İnsan İlişkileri Sorunum

Herkesin karakteri farklıdır. Zaten güzel olan da bu. Siz de kendinizi sevin . Sizi böyle seven , anlayan insanlar da çıkar karşıniza ; dediğiniz gibi karşınıza çıkan kisi sizi değiştirebilir de .

Evet, insan frekansını tutturduğu kişilerin karşısında cıvıldamaya başlar :) Şöyle ki, uzun süre olumsuzluğa maruz kalmış bir insan, bir zamandan sonra aptala dönüyor, ne yapacağını bilemiyor. Her laf her hareketin mevzu edildiği yerde başka ortamlara da geçince sanki orada da aynı şey olacakmış gibi hissediliyor.Siz aileden çekmişsiniz ben de abimden. Sizi biraz anlayabiliyorum. Kapatmıştım kendimi insanlara, ama sonra insansız olunamayacağını anlamıştım. Ama nereden başlayacağımı bilemiyordum. Daha sonra kurslara gitmeye başladım, işe başladım. Çekingenim ama karşımdaki insanlar cana yakın çıktı. Arkadaşlık konusunda ilk adım o kişilerden geldi. Evlerine, çaya vs davet almaya başladım. Bir baktım ki iyi kötü ortam sahibi olmuşum :) Konuyu nereye bağlamam gerektiğini bilemedim ama inşallah bir ipucu olmuştur size :)

Süpersiniz. Maaşallah size de :) ya iletişim problemi yok desem e kimseyle mi enerjim tutmaz anlamadım ki muhabbeti devam ettirmek hiç içimden gelmiyor.

Evet bir tanecik bile olsa arkadaşa çok ihtiyacım var. Ay yok zaten evlilik kafasında değilim, öyle bir hata yapmam. Sevgili de yapmam. Ben önce kendimi sevmeyi öğreneyim ki başkası da beni sevsin.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim :)

Kesinlikle. Ben de kurskara gittim ama yok yani. Millet 2'li 3'lü gruplar olmuş bıdı bıdı konuluyor. Ben ilk başta girişkenlik yapıyorum ama sonra kendimi geri çekiyorum.

Ben bir ara sızın tam tersınızdım hemne kaynasır samımı olurdum ama cok zararını gordum sımdı sızın halinize yakınım boyle daha mutluyum

Ben bir ara sızın tam tersınızdım hemne kaynasır samımı olurdum ama cok zararını gordum sımdı sızın halinize yakınım boyle daha mutluyum
Sizin durumunuz da iyi değilmiş ama benim durumum da hiç iyi değil. En iyisi ortayı bulmak.

Süpersiniz. Maaşallah size de :) ya iletişim problemi yok desem e kimseyle mi enerjim tutmaz anlamadım ki muhabbeti devam ettirmek hiç içimden gelmiyor.
Eğer hiç kimseyse evet o zaman uzerinde dusunmeye gerek olabilir. Çocukluk ya da lise arkadaşlarınızlada mi koptunuz? bir de insanlarla konuşurken tam olarak ne hissediyorsunuz? böyle durumlarda genelde iki duygu vardır; söyleyeceklerim beğenilmeyecek, değer görmeyeceğim düşüncesi. Ya da bu cahillerle muhattap olamam düşüncesi. Sanırım ikisininde ucu çocukluğa dayaniyor. Kabul edilme ve değer görme hisleriyle alakalı. Cok mükemmelliyetçi bir ebevyniniz mi vardı?

Lisede de arkadaşım çok yoktu. Ben tek kalmayı tercih ediyordum. Lise birin ilk haftası çok iyiydi. İyi bir kaynaşma olmuştu. Sonra sınıflar karma olunca kendime göre arkadaş edinemedim. Çekingendim de ayrıca.
İnsanlarla konuşunca kesin dediklerim saçma olacak, sıkılacaklar, beğenmeyecekler düşüncesi içerisinde oluyorum.

Bildiğim kadarıyla bu değersizlik hissiyle alakalı.
Bence terapi almalısınız aşabileceğinize inanıyorum çünkü sorunun kaynağı tespit edilirse çözüm de gelir. Zamnında çok eleştirilen ya da bahsettiğim gibi mükemmellik bekleyen ebeveynlere sahip insanlarda olabiliyor. Bende de vardı ya ordan biliyorum:)

Lisede de arkadaşım çok yoktu. Ben tek kalmayı tercih ediyordum. Lise birin ilk haftası çok iyiydi. İyi bir kaynaşma olmuştu. Sonra sınıflar karma olunca kendime göre arkadaş edinemedim. Çekingendim de ayrıca.
İnsanlarla konuşunca kesin dediklerim saçma olacak, sıkılacaklar, beğenmeyecekler düşüncesi içerisinde oluyorum.
Terapi alıyorum ama yol alamadım. Siz nasıl aştınız?

Peki sorun nedir ? ödevlerinizi mi yapamıyorsunuz yoksa başka bir sorun mu var? terapistinize içiniz tam olarak sindi mi?
Ben sürekli psikolog videoları dinledim henüz terapi almadım ama siz bana bakmayın mutlaka gidin:) birde bu korona yüzünden sürekli evdeyiz artık, su ara kendinizi deneme imkaninizda azaliyor.
Dinlediğim psikologlardan notlar alip yapmaya gayret ettim ben. Mesela istemesem bile sohbet etmek , arkadaşlar buluşur canim istemez ama yine de gittim gibi. Karşımdakini etkin dinlemeye çalıştım. Çoğu zaman işime yaradi ancak yine de bazı insanlara hiç icim isinmiyor:) onlarla su an zorlamiyorum. Bir de ben şunu fark ettim, zamanla tanıdığım insanlara bakıyorum dışarıdan soğuk uzak duruyorlar ama samimi olunca çok tatlı muhabbetleri var. Demekki herkes , insanlarla kaynaşmak zorunda değil demekki çok farklı mizaçlar var, herkesle konuşmamak bir eksiklik değil. Bunu kabul edince daha rahatladım su an ortamlarda hiç heyecan yapmıyorum:)
Dinlediğim bir psikologta "Muhatap olduğunuz insana bir bakin, onlarda sizin gibi iyi ve güçlü yönü olan insanlar. Onlarında hataları var. Bunları düşünün. Sizden üstün değil, sizden alçakta değil." demisti sevmistim:)
Birazda yaşadıklarımdan sonra kendime değer vermeyi öğrendim. Karşımdaki insanin neden benden üstün olduğunu düşüneyim ki ? esprime gülmedi mi? kendi bilir. Demek ortak mizah anlayışımız yokmuş diyebiliyorum. Mesela geçenlerde okul kadın öğrt.grubunda bir arkadaş ses kaydı atmis ünlü birinin, bende ona karşılık aynı kisinin ses kaydını attim , aynı kişiyle ona cevap verdim ve komikti bence:)) ama ses cikmadi. Hiç rahatsiz olmadım biliyor musun? sonra sevindim böyle hissettiğime.
Aklıma geldikçe yazarım benim icinde uzun sayılır bir süreçti çünkü...ama dedigi m gibi sonuç ovvv çok acildim vs değil. Su an sohbetimin tuttuğu insanlarla rahat konuşuyorum, tutmamişsa da kendimi zorlamıyorum.

İnşallah ben de sizin gibi olabilirim. Maşallah size

Inanın olursunuz. Özür dilerim sizi anlamaya calisiyorum ama söylediğim beğenilmeyecek, insanlar sohbetimden hoşlanmayacak düşüncesi kesinlikle altta yatan kendimize değer vermeme hissi ile alakali. Benim her dönem arkadaşlığım vardı yalniz ben bu sorunu yeni tanistiklarimla yaşıyordum sadece.
Mesela bazı nemrutlar var sabah günaydınnn diyorsun, umurlarına değil:) öğrt. ortamında böyle ciddi tipler var. Su an alıştım ve ben ortaya söylüyorum tadindayim:) sonuçta selam almıyorsa kendi insanlığını gösteriyordur.
Kendinize değer verme hissi meğer ne güzelmis. Bu duyguyu yasamak için çaba gösterin lütfen:)

Çok teşekkür ederim. Kendime karşı çok çok acımasızım maalesef. Bu durumu aşmaya çalıyorum ama bilmiyorum ne zaman alabilirim.

Çok teşekkür ederim. Kendime karşı çok çok acımasızım maalesef. Bu durumu aşmaya çalıyorum ama bilmiyorum ne zaman alabilirim.
Size özelden dinlediğim çok tatlı bir hikaye anlatacağım şimdi. Inşallah basarirsiniz. O eksiklik hissi tamamlanacak inanın hepsi bunu fark edip kendinizi iyileştirmek için yaşadığınız seyler zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…