- 6 Mayıs 2020
- 2.836
- 14.716
- 158
- Konu Sahibi gosrilankago
Müge Anlı'da ki Zeynep Ergülü izledikten sonra gerçekten yardıma muhtaç insanları artık nasıl ayırt edicez bilmiyorum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu cümlenize katılmadığımı belirtmek istiyorum belki de önceden bakıyorlardı ama kimin ne olacağını kim bilebilir.. İşten atılmış olabilirler, sağlık problemleri aniden çıkmış olabilir.. Her şey olabilir.. Hiç kimsenin planladığı gibi yürümüyor.. Tanrının herkes için bir planı var misali.. Tabi kv'niz doğru söylüyorsa.. Yeryüzünde yaşayan her canlı önemli ve eğer durum gerçekse hayvan derneğine göndereceğiniz bir kısmını kesip eşit yardım yapabilirsiniz..Ben eşime yardım etmek istemediğimi açıkca söyledim ama konu bir anda insan mı önemli hayvan mı olarak bana yansıdı. Sonuçta akrabaları 4 tane çocuk yaparken nasıl bana sormadılarsa, ben de kimsenin çocuğuna yardım etmek zorunda değilim diye düşünüyorum. Biz aman keyfimiz kaçmasın diye 1 tane bile çocuk istemiyorken , millet 4 tane yapıp yardım istiyor bunu da anlamıyorum.
Yorumunuz begenilmediginde hep böyle sorar misiniz ?
Çünkü burada o ailenin neden 4 çocuk yaptığı değil, o çocukların eğitimi söz konusu.
Kalpler bu kadar nasır baglamasin.
Dediğim gibi yardım amaçsız , yargılamadan, kinamadan , kalplten yapılır.
İstemeyen yapmaz yardımını , tek çocuklu aile bulup yapar.
Benimde şu an 4 çocuğum var . Yarın dara düşsem , eğitimlerini karsilayamayacak duruma gelsem Allah korusun , önce 4 çocuğumun hesabini vermek can yakar.
Dediğiniz gibi Kula da herkes kavun karpuz yetiştiriyor en kötü ihtimal, bir de tavukları inekleri de var sanırım. Kısa süreli yardım edilir belki ama şu an okul yok bişi yok ne eğitimi için yardım istedikleri bile belli değil.
Karşınızdaki insandan negatif enerji almışsınız ki yardım etmek istemiyorsunuz, ben size hak verdim şahsen, hani konu içeriğinde evcil dostlarımıza yardım ve çocuklar olmasaydı belki yardım konusunda sizi haksız bulanlarda haklı bulacaktı, ben biraz daha duygulardan arınmış bakıyorum olaya, gerçek ihtiyaç sahibi asla miktar belirtmez, çocukların fotoğrafını paylaşmaktan ar eder, her bakımdan utangaç, ürkek ve mahçup bir duruş sergiler bilmem doğru ifade edebiliyor muyum?Dediğiniz gibi Kula da herkes kavun karpuz yetiştiriyor en kötü ihtimal, bir de tavukları inekleri de var sanırım. Kısa süreli yardım edilir belki ama şu an okul yok bişi yok ne eğitimi için yardım istedikleri bile belli değil.
Yorumunuz begenilmediginde hep böyle sorar misiniz ?
Çünkü burada o ailenin neden 4 çocuk yaptığı değil, o çocukların eğitimi söz konusu.
Kalpler bu kadar nasır baglamasin.
Dediğim gibi yardım amaçsız , yargılamadan, kinamadan , kalplten yapılır.
İstemeyen yapmaz yardımını , tek çocuklu aile bulup yapar.
Benimde şu an 4 çocuğum var . Yarın dara düşsem , eğitimlerini karsilayamayacak duruma gelsem Allah korusun , önce 4 çocuğumun hesabini vermek can yakar.
Eşimle evin kredisi bitince evlendik ama öncesinde 4 sene sevgililk döneminde birlikte ödedik diyebiliriz. Ayrıca evin tadilatını ailem yaptırdı eşyaları da komple ailem karşıladı. 1 kuruş hakkı yok yani evde kv nin.Oğlumun evi diye geçti oturdu işteEşinizle zaten hesabınız ayrıymış. Siz kendi yardımını yapsın eşiniz kendi yardımını. Bir de eşiniz kayınvalidenizin oturduğu evi evlenmeden önce alıp ödemesini bitirmiş miydi yoksa beraber mi ödediniz merak ettim
Hala aynı şeyi söylüyorum banane milletin çocuğundan, ben bile bu maddi durumumla bir tane bile yapmıyorsam, kendi anası babası bunu düşünmüş olmalı yapmadan önce. Ayrıca hem hayvanlara hem insanlara yardım etmek bir tercih, tıpkı tüm yardımı sadece hayvanlar için kullamanın bir tercih olması gibi.Ama siz hayvan dururken insana yardım etmek bencillik mi diye soruyorsunuz ?
Yani esas olarak aileyi hiç tanımıyorsunuz , tahminler üzerinden yorum yapıyorsunuz.
Yani gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadığı sizi ilgilendirmiyor.
Bu aile değil konu , muhtaç insanlar.
Ben de diyorum ki hem hayvanlara hem insanlara yardım etmek zor mu geliyor ?
Bütçe her iki kapıyı da çalsa olmuyor mu ?
Çocuk sayısına kadar konuşulmuş , banane milletin çocuğundan demişsiniz.
Siz insanlari ve milletin çocuğunu umursamiyorsunuz . Dolayısıyla durum analizi yapmak gereksiz değil mi ?
Katılıyorum, konu içeriğiyle alakasız gibi görünse de aslında bence bağlantılı, sokakta kucağında çocukla dolaşıp para isteyen kadınlar bile artık sizi kolunuzdan çekiştirip bana zeytinyağ al, pirinç, tavuk al alışverişimi yap demeye başladı, cebinizden çıkarmaya çalıştığınız bozuk parayı fark edince ters ters bakıyorlar ama mesela bir köşede kağıt mendil, örgü patik satmaya çalışan kadınları görüyorum satış yapmaya çalışırken bile mahçuplar, onlardan taş satsalar alırımBir de şunu eklemek istiyorum, gerçekten ihtiyacı olan insan isteyemiyor. Vermeye çalışıyorsun, almak istemiyor, değil ki miktar belirtmek.
Benim düzenli yardım yaptığım angelsfarmsanctuary, hipder ve doğuda birebir yolladığım besleme yapan kişiler var. Bir de kendi kurduğumuz barınak var oranın masraflarına ortak oluyorum.Haliyle düşünülenden fazla giderim oluyor aslındaHayvanlar ve yaşlılar benim önceliğim. İnsan kadar nankörü yok. Düzenli yardım ettiğim ve edilmesine aracı olduğum kişiler sonradan pek bir arsız oldu. Zaten her eylülde istisnasız bir öğrencinin masrafını üstleniyorum.
Sizin gibi düzenli olarak yardım ettiğim hayvan besleyicileri var. Özellikle ormanamama gibi sitelerin sosyal hesaplarından takip ediyorum, çok zor durumda hayvanlar var, dağ başlarına atılmış, ezilip bacakları kırılmış ve o halde bırakılmış, gözü kurtlanmış, say say bitmez. Mama da yolluyorum, ameliyat masrafı için para da yolluyorum, veterinerlerin de para kazanması lazım ki sahipsiz hayvanlara kapılarını kapatmasınlar.
Bencillik yapıyorsunuz dense de ben öyle düşünmüyorum diyorsunuz. Bizden ne istediğinizi anlamadım ben hiç.Hala aynı şeyi söylüyorum banane milletin çocuğundan, ben bile bu maddi durumumla bir tane bile yapmıyorsam, kendi anası babası bunu düşünmüş olmalı yapmadan önce. Ayrıca hem hayvanlara hem insanlara yardım etmek bir tercih, tıpkı tüm yardımı sadece hayvanlar için kullamanın bir tercih olması gibi.
Ben yaptığım şeyin bencillik olmadığını bir tercih olduğunu düşünüyorum ama çevremden bencil damgası yiyorum ve sorduğum soru da bu zaten. Sizce bu bencillik mi?
Eşim göndermedi avukat bir arkadaşımızı ayarladım ben gönderdim iş inada bindi çünkü. Giden kişi arkadaşımızdı ama onlar bilmiyorlardı tabii bunuBen hala eşin annesinin kapısına avukat gonderip kira tahsilatini nasıl yaptırdı ona şaşkınım.
Tamam size göre bencillik demek ki istediğim sorunun yanıtını almış oldumBencillik yapıyorsunuz dense de ben öyle düşünmüyorum diyorsunuz. Bizden ne istediğinizi anlamadım ben hiç.
Ee eşin öğrenince bir şey demedi mi ? Normalde eşin duyunca evi ayağa kaldirabilirdi deEşim göndermedi avukat bir arkadaşımızı ayarladım ben gönderdim iş inada bindi çünkü. Giden kişi arkadaşımızdı ama onlar bilmiyorlardı tabii bunu