• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan Kaynaklarındaki Egoist Savunma Yazısı İstedi

Ne kadar sinir bozucu ya.
Şimdi siz orda kalmak istiyor musunuz?
Bunu sorma nedenim tabi ki maaşı asgariden gösterip ve üstünü veriyorlarsa tehdit edebilirsin.
Ayrıca yemek ve mola saatlerin nasıl bunlar da sgk konusunda sıkı denetimden geçen detaylar.
Pskolojik baskı da yapılıyor diyebilirsin.
Tabi sonuç olarak kalırsan çok mimleniceksin.
şöyle ki bana işe başlarken asgariden yatacağını söylemedi. ben öğrendiğimde neden söylemediniz dediğimde ise sen sormadın dendi.
mola saati diye bir kavram yok. burda yiyoruz ve on beş dk yemeğe oturunca iş çıktıysa onları bile yapmam gerektiği söyleniyor.

ben çok denedim yani az çok bazı kalıpları biliyorum ama temelden olmayınca anlamayıp unutuyorum birde pratik yaapacak kimsede yok haliyle unutuluyor. sanırım işimden olacağım
Sizi böyle kabul etmişler evet ama kendinizi gelistirmeniz karşılığında onaylamışlar işe girişinizi bu anlamda gayet haklılar ama sizden bu olayın üzerine alakasız bir savunma olmuş istenilen. Hani ingilizce konusunda sorun yaşarsınız,işinizi etkiler vs anlarım ama bu durum çok saçma olmuş. Sanki "bak beni alttan almazsan elimde bu kozum var bunuda dibine kadar kullanırım"der gibi.
Size tavsiyem,savunmanıza,ingilizce konusunda tek bir sorun dahi yaşamadığınızı,Eylül'den beri İngilizce konuşmak durumunda kaldığınız tek bir pozisyon dahi olmadığını (bunu bir mesajınızda yazmıştınız hiç gerek kalmadı diye,bu sebeple söylüyorum)ama kendinizi geliştirmek adına evde çalıştığınızı ve bu savunmanın sebebini anlamadığınızı,yazmanız. Akabinde İngilizce konusuna ağırlık vermeniz,gerekirse kursa gidip ilerletmeniz gerekiyor bence. Sonuçta bahsettiğiniz gibiyse sadece zaafınız kullanılıyor bu durumda,buna ilerleyen zamanlarda izin verip vermemek sizin tasarrufunuzda.
Bu süreçte iş aramaya devam edin tabi zira sizin bu bahsettiğiniz adamla bunca olaydan sonra,saygı,sevgi,hoşgörü çerçevesinde bir iş ilişkisi yürütemeyeceğiniz aşikar. Başka bir iş buluncada ayrılırsınız,zorlamanın alemi yok.

şöyle ki bana işe başlarken asgariden yatacağını söylemedi. ben öğrendiğimde neden söylemediniz dediğimde ise sen sormadın dendi.
mola saati diye bir kavram yok. burda yiyoruz ve on beş dk yemeğe oturunca iş çıktıysa onları bile yapmam gerektiği söyleniyor.
Kapalı alanda sigara içiyor diye şikayet edebilirsiniz.Mola hakkınız olmalı 10-15 dk yemek mi olur ,çalıştığınız yer nasıl bir yer küçük bir yer mi yoksa büyük bir yer mi.

Kapalı alanda sigara içiyor diye şikayet edebilirsiniz.Mola hakkınız olmalı 10-15 dk yemek mi olur ,çalıştığınız yer nasıl bir yer küçük bir yer mi yoksa büyük bir yer mi.
Ofis küçük ama yurtdışı yurtiçi işlerimiz çok. Yaklaşık 300 e yakın çalışan var..

Şimdi kaç saat çalışıyorsunuz peki?
Yemek ve mola saatlerini sana vermek zorundalar.
Ayrıca bu konuda istersen sgk şikayet edebilirsin.

ben özelde bu şartlar altında çalışmam sanıyorum. yani asgari ücrete her yerde iş bulursunuz gibi geliyor. hiç olmadı evimde mis gibi çocuk bakarım bu şartlardan iyidir yani.
şu an ben devlet memuruyum. ama kurumum biraz ilginç. 6 yılda böyle yer görmedim. malesef sınavla kurum değiştirdim ve bir daha ki sınava kadar beklemek zorundayım. en büyük sıkıntım sigara içmeleri. ha şikayet et derseniz de cezayı yatırıp devam edecek tipler. sonrasında hınçlarnı da alırlar benden.
tabi ki maaşım tatmin edici, iş yüküm oldukça hafif, şimdilik amirim çok kaliteli. yani Allah elimden almasın inş. o yüzden kalıyorum tayinle uğraşmıyorum. sizinkinin neresinden tutsam elimde kalıyor. emek de vermemişsiniz hani tazminatım yanar diyeceğiniz yıllar yok anlamında dedim. çıkın kurtulun.

Şimdi kaç saat çalışıyorsunuz peki?
Yemek ve mola saatlerini sana vermek zorundalar.
Ayrıca bu konuda istersen sgk şikayet edebilirsin.
10,5 saat çalışıyorum. yani şikayet etsem daha kötü olacak ama savunmama bunları eklesem abesmi olur diye düşündüm çünkü senin elinde koz varsa bende de var mesajı vermek istiyorum. hem asgariden yatıyor hemde molam yok o zaman sen önce bunları düzelt imasında bulunmak istiyorum

ben özelde bu şartlar altında çalışmam sanıyorum. yani asgari ücrete her yerde iş bulursunuz gibi geliyor. hiç olmadı evimde mis gibi çocuk bakarım bu şartlardan iyidir yani.
şu an ben devlet memuruyum. ama kurumum biraz ilginç. 6 yılda böyle yer görmedim. malesef sınavla kurum değiştirdim ve bir daha ki sınava kadar beklemek zorundayım. en büyük sıkıntım sigara içmeleri. ha şikayet et derseniz de cezayı yatırıp devam edecek tipler. sonrasında hınçlarnı da alırlar benden.
tabi ki maaşım tatmin edici, iş yüküm oldukça hafif, şimdilik amirim çok kaliteli. yani Allah elimden almasın inş. o yüzden kalıyorum tayinle uğraşmıyorum. sizinkinin neresinden tutsam elimde kalıyor. emek de vermemişsiniz hani tazminatım yanar diyeceğiniz yıllar yok anlamında dedim. çıkın kurtulun.
asgariden fazla alıyorum ve sürekli iş değiştirmek istemediğim için kalmaya çaba gösteriyorum :( birde baska işe başlarsam yine yıl doldurup izin için bekleyeceğim:(

10,5 saat çalışıyorum. yani şikayet etsem daha kötü olacak ama savunmama bunları eklesem abesmi olur diye düşündüm çünkü senin elinde koz varsa bende de var mesajı vermek istiyorum. hem asgariden yatıyor hemde molam yok o zaman sen önce bunları düzelt imasında bulunmak istiyorum

Tabi ki ama bunun sonucunda zaten sana daha fazla baskı yapıcaklar.
Her türlü çıkmana kadar getiricekler durumu.
Olurda istifaya zorlarlarsa ya da çıkarılırsan ve ya bu savunmaya ekle.
Sonra şikayet ettiğinde bu savunmanı da okurlar.
Normal şartlarda 1 saat yemeğin 1 saat mola hakkın var.

madem seni çıkarma niyetleri var sende nelerden rahatsızsan savunmana yaz ..İngilizce işi içinde gayret gösterdiğini hafta sonları çalıştığını söylersin ..ben senin yerinde olsam orda bir dk durmam ama hazır savunmada isteniyorken çatır çatır yazarım yanlışlıkları çıkar giderim ..

asgariden fazla alıyorum ve sürekli iş değiştirmek istemediğim için kalmaya çaba gösteriyorum :KK43: birde baska işe başlarsam yine yıl doldurup izin için bekleyeceğim:KK43:
iyi de bu şartlar altında çalışırsanız da özgüveniniz yitecek, bir bayan olarak 10,5 saat çalışıp(sonrada evde mesai var) ,15 dakika yemek molası yaparak 1 yıllık değil de 2 yıllık yorgunluk yaşayacaksınız. siz iş arayışına girin yani. ben malesef ilk mezun olduğumda 3. işime kadar hergün ağlaya ağlaya gider gelirdim. 3. işimde insanlar çok iyiydi Allah razı olsun. ama maddi olarak sıfırdı yani. ama işte o benim kpssyi kazanmam için ciddi anlamda yararlı bir basamak oldu. size az da olsa katkısı olacak işler bakının. çocuk ols bu işte hayatta çalışamazdınız sanıyorum.

Neden bu kadar basıt bır ıstegı yapamadınız . telefonda bekletmek not almak burada yok vs demek cok basıt oysakı ve kalıpları var ınternette

Neden bu kadar basıt bır ıstegı yapamadınız . telefonda bekletmek not almak burada yok vs demek cok basıt oysakı ve kalıpları var ınternette
bunları zaten biliyorum ancak şimdiye kadar ingilizce konusan kimse ile muhattap olmadım.çünkü böyle bir şey hiç olmadı

iyi de bu şartlar altında çalışırsanız da özgüveniniz yitecek, bir bayan olarak 10,5 saat çalışıp(sonrada evde mesai var) ,15 dakika yemek molası yaparak 1 yıllık değil de 2 yıllık yorgunluk yaşayacaksınız. siz iş arayışına girin yani. ben malesef ilk mezun olduğumda 3. işime kadar hergün ağlaya ağlaya gider gelirdim. 3. işimde insanlar çok iyiydi Allah razı olsun. ama maddi olarak sıfırdı yani. ama işte o benim kpssyi kazanmam için ciddi anlamda yararlı bir basamak oldu. size az da olsa katkısı olacak işler bakının. çocuk ols bu işte hayatta çalışamazdınız sanıyorum.
çok haklısınız iş aramaya başladım bile. yani asgariden daha fazla alıyorum diye de hem sağlığımdan hem psikolojimden olacağım

Back
X