- 24 Ocak 2013
- 2.562
- 8.477
- 358
- Konu Sahibi Ojeli-Ejderya
-
İnsanlar neden empatiden yoksun? Burda birçok konu gördüm, boşanmalar, aile ile ilgili sorunlar, arkadaş sevgili ile sorunlar... yorumlar neden hep ağır eleştirili. Herkesin hayatı mükemmel mi ki karşınızdaki insana akıl verirken derdini paylaşırken 4 4lük olması gerekiyor gibi tavırlara sahip herkes. Örneğin kadın 10senelik eşiyle olan bir problemini paylaşmış. Konuşulup halledilebilecek basit bi konuyken yorumlarda karşına al şöyle şöyle tatlı dille çözmeye çalış, bi süpriz yap, ilk adımı sen at demek yerine boşan, ondan adam olmaz, bunu dediyse bitmiştir... peki sizin hayattaki ilişkileriniz hep mi mükemmel. Hiç mi sorununuz yok? Hiç bir evlilik kolay kolay kurulmazken arada sevgi bağları varken yorumlarınız neden hep yapıcı değilde yıkıcı. Elbetteki boşanmalar olabilir, ancak kimsenin ilişkisini tam anlamıyla bilmeden yazdığı tek bir sorunu okuyarak boşanması gerektiği kanaatine varılıyor? Bu bir örnekti. Aynı şey aile içinde geçerli. Tek bir lafıyla anne babayı silmek daha görüşmemek gerektiğine dair yorumlar görüyorum ve inanamıyorum
Açıkçası bu tarz insanların hayatlarında yolunda giden şeylerin olduğuna inanmıyorum. Çünkü tek bir cümlede tek bir yanlışta boşan boşan boşan... siz öyle mi yaptınız? Evliliğinizde tek bir sorunda hemrn boşandınız mı? Neden öfke dolusunuz hayata insanlara karşı? Kendi mutsuzluğunuzun hıncını neden başkalarınında yaşaması için çaba gösteriyorsunuz. Durup bir düşünmelisiniz... büyük konuştuğunuz her şeyin bir gün başınıza gelebileceğini bilerek.
Bu yorumları yapanlar bence hayatında bu tarz sıkıntıları yaşamış ve aşmış biri olarak artık hayatta merhamet etme, affetme, tevazu gösterme gibi hareketlerin vakit kaybı olduğunu, kişinin mutluluğu için kendini düşünmesi gerektiğini savunan kişiler oluyor. Bu kişilerden biri de benim. 5 yıl eşimin hatalarını affet affet nereye kadar.. hata dediklerim de kumarı, aldatması… ömür geçip gidiyor kendimi düşünmek zorundayım noktasına geldim. Belki çok negatif bakış açısı gibi görünebilir ama hayatın gerçekleri…İnsanlar neden empatiden yoksun? Burda birçok konu gördüm, boşanmalar, aile ile ilgili sorunlar, arkadaş sevgili ile sorunlar... yorumlar neden hep ağır eleştirili. Herkesin hayatı mükemmel mi ki karşınızdaki insana akıl verirken derdini paylaşırken 4 4lük olması gerekiyor gibi tavırlara sahip herkes. Örneğin kadın 10senelik eşiyle olan bir problemini paylaşmış. Konuşulup halledilebilecek basit bi konuyken yorumlarda karşına al şöyle şöyle tatlı dille çözmeye çalış, bi süpriz yap, ilk adımı sen at demek yerine boşan, ondan adam olmaz, bunu dediyse bitmiştir... peki sizin hayattaki ilişkileriniz hep mi mükemmel. Hiç mi sorununuz yok? Hiç bir evlilik kolay kolay kurulmazken arada sevgi bağları varken yorumlarınız neden hep yapıcı değilde yıkıcı. Elbetteki boşanmalar olabilir, ancak kimsenin ilişkisini tam anlamıyla bilmeden yazdığı tek bir sorunu okuyarak boşanması gerektiği kanaatine varılıyor? Bu bir örnekti. Aynı şey aile içinde geçerli. Tek bir lafıyla anne babayı silmek daha görüşmemek gerektiğine dair yorumlar görüyorum ve inanamıyorum
Açıkçası bu tarz insanların hayatlarında yolunda giden şeylerin olduğuna inanmıyorum. Çünkü tek bir cümlede tek bir yanlışta boşan boşan boşan... siz öyle mi yaptınız? Evliliğinizde tek bir sorunda hemrn boşandınız mı? Neden öfke dolusunuz hayata insanlara karşı? Kendi mutsuzluğunuzun hıncını neden başkalarınında yaşaması için çaba gösteriyorsunuz. Durup bir düşünmelisiniz... büyük konuştuğunuz her şeyin bir gün başınıza gelebileceğini bilerek.
Dün, evlenirken detay paylaşmamayı uygun gören kuzenini taşlamamız için konu açmıştı.basit olaylara kimse bosan demez, hic te görmedim. Bosan dedigimiz tipler genelde 4. 5. aldatmayi sineye çekmeye hazirlanan, yedigi dayaga/gördüğü psikolojik şiddete çözüm arayan tipler.
Bunlarin çözümü yok maalesef.
Merak etmeyin, biz bosan diyoruz diye kimse bosanmaz, bosanacak olsa 50 defa bosanirdi, hep soylerim herkes mutlu olmayi hak etmiyor zaten, çeksinler bizene
Ayrica yorumlar uzerine konu acmak moda oldu sanirim, sizene milletin yorumundan?
Hayır sen neden bu kadar takıldınki sevgilime aşık olmama. Ay dur tahmin edeyim. Hiç sevilmemiş kişiliğini ancak milletin sevgilisine aşkına atıp tutarak tatmin ediyorsun. Üzüldüm sana şimdiHadi herifte çalışma totosu yok sen de çalışmıyorsun kim beslesin sizi , çok seviyorsan sen gir çalış eve bak besle büyüt birtanecik sevgiliniaşkkkkkk çünkü
Nasıl yaa? Markette mi çalışacak çocuk? Hani markette çalışanlardan üstün olan, altı üstü 30una merdiven dayamış çocuk nasıl evlenecek çalışıp da.Bi evlenebilsin önce de.
Bak kuzenin seninle bu yüzden sürecini paylaşmıyor. Kıyasa girdiğin için. B Buffalosos ile bile kıyasa girmişsin.Hayır sen neden bu kadar takıldınki sevgilime aşık olmama. Ay dur tahmin edeyim. Hiç sevilmemiş kişiliğini ancak milletin sevgilisine aşkına atıp tutarak tatmin ediyorsun. Üzüldüm sana şimdi
Hayır sen neden bu kadar takıldınki sevgilime aşık olmama. Ay dur tahmin edeyim. Hiç sevilmemiş kişiliğini ancak milletin sevgilisine aşkına atıp tutarak tatmin ediyorsun. Üzüldüm sana şimdi
O adamla zor evlenirBi evlenebilsin önce de.
Kadın hamile ve kocasına çok aşık. He bir de evlilik konusunda sana tur bindirmiş biriHayır sen neden bu kadar takıldınki sevgilime aşık olmama. Ay dur tahmin edeyim. Hiç sevilmemiş kişiliğini ancak milletin sevgilisine aşkına atıp tutarak tatmin ediyorsun. Üzüldüm sana şimdi
Bi de ben ilk eşimden örnek verdim çalışmıyordu tembeldi bastım tekmeyi boşadım diyeKadın hamile ve kocasına çok aşık. He bir de evlilik konusunda sana tur bindirmiş biri
Tahminin tutmadı bebiş
İnsan zaten güzel şeyleri anlatmak için can atıyor. Kuzeninin bunu her gün darlaması gerekirdi süreciyle ilgili heyecanını anlatıp.Bi de ben ilk eşimden örnek verdim çalışmıyordu tembeldi bastım tekmeyi boşadım diyeadımız kıskanca çıktı, kuzen az bile yapmış akıllı kadın
Her kosulda her duruma empati gosterme yemini mi ettikÜzücüsünüz.
Saygı duymadığın birine nasıl aşıksın onu anlatsana?Hayır sen neden bu kadar takıldınki sevgilime aşık olmama. Ay dur tahmin edeyim. Hiç sevilmemiş kişiliğini ancak milletin sevgilisine aşkına atıp tutarak tatmin ediyorsun. Üzüldüm sana şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?