İnsanlar neden empatiden yoksun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz dünkü konusunu okudunuz mu? Dün ne kadar dil döktüğümüzü gözünü açmaya çalıştığımızı gördünüz mü?

Yarın “eşim çalışmıyor, evin tüm yükü sırtımda” demesin de asıl empatiyi iş işten geçtikten sonra yapmak zorunda kalmayalım diye uğraşıyoruz. “Onun iyiliği için.” Azıtan yok yani. Sözde iyi sizlersiniz evin kirasını faturalarını da öderiz madem iyiyiz ya.

7 yıllık ilişki 28 yaşında hala calışmayan bir erkek ufacik laf soyletmeyen ama omrunu harcayan bir kadin. Körü körüne kendini yakmak bu olsa gerek, hikayenin sonu çok belli ama neyse. 7 yıllık ilişki bile çalışmaya ikna edememiş, evlilik bekleniyor, 20 ler bitmiş 30larin başını bari harcama. Erkekler hakkında emin olduğum tek şey en tembel en rahatı bile kafasına koyduğunu yapar tum engelleri asar yapmıyorsa yeterince istemiyor demektir.

Bu olumsuz yorum yapan kişilere kızan üyelere bir çağrım var. İyi niyetinizi gösterin haydi.

Konu sahibinin sevgilisine iş bulun (beğeneceği), düğün bayram masraflarını da aranızda toparlayın. Evlilikleri oturana kadar da kira, fatura, erzak işlerini halledin. Bebek olunca da serpilene kadar masraflarını üstlenin. İyilik körü körüne desteklemekse madem.

okudunuzsa 7senedir değil 4 senedir iş bulmaya çalıştığını, öncesinde okuduğunu anlamış olurdunuz. 2 sene kpss hazırlığı sonrası evet babası kpssye 1 ay varken vefat etti. Siz ertesi gün bile silkelenip hayatınıza devam edebilirsiniz ancak o aylarca ruh gibi gezdi ortalkkta. Bu insan yapısıyla alakalı. Evet sonrasında 3 4 işr girdi çıktı evet dikiş tutturamadı herkesin karşısına mükemmel iş fırsatları çıkmıyor. Şartlar öyle gerektirdiği için büyük şehire gidip özel sektörde iş bulma gibi bir durumu yok. Kpss tercihlerinde bile 2 3 farklı şehir yazdık yakın şehirler. Dışarıdan bakıp anlamaya çalışmak yerine dikiş tutturamamış bundan adam olmaz vs yorumlar nedir anlamıyorum. Ben tospembede bakmıyorum zaten. Bu sene atanamazsa ticaret yapacak demiştim. Çabaladığını ben görüyorum ben şahidim. Siz nasıl tembel olduğu kanaatine vardınız. Benimde büyük şehirlsrde tanıdıklarım var. Kıyafet değiştirir gibi iş değişiyorlar. Küçük şehirdeyiz küçük. İş ilanı bile açılmıyor insanlar tanjdık bildiğini işe alıyor. Çok denedi çok. Bunu yaşamayan anlamaz. Adını koymamamız bu sebepten işte. Vakın nasıl herkes yapıştırdı tembel iş beğenmiyor lafını. Bir söz yapsak neler duyacağım. Kimse anlamıyor. Burda 3 5 anlayan akıl veren olur ümidi ile konu açıp daha çok kahroldum. Bazılarının insanları silkelemek akıl vermekten çok can acıtmak için yorum yaptığını düşünüyorum. Pohpohlanmak evet sevgilin mükemmel biri denmesini beklemedimki zaten. Ancak insanların yerine kendinizi koyup neden yorum yapmıhorsunuz? Mesela sizin eşiniz herhangi bir nedenden işten çıkıp sonrasında da bir süre iş bulamasa napacaksınız? Hemen ilişkinizi gözden mi geçireceksiniz çok merak ediyorum. Cevabınız benim eşim hemen iş bulurdu vs olacak büyük ihtimalle. Olmuyorsa bu sizin elinizde değil. Defalarca iş görüşmelerine mülakatlara sknavlara girdi. O yazımda da belirttim kpssden iyi puan aldı. En son atamada 0.1 değil, 0.01 puan ile kaçırdı. Kahrolduk. Ben zaten psikolojik şiddet görüyorum çevremden diyorum sizlerden destek beklerken psikllojik şiddetin alasını gördüm sizlerden

Okumadim konusunu. Ben elestirilere bir şey demiyorum ki zaten. Burada uyarı olacak ki karşıdaki kişi gözünü açsın zaten amaç o değil mi? Ben ondan bahsetmiyorum. Burada küçük azınlık bir güruh var emoji etkileşimi almak uğruna milletin dertleriyle dalga geçen veya tamamen konuyu bile anlamamış ama yaralamak için bel altı vuran. O art niyeti iliklerine kadar hissediyorsun. Şahit oldum maalesef. Yoksa çoğunluğun yaklaşımı çok güzel zaten

dost degiliz ki, tanimadigimiz insanlar. Realist cevaplar veriyor bazilarimiz. Acıtır acıtmaz bizi ilgilendirmez ki?
Dost değiliz ama tanımadığımız insan da sonuçta bir insan; bizim gibi etten kemikten bir insan. Dostuna anlatamadığı için gelip buraya dert yanmış. Aynı eleştiriyi incitici olmayan bir dille ifade etmek çok mu zor? Yani bu duyarlılığı hak etmiyor mu bu forum? Arkadaşımıza ya da bir tanıdığımıza kullanamayacağımız bir dili, edemeyeceğimiz hakaretleri kullanıp edip, tanımadığımız bir insanın canını acıtarak mi deşarj oluyoruz burada?

Benim eşim öğretmenliği bitirdiği gün gidip dershanelerde asgari ücret altına sigortasız çalışmış. Üstüne haftasonları soru kitabına soru yazmış. Bakın 20 yaşında daha iyi iş aramamış bir yerden gireyim diye başlamış. Ve o günden bugüne pek çok dershanede üç kuruşa çalıştı senelerce. Beş altı sene sonunda ismi duyuldu daha iyi paralar kazanmaya başladı. Gece dershaneden 7de çıkıp onda özel derse gider gece 12de evine giderdi.
Görüşemiyoruz diye üzülürdüm yazın 2 ayımız var şimdi kazanıp yaza yiyeceğiz derdi yine giderdi.
Sonra evlenelim dediğimizde böyle özel sektörde olmaz dedi bir sene o tempoda bir de KPSS çalıştı. İşten çık bir sene evde dur çalış dedim garanti olsun dedim. Bu yaştan sonra harçlık da almam hazıra da girmem dedi. Eşşek gibi gece döndü soru çözdü. O sene atandı.
Yani öyle bahane gerekçe üretmedi. 20 senedir bir kere bile bir kuruş muhtaç olmadı kimseye ben ondan çok saygı duyar severim. Saygı duymadan da sevilmez. Ben size bunu diyorum. Böyle bahanelere sığınan birine nasıl saygı duyarsınız?

Sadece sevgili değil ki,konu sahibide ayni. Yıllar geçmiş küçük yerdeyiz, atanacağız diye bekleyip durmuşlar. Kendi de aynı düşüncede olduğu için rahatsız olmuyor sevgilisinin calismamasindan muhtemelen.

Bazen çok yersiz ve üzücü şeyler oluyor haklısın.

Ama burada konu sahibine ciddi anlamda çok dil döktük dün. Kimseye kızma durum gördüğün gibi değil sevgilin isterse uğraşır dedik. O da bize laf sokmaya gelmiş.
Üzülebilir anlarım, ama biraz olsun haklılar mı diye düşünür. Hiç tanımadığımız bir insana neden gözünü aç, farklı düşün, bak biz de hem okuduk hem kpss denedik hem çalıştık diye örnekler verip kendimizi yorduk. Kötüyüz diye mi. Çok körü körüne bağlanmış. Seviyordur anlarım ama bu devran dönmeyince keşke daha önceden hal çaresine baksaydım diyecek. Tanımam etmem ama bir ailenin evladı, bir anne babanın biricik kızı, bir kadın üzülürse de haberini buradan alacağım. Zamanı geri alamayacak. En güzel günleri gitmiş. 7 senede insanlr tıp fakültesi bitirip 1 yıldır mesleği icra ediyor oluyor. Herkesin şartları farklı ama markette mi çalışacağım diye başkalarını aşağılayarak kendini üstte gören, buna rağmen bir arpa boyu yol gitmemiş birine karşı gözünü aç demek kötülükse kötüyüz.

Arkadaşımıza ya da bir tanıdığımıza kullanamayacağımız bir dili, edemeyeceğimiz hakaretleri kullanıp edip, tanımadığımız bir insanın canını acıtarak mi deşarj oluyoruz burada?
Evet deşarj oluyor bu tipler. Çünkü o kadar mutsuzlar ki. Karakter de sağlam olmayınca bu yöntemi bulmuşlar kendilerine. Biz de mutsuzluklar yasiyoruz ama çok şükür kimsenin derdiyle alay etmiyoruz burada, ya da kalp kırıcı şeyler yazmiyoruz. Eleştiriyi bile insan gibi yapıyoruz. Herkes kendine yakışanı yapar. Ama şundan adım kadar eminim bu mutsuzluktan beslenen tipler ölüp gidene dek mutluluk yüzü goremeyecekler

Ekmek artık aslanın ağzında değil midesinde tek maaş mümkün değil geçinmek üstelik.. ama dediğiniz gibi her iki tarafta aynı bakış açısında o yüzden çalışılmıyor ve rahatsızlık duyulmuyor

dost degiliz ki, tanimadigimiz insanlar. Realist cevaplar veriyor bazilarimiz. Acıtır acıtmaz bizi ilgilendirmez ki?
İnsanların canını acıtmak umrunuzda olmuyorsa sizin adınızıza bir kez daha üzüldüm.
0.01 puanla müdürlüğü kaçırmıştır

Prasaaa gözünü aç prasaa
Dalga geçince mutlu oldunuz mu bilmiyorum ama sizinde bilmediğiniz şeyler var. Kpssden müdür alınmıyor. Memurluk için uğraşıyoruz.
Konu sahibinin müdürü olmuş doğru
Çok espirilisiniz maşallah. Başınız göğe ermiştir umarım.

2 sene çalışmış değil mi bu sınava son 1 ay kala değil yani? Aklındaki bilgiler sınav anında uçup gitmiş mi anlamadım ben? Üniversite sınavından 5 gün önce ablasını kaybedip tıp kazanan arkadaşım var zira tüm bilgiler zaten kafasındaydı, girip işaretledi. Şartların öyle gerektirmesi zaten başlı başına sorun. Tercih listesine başka şehir yazsa belki gelirdi. Neredeyse yaşı 30 olmuş adamın hala aynı şehirde yaşamakta bu kadar ısrarcı olması normal değil. İibf okurken daha tercih listesi hazırlarken hiç mi düşünmedi erkek arkadaşınız ben bu şehirde nasıl iş bulacağım diye. Planlarında Büyükşehir yoktu madem niye bu bölümü okumuş? Aynısı sizin için de geçerli, al birini vur ötekine. Bırakın şu yapacak edecek ağzını. Siz belli ki görmek istemiyorsunuz, siz bilirsiniz hayat sizin. Yıllar sonra kocam çalışmıyor evde oturuyor temalı konu açmazsınız umarım. Hoş muhtemelen siz de çalışıyor olmazsınız

Gercekci yorum yapan herkesin kendi hayatlarinda ve cevrelerinde de ayni dürüstlük ile akil verdigini tahmin edebiliyorum, mantikli yorum yapanlarin hakaret edenine rastlamadim.
Onlar baskalaridir:)

Her üye bu şekilde yazmıyor bu da tamamen insanların kişilikleri ve olaylara bakış açısıyla ilgili. Ayrıca burası sanal bir platform ve yazım dili ne olursa olsun sözlü iletişim gibi olmaz o duygular geçmez karşımızdakine.

Bir de aç parantez kocam dövüyor, mesleğim de param da var ama boşanmaktan korkuyorum ya da üç kez aldatıldım ama affettim yine aldatıyor ne yapayım diye soranları da nezaketten bağımsız olarak bir sarsmak gerekiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…