- 21 Kasım 2017
- 28.757
- 124.611
- 598
Söylediklerini idrak edebilecek vizyonda olduğunu sanmıyorum.Şu yeni annelerin çocuğuma her şeyin en iyisini kendi ellerimle seçerek sıfır alacağım tavrı bana çok itici geliyor öncelikle onu söyleyeyim. Bebek eşyaları bir dünya para, hele ki kıyafet habire kirlenen ve bir kere giyildiğinde bebekler hızlı büyüdüğü için ikinciye olmayan bir şey. Siz çok alıngansınız. Bizim de maddi durumumuz Türkiye ortalamasına göre iyiydi ama akrabalarımdan, arkadaşlarımdan çok şey geldi. Sayelerinde ekstra para ödemedim Allah razı olsun diyorum hala. İstemiyorsanız hayır teşekkür ederim derseniz ama çocuk gibi eşe şikayet etmek, görüşmeyi kesmiyor diye dertlenmek nedir? Cinsiyet saçmalığına değinmek bile istemiyorum. Watsappdan belki anlar diye laf sokmak gibi ergence düşünceyi lütfen silin aklınızdan
Koskoca yönetici bir kereKeşke kimse büyümeden anne olmasa
Ay okuyamadım 9 sayfa. Ne yöneticisiymiş? Olsa olsa sınıf başkanıdırKoskoca yönetici bir kere
Söylediklerini idrak edebilecek vizyonda olduğunu sanmıyorum.
Yaklasiminiz o kadar cahil ki annesi size bakis acisi kazandirmaya calisiyor.Öncelikle herkese merhaba
Benim sinirimi bozan bir durum var paylaşacak kimsemde yok. Hamileyim ve daha cinsiyeti belli değil birde eşimin bir arkadaşı var 1 yaşında kız çocuğu olan.
Arkadaşının eşiÇocuğuna her şeyin en iyisini en pahalısını en yenisini alıyor. Banada kızın annesi gelmiş inşallah çocuğun olurda bizim torunun kıyafetlerini felan veririz kullanırsın dedi çok sinirim bozuldu benim ilk çocuğum kendim herşeyin en iyisini kendim seçerek alacağım dedim hemde ben erkek çocuk istiyorum dedim kadın kusura bakma felan dedi ama inadıma hareketler ediyor inşallah kızın olur diyor başka bir şey demiyor yüzüme bakıp söyleyip kahkaha atıyor.Kızı da geçen çocuğunun pembe kuvet ve kovasını verdi belki benim çocuğum erkek olcak bunu niye veriyorsun bana diyorum nolcak erkek de yıkanır bunda diyor ama kendi çocuğuna nerdeyse bin liralık oyuncaklar alıyor hergün. yani bunun çocuğu değerli benim ki mi değersiz ben anlamıyorum sinirlerimi çok bozuyorlar eşim birşey olmaz verirler atarsın veya istemiyorum dersin diyor ama istemiyorum desemde zorla veriyorlar eşim görüşmeyi kesmiyor kız seni kırıcı bişey yapmıyor annesi demiş takma yaşlı diyor yani ben bunlara laf felan sokmak istiyorum whatsapptan belki anlarlar diye ama eşimden dolayı aranın bozulmasını da istemiyorum çok zor bir hamilelik geçiriyorum düşük tehlikem var ama insanlar üzüp kırıp dahada riske atıyorlar nasıl baş edebilirim bu insanlarla
Burada haklısınız bak. Erkek çocuklarını pembe küvette yıkamayı doktorlar tavsiye etmiyor kesinlikle. Hem psikolojilerini bozuyormuş hem de östrojen hormonunu artırıyormuş. Kaynımın oğlunda da oldu aynısı. Dört yaşında çocuk ayollu mayollu konuşuyor. Alsın başlarına çalsınlar pembe küvetlerini.Kızı da geçen çocuğunun pembe kuvet ve kovasını verdi belki benim çocuğum erkek olcak bunu niye veriyorsun bana diyorum nolcak erkek de yıkanır bunda diyor
Burada haklısınız bak. Erkek çocuklarını pembe küvette yıkamayı doktorlar tavsiye etmiyor kesinlikle. Hem psikolojilerini bozuyormuş hem de östrojen hormonunu artırıyormuş. Kaynımın oğlunda da oldu aynısı. Dört yaşında çocuk ayollu mayollu konuşuyor. Alsın başlarına çalsınlar pembe küvetlerini.
Düşük tehliken varken allahtan saglikla kucqgina almayi degilde inadina erkek dogurmak istiyorum ne ya siparismis ettiniz bazi insanlara iyilik yaramiyor...siz bence verme falanda diyemiyorsunuz onuda watsaptan söz paylasarak yapmaya anca cesaretiniz var yazık keske fakir ve durumu olmayan bir aileye yardim etse o komsunuz ..zihniyetiniz cok berbat ve cahilceÖncelikle herkese merhaba
Benim sinirimi bozan bir durum var paylaşacak kimsemde yok. Hamileyim ve daha cinsiyeti belli değil birde eşimin bir arkadaşı var 1 yaşında kız çocuğu olan.
Arkadaşının eşiÇocuğuna her şeyin en iyisini en pahalısını en yenisini alıyor. Banada kızın annesi gelmiş inşallah çocuğun olurda bizim torunun kıyafetlerini felan veririz kullanırsın dedi çok sinirim bozuldu benim ilk çocuğum kendim herşeyin en iyisini kendim seçerek alacağım dedim hemde ben erkek çocuk istiyorum dedim kadın kusura bakma felan dedi ama inadıma hareketler ediyor inşallah kızın olur diyor başka bir şey demiyor yüzüme bakıp söyleyip kahkaha atıyor.Kızı da geçen çocuğunun pembe kuvet ve kovasını verdi belki benim çocuğum erkek olcak bunu niye veriyorsun bana diyorum nolcak erkek de yıkanır bunda diyor ama kendi çocuğuna nerdeyse bin liralık oyuncaklar alıyor hergün. yani bunun çocuğu değerli benim ki mi değersiz ben anlamıyorum sinirlerimi çok bozuyorlar eşim birşey olmaz verirler atarsın veya istemiyorum dersin diyor ama istemiyorum desemde zorla veriyorlar eşim görüşmeyi kesmiyor kız seni kırıcı bişey yapmıyor annesi demiş takma yaşlı diyor yani ben bunlara laf felan sokmak istiyorum whatsapptan belki anlarlar diye ama eşimden dolayı aranın bozulmasını da istemiyorum çok zor bir hamilelik geçiriyorum düşük tehlikem var ama insanlar üzüp kırıp dahada riske atıyorlar nasıl baş edebilirim bu insanlarla
Ben de hiç önemsemem onu. Oğlumun kıyafetlerinde mavi renk çok azdır. Hatta lila sweati de var. Lila sevdamızı kimse sorgulamasın.Maalesef bendeYazıma eklememişim insanların şu cinsiyet ayrımı ve renkler takıntısını da anlamıyorum. Banyo küveti bu ne renk olduğu neden önemli olsun? Kızıma lila sling aldım en az 20 kişi ya ikinci çocuk oğlan olursa nasıl kullanacaksın diye sordu. Ona da kullanırım dediğim eşimin büyük teyzesi tövbe tövbe demişti hatta
olaylar dediğiniz gibi geliştiyse ben sizi haklı buldum yau. "teklif var, ısrar yok." lafını çok severim. niyet iyi olabilir ancak herhangi bir sebepten bir başkasının eşyasını kullanmak istemeyebilirsiniz, bu akdar üstelemelerine ne gerek var ki, bi hamile siz misiniz, başkasına versinler. bizde bu fazla ısrardan, "ay ölümü görrr nolur alll ayyy ölümü öp az daha yeeeee" tavrından nefret ediyorum ben. gereksiz üstelemenin iticiliği iyi niyetin önüne geçiyor.:) arkadaşlar düşüncelerinize gerçekten saygı duyuyorum ben kendimde karşımdaki insandan isteyebilirdim kullanmadığı eşyasını mesela puset benim için gereksiz geldiği için puseti kullanmıyorsan artık bana verebilir misin diye sordum o da 3 ay kullandı tabiki veririm dedi ama sonraki uslup çok önemli ben karşımdakinin çocuğuna herşeyin en iyisini layık görüyorum karşımdaki arkadaşım dediğim insana herşeyin en iyisini layık görüyorum sizler demekki bu uslupla karşılamazdınız ki normal karşılıyorsunuz tabiki şu zamanda bir bebeğin cinsiyet ayırt etmeksizin alışverişi eşyası giysisi masraflı oluyor 1 kez 1 ay 3 ay kullanabileceğim bir şeyi bende isterim benimde küçük bir kız kardeşim var cinsiyet ayırt etmeksizin annemden pembe olan mama sandalyesini istedim ve erkekte olsa kızda olsa kullanırım ama insanların size yaklaşımı uslubu çok önemli
oyuncağa bin tl veriyor demişim kıskanmışım vs diye linçlemeye kalkıyorsunuz siz karşınızdaki insanın çocuğuna herşeyin en pahalısını değilde en güzelini en değerlisini yapıyorsanız alıyorsanız en zor anında yanında oluyorsanız o sizin durumunuz olduğunu bildiği halde çocuğunun aylarca emdiği yırtılan patlayan emziğini artık kirden yırtıktan görünmeyen yakalığını vermek istiyorsa bu gücünüze gidip dertleşmek isteyip sizlerden fikir almak istiyorsa bunun linçlencek bir durumu yok diye düşünüyorum whatsapptan laf sokacakmış diye garipseyen insanlar şükürler olsun ergen değilim üst düzey yetkiliyim ama yeri geliyor sizinde zorunuza giden bir durum olabilir kendimi hiçbir zaman yüksekte görmedim başkaları gibi aaa ben çocuğuma 5binlik 10binlik araba alayım altın emzik alayım demedim altın emzik paylaşır diyenler için diyorum bunu her zaman herşeyin en kullanışlısına baktım sonuçta 1 lirada olsa bin lirada olsa kullanışlı olması önemli olan ama gidip hiçbir kişiye durumu olsada olmasada yırtık bir çaput parçasını 3 -5 lira olan bir emziği sen alma ben çocuğumun patlattığı emziği veririm gibi bir düşüncede olamadım bu yüzden sizlerde vaktinizden çalındığı için kusura bakmayın sizler karşınızdaki insanlardan kalp kırıcı bir uslupla bu tarz birşey görmediğiniz için beni garipsiyorsunuz ve hayretle benim yazdıklarıma laf sokuyorsunuz
cinsiyet belirttğim için garipseyenlere gelirsek benim 2 yıl boyunca çocuğum olmadı ve gecelerce ağladım rabbimden her zaman sağlıklısını istedim hala sağlıklı bir evlat istiyorum sizlerde birer kadınsınız hiç mi demediniz kızım olsa şöyle olur oğlum olsa şöyle olur keşke bir oğlum olsa vatanına milletine hayırlı veya vatanına milletine hayırlı bir kızım olsa diye bunun cinsiyet ayrımıyla bir alakası olduğunu düşünmüyorum sonuçta insanların çoğalması için iki cinsede gerek var yani kızım olmasını istiyorum diyenleri oğlum olmasını istiyorum diyenler hayırlısını istemiyor mu bu mantıklı mı herkes herşeyden önce hayırlı bir evlat ister vatanına milletine ailesine ve saygılı bir evlat yetiştirmek ister hepinizin düşüncesine saygım var sizin ne kadar benim düşünceme saygınız olmasada. Umarım sizin çocuklarınızada herşeyin en değerlisiyle büyümek nasip olur ve ne kadar durumunuz olup olmasada birgün karşınıza yırtık pırtık eşyalarla çıkılmaz
Ahsjahajjaj okurken bile hayat kalitem düştü. Bu kafayı yaşıyorlar bir de.Hisfiçreli bilim insanları bu konu üzerine uzun araştırmalarda bulunmuş Marg, keşke vakti zamanında kaynınızgiller biraz araşdırsalarmış. Bizim komşugilin oğlanın bllüğü düştü, pembe kot pantelon (Rafet El Roman gibi okuyunuz lütfen) giydirdikleri için. Yine sizin kaynıngiller ucuz kurdarmış.
Sence tv den aileden duyduklarindan degilde pembe renktenmj oyle konusuyor ben en cok maviyi severim içimi acan bir renk kucukkende abimin eşyalarını giydirirmis annem zira bende oglumun uyku tulumlarini kizima giydirdim bu ne cahillik allahim sen büyüksün yarabbim ..escinsellik pembe kuvette mavi kuvette olmaz az okuyun arastirin gomsumun oglunada oldu cehaletinizin......dicek soz bulamıyorum yahuBurada haklısınız bak. Erkek çocuklarını pembe küvette yıkamayı doktorlar tavsiye etmiyor kesinlikle. Hem psikolojilerini bozuyormuş hem de östrojen hormonunu artırıyormuş. Kaynımın oğlunda da oldu aynısı. Dört yaşında çocuk ayollu mayollu konuşuyor. Alsın başlarına çalsınlar pembe küvetlerini.
Soyleyemiyor ici gidiyor ama kiskandigi seyler baska maddiyata ilgili....watsaptan durumla laf sokacak 18 lik hamileIstemediğimiz birseyi size zorla nasıl veriyorlar??
mesajlarınızın bir kısmını okuyabilmeye tahammül edebildim. çok cahilsiniz Allah akıl fikir versin, doğacak meleğin yardımcısı olsunÖncelikle herkese merhaba
Simdi çaktım ironi yapiyormussun sorry butun bu yazdiklarimi konu sahibine ithaf ediyorum..Sence tv den aileden duyduklarindan degilde pembe renktenmj oyle konusuyor ben en cok maviyi severim içimi acan bir renk kucukkende abimin eşyalarını giydirirmis annem zira bende oglumun uyku tulumlarini kizima giydirdim bu ne cahillik allahim sen büyüksün yarabbim ..escinsellik pembe kuvette mavi kuvette olmaz az okuyun arastirin gomsumun oglunada oldu cehaletinizin......dicek soz bulamıyorum yahu
Pembe küvette erkek bebek yikanmiyormu pipisimi düşecek yıkanınca. Eski bişey verseler haklısın diyeceğim ama kusura bakmada fazla alınganlık etmişsin bu senin bebeğinin değersiz olduğunu göstermez kadın yeni şeylerin ziyan olmasini istememiş ne var bunda o kız olcak dedi diyede illa kısmı olacak yani ergen gibi bide WhatsApp lardan laf sokmalı biseyler paylasma komik duruma düşersin burda söylediğin gibi onlarada paranın önemi yok bende bebeğime yeni şeyler almayı heves ediyorum ilk bebeğim de gecÖncelikle herkese merhaba
Vallaha bende ogluna oyuncak mutfak ve temizlik seti aldi diye laf yiyenlerdenimSence tv den aileden duyduklarindan degilde pembe renktenmj oyle konusuyor ben en cok maviyi severim içimi acan bir renk kucukkende abimin eşyalarını giydirirmis annem zira bende oglumun uyku tulumlarini kizima giydirdim bu ne cahillik allahim sen büyüksün yarabbim ..escinsellik pembe kuvette mavi kuvette olmaz az okuyun arastirin gomsumun oglunada oldu cehaletinizin......dicek soz bulamıyorum yahu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?