Mutlaka yapmalısın, 10 aylık olduğundan beri doktor tavsiyesiyle yapıyoruz.Bunun videosunu gordum ama asla deneyemedim cesaretim yok.. korkunc geliyo
Neyse olan olmuşDüşüncesizlik işte. Kötü niyet yok ama düşüncesizliğine sinirleniyorum
Bizim doktorumuz bu gibi durumlarda çok huzursuzluğu olursa calpol verin diyor ve çok rahatlatıyor .isterseniz bir danışın doktorunuza ,çok geçmiş olsundüşüncesiz insanlardan o kadar gına geldi ki.
Geçen gün arkadaşım aradı,yanına çağırdı. Uzun zamandır görmemiştim tamam gelirm dedim ve kızımla birlikte gittik. Kendisinin de 3 yaşında bir kızı var. Oraya gittiğimde biraz oturduktan sonra kızının nefes alamayıp baya kötü bir şekilde öksürdüğünü fark ettim. İlaç filan içirdi.
Ben o sırada hasta olduğunu söyleseydin keşke gelmezdim,kızıma bulaşır dedim.
Normalde gripten korkmam ama bu durumlarda benim kızım öksürüyorsa yada burnu bile akıyorsa çocuğu ile gelmek isteyeni uyarıyorum,gelmek istiyorsa bile bile gelsin diye. Sonuçta benim kızım daha 8 aylık bir bebek. Sonuç olarak kızıma geçti ve dün gece berbat bir gece geçirdik. Resmen ayakta gezdirdim uyusun diye. Sabaha kadar ağladı burnu tıkanıyor nefes alamıyor. Serum kullandım sık sık,odaya soğan koydum. Doktora götürmedim çünkü ilaç verilmiyor bundan 2 hafta önce grip atlattı emzirerek geçer dedi doktor.
Onun dışında evde doğal ne varsa yapmaya çalışıyorum ama burnunu açabilmek için yapabileceğim başka neler var bilgisi olan yazarsa çok memnun olurum.
Yok be çok kolay birşey yapmıyorsun aslında . Ben burun ameliyatından sonra kullandım . Burnum çok tıkanıyordu ve asla elimi süremiyordum bu ilacı kullandım tık açıldı hemen korkmaKorkunc gozukmuyo mu:)
Doktoruma danışsam anında peditus ver 1 hafta der o yüzden artık bişey danışmıyorum. Yeni bir doktor bulmam gerekiyor ama bir türlü iyi bir soktor bulamadım.Bizim doktorumuz bu gibi durumlarda çok huzursuzluğu olursa calpol verin diyor ve çok rahatlatıyor .isterseniz bir danışın doktorunuza ,çok geçmiş olsun
Ben yaptım serumla gayet de rahatlattı. Zaten bebeklere serum öneriyorlar.Mutlaka yapmalısın, 10 aylık olduğundan beri doktor tavsiyesiyle yapıyoruz.
Konu sahibi 8 aylıkken de yapılır herhalde.
Doktor sadece tuz demişti ama ben kaynamış ılımış suya tuz, karbonat, bazen bir iki damla sirke katıyorum.
Bunu yapmazsak başa çıkamayız herhalde hastalıkla.
Valla canım doktor konusunda ben de çok hassasım ,bir türlü aradığımı bulamıyorum ,eger ağır geçiriyorsa agrısı da vardır miniğin ,agrı kesici ver istersen biraz rahatlar uyur,ağlamaktan da çok yorulurDoktoruma danışsam anında peditus ver 1 hafta der o yüzden artık bişey danışmıyorum. Yeni bir doktor bulmam gerekiyor ama bir türlü iyi bir soktor bulamadım.
Son hasta olduğunda ilaçsız geçirdik. Şimdi diğerinden daha ağır geçiriyoe ama. Ağrı kesici verebilirim akşam.
Bunun videosunu gordum ama asla deneyemedim cesaretim yok.. korkunc geliyo
Bolca buz koyun başucuna,hatta varsa renkli dışı plastik buz küpleri var migrostan almıştım ben içi su dolu,onlardan koyuyorum ben soğuk buhar oluyor eridikçe. Birde cold mix varsa bir iki damla kullanabilirsiniz rahat nefes alır. Burnuna serum fizyolojik sıkıp açabilirsiniz.Buhar makinem yok ama nemlendirmek için bir makinem var onu açtım. Bende sıktıktan 5 dk sonra otei bebeyle öekiyorum. Ama artık burnuna dokundurtmak istemiyo çok ağlıyo.
Korkunc gozukmuyo mu:)
Kabızlık için de fitil var,ateş düşürücü fitilde var ikisi farklı.Kabız için niye veriyorlar ateş düşürücü ağrı kesici ise bunu peki? Kızım diş çıkarıyor aynı zamanda bide hafif kabız oldu geçmezse fitil ver dedi.
Panik ysparim diye dysunuyorumİki burun yolunun arasında ikisini birleştiren bir delik var arkadaşlar o kadar korkunç değil aslında. Burnun anatomisine bakın belki rahatlarsınız öğrenince. eğer o sırada içinize çekmezseniz genize, ciğerlere veya midenize gitmez zaten.
Bizim doktorumuzu bebeğin burnuna anne sütü damlatmamı söylemişti o dönem.Buhar makinem yok ama nemlendirmek için bir makinem var onu açtım. Bende sıktıktan 5 dk sonra otei bebeyle öekiyorum. Ama artık burnuna dokundurtmak istemiyo çok ağlıyo.
Eczaneden serum fizyolojik alıyoruz yarım kilolukdüşüncesiz insanlardan o kadar gına geldi ki.
Geçen gün arkadaşım aradı,yanına çağırdı. Uzun zamandır görmemiştim tamam gelirm dedim ve kızımla birlikte gittik. Kendisinin de 3 yaşında bir kızı var. Oraya gittiğimde biraz oturduktan sonra kızının nefes alamayıp baya kötü bir şekilde öksürdüğünü fark ettim. İlaç filan içirdi.
Ben o sırada hasta olduğunu söyleseydin keşke gelmezdim,kızıma bulaşır dedim.
Normalde gripten korkmam ama bu durumlarda benim kızım öksürüyorsa yada burnu bile akıyorsa çocuğu ile gelmek isteyeni uyarıyorum,gelmek istiyorsa bile bile gelsin diye. Sonuçta benim kızım daha 8 aylık bir bebek. Sonuç olarak kızıma geçti ve dün gece berbat bir gece geçirdik. Resmen ayakta gezdirdim uyusun diye. Sabaha kadar ağladı burnu tıkanıyor nefes alamıyor. Serum kullandım sık sık,odaya soğan koydum. Doktora götürmedim çünkü ilaç verilmiyor bundan 2 hafta önce grip atlattı emzirerek geçer dedi doktor.
Onun dışında evde doğal ne varsa yapmaya çalışıyorum ama burnunu açabilmek için yapabileceğim başka neler var bilgisi olan yazarsa çok memnun olurum.
Ben bunu nasil yaparim bilmiyorum.. uc cocugun hic birinde yapmadim: (Biz yan yatırıp yapıyorduk. Bebek daha ne olduğunu anlamadan çıkıyordu serum fizyolojik zaten. Birinde burnum tıkalı diye serum fizyolojik sıktım da ne kadar iğrenç bir şeymiş o zaman anladım.
Jameya gün içerisinde birkaç kez birer damla serum fizyolojik sık, ama çekme. Burnunu nemlendirsin, biraz daha rahatlar.
Bu anne sutu isine bazen inaniyorum vs bazen hic.. tanidigim cocuk var 1 yasina kadar emdi surekli enfeksyon.. kardesi 3 ay simdi 1 kez bile antibiyotik kullanmadi.Bizim doktorumuzu bebeğin burnuna anne sütü damlatmamı söylemişti o dönem.
Gerçi bizim doktorumuz ilaç yazmazdı,
oğlum ateşlendiğinde bile ilaç kullandırmamıştı,
anne sütü alan bebeklerin hastalıklara karşı dirençli olduğunu söylerdi,gerçekten doktorun söylediği gibi ilaçsız üç günün sonunda ateş düşmüştü.
Oğlumu hiç ilaç kullanmadan büyüttük diyebilirim.
Evet geçen sefer de benim kızım 3 günde geçirmişti. Aslında ilaçsız en doğrusu bağışıklık kazanıyor. Ben denesim anne sütü ama çok fazla akıyor burnu o yüzden fayda etmedi. Ateşi olmadı umarım olmaz da..Bizim doktorumuzu bebeğin burnuna anne sütü damlatmamı söylemişti o dönem.
Gerçi bizim doktorumuz ilaç yazmazdı,
oğlum ateşlendiğinde bile ilaç kullandırmamıştı,
anne sütü alan bebeklerin hastalıklara karşı dirençli olduğunu söylerdi,gerçekten doktorun söylediği gibi ilaçsız üç günün sonunda ateş düşmüştü.
Oğlumu hiç ilaç kullanmadan büyüttük diyebilirim.
Ya en sağlıklısı serum fizyolojik. Ben doğduğundan beri kullanıyorum öksürüğünü bile kesiyor.Ben bunu nasil yaparim bilmiyorum.. uc cocugun hic birinde yapmadim: (
Aynen bende şuan bitek onu kullanıyorum.Eczaneden serum fizyolojik alıyoruz yarım kiloluk
Bi kış yetiyo bize
Tek kurtarıcımız o
Enjökterle cekip burnuna sıkıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?