İnsan pekçok farklı nedenle çocuk sahibi olmuş olabilir ama çocuk sahibi olmak nelere, nasıl güzelliklere neden olur;
*gerçekten sizi koşulsuz seven bir insana kavuşursunuz, başkaları dünyaları da serse önüne, o sizi dünyalara tercih eder.
*tarif edilemez güzel bir yüzle yüzleşirsiniz. Öyle ki o yüzle ne zaman yüzyüze gelseniz yüzünüze bir tebessüm, kalbinize bir mutluluk oturur.
*dilinizi bilmeyen bir küçük insan ile tanış olursunuz, ilk 1 yıl içinde kelimeler, 2.yılda cümleler ile iletişim kurmaya çabalayan bu küçük insan, sizinkine benzer, fakat sizinkinden oldukça farklı, yalnız sizin anlayabildiğiniz eşsiz bir dil öğretir size. Örneğin o "dittann" ("diyahtadan") der emmeyi bırakıp, anlarsınız "diğer taraftan" dediğini...
*birçok sevimli anı birikir hayatınızda. Örneğin salonda kanepenin etrafında koşarken size seslenir "anneee! Baaak, futbol sahasındaki kostüm giymiş insan ayısı gibi koşuyorum."... Ya da yediği biberden ağzı yanan babasına bir bardak su ikram ederken "al, iç de ağzındaki yangını söndürsün"...
Haa ilk başlarda sizi zorlayacak, fakat zamanla rutininiz olup alışacağınız durumlara da neden olur çocuk sahibi olmak,
*her istediğinizde uyuyamazsınız,
*aç değilseniz bile yemek hazırlarsınız vakti geldiğinde,
*hastalanınca başında sabahlarsınız endişeyle,
*her işinizi onun rahatını sağladıktan sonraya ertelersiniz,
*sürekli onu düşünürsünüz,...
Benim için en tarif edilemez olanı, iş nedeniyle uzun bir süre (mesela 12 saat) ayrı kalıp iyice özledikten ve özlendikten sonra eve geldiğimde, kapının açılıp 3 minik kuzum tarafından sevgiyle kucaklanmak