insan dururken hayvanlara yardım etmek bencillik mi?

Açık ve net söylüyorum yardim etmezdim.
Tedavi görmek için paraya ihtiyacı olan bir bebek bir cocuk olur o zaman ederdim
Banane milletin çocuğunun kiyafetinden bilmemesinden 4 tane cocuk yapmasını biliyorlar.
Tabi ki hayvanlar daha önemli
Daha masum,daha dost,daha saf
Ben hayvan icin neredeyse canımı veririm ama insan denen varlığa doğumgününde yaş pasta bile yok ;)

Siz hangisini isterseniz ona yardım edin.
Kimin ne dediği umrunuzda olmasın.
Yapılan yardıma da karışmasınlar bir zahmet. Ne kadar sinir bozucu bir durum, numara bile verilmiş.
Bilemiyorum herkesin önceliği farklıdır, saygı duyarım fakat ben hayvanlara yardım etmeye devam ederdim.
Hayvanlar insanlardan üstün mü vb gibi soruları şahsen ben görmezden geliyorum.
Ayrıca özür dileyerek yazıyorum fakat sizin kayınvalidenize güvenilmez.

ihtiyac sahibinin yazıp durması da tuhaf değil mi? Biri bana yardım edecek olsa ben sürekli taciz etmem şahsen. Ayrıca sizin kvyi biliyoruz tamamen yalanda olabilir. Aileyle paylaşacak bile olabilir parayı. O yüzden kendi yazdırtıyor bile olabilir. Ayrıca bir konuda katılıyorum,insanlar çatır çatır çocuk yapıyor düşünmeden sonra bize yardım edin. Benimde durumum fena 2. çocuğu yapmıyorum mesela. Niye muhtaç edeyim bir tanesini daha. Düşünmek lazım yapmadan .

Kuzum kendi paran sonucta zorla degil de teklif kv geldigi icin seni sert konusturuyor sanki rahatsiz olmanin sebebi de merhametli olmandan
Onun da etkisi var tabii yok diyemem ama bir yandan da gerçekten böyle bir yardıma girişirsek sonu gelmeyecek bu işin, ve bir noktada ben yıllardır baktığım canlara eksik yardım etmek zorunda kalacağım

Bu tercih meselesi ama o 4 tane cocuga direk hayir diyemezdim ben ne olursa olsun hayatlari degisebilir en azindan 1 kerelik belirledigim toplu bir miktari gönderir icimi rahatlatirdim ama siz sadece hayvanlar derseniz saygi duyarim
Ben sadece gercekten guvendigim yerleri tercih ediyorum ama hayvan ama insan arada paravan olmasin isim geregi cok dalaveresini gordum nasil taninan insanlar neler yapiyor

Siz hangisini isterseniz ona yardım edin.
Kimin ne dediği umrunuzda olmasın.
Yapılan yardıma da karışmasınlar bir zahmet. Ne kadar sinir bozucu bir durum, numara bile verilmiş.
Bilemiyorum herkesin önceliği farklıdır, saygı duyarım fakat ben hayvanlara yardım etmeye devam ederdim.
Hayvanlar insanlardan üstün mü vb gibi soruları şahsen ben görmezden geliyorum.
Ayrıca özür dileyerek yazıyorum fakat sizin kayınvalidenize güvenilmez.
Özür dilemenize gerek yok ben de farkındayım. Zaten bu yapılan çok masumca gelmiyor. Belki tek seferlik olsa hadi neyse derdim ama karşı tarafın ihtiyacı olmadığında bize haber verecekler mi acaba göndermenize gerek yok artık diyecekler mi? Hiç sanmıyorum

Bu tercih meselesi ama o 4 tane cocuga direk hayir diyemezdim ben ne olursa olsun hayatlari degisebilir en azindan 1 kerelik belirledigim toplu bir miktari gönderir icimi rahatlatirdim ama siz sadece hayvanlar derseniz saygi duyarim
Ben sadece gercekten guvendigim yerleri tercih ediyorum ama hayvan ama insan arada paravan olmasin isim geregi cok dalaveresini gordum nasil taninan insanlar neler yapiyor
Çocukların tabii ki suçu yok ama biraz ebeveynler de çocukları kullanıyor bana kalırsa,

Hayvan mi önemli insan mı sorusu çok uç bir soru, saçmalık.

Aynı kulvarda değiller her şeyden önce. İkisinin önemi birbirinden farklı.

Başkasının 4 çocuğunun olup olmamasi sizi ilgilendirmez.

Yardım etmiyorsaniz etmeyin, kimsenin sizin bu yapıdaki yardımına ihtiyacı yok zaten.

Hem hayvanlara hem insanlara destek olan , yardım eden binlerce insan var.

Ayırmadan , kinamadan , sevgiyle yapilanin adı yardımdır.

Çocukların tabii ki suçu yok ama biraz ebeveynler de çocukları kullanıyor bana kalırsa,

Siz bosverin onlari yapacaginiz isin asil faydasi cocuklara mi evet icinize siner sinmez saygi duyarim ben belkide cok zor sartlarda buyudugumden kiyamiyorum onlarin dunyasi bambaska cunku

ihtiyac sahibinin yazıp durması da tuhaf değil mi? Biri bana yardım edecek olsa ben sürekli taciz etmem şahsen. Ayrıca sizin kvyi biliyoruz tamamen yalanda olabilir. Aileyle paylaşacak bile olabilir parayı. O yüzden kendi yazdırtıyor bile olabilir. Ayrıca bir konuda katılıyorum,insanlar çatır çatır çocuk yapıyor düşünmeden sonra bize yardım edin. Benimde durumum fena 2. çocuğu yapmıyorum mesela. Niye muhtaç edeyim bir tanesini daha. Düşünmek lazım yapmadan .
Kesinlikle katılıyorum size. Bir de bu aile aylık eğitim gideri masrafını filan çıkarmış o da çok ilginç geldi bana yani atıyorum gönlümüzden geçeni de yollayamıcaz😕baya kredi ödemesi gibi baskı yiyoruz

Hayvan mi önemli insan mı sorusu çok uç bir soru, saçmalık.

Aynı kulvarda değiller her şeyden önce. İkisinin önemi birbirinden farklı.

Başkasının 4 çocuğunun olup olmamasi sizi ilgilendirmez.

Yardım etmiyorsaniz etmeyin, kimsenin sizin bu yapıdaki yardımına ihtiyacı yok zaten.

Hem hayvanlara hem insanlara destek olan , yardım eden binlerce insan var.

Ayırmadan , kinamadan , sevgiyle yapilanin adı yardımdır.
Zaten konu bu ben yardım etmek istemiyorken bu konuda baskı görmem saçma değil mi? Bana ne milletin çocuğundan

Ben mesela hayatimda ilk defa bir kopekle bu kdr iciceyim bahceye geldi isyan ettim girip cikamam yana alistiralim dedim hepimizi kandirdi zilli cantamda pire damlasi var kimlik cikardik bir komsu kasapla kavga etmis pesine takilmis kasap kovmus aa ben onun icin geldim yuru kizim gidiyoruz demis :D
Oteki hastahaneye gitmis onu minibuse almazlar diye yurumus
Su an icime sinen bu boyle yapiyorum ama yrn bir aile karsima ciksa ona yardim ederim bu kiyaslama benim aklimin aldigi birsey degil yardim kalple yapilir akil miktara karar verir ama son karar hep kalbindir

Elimden geldiğince yardıma ihtiyacı olan insanlara, hayvanlara yardım ediyorum. Hayvanlara sürekli yardım ediyor olduğunuz için çok tebrik ediyorum çok saygı duyulası bir davranış.

Yanlış anlamazsanız bir durumdan bahsetmek istiyorum. Ben hayvanlardan korkmam aksine sokak hayvanlarını bile öpe koklaya severim. Bir sokak köpeği (sürü halindelerdi iyi ki hepsi birlikte saldırmadı) asla tehdit oluşturmamama rağmen beni kıpss diye ısırıverdi :)Öyle şaşırdım ki. Sadece çığlık atabildim. Beni bırakması için vurmaya kıyamadım, neden kıyayım ki? Bizim gibi bir akla sahip değiller. Kim bilir neden ısırdı? Oyun olsun diyeyse bile ben o kuduz aşısını defalarca vuruldum ve bacağımda muzur bir kaç diş izi taşıyorum :). Yine de kapımın önüne su ve yemek mutlaka bırakıyorum.

Ancak bazı hayvan severlerimiz hayvan sevmeyi öyle çok abartıyor ki tabiri caizse küçücük çocuğa saldıran sokak köpeği çetelerini (tabii ki barınağa kapatılmaları ya da uyutulmaları talep edilemez!) ya da beslenmesi yasak olan hayvanları (pitbull vb.) besleyenleri savunup insanları suçluyorlar. Fobisi olan insanlara kin kusuyorlar. (Fobisi olan insan için ben de petimi evdeki bir odaya kapatmam, fobisi varsa beni evimde ziyaret etmesin ancak sokakta pardon tasmayı biraz kısaltır mısınız ben köpeklerden çok korkuyorum diyene dahi hakaret boyutuna varan şeyler söylüyorlar.) Bu boyutta hayvan severliği çok sempatik bulmuyorum ancak yine de saygı duyuyorum :)

Yaptığınız yardım beni çok sevindirdiği için konudan uzaklaşmış olsam da bir kaç bir şey yazayım fikir belirteyim istedim. Yüreğinize sağlık.

Kayınvalideniz çok istiyorsa üstüne çöktüğün kirayla yardim et o zaman diyin size göndereceği yok bakalım o zaman da böyle yardım sever olacak mı? Iki kat kıyafet almakla eğitim masrafını üstlenmek çok farklı yani vicdanen bir seferlik gıda yardımı şeklinde yapardım ama ben de uzun süreli böyle bir yardıma kalkışmam. Siz ne olur sokaktaki canlara yardim etmekten vazgeçmeyin, çünkü çoğunluk insan dururken hayvana mi verilir diye düşünüyor. Haa bir de kayinvalideniz samimiyse belediye ile yardim kuruluşları ile bağlantıya geçsin, daha garanti olur.

İşte bu yorum alkışlanır 👏👏👏

Icinizden ne geliyorsa o. Insanlarin da yardima ihtiyaci var, hayvanlarin da. Ben hayvanlara yardim ediyorum cunku dertlerini dinleyen, anlayan yok.

Konudan bagimsiz olarak sizin KV saglam pabuc degil belki sizden para sizdirmak icin birileriyle anlasmistir. Ben olsam guvenemezdim.

Son düzenleme:
Zaten konu bu ben yardım etmek istemiyorken bu konuda baskı görmem saçma değil mi? Bana ne milletin çocuğundan

İşte başlıkta sormussunuz bencillik mi diye ?

Ben de diyorum ki kişiden kişiye değişir bu.

Banane başkasının çocuğundan " demek benim için bencillikten öte.

Çocuklar bu dünyanın gelecegi. Onların bu dünyada hiç bir suçu yok.

Birini okutmak bakmak dünyanın en tatlı meyvelerinden biri bana göre.

Hem insan hem hayvan her ikisi birden gozetilebilir, zor değil.

Yardım Etmek istemiyorum, eşime yazıp duruyorlar şimdi bakalım, o annesi yüzünden arada kaldı ama inanın hiç içimden yardım etmek gelmiyor.

EEE sizin KVnin zaten evi vardi degil mi kirada, sizin eve de bedava cokmuslerdi, paralari var yani kendi yardim etsin?? Niye size yonlendirmis ki? KVniz cok rezil bir insan

Özür dilemenize gerek yok ben de farkındayım. Zaten bu yapılan çok masumca gelmiyor. Belki tek seferlik olsa hadi neyse derdim ama karşı tarafın ihtiyacı olmadığında bize haber verecekler mi acaba göndermenize gerek yok artık diyecekler mi? Hiç sanmıyorum

Ben olsam yardım etmem şu şartlarda. Tek seferlik isteseler neyse ama bunlar resmen sponsor arıyorlar.
Maddi durumları iyiyken birden dara düşseler anlarım ama aylık masrafları hesapladıklarına göre tekrar durumları düzeltme ya da düzeltseler bile çocukların eğitimine yatırım yapma gibi bir düşünceleri yok belli ki. Nasılsa yapan var kafasıyla sizin üstünüze yıkacaklar.
Belki çok ihtiyaçları bile yoktur, kayınvalidenizin işgüzarlığıdır.

"İnsan dururken hayvana yardım etmek" diye bir kıyaslamaya da katılmıyorum. İnsanlar kendilerini idare edebilir, ifade edebilirler. Ama hayvanların böyle bir imkanı yok.

Back
X