• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan neden boşanır?

bence sakince düşünüp tartmak lazım , eşiniz neden böyle yaptı muhakkak gurur yüzündendir diye düşünüyorum kendi başına halledebileceğini düşünmüş belli ki , bizde aynı şekilde düğün işleridir eşyadır herşeyi kendimiz ödedik çift maaş olduğumuz halde zar zor bitti kredimiz de hala var ay sonu zor geliyor ama bi de şöyle bişey varki evin eksiği bitmiyor bi markete gidiliyor hiç bişey almasan 30-50 verip çıkıyosun ee hepsi de kartta birikiyor ay sonu gelince hoopp napacaz şimdi , bence boşanmak yerine bundan sonra hesapları siz devralın ve bi de öyle devam edin, bakın ne zorluklarla kuruluyor yuva sakin düşünmekte fayda var
Sizin de bizimki gibi zorluklarınız olmuş,beni daha iyi anlarsınız.Kredinizin bittiğini düşündüğünüzde avukatlık,icralık gibi bilmediğiniz konular çıksa karşınıza ne kadar zor olurdu değil mi? Elim kolum bağlı hissediyorum. Siz kaç senedir ödüyorsunuz krediyi? Gerçekten 3-4 yere borç ödemek bazılarından açık vermeye mi sebep oluyor anlamıyorum

Eşinizi seviyorsanız ve aldatma yoksa boşanır mısınız? Sebepler ne olabilir mesela bunu çok merak ediyorum. Ben hep aldatma olmadığı sürece ve sevgi varsa boşanmam derdim ama öyle değilmiş. Dün ilk defa dilekçeleri araştırdım ve boşanmayı düşündüm bir anlık sinirle. Hatta aileler bile duydu. Şuan deniz duruldu ama ben hala o düşünceye nasıl geldim onu düşünüyorum. Ne oluyor bize böyle:KK43:

kadınların fıtratında bu olduğu için dinimiz boşama hakkını erkeğe vermiş. biz duygularımızla hareket ediyoruz daha çok. he ama büyük dertler, sorunlar vardır orası ayrı.. ben mesela şu an saymaktan bile yorulduğum enteresan ve iğrenç şeylerden dolayı boşandım, hiç aklımda bile yokken.. oluyor yani.

Eşinizi seviyorsanız ve aldatma yoksa boşanır mısınız? Sebepler ne olabilir mesela bunu çok merak ediyorum. Ben hep aldatma olmadığı sürece ve sevgi varsa boşanmam derdim ama öyle değilmiş. Dün ilk defa dilekçeleri araştırdım ve boşanmayı düşündüm bir anlık sinirle. Hatta aileler bile duydu. Şuan deniz duruldu ama ben hala o düşünceye nasıl geldim onu düşünüyorum. Ne oluyor bize böyle:KK43:
evlilikte bir çıkar ilşkisidir... sevgi bile olsa... siz sevgi verirsiniz oda size sevgi verir... çıkarlarınız kesiştiği sürece berebersinizdir... al gülüm ver gülüm... elin oğlu ve elin kızısnız nihayetinde...en önemliside güven...insan sığınmayı korunmaya ihtiyaç duyar ,özellikle kadınlar... bize yalan söyleyen ve arkamızdan iş çeviren güvenemediğimiz bir insanla aynı evde durmaya tedirgin oluruz... boşanma sebebi olabilir mi ...evet... bazılarımız için olabilir...

Sizin de bizimki gibi zorluklarınız olmuş,beni daha iyi anlarsınız.Kredinizin bittiğini düşündüğünüzde avukatlık,icralık gibi bilmediğiniz konular çıksa karşınıza ne kadar zor olurdu değil mi? Elim kolum bağlı hissediyorum. Siz kaç senedir ödüyorsunuz krediyi? Gerçekten 3-4 yere borç ödemek bazılarından açık vermeye mi sebep oluyor anlamıyorum

evet sizi anlıyorum durumun hiç kolay olmadığını da tahmin edebiliyorum , gerçekten çok zor yani dediğin gibi 3-4 yeri öderken bi de kredi kartı yok mu o işte hep açık vermeye sebep mutlaka açık veriliyor , canım benim biz 2 kere çektik krediyi işte açık verdiğimiz için yeter zannediyosun evdeki hesap uymuyor bi türlü ama sizinle farkımız ben hep içindeydim hesabın , nişanlılık döneminde de öyleydi nereye ne kadar nsl olur eşime sorardım nereleri ödedik beraber giderdik taksit ödemeye falan, bakma birazda uyanık olmak gerekiyor erkeklerdeki o özgüven ve gurur ben halledecem telaşı işte bunları yaptıran

2 yıldır ödüyoz daha bi o kadar var, ama araba aldık onun borcuna geçtik bu sefer

bi de şunu eklemek isterim, duyulunca yerin dibine girdi demişsiniz eşiniz için, ben iyi biliyorum ki bu yalancı kişiler hiç de utanmaz sıkılmaz demekki o da pişman , içinde bazı şeyleri aşmaya çalışmış ama olmamış , şükretmek gerekki tefecidir şudur budur bulaşmamış borcu borçla kapatmamış, bu da gösteriyor ki adam yetişememiş , gidin sakin bi yere bi çay içip konuşun herşey hallolur yeterki sevgi saygı bitmesin

Aslında bu yazdıklarınızın hepsi yapıldı.5-6 ay oldu sanırım,banka annesinin evini aradı ve biz öğrendik, önce tartıştık konuştuk.Sonra ablası annesi ve benim annem de yardımcı oldular,ödedik. Güzel güzel konuştuk,ne kadar varsa söylemesi için. Bayadır evin bütün giderleri ben de,maaşımızı biriktiriyordum ve bu olay patlak verdi. Şimdi ailemize olan borcumuzu ödemek için biriktirdiklerimizi yine bankaya ödeyeceğiz.Sıfıra çıkıcaz diyorduk yine eksilerdeyiz. En büyük hatamı başta yaptım,ilk günden hesap kitap yapıp ona güvenmeyecektim aslında
Evet ilk gunden bir hata olmus ancak anladigim kadariyla kendi ozel harcamalari olup da bunu saklamis degil...
Yetistiremeyince yalana basvurmus ve yer yer sorumlulugunun bilincinde olmak yerine sucluluk duygusuyla afedersiniz ama altina iseyen cocuklar gibi kabahati acik edilene dek saklamaya calismis.

Eger baska sorununuz yoksa halledilebilir birsey bence.
Mesela is bolumunu maddi olmayan seylerde tercih etmeye ve ona daha kucuk meblaglardaki giderlerde sorumluluk vererek bu konudan kurtulur hatta onu destekleyerek -cocuk gibi ama oyle de hissettirmeden- olgunlasmasinda bile katkida bulunabilirsiniz...
Bunlar haricinde borclar maaslar vs hep sizin elinizde toplansin bence.

herkesin durumuna, konumuna, bakis acisina gore degisir sebepler.. en buyuk nedenler ihanet ve siddet basligi altinda toplansa da, elle tutulamayan huzursuzluklar anlatilamayan psikolojik baskilar, aileler vs vs sebep olabilir.. herkesin kaldirma esigiyle de ilgili ayrica.. kimi cocugum var der katlanir, kimi 3cocuk da olsa arkasina bakmadan uzaklasir, yasayan bilir ve bu konularda mutlak bi dogru yoktu diye dusunuyorum

Bende tıpkı sizin gibi aldatma ve şiddet dışında kadın neden boşansınki derdim
Yanılmışım ,evliliğin temeli olan ''güven'' varya işte o kaybedilirse pekala enbüyük boşanma sebebiymiş.

bence mutlu olamamkta BİR SEBEPKEN
başkası için
2 tokattan birşey olmaz

kişiden kişiye mizaçtan mizaca değişir

Sana değer vermemesi, bir birey olarak isteklerini, duygularını hiçe sayması,
denge kuramayıp evliliğini ailesi yüzünden hırpalaması gayet geçerli boşanma sebepleridir bana göre.

aldatma veya yalan ilk nedenlerden.onlar yoksa ve saygı bitmişse yine bi sebep.hakaret ve aşağılamaya tahammül edemem.şiddet bile daha masum benim için bunların yanında.mutlu olmak çok önemli.beni mutsuz eden herhangi bi sebeple düşünürüm.

Mutlu olmamak bence yeter sebep.

Kisilikler farkli yone gelisir, insanlar farkli yonlere buyuyebilir, 1 yil once asik oldugun kisiye artik asik olmayabilirsin. Baska birine asik olabilirsin veya arti o evlilikten tatmin olmazsin. Ille de siddete, tacize gerek yok bence, beklentilerin karsilanmamasi yeterli sebep bence.

sevgisizlik, saygisizlik, asiri kiskanclik, psikolojik ya da fiziksel siddet, anlasamama, sorumsuzluk, asiri alkol problemi ya da baska madde bagimliligi, esitsizlik. bunlar bosanmak icin gayet gecerli sebepler bence.

Rabbim Herkesin Yuvasını Mutlu etsin... Kimse Yuvasını yıkmasın.. Yıkmayada Calışanlara.Fırsat vermesin...

Arada sevgi kalmadigini anladigi icin. Hep yanlislara goz kapayib, goz kapadikcata ezildigini anladigi icin. Guvenmedigi icin. Karsisindakinin onu anlamadigimi anladigi icin. Yiprandigi icin. Duzelmegecegine emin oldugu icin. Daha cok kururunun kirilmamasi icin. Ve her seyin bitdigini anladigi icin. Daha neler neler..... Bu arada allah yardimciniz olsun. Hayirlisi olur hakkinizda insallah

Gerçekleri daha fazla görmezden gelemeyeceğinizi anladiginizda biter... hayatınız boyunca unutmayacaginiz acı sözleri duyduğunuzda biter... "artık çık git hayatimda olmanı istemiyorum" dendiğinde biter..."sen kadınlik dişilik hanimlik özelliklerinden yoksunsun" dendiğinde biter ...aslında hiç "siz" olmadığını anladiginizda biter...

sorumsuzluk, saygısızlık, sözlü ve fiziksel şiddet, anlaşamamak vs vs gerçi çok daha geçerli nedenler saymışlar ama genel olarak sevgi ve saygının bittiği yerde evlilikte bitmiştir. resmi nikah sadece sözleşme olarak kalır o noktada.

hakkınızda hayırlıısı olsun..

Back
X