• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan Kaynaklarındaki Egoist Savunma Yazısı İstedi

ShellShock

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
3.616
3.867
133
Merhaba hanımlar. Derdim bitmiyor biliyorum ama yardımlarnız bana yol gösteriyor. Ben iş değişikliği sebebiyle 4 aydır özel bir şirkette çalışıyorum. İnsan kaynakları konularım da var ama adamı tekrar özetliyorum leş gibi kokan sigara içen ve bel altı espri yapıp tepki gösterince yetkilerimi kullansam kullanırım diye alttan tehdit savuran egoist bir tip.Dün bu insan kaynaklarındaki adam bir iş istedi ve işimin yoğunluğundan sadece 5 dk gecikmeli yapabildim. Onun istediğinden daha acil bir iş. Her neyse adam panik atak bir tip olduğu için odama gelip ver ben yapacağım dedi bende şuan onu yapıyorum zaten dedim böyle bir iki ısrardan sonra bana "sinirimi senden çıkartırım!" dedi bende kime sinirlendiyseniz ondan çıkartabilirsiniz sinirinizi zira sebep ben değilsem kimse benden sinirini çıkartamaz dedim. ama tabi biraz yüksek sesle söyledim. patronum beni uyardı özür diledim. bugün benden bir savunma yazısı istiyor ilk olarak bu konuyla ilgili. bu arada agresif ve gereksiz çıkış yapmışım beni işe alan bir amirine nasıl böyle bağırırmışım. savunma yazısına bakın. bende bu konuya cevap yazdım ama bir konu var ki bu konudaki cevaplar için sizden yardım istiyorum. ben işe başlarken ingilizcem olmadığını biliyorlardı bana geliştir öğren az da olsa dedi tamam dedim ama işyeri o kadar yoğun değil ve benim ingilizce çalışmak için vaktim olsa da patronlar evinde çalışsın diyorlarmış. :( bende haliyle eve git yemek duş vs derken saat 11 i bulunca bırakın ingilizce çalışmayı yorgunluktan bir hal kalıyorum. Neyse uzatmadan bu beyefendinin sorusunu yazacağım:

İngilizce arayanlarımız olması sebebiyle telefonda not almak veya yönlendirmek için sizi işe alırken biraz ingilizcenizi geliştirin, günlük konusma kalıplarını gerekirse ezberleyin dememe rağmen, 1 Eylül'de işe girmenize rağmen İngilizceyi en ufak bir şekilde öğrenebilme konusunda gayretiniz neden olmamaktadır?

Resmen çıkarmaya bahane arıyorlar muhtemelen 6 ayın dolmadan seni çıkaracaklar. Çünkü 6 ayın dolunca işe geri iade davası açabiliryorsun. Sen dikkatli at adımlarını ılımlı davranmaya çalış derim.

Resmen çıkarmaya bahane arıyorlar muhtemelen 6 ayın dolmadan seni çıkaracaklar. Çünkü 6 ayın dolunca işe geri iade davası açabiliryorsun. Sen dikkatli at adımlarını ılımlı davranmaya çalış derim.
Daha ne kadar ılımlı davranabilirim bilmiyorum inanın. Bel altı şakalarına karşılık verince kötü oluyorum. Ya da hakkımı savununca adamın tavrı değişiyor ve yetkilerini devreye sokuyor.

işe ayırcağın vaktin mesai saatleri ile sınırlı olması gerektiğini ama iş yerinde ingilizce çalışmanıza onların izin vermediklerini, mesai saatleri dışında kalan vaktin kendinize ait olduğunu, buna rağmen evde imkanınız olduğunca çalıştığınızı ama süre kısıtlı olması sebbeiyle yeterli gelmediğini....

bilemedim olur mu böyle.

işe ayırcağın vaktin mesai saatleri ile sınırlı olması gerektiğini ama iş yerinde ingilizce çalışmanıza onların izin vermediklerini, mesai saatleri dışında kalan vaktin kendinize ait olduğunu, buna rağmen evde imkanınız olduğunca çalıştığınızı ama süre kısıtlı olması sebbeiyle yeterli gelmediğini....

bilemedim olur mu böyle.

bence olur çünkü doğrusu böyle yani :(

Egoist pislik. İnsanların ekmegiyle oynamak bu kadar kolay bazıları için.

İşinizide sizide diye noktalı virgüllü yaz gitsin:deli:

adam birde durup durup kendini övüyor her şey benden sorulur vs vs nerden geldim buraya ya özel sektör zor derlerdide inanmazdım :kızgın:

bilemedim olur mu böyle.
İşe giriş şartlarından biri olduğu için bence olmaz. Sonuçta konu sahibi İngilizce öğreneceğini taahhüt etmiş, şirket bu imkanı sağlamıyorsa kendisi yerine getirmeli. Çünkü şirket "biz seni kursa göndereceğiz, gider misin" diyerek bu talepte bulunmamış. Mesai saatlerinde İngilizce çalışmasına izin vermeyebilirler. Kaldı ki şirket haftaiçi üç gün akşamları derse aldırabilirdi, yine mesai sonrası olurdu ve yine konu sahibi itiraz edemezdi.

IKcının ne yetkisi olcak ki yani ben mi yanlış biliyorum:KK200:

İşyerin de leşmiş kanka sigara kokulu leş tipli IKcı mı olur yahu????:eek:
işe giriş çıkışlar bu leş adamdan sorulluyor :(

eve gidince üstüm başım saçım her yerim sigara kokuyor eşim bile kıraathanede çalışsan anca bukadar kokarsın diyor :kusmuk:

adam birde durup durup kendini övüyor her şey benden sorulur vs vs nerden geldim buraya ya özel sektör zor derlerdide inanmazdım :kızgın:
Patronlar bu adama iyi gaz vermişler. adam havalarda ucuyor.

Hem Mischeryy dedigi gibi İKcilerin eleman cıkarması ile ilgili yetkisi olmazki.

İşe giriş şartlarından biri olduğu için bence olmaz. Sonuçta konu sahibi İngilizce öğreneceğini taahhüt etmiş, şirket bu imkanı sağlamıyorsa kendisi yerine getirmeli. Çünkü şirket "biz seni kursa göndereceğiz, gider misin" diyerek bu talepte bulunmamış. Mesai saatlerinde İngilizce çalışmasına izin vermeyebilirler. Kaldı ki şirket haftaiçi üç gün akşamları derse aldırabilirdi, yine mesai sonrası olurdu ve yine konu sahibi itiraz edemezdi.

valla bilemedim. bi tek bu geldi aklıma. başka ne yazabilir ki?

valla bilemedim. bi tek bu geldi aklıma. başka ne yazabilir ki?
Yani evet eğer başka bir açıklaması yoksa sizin dediğinizden başka yazacak şey de yok.

Konu sahibi keşke siz de en azından sabahları, akşamları yolda giderken falan baksaymışsınız biraz :(

Patronlar bu adama iyi gaz vermişler. adam havalarda ucuyor.

Hem Mischeryy dedigi gibi İKcilerin eleman cıkarması ile ilgili yetkisi olmazki.
patronlar elemanlarla uğraşmak istemediği için bu tür yetkileri kendisine vermiş. şimdi burdan çıkarılsam başka işe girsem hem yıllık iznim olmayacak hem de sürekli iş değiştiren bir eleman olarak güven vermeyeceğim ...:(

Yani evet eğer başka bir açıklaması yoksa sizin dediğinizden başka yazacak şey de yok.

Konu sahibi keşke siz de en azından sabahları, akşamları yolda giderken falan baksaymışsınız biraz :KK43:

ben çok denedim yani az çok bazı kalıpları biliyorum ama temelden olmayınca anlamayıp unutuyorum birde pratik yaapacak kimsede yok haliyle unutuluyor. sanırım işimden olacağım

bu arada maaşım asgariden gösteriliyor ve kapalı alanda sigara içiliyor.madem öyle bende bunları yazayım diyorumda ne alaka bir durum olacak

patronlar elemanlarla uğraşmak istemediği için bu tür yetkileri kendisine vermiş. şimdi burdan çıkarılsam başka işe girsem hem yıllık iznim olmayacak hem de sürekli iş değiştiren bir eleman olarak güven vermeyeceğim ...:KK43:
Büyük ihtimalle işten çıkaracak gibi duruyor sebebi olarak da ingilizceyi gösterecekler büyük ihtimalle ,işe girerken birazda öğrenin demiş keşke hafta sonları gidebileceğiniz bir kurs olsaydı öğrenirdiniz biraz.o zaman b sebepte kalmaz dı.

bu arada maaşım asgariden gösteriliyor ve kapalı alanda sigara içiliyor.madem öyle bende bunları yazayım diyorumda ne alaka bir durum olacak

Ne kadar sinir bozucu ya.
Şimdi siz orda kalmak istiyor musunuz?
Bunu sorma nedenim tabi ki maaşı asgariden gösterip ve üstünü veriyorlarsa tehdit edebilirsin.
Ayrıca yemek ve mola saatlerin nasıl bunlar da sgk konusunda sıkı denetimden geçen detaylar.
Pskolojik baskı da yapılıyor diyebilirsin.
Tabi sonuç olarak kalırsan çok mimleniceksin.

Back
X