• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan neden boşanır?

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Eşinizi seviyorsanız ve aldatma yoksa boşanır mısınız? Sebepler ne olabilir mesela bunu çok merak ediyorum. Ben hep aldatma olmadığı sürece ve sevgi varsa boşanmam derdim ama öyle değilmiş. Dün ilk defa dilekçeleri araştırdım ve boşanmayı düşündüm bir anlık sinirle. Hatta aileler bile duydu. Şuan deniz duruldu ama ben hala o düşünceye nasıl geldim onu düşünüyorum. Ne oluyor bize böyle:KK43:

Eşinizi seviyorsanız ve aldatma yoksa boşanır mısınız? Sebepler ne olabilir mesela bunu çok merak ediyorum. Ben hep aldatma olmadığı sürece ve sevgi varsa boşanmam derdim ama öyle değilmiş. Dün ilk defa dilekçeleri araştırdım ve boşanmayı düşündüm bir anlık sinirle. Hatta aileler bile duydu. Şuan deniz duruldu ama ben hala o düşünceye nasıl geldim onu düşünüyorum. Ne oluyor bize böyle:KK43:
Boşanır... Bizim toplumumuzda çok yok ama batılı ülkelerde var. Kişi eşini seviyor ama artık monoton bir hal almış, aşk bitmiş sadece arkadaşlık kalmış hiiiççç aman yuvam yıkılmasın diye düşünmüyor, çat veriyor boşanma dilekçesini. Ha bu iyi bir şey mi? Bir yandan iyi bir yandan kötü. İnsan hayata bir defa geliyor ve ben aşkın gerekliliğine çok inanıyorum. Ama bir yandanda belli bi yaştan sonra zaten eşin yanındaki tek arkadaşın oluyor. Sanırım bu biraz da yaşla ilgili. Senin konuna gelince bazen insan çok sevdiği, çok aşık olduğu insandan bile bir zaman kurtulmak isteyebiliyor. Çok normal birşey. Önemli olan o zamanı doğru biçimde atlatabilmek.

Dilekce verilme asamasina gelinmedikce ailelerin duymamasi taraftariyim
Insanlar kotu niyetli olabilir zaten o seni bosamak istiyor diye esinizi dolduruyor olabilirler duzelecek seyde duzelmez boyle olunca

Yok herkes benim tarafımda,eşim yerin dibine girdi dün zaten. Evin geçimi konusunda borçlar konusunda hep yalanlar,tek başına halletmeye çalışıp eline yüzüne bulaştırmalar... Yoruldum artık
o kadar çok sebebi varki anlatsam sıkılırsın
Asla sıkılmam canım anlatabilirsin, konuşmaya çok ihtiyacım var:KK43:

Bigunde durulacak bir meselede bosanma lafini gundeme getirmek bence simariklik. Insan seviyosa ihanet yoksa da bosanir tabi. Adam hirsizlik yaptiysa cinayet islediyse mesela. Ya da ailesi problemse cozulemiyorsa. Cinsellik iyi degilse.

Psikolojik/fiziksel şiddet olabilir...

Olmalı da.. Ama tolere edebilir ya da affedebilirim gibi geliyor. Benim için tek sebep aldatma olur sanırım ( büyük konuştu :KK70:) Şaka bir yana benim tek sebebim aldatma olur sanıyorum.

Boşanma için sebep çok.

Psikolojik şiddet
Fiziksel şiddet
Cinsel uyumsuzluk
Şiddetsiz geçimsizlik
Kafa yapılarının uymaması
Dini sebepler
Borçlar
İçki
Kumar
Aradaki bağların kopmuş olması
Birbirini aile olarak görememek
Tutkunun bitmesi
Aşırı iş düşkünlüğü
Çocukların problemleri
Daha sürer gider...

Mutsuzsam boşanırım. Aldatma, benim için tek başına boşanma sebebi değildir. Ama saygıyı kaybettiğimiz anda ne kadar sevgi olsa da arada, boşanırım.

Back
X