Insanity Max30 günlüğüm

Çok teşekkür ederim öncelikle. Ve evet, arada gergin bir tartışma yok, beyin fırtınası ya da fikir danışması diyebiliriz.

Öncelikle Dukan olayından bahsedeyim. Dukan kesinlikle işe yarayan bir diyet, işe yaramıyor demiyorum asla. Karatay gibi Dukan da oldukça başarılı diyetlerden. Ama benim eleştirdiğim nokta, "sınırsız" kelimesi. Çünkü Dukan kesinlikle proteine sınır koyuyordur, mesela günde 5 tabak yiyeceksiniz diyordur ama "sınırsız", "sabahtan akşama dek hiç durmadan" protein yiyeceksiniz demiyordur. "Ooo madem sınırsız, günde 10 kilo et yiyeyim" dersen kilo alırsın, benim dikkat çektiğim nokta buydu. Dukan'ın eleştirdiğim diğer yanı, yükleme haftasında verilen diyetin masraflı olması, sürekli ete para yetiştirmek zor. Onun haricinde, tabii ki işe yaradığını biliyorum, kalıcı kilo veren çok fazla kişi var Dukan sayesinde. Yine de acaba ileride gut hastalığına sebep olur mu diye düşünüyorum. Dukan bildiğim kadarıyla Ketojenik diyetlere giriyor.

Ancak şu var, vücudumuzun her besin tipine ihtiyacı var. O yüzden ben karbonhidratların tamamen kesildiği, yağların tamamen beslenme düzeninden çıkarıldığı bir beslenme şeklinin sağlıklı olacağını sanmıyorum. Her şeyden ama az az, bende işe yarayan bir formül. Başkalarının bünyesi farklı olabilir, ama ben doymamış yağın ve kompleks karbonhidratın bulunduğu bol proteinli diyet uyguluyorum kendimde.

Hiç karbonhidrat almamanın şu sıkıntısı var, kaynak: BBC'nin "10 Things You Need to Know About Losing Weight" belgeseli.
"Complex carbs take more energy to break down than refined/processed/simple carbs. If you go low carb, your body will go into ketosis and you will urinate out ketone bodies."
Çevirisi şöyle, kompleks karbonhidratların yakılması için basit karbonhidratlardan daha fazla enerjiye ihtiyacı var. Eğer vücudunuzda az miktarda karbonhidrat olursa, onların enerjisini kullanarak katabolik tepkimeye giriyor vücut(yıkım tepkimeleri) ve yağ kaybı yaşanıyor. Eğer bu az miktarda karbonhidrat olmazsa, enerjiyi yağdan harcamaya yönelmiyor vücut, aksine daha fazla yağ parçalayabilme potansiyeli varken daha az yağ yakıyor. Aşağıda bir kaynaktan aldığım metnin çevirisi var:

Arizona State University’den araştırmacılar 6 haftalık bir periyotta 2 ayrı beslenme programını karşılaştırmışlar. Birincisi ketojenik, yani tüm kalorilerin %10’dan azı karbonhidratlardan geliyor. İkincisi ise karbonhidrat açısından daha zengin (total kalorinin %40’ı), yağ açısından daha az (total kalorinin %30’u) bir program. İki programda da protein miktarı aynı. İki grubun denekleri de sonuçta kilo kaybetmişler. Fakat kaybedilen yağ miktarı anlamında pek belirgin bir değişiklik yok. Tamamen karbonhidratı çıkarttığınız bir beslenmenin ilk haftasından itibaren sinirlilik ve yorgunluk hali görülebilecektir.

Son olarak antioksidan olayı da yalan ne yazık ki.

http://www.livescience.com/34845-detox-cleansing-facts-fallacies.html
http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2014/dec/05/detox-myth-health-diet-science-ignorance
livescience ve the guardian'da yazan metinlerin çevirisi ise şu şekilde:


http://www.radikal.com.tr/saglik/detoks-bir-yalan-mi-1193525/
http://www.evrimagaci.org/fotograf/66/7251
http://www.hurriyet.com.tr/detoks-koca-bir-yalan-mi-19461488

Kadınlar kulübü sitesinin linkleri kendi sayfasına çevirme gibi bir alışkanlığı var, eğer linkler çalışmıyorsa google'a "detoks yalanı" yazmanız yeterli olacaktır. Yabancı kaynaklarda ise "Detox Myth" araması, bilimsel sayfalarda bu yalana dair kanıtlarla dolu.

Ama dediğim gibi, detoks derken vücudu temizlemek değil de eksik mineral ve vitaminleri eklemek gibi bir düşünceniz varsa, sebze ve meyve suları tavsiyemdir. Bayılırım içmeye :)
Leithia değer verip araştırıp yazmışsın çokk teşekkürler.
Vücudumuz çok komplike yaratılmış, hala çözülmeyen tarafları var bence. Ya da çözülsede sağlık sektörününden para kazananlar bunu açıklamayıp insanları bazen bile bile yanlış beslenmeye yönlerdimişler, yönlendirmeye devam ediyorlar... İlaç sektöründeki pay kavgası insan sağlığını gerçek anlamda önemsemeden çıkarlar uğruna kurtlar sofrası resmen... Bir çok hastalığın gerçek çaresi bilinmesine rağmen malesef para uğruna işe yarışmasını geçtim kullanana yarardan çok zararları olan birsürü kimyasalı gönüllü olarak kullandırtıyorlar.

Hersene ortaya çıkan salgın hastalıkların laboratuvar ortamlarında hazırlanıp insanlara bulaştırıldığını ve avuçlarını ovuştura ovuştura ilaç, aşı satışlarını patlattıklarını düşünüyorum. Çok kötü bi dünya düzenindeyiz her açıdan malesef..
Bu gıda sektöründe de böyle, tohumları kısırlaştırdılar, eskiden doğaya düşen domatesler meyve verirdi, şimdi sözde verimli olmaları bol ürün alınması gibi cazibelerle özel tohumlar dışında ekmeden ürün alınamaz hale geldi, ki dünya için aslında büyük tehdit.. Bir gün gelecek insanları sadece gıda ile bile dize getirecekler. Ürün veren tohumları satmıyorum size dediğinde ne olacak ülkelerin hali.. Korkunç geliyor tüm bunlar bana..GDO lu ürünlerin tehlikelerine girmek istemiyorum, herkesin az çok tehlikelerinden haberi var. Biz kendimizden geçtik gelecek nesillerimizi bu yamyam düzenden Nasıl koruyacagız, endişelerim, korkularım öyle fazla ki bu konuda.. Malesef doğruları söyleyen uzmanları bir şekilde ortadan kaldırıyorlar ya da sindiriyorlar..

Pahalı olmasını geçtim yediğimiz etler ne kadar sağlıklı, bende dukan çok işe yarayan bir yöntem evet ama sürekli yenen tavuğun etin sağlıksız olabileceği fikrinden yola çıkarak, fazla uygulanmamaya çalışıyorum. Yumurtanın bile laboratuvar ortamında üretilmişi şokunu geçen yıl epey bir zaman yumurtayı evimden uzak tuttu. Ya da doğallarını almaya çalışıyorum ama doğal organik denen ne kadar doğru acaba oda ayrı konu...

Tüm bu şartlar altında aslında tığ gibi olmamız lazım, yemek artık bizler için zehir malesef..

Bugün dikkat problemi yaşıyorum nerden nerelere geldim. Son olarak canım kalori hesabı yapmanın ilk kilo vermede baz alınmaması gerektiği senin de değin gibi trans yağlardan uzak durup gerçek tereyağ zeytinyağ almaktan korkmamak gerektiği doğru. Sağlıklısını gerçeğini bulan beri gelsin oda ayrı konu gene ....

Alıntı;

En belirgin ve yanlış tuzak olarak adlandırdığı kalori hesabının yapılması insan sağlığı için tehlikeli sonuçlara yol açmaktadır ve böyle düşünceye sahip olmanın bilinçsizlik ve doğru olmadığının altını çizmektedir. Az kalori alırsam, kilo verebilirim mantalitesi doğru bir düşünce ve yaklaşım değildir. Aç ayı oynamaz diye bir laf vardır çok doğru bundan yola çıkarak kalori almadan nasıl hareket edeceğiz nasıl ihtiyaçlarımız karşılayacağız nasıl zinde olacağız bütün bu yöntemler ve düşünceler tamamen yanlıştır. Artık zayıflarken kalori hesabı yapmayı unutun. Ayrıca bunun düşüncenin ve yöntemin yanlış olduğu bilimsel yollarla da ispat edilmiştir.

Sağlıklı Yağ ile Kalori Hesabı Yapmadan Zayıflayın
Trans yağlardan uzak durulması gerektiğinin de altını çizen Prof. Dr. Canan Karatay bu konuda insanların bilinçlenmesi ve dikkat etmesi gerektiğine de dikkat çekmektedir. Az yağlı düşük kalorili yemekleri seçin deniyor bu da tamamen yanlış ve kaçınılması gereken bir konudur. Çünkü doymuş yağlar oldukça sağlıklı ve yarayışlıdır.

Doğamızda 23 çeşit yağ çeşidi bulunmaktadır. Bu yağlar doğal olduğu sürece insan sağlığına ve vücudunu faydalıdır. Sağlıklı olarak zayıflamamıza da yardımcı olmaktadır. Yıllardır zayıflamak isteyen insanlara tereyağından uzak durun bunun yerine aromalı margarinler kullanın dendi ve bilgiler verildi oysaki doğal bir tereyağı ve işlenmemiş tüm sağlar insan sağlığına ve vücuduna zayıflama yolunda hiçbir yan etki vermemektedir.

Sevgilerimle canım
 
Efsa kuzum ne uğraştın bebeğim ya, eğer yapamazsan bu işi yapan yerler varmış sanırım. İnternetcafe ler hala var mı Tr de bilmiyorum ama orada falan yaptırabilirsin belki gülüm, sonunda video olduktan sonra indirmek sorun olmaması lazım... Güzel haberlerle gel hadi bize şekerim :KK36:
 
Videoları tek tek atıyorum zaten canım ama ilki bile yüklenemedi hala.
Simurgcugum ne paylaşımcı çıktın sen kızz. Sevdim senii ama senden tırsıyom bak, duman attırırsın sen bize kız Focus mokus biriyle Nasıl kapışacak ben kızlar ya, anamm bu kızlar beni öldürecek, Zumbacı mı ararsın, Focuscu mu Jill ci mi
Bide tazımız var utanmaz günde 4000 ip atlıyor... Vay başıma yaaa :KK70:

Mühendis kuzumuz Betül de eşiyle yapacak bak ya , size yetişmek için Hemster gibi olmalıyım ben be ya:confused:
 
Son düzenleme:
Simurgcugum ne paylaşımcı çıktın sen kızz. Sevdim senii ama senden tırsıyom bak, duman attırırsın sen bize kız Focus mokus biriyle Nasıl kapışacak ben kızlar ya, anamm bu kızlar beni öldürecek, Zumbacı mı ararsın, Focuscu mu Jill ci mi
Bide tazımız var utanmaz günde 4000 ip atlıyor... Vay başıma yaaa :KK70:

Mühendis kuzumuz Betül de eşiyle yapacak bak ya , size yetişmek için Hemster gibi olmalıyım ben be ya:confused:

ben focus yapcam sanırım vıdeoları ızledım tatlım. 30 max tan daha kolay focus ama oldukca etkili focus sonrası 30 max yapcam. Ama kabul ederseniz burda bildirimde bulunmak istiyorum. Olur mu?
Paylaşırım tabi yeterki gelimden gelsin zaten google drivere yüklüyo başla türlü göndermiyor. Başka isteyen olursada hazırdan atarım mail daha sonra ama ah bi yüklense.
 
ben focus yapcam sanırım vıdeoları ızledım tatlım. 30 max tan daha kolay focus ama oldukca etkili focus sonrası 30 max yapcam. Ama kabul ederseniz burda bildirimde bulunmak istiyorum. Olur mu?
Paylaşırım tabi yeterki gelimden gelsin zaten google drivere yüklüyo başla türlü göndermiyor. Başka isteyen olursada hazırdan atarım mail daha sonra ama ah bi yüklense.
Aaa niye kuzum ya zor değil bebeğim ya zorlandığın yerde basit olana geçersin. Kız ben bu yaşımda yapıyorsa sizlere ne oluyor:KK11:

Canımcım biraz deneseydin bir hafta ? Focusda etkilidir eminim bebeğim ben hiç denemedim onu ama Max30 çok zevkli ve acayip etkili, yaptıktan sonra kasların gün boyu çalışıyor resmen canlı canlı hissediyorsun bunu. Azıcık daha düşün derim. Genelde Focus yapıcam dersen tabiki bizimle kal aramızda ol bebegim. Paylaşımlarını yap ama genelde ben senin max yapmanı istiyorum banane banane:mad:

Allah razı bebegim uğraştığına değer arkadaşlar faydalanır inşallah kuzum
 
Ya yüklenmiyor hata veriyor baglantı hızımdan kaynaklı:/ Boşa ümitlendirmiş gibi oldum.
Tatlım 30max inda modifye versiyonu var ama yinede hafife alıncak türde değil harektler çok sağlam. Ben hafta da 3 gün havuza da gideceğim ve hulahoop sevdam var ağır olur fazlasıyla sıkılırım. O yüzden focus daha iyi olcak benim bünyeme.
 
Ya yüklenmiyor hata veriyor baglantı hızımdan kaynaklı:/ Boşa ümitlendirmiş gibi oldum.
Tatlım 30max inda modifye versiyonu var ama yinede hafife alıncak türde değil harektler çok sağlam. Ben hafta da 3 gün havuza da gideceğim ve hulahoop sevdam var ağır olur fazlasıyla sıkılırım. O yüzden focus daha iyi olcak benim bünyeme.
Tamam kuzum hazır hissettiğinde başlarsın, paylaşımlarını bizde yap her zaman, kopmayalım şekerim :KK19:
 
Ayy anammm o neydi be Bi deniyeyim dedim totomdan ter damladı resmen ama yapılmıcak gibi değil gündem güne komisyonun artar pes etmezsek tabi:)) sevmediğim tek şey yerde hareketlerin fazla olması sürenin yarısı yerde geçti resmen halı kaydı falan ona biraz sinir oldum
Sedacığım ben biliyordum ki senin rahat yapacagını:KK49: halının altına kaydırmaz bişeyler var onlardan ya da ne biliyim penye falan koy dene, çalıştığın yerin rahat olması lazım ki dikkatin dağılmasın. O yer hareketleri öyle faydalı ki vücuda alt karın üst karın kol, sırt bacak hepsini çalıştırıyor. Bende yer hareketlerinde daha rahatım hopzıplardan ... Hızlı gonzalesim sen yakında gece bide sabah bile yapmaya kalkarsın kızz eminim:KK68:
 
Bunlar gerçek mi yaa şaka gibi ne kadar zamanda deisiklik GÖRÜRz acaba Fizikte çok heyecanlandıran bi şey buuu :)
Tatlım 60 günde süper vücutlar vadediyor program yemek düzenine de dikkat ederek tabii. Spor yapıyorum yakıyorum mantığında olursak sıkı vücutlu ama bodur bi görüntümüz olur o kadar.
 
X