası bunu düşünmüş olmalı yapmadan önce. Ayrıca hem hayvanlara hem insanlara yardım etmek bir tercih, tıpkı tüm yardımı sadece hayvanlar için kullamanın bir tercih olması gibi.
Ben yaptığım şeyin bencillik olmadığını bir tercih olduğunu düşünüyorum ama çevremden bencil damgası yiyorum ve sorduğum soru da bu zaten. Sizce bu bencillik mi?
Bir analiz beklediğim filan yok yani.

Bir de şunu eklemek istiyorum, gerçekten ihtiyacı olan insan isteyemiyor. Vermeye çalışıyorsun, almak istemiyor, değil ki miktar belirtmek.
Katılıyorum, konu içeriğiyle alakasız gibi görünse de aslında bence bağlantılı, sokakta kucağında çocukla dolaşıp para isteyen kadınlar bile artık sizi kolunuzdan çekiştirip bana zeytinyağ al, pirinç, tavuk al alışverişimi yap demeye başladı, cebinizden çıkarmaya çalıştığınız bozuk parayı fark edince ters ters bakıyorlar ama mesela bir köşede kağıt mendil, örgü patik satmaya çalışan kadınları görüyorum satış yapmaya çalışırken bile mahçuplar, onlardan taş satsalar alırım:KK43:

Hayvanlar ve yaşlılar benim önceliğim. İnsan kadar nankörü yok. Düzenli yardım ettiğim ve edilmesine aracı olduğum kişiler sonradan pek bir arsız oldu. Zaten her eylülde istisnasız bir öğrencinin masrafını üstleniyorum.

Sizin gibi düzenli olarak yardım ettiğim hayvan besleyicileri var. Özellikle ormanamama gibi sitelerin sosyal hesaplarından takip ediyorum, çok zor durumda hayvanlar var, dağ başlarına atılmış, ezilip bacakları kırılmış ve o halde bırakılmış, gözü kurtlanmış, say say bitmez. Mama da yolluyorum, ameliyat masrafı için para da yolluyorum, veterinerlerin de para kazanması lazım ki sahipsiz hayvanlara kapılarını kapatmasınlar.
Benim düzenli yardım yaptığım angelsfarmsanctuary, hipder ve doğuda birebir yolladığım besleme yapan kişiler var. Bir de kendi kurduğumuz barınak var oranın masraflarına ortak oluyorum.Haliyle düşünülenden fazla giderim oluyor aslında

Hala aynı şeyi söylüyorum banane milletin çocuğundan, ben bile bu maddi durumumla bir tane bile yapmıyorsam, kendi anası babası bunu düşünmüş olmalı yapmadan önce. Ayrıca hem hayvanlara hem insanlara yardım etmek bir tercih, tıpkı tüm yardımı sadece hayvanlar için kullamanın bir tercih olması gibi.
Ben yaptığım şeyin bencillik olmadığını bir tercih olduğunu düşünüyorum ama çevremden bencil damgası yiyorum ve sorduğum soru da bu zaten. Sizce bu bencillik mi?
Bencillik yapıyorsunuz dense de ben öyle düşünmüyorum diyorsunuz. Bizden ne istediğinizi anlamadım ben hiç.

Back
X